Terapia canalului radicular (endodonție)

tratament endodontic pe canal

Terapia canalului radicular se referă la un tratament în cadrul căruia medicul stomatolog îndepărtează infecția bacteriană de la nivelul rădăcinii dintelui și al camerei pulpare.

De ce ați avea nevoie de o intervenție la nivelul canalului radicular? Sunt mai multe cauze pentru care dinții devin iritați sau inflamați: carii profunde, obturații mari, traume ale danturii, ciobirea dinților și chiar unele lucrări stomatologice recurente.

Care sunt opțiunile, în afară de intervenția pe canal, când medicul stomatolog identifică infecția în interiorul dintelui? Prima ar fi să nu acționăm deloc. Însă, dacă bacteriile nu sunt îndepărtate, acestea vor înainta până în vârful rădăcinilor ajungând într-un final la os. Când se întâmplă acest lucru, nu ne rămâne decât să constatăm abcesele și infecția. Evident, această opțiune iese din calcul.

A doua opțiune este extracția sau îndepărtarea dintelui. În cazul în care optați pentru extracție, e bine de știut că locul vacant rămas în urma intervenției va cauza „alunecarea” celorlalți dinți, care încearcă să acopere spațiul gol. Această repoziționare a danturii rezidă în probleme ale mandibulei. În plus, dinții care se repoziționează în urma unei extracții sunt mai greu de curățat și deci mai expuși afecțiunilor gingivale și cariilor, iar în ultimă instanță îi pierdem.

Dacă alegeți extracția, cea mai bună cale este să înlocuiți dintele lipsă cu un dispozitiv dentar specific: un implant sau o punte. Firește, în acest fel veți ajunge la costuri suplimentare, care se adaugă neplăcerii de a fi pierdut dintele.

Tratamentului canalului radicular

La început se administrează un anestezic local pentru a amorți dintele, făcând procedura mai confortabilă. Apoi, dentistul va izola prin metode specifice dintele, pentru a-l păstra curat și fără salivă pe parcursul intervenției.

Când amorțește locul, dentistul deschide partea de sus a dintelui. Cu ajutorul unor dispozitive speciale, acesta va curăța interiorul canalelor pregătindu-le pentru obturație. Se folosește și o soluție de curățare pentru a îndepărta orice bacterii rămase precum și eventualele rămășițe din dinte. Pe parcursul procedurii se recurge la radiografii, prin care medicul stomatolog poate urmări rezultatele.

Obturația canalului radicular se face de obicei cu un material de tip gutapercă, care umple întregul canal. Apoi se închide dintele cu o plombă provizorie.

Trebuie reținut că terapia canalului radicular înseamnă tratarea unei afecțiuni a pulpei dintelui, însă tratamentul este complet numai când se readuce dintele la starea sa funcțională. Pentru a reda funcționalitatea dintelui este nevoie de o coroană sau de o altă lucrare dentară similară.

Riscurile asociate cu terapia canalului radicular

În urma terapiei canalului radicular este posibil să resimțiți un anumit grad de disconfort care durează câteva zile. Pentru a reduce acest disconfort, puteți urma recomandarea dentistului, recurgând la un analgezic care se eliberează fără rețetă. În cazuri extreme, medicul stomatolog vă poate prescrie un antibiotic și un analgezic pe bază de rețetă pentru a elimina orice posibilitate de infecție.

În urma intervenției pe canalul radicular, este interzis să mestecați direct pe dintele tocmai reparat înainte ca acesta să fi fost reconstruit într-o formă finală, pentru că riscați să îl rupeți. Cu cât amânați mai mult finalizarea lucrării de reconstrucție, cu atât crește riscul de infecție pe canalele tocmai tratate, caz în care procedura va trebui luată de la capăt.

La fel ca orice alt tratament, terapia canalului radicular nu este lipsită de neprevăzut și de posibilitatea complicațiilor. Se poate ca, în timpul procedurii, una din pile să se rupă, rămânând înțepenită în canalul radicular, așa cum există riscul de fracturare a rădăcinii dintelui. Alteori, obturația nu se poate face perfect din cauza formei rădăcinii. De asemenea, este posibil ca medicul stomatolog să nu observe o rădăcină ascunsă sau un canal în plus, unde ar putea fi nevoie de tratament. Firește, aceste complicații sunt excepțiile: ele nu reprezintă norma.

Dacă terapia canalului radicular eșuează, puteți discuta cu medicul stomatolog care sunt alternativele, inclusiv repetarea tratamentului sau extracția dintelui infectat.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Tratament endodontic complet, dinte monoradicular (medic specialist)Izolare cu diga, extirpare vitala, tratament mecanico-antispetic pe fiecare canal, sterilizare ultrasonica, obturatie de canal prin metoda condensarii laterale la rece, tratament cu antibiotic sau hidroxid de calciu500
Tratament endodontic complet dinte biradicular (medic specialist)izolare cu diga, extirpare vitala, tratament mecanico-antiseptic pe fiecare canal, sterilizare ultrasonica, obturatie de canal prin metoda condensarii laterale la rece, tratament cu antibiotic sau hidroxid de calciu650
Tratament endodontic complet, dinte pluriradicular (medic specialist)Izolare cu diga, extirpare vitala, tratament mecanico-antispetic pe fiecare canal, sterilizare ultrasonica, obturatie de canal prin metoda condensarii laterale la rece, tratament cu antibiotic sau hidroxid de calciu700
Retratament endodontic dinte monoradicular (medic specialist)per dinte600
Retratament endodontic dinte biradicular (medic specialist)per dinte700
Retratament endodontic dinte pluriradicular (medic specialist)per dinte800
Indepartare corpi straini din canal (la microscop)per dinte330
Drenaj endodonticper dinte150
Tratament chemo mecanicper dinte165
Tratament pe canal cu Ca(OH)2per dinte140
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

304
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
124 Fire de discuție
180 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
123 Autori comentarii
CatalinaRichard VencuAlexandraCostelGabriel Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Catalina
Membru
Catalina

Buna ziua! Pe data de 5 iulie am fost la cabinetul stomatologic pentru a incepe lucrarea de a scoate nervii la maselele 36 si 37. Am realizat 3 sedinte, iar la cea de-a 4 in care trebuia sa plombez cele 2 masele nu am mai fost, deoarece ma dureau in continuare. In aceasta perioada am luat diferite antiinflamatoare(ketonal, aulin si o pastila de arcoxia dupa ultima sedinta la care am fost). V-am atasat cele 2 radiografii, inainte de a incepe tratamentul si dupa ultima sedinta in care mi s-au pregatit maselele pentru plombat. Daca puteti sa va uitati pe acestea… Citiți mai departe »

Alexandra
Membru
Alexandra

Buna ziua,
Lunile trecute am făcut obturatie de canal, dar și in momentul de fata (după punerea pivotului metalic, coroana încă nu este comandata, amprenta nu este făcută) simt durere la presiune. Am încercat sa mușc ușor periuța de dinti in acel loc și se simte o durere destul de mare, înțepătoare… cunoscuții îmi spun ca durerea o sa treacă cu timpul… dar nu mi se pare normal sa mă doară, atât timp când înainte când măseaua era cariata nu simteam absolut nimic, dar acum da. Ce se întâmpla?
Mulțumesc anticipat!

Costel
Membru
Costel

Buna seara! Acum 10 zile mi-a fost curățată și plombata maseaua de minte fără a necesita si curățarea canalului. Menționez că maselele de lângă aceasta sunt tratate de câteva luni, având și o lucrare peste ele cimentata definitiv acum 2 săptămâni. De vreo 2-3 zile am început să am o sensibilitate din ce in ce mai profundă în acea zonă, la rece, cald ..de fapt, cam la orice ajunge pe acolo. Ceea ce mă neliniștește este că nu resimt durerea la maseaua de minte recent plombata ci la cea tratată, de lângă ea. Sa merg sa fac o radiografie sau… Citiți mai departe »

Gabriel
Membru
Gabriel

Buna seara.Am si eu o intrebare.Mi s-a facut obturatie de canal si urmeaza plombarea propriu-zisa.Mi s-a pus un pansament ,iar in afara de cateva dureri mici la mestecare acum ma doare mai rau in contactul cu ceva rece.E normal?

Mina
Vizitator
Mina

Buna seara, am fost astăzi la stomatolog, a doua oară, prima data mi-a curatat maseaua(46) si umblat cu ceva ca un ac, dar nu era ac, si mi-a zis sa nu mestec cu ea, astăzi pe langa alea am observat ca a folosit si un ac, si mi-a pus un pansament pana data viitoare când trebuie sa merg la control, mi-a zis ca o sa simt o durere mare si daca dupa 2 ore nu trece sa merg acolo, dar eu nu simt nimic….intrebarile mele sunt : Ce e acel pansament si ce contine? Ce inseamna daca nu simt nicio… Citiți mai departe »

Zaharia Madalina
Vizitator
Zaharia Madalina

Buna ziua! Ieri am fost la dentist pentru a trata o masea cariata. Mi-a pus plomba provizorie si substanta pentru a omori nervul. De dimineata am observat ca gingia din jurul maselei este umflata. Precizez ca nu ma doare. Este normal?

Daniel
Membru
Daniel

Buna ziua . Acum doua zile mi a devitalizat 3 dinti (11,12,13) 12 era cariat in timpul interventiei am simtit dureri …mi sa spus dupa radiografia finala ca am avut infectie (12). Ieri am acuzat un pic de dureri , azi dimineta mam trezit umflat …am fost la control azi si mia zs ca e ceva normal . Se va desumfla in 2-3 zile … nustiu ce sa cred …sper sa nu ajung la coplicatii dupa ce incepe sami puna coroanele

Tabita
Membru
Tabita

Buna!In urma unei radiografii am aflat ca am chist la 2 dinti,iar acuma ma pregatesc pt chistectomie.Mi s.a redeschis canalul la dintele care a fost tratat cu 14 ani in urma si il trateaza pt a putea face operatia.Am avut deja 2 sedinte de tratament pe canal cu 10 zile pauza intre ele si dureri insuportabile care nu cedeaza la nimica.Ma dor si dintii de langa dintele afectat,si nasul si gatul si capul,nu mai suport.Am facut si abces pe cerul gurii,la dintele care lucreaza.Sunt normale durerile astea?Pauzele nu sunt prea lungi intre sedinte??cum as putea scapa de dureri oare daca… Citiți mai departe »

Georgiana
Membru
Georgiana

Bună. Ieri mi s a finalizat obturația de canal, mi a pus un fel de conuri în dinte și a închis canalele. În noaptea trecuta și inclusiv azi, simt un disconfort la acea măsea mai ales când apăs pe ea. E normal?? Și mai am o problema, am jumătate de buza amorțita după o anestezie și nu știu cum pot sa o fac sa revină la normal pt ca e neplăcută senzația.
Cum ma puteți ajuta?
Mulțumesc

Anajhjh
Vizitator
Anajhjh

Am voie să mănânc după 2 ore pe dinte?

Anajhjh
Vizitator
Anajhjh

Bună-ziua! Am si eu o nelămurire. DACĂ ÎMI PICĂ PANSAMENTUL ARE CEVA?

meda
Vizitator
meda

buna si eu am o poveste de relatat…in iunie mi s a scos nervul de la un molar iar acum o saptamana m am trezit cu o durere cumplita de la acel molar…mi am facut radiografie … radacina dintelui era plina de infectie iar dr de la urgenta mi l a curatat dat numai unul dintre canale… celalat nu a reusit . Drept urmare m am dus la stomatologul care mi a facut lucrarea… mi a cutrata..si m a programat pt tratamentul radacinii…cand m am dus sa mi faca tratamentul …ma luat prin surprindere spunandu mi ca trebuie sa mi… Citiți mai departe »

Amalia
Membru
Amalia

Buna seara! Ieri am mers la un medic endodont pentru a mi se efectua un tratament sub microscop la 4.6. Maseaua avea nervul scos cu multi ani in urma si acum era suferind. Cu 2 săptămâni inainte de aceasta interventie am facut o interventie chirurgicaka numita Alungire. In timpul interventiei de ieri nu mi s-a facut anestezie, dar durerea a fost suportabila. De azi dimineață insa, durerea este cumplita, cu cap, gat, ureche. Si simt k zvacneste . Nu imi trece cu nurofen forte, iar ketonal si aulin nu pot lua deoarece alaptez. Este normal sa am aceasta durere si… Citiți mai departe »

lelialili
Vizitator
lelialili

Buna ziua. Ieri mi s-a facut o obturatie de canal, nu m-a durut (nervul era scos anterior), dar de aseara, pe langa durerile suportabile (mai putin cand vreau s mananc, cand efectiv nu pot mesteca nici pe partea cealalata, de durere), am inceput sa simt cum pulseaza in interiorul maselei. Precizez ca stomatologul a curatat canalul f bine, in doua sedinte separate, inclusiv inainte de obturarea canalului. Poate fi vreo problema, daca pulseaza asa? Am vb la tel cu dr si mi-a zis sa asteptam sa vedem daca nu tece. Si sa fac totusi si o radiografie. Dvoastra ce zicet?… Citiți mai departe »

Simona
Vizitator
Simona

Buna seara! Astazi am fost la stomatolog pentru curatarea si omorarea nervilor unui canin. In momentul in care a folosit pompa cu aer pentru uscarea lui, aerul a intrat prin canalele nervilor si mi s.a umflat toata partea fetei. Am incercat prin masaj si cu pastile augumentin, dar nu a dat inapoi. Ce credeti ca as putea face in cazul acesta?
Multumesc!

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna seara! Azi am fost azi la stomatolog pt albirea interna a unui dinte devitalizat. In primele ore totul a fost bine, nu am simtit niciun disconfort, nimic. Insa acum pe seara, din cand in cand parca imi zvacneste ceva in dinte, nici nu stiu exact cum sa descriu, efectiv ma sageata ceva in el pt o fractiune de secunda. Senzatia asta e in dinte, nu sus la radacina. Din pacate eu nu am intrebat la ce ar trebui sa ma astept dupa aceasta interventie, nici medicul nu mi.a spus nimic, asa ca m/am speriat foarte tare. Din cate stiu,… Citiți mai departe »

Nedelcu cătălin
Membru
Nedelcu cătălin

Buna ziua…. Am fost la dentist pt plombarea unei masele si am ajuns la tratamentul pt omorârea nervului, tratament care a picat după a doua zi de la aplicare… Cat ar fi trebuit să rămână pt a omorâ nervul? Mulțumesc

Marius
Membru
Marius

Buna ziua,
Am fost la dentist pentru a inlocui vechile plombe de amalgam cu inlay de portelan. Cu aceasta procedura am schimbat 3 masele de la plomba de amalgam la inlay de portelan(doctorul dentist a spus ca inlay-ul rezista mai bine in timp si e recomandat deoarece am plomba destul de mare). Problema este ca la una din maselele de jos am durere atunci cand mestec/musc si apoi dispare. Durere e acuta si nu pot mesteca pe maseaua respectiva. Nu a fost aplicat bine inlay-ul? Trebuie refacuta totala lucrarea?

Cora
Vizitator
Cora

Buna ziua,
Am o coroana dentara, cimentata provizoriu, la dintii de jos, pusa acum doua saptamani. De vreo doua zile am sensibilitate la fierbinte si rece la un dinte (de sub lucrare). Dupa tratamentul pe canal dintele nu m-a durut deloc, de asemenea nici dupa polizarea acestuia. Durerea nu e foarte intensa insa eu nu am avut niciodata sensibilitatea aceasta. Dintele nu doare la atingere sau la mestecare. Imi puteti spune de undea aparut aceasta sensibilitate si ce e recomandat sa fac mai departe?

Va multumesc.

Adrian
Membru
Adrian

Buna ziua,

Dupa un tratament la microscop cu tot cu o plompa mare (aprox. 3 saptamani ),si-a facut simtita prezenta durerea care a crescut in intensitate si cu siguranta am o infectie .Momentan ma tratez cu Nurofen pana maine cand sper sa se rezolve.
Ce trebuie facut in aceasta situatie ? se extrage maseaua? sau se reia tratamentul la microscop?Medicul la care am facut lucrarea mi-a spus ca dupa acest tratament organizmul va ”curata” infectia ramasa sau nu,si in acest caz maseaua va fi scoasa.E normal?Infectia se afla la baza radacinilor .
Multumesc,

Natalia
Vizitator
Natalia

Buna ziua,
Sunt insarcinata, sarcina are 15 saptamani si timp de 16 ore am avut o durere insuportabila data de o carie adanca la al doilea milar-mandibula. Momentan am primit tratament insa desi recomandarea este extractie nu gasesc pe cineva dispus sa o faca avand in vedere sarcina.
Mentionez ca durerea persista insa este o durere suportabila. va rog sa imi recomandati urmatorii pasi.
Multumesc!

Vlad
Vizitator
Vlad

Buna seara, In urma unui detartraj m-am ales cu o sensibilitate la rece,uneori la cald + dulce extrema de maxima, de la canin pana la molarul de minte care dupa radiografie iese aiurea sub molarul 2. Cam ce ar fi de facut aici? Mentionez ca primi 2 dinti dupa canin sunt plombati recent si la apasare simt o presiune care nu se prezinta si la alti dinti. Si ar mai fi ceva, de aprox. 4 luni la premolarul 1 de pe partea dreapta am avut infectie mare + aveam senzatia cand atingeam cu limba ca imi zboara din gingie dintele,… Citiți mai departe »

Oana
Vizitator
Oana

Bună ziua. Am făcut astăzi un tratament pt curățarea canalului unei măsele, mi-a fost pus un medicament si o plimba provizorie, iar următoarea programare este abia peste 6 saptamani. Este normal sa stau atat de mult timp cu acest medicament? Va multumesc anticipat 🙂

Cami
Vizitator
Cami

Buna ziua,Acum o saptamana am fost la dentist si mi-a facut la 4 dinti din fata (jos) slefuire si la 2 dintre ei – obturatie.De atunci am niste dureri insuportabile, care nu au trecut cu ketonal forte si nurofen. Nu pot manca, dormi, nici macar spala pe dinti din cauza acetei dureri este normal sa ma doara asa? Cat o sa mai dureze si ce sa iau pentru durere?

Cristina
Membru
Cristina

Buna ziua! Am fost astazi la dentist si mi s-a scos nervul la o masea cariata care doream sa o reconstruiesc cu o coroana! Din cauza faptului ca prezint o muscatura inversa nu exista loc de coroana! In viitorul apropiat intentionez sa imi pun un aparat dentar in incercarea de a rezolva aceasta problema. Intrebarea mea este: daca acum mi se pune o plomba definitiva la masea, poate in viitor sa se puna o coroana asa cum intentionam?

Diana
Membru
Diana

Bună ziua, acum 8 zile am fost la stomatolog pentru a mi se plomba incisivii superiori (ambii, având o carie mai veche care a afectat mult unul din ei). Mi i-a plombat, nefiind necesară o plomba provizorie (caria nu ajunsese încă la pulpă, așa mi s-a spus). Vreo 3 zile am avut o sensibilitate care a trecut la unul din ei, dar la cel mai afectat s-a transformat în durere continuă de scurtă durată care îmi trecea în maxim 3 minute. Apoi acea durere îmi apărea la incisivul și caninul vecin (ambii sănătoși), dintele plombat nu mă mai durea decât… Citiți mai departe »

Irina
Vizitator
Irina

Buna ziua,
In urma cu 3 saptamani medicul stomatolog mi a recomandat sa fac o radiografie la al doilea molar iar in urma acesteia s a descoperit ca am un ac uitat pe canal.Trebuie sa specific ca am o durere constanta dar suportabila ( maseaua era cu o plomba mare ).
Singura solutie pe care mi a dat o este sa mi faca extractie .
Ce parere aveti?Mai exista si alta varianta ?

Flori
Vizitator
Flori

Buna seara,in urma cu trei zile mi s-a făcut un tratament de canal la o măsea la care mi-a fost scos nervul care era foarte inflamat. Întrebarea mea este daca durerea(destul de mare) este normala dupa acest tratamente pe canale,aceasta durerere trecandu-mi doar cu antiinflamatoare. Precizez ca nu sunt umflata,însă durerea devine uneori insuportabila.

Maria
Vizitator
Maria

Buna ziua, In urma cu 14 ani am avut o extractie de nerv si tratarea dintelui cariat (o suprafata mare de dinte a fost afectata). Acum unul dintre peretii dintelul s-a fracturat si am observat carii la suprafata dintelui. Am fost la stomatolog si in urma radiografiei facute, a descoperiat ca tratamentul de canal nu a fost efectuat corespunzator (Daca am inteles bine nu a fost efectuat pana la radacina dintelui). Am intrebat medicul dentist daca ar trebui sa fie refacut tratamentul de canal, insa dansul a sugerat ca riscurile sunt prea mari (deoarece exista riscul ca acel canal sa… Citiți mai departe »

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna seara! As avea si eu nevoie de parerea dvs. Ieri am fost la stomatolog pt un tratament endodontic. La baza nasului, daca apasam, simteam un disconfort, nu as putea spune chiar durere, mai degraba presiune. Mi s-a facut radiografie, medicul mi-a zis ca gingia e inflamata la radacina dintelui si ca am nevoie de tratament pe canal. Acum, nelamuririle mele ar fi urmatoarele: durere nu am avut deloc pana acum, doar o usoara sensibilitate, insa daca apas la baza nasului, in continuare simt aceeasi presiune. E normal ca acea presiune sa pesiste o vreme, sau ar fi trebuit sa… Citiți mai departe »

Bianca
Vizitator
Bianca

Astăzi am fost la medicul stomatolog cu o măsea care începuse sa ma doară. Mi-a fost scos nervul astăzi care a fost foarte inflamat,in timpul intervenției durerile fiind destul de mari,in ciuda faptului ca am avut facuta anestezie. După cateva ore a început sa ma doara dinnou la apăsarea pe măsea si simt ca pulsează. Am luat doua pastile De algocalmin dar durerea persista fiind uneori insuportabila. Sa fie doar o reacție in urma intervenției De astăzi si din cauza faptului ca Zona a fost “traumatizata” sau altceva…?

Mugur
Vizitator
Mugur

Buna seara ! Am o masea sparta de ceva timp . De vreo doua zile am inceput sa am dureri. Astazi am fost la stomatolog. A curatat canalele si mi-a pus un medicament dupa care o plomba provizorie. La cateva ore am inceput sa am dureri. Este normal ? Multumesc !

Irina
Vizitator
Irina

Am dat jos lucrarea pentru că aveam o carie su b ea.Când să o tratez ,nu se putea ajunge la nerv.Un canal era înfundat şi unul era curbat.Pe radiografie se vedea clar.Ca să se ajungă trebuia luat mult din dinte şi îl slăbea că trebuia pusă altă lucrare.Până la urmă cu mut chin s-a ajuns,am simțit mici înțepături cu toate că era sub anestezie.Mi-a plombat-o definiv din prima.Nu trebuia lăsat să se refacă locul unde a scobit.A curs mult sânge şi când să pună plomba.Lucrarea încă nu am pus-o şi mă doare enorm în interior.Medicul mi-a spus că este normal… Citiți mai departe »

Sonia
Vizitator
Sonia

Buna seara!Chiar ieri din pacate am fost neplacut surprinsa ca unul dintre premolari,vecin cu un canin cariat si el putin, sa se rupa.Mai exact partea exterioara care creeaza un aspect vizibil absolut neplacut.Premolarul era cariat pe interior,pare macinat acel loc.Am consultat un medic specialist in domeniu si mi-a spus ca o sa incerce sa trateze dar e posibil sa doara si sa se umfle iar in acest caz o sa il scoata.Sau ca va taia din varful radacinii si nu mai stiu ce legat de o rezectie..urmand sa imi puna pivot si apoi o coronita.Eu nu am fost lamurita,ati putea… Citiți mai departe »

Sebastian
Vizitator
Sebastian

Buna seara! Acum 2-3 saptamani am avut 2 zile cu dureri groaznice de la un incisiv cu pivot (fara nerv de acum 8 ani) si am ajuns la urgente unde s-a gasit un granulom. S-a indepartat coroana, s-a intervenit pe canal si s-a drenat , s-a pus tratament , am mers dupa 1 saptamana si mi-a curatat din nou pe canal pt ca mai era putina infectie si s-a pus din nou tratament. Dupa o alta saptamana s-a decis sigilarea canalului cu conuri de gutaperca pt ca nu mai parea a fi infectie, s-a refacut pivotul, s-a pus coroana definitiv… Citiți mai departe »

Liviu
Vizitator
Liviu

Buna ziua, as fi foarte recunoscator daca imi puteti da un raspuns la intrebarea mea! Este normal ca dupa efectuarea tratamentului asupra unei masele aceasta sa se umfle imediat in urmatoarea zi? Mentionez ca inainte sa merg la medic avea dureri de masea dar nu era umflata, avea doar o mica galma tare sub masea dar insesizabila cu ochiul liber. Oare a facut ceva gresit doamna stomatolog?

ana
Membru
ana

buna ziua. am o intrebare. am fost ma stomatologie si mi-a pus tratament in masea si urma sa merg sa mi-o plombez, nu am mai mers sa imi scoata tratamentul si am ramas cu el 8 luni pana sa se degradeze incet, incet. ma afecteaza cu ceva asta?

melinda
Vizitator
melinda

Buna dimineața! La rădăcina unei masele am infectie destul de mare asa se vede de pe radiografie, med dentist mi-a spus ca ori tratam canalul( care a mai fost tratat odata fără succes ori operăm.care este varianta mai eficientă?

Georgiana
Vizitator
Georgiana

Buna seara ! De curand mi au fost scosi incisivilor centrali si caninilor, urmand ca acestia sa fie imbracati. Insa, la unul dintre incisivi, simt o durere, mai ales cand apas, durerea prelungindu se spre nas,oarecun, pe canal si s a imfamat putin si gingia. Ar trebui sa imi fac griji sau este ceva normal ?

Andrei
Membru
Andrei

Buna seara dl doctor am fost azi si miam scos puroiul la o masea ia in locul unde ma taiat mia pus un pansament cat tim trebuie sa stea acolo si daca il pot scoate eu

Dana
Membru
Dana

Buna ziua, dl doctor.
Am un premolar care are la varful radacinii o infecție si caruia i s-au dat 2 variante: rezecţie sau extracție. Considerati ca ar avea vreo reusita tratamentul endendodontic?
Multumesc.

Oana
Vizitator
Oana

Bună ziua! Acum o lună am avut o carie profundă la un premolar dreapta jos, medicul a curățat-o și a pus plombă. Totul bine până acum 10 zile când am avut durei foarte mari, am fost la medic și mi-a fost scos nervul apoi canalele au fost curãțate și a fost lăsat liber timp de 3-4 zile (fără plombă sau medicament). Acum mi-a pus un medicament acolo, așa cred, primele 2-3 zile nu am avut nimic, iar acum mă doare și nu pot pune presiune pe el, nu pot mesteca deloc în acea parte. Mâine mă voi duce din nou… Citiți mai departe »

Elena
Vizitator
Elena

Buna ziua.Am fost ieri la dentist si mi.a extras ultima masea din partea stanga sus iar la maseaua alaturata mi.a umblat pe canale a folosit o pasta si a pomenit ceva de dexametazona….de atunci nu pot sta fara calmante durerile sunt foarte mari este normal?

Mari
Vizitator
Mari

Buna ziua! As vrea sa stiu cat de radiante sunt radiografiile locale ,Mi s-au facut intr-o zi la cabinet vreo 10 radiografii de verificare a lucrarii asupra dintilor. Ar trebui sa-mi fac griji sau sa suplimentez cu iod impotriva radiatiilor? Multumesc pentru raspuns.

Andra
Vizitator
Andra

Buna ziua! Eu am o mică problema! Am avut o obturatie la un premolar , veche , mai mult de 5 ani. Noul meu stomatolog a dorit sa îmi refacă tratamentul de canal. Menționez ca nu ma durea sau nu am avut vreo carie la el. Au trecut deja 4 zile de la plomba finala si am rămas cu o sensibilitate foarte mare. Nu pot sa pun presiune pe el , nu pot sa ma mănânc deloc pe acest premolar. Ce ar trebui sa fac?

Iuliana
Membru
Iuliana

Buna ziua. Mi s a făcut drenaj pe un canal deoarece am infecție. Însă a facut o radiografie cu acul pe canal si arată ca acul depășea canalul. Este in regula? Se poate sa l fi spart? Se poate in acest caz sa îl reconstruiască ? Va mulțumesc mult.

Stefana
Vizitator
Stefana

Buna ziua!E normal ca dupa tratamentul de canal ,sa am o durere la masea si gingie?Nu pot mesteca si debia vorbesc.

Bianca
Membru
Bianca

Bună ziua. Mă confrunt cu o durere de măsea groaznica.am fost la dentist care mia zis ca canalul maselei este închis și nu mai poate face nimic și trebuie scoasă maseaua. Întrebarea mea este ca nu se poate cumva deschide canalul curățat și scos nervul?

Iuliana
Membru
Iuliana

Buna ziua. Am fost azi la un dentist pentru ca ma durea un dinte spart. A rămas foarte puțin din ea. A umblat cu acul pe canal si mina făcut o radiografie cu acul pe canal. Însă îngrijorarea mea este ca acul se vedea trecut mai jos de canal. Este normal? Sa ma îngrijorez?

Roman
Vizitator
Roman

Buna ziua! Am si eu o nelamurire ! am numai radacini nervii la masele si poate un colt sau doar o parte din ea..Am fost la mai multi dentisti, sa zic din 5 unul singur mi-a zis sa fac radiografie, dar nici unul din ei nu a dorit sa imi faca un anstezic local sau orice alta anstezic, e normal ? asa trebuie scos, omorat un nerv la masea de minte si restul? chiar trebuie s-a suport acea durere ingrozitoare? din cauza asta stau cu dureri extraordinare si cu fel si fel de medicamente unu mai puternic ca altul! Pur… Citiți mai departe »

Vlad
Vizitator
Vlad

Bună ziua! Acum 2 zile am fost la medicul stomatolog pentru a mi se face o obturație la o măsea. Menționez că, caria se întinsese și la măseaua din spate puțin, unde medicul a aplicat doar un pansament. Nu am avut nici-o durere, nimic special, dar astăzi în timp ce mâncam, mi s-a rupt o bucată din măsea, o bucată mică, din colțul măselei la care s-a efectuat obturația. Bucata ruptă e dinspre partea cu măseaua la care s-a întins caria. Momentan simt o mică gaură în zona respectivă, nu mă doare deloc. Ar trebui să mă îngrijorez? E normal… Citiți mai departe »

Ana
Membru
Ana

Buna ziua! Am o masea tratata cu 7 ani in urma, cu obturatie de canal. Am avut dureri usoare la radicina, atunci cand apasam pe masea, care dispareau in cateva zile, de mai multe ori in acesti 7 ani. Mai multi medici care au vazut radiografia au spus ca am o “reactie” la radacina, care trebuie monitorizata insa nu e grav. In ultimele trei luni am avut dureri de intensitate mai mare. Simt durerea si la palparea obrazului. Este cazul sa fac o noua radiografie?

Madalin
Vizitator
Madalin

Buna seara. Am fost saptamana trecuta la medicul stomatolog cu o durere de masea. Mi-a curatat canalele si mi-a pus un medicament. Inca ma doare maseaua chiar si atunci cand o ating, nu tot timpul. A spus ca dupa o saptamana imi va pune ceva calciu si dupa plomba finala. E normal sa ma doara si cu acest medicament si daca aceleasi simptome le voi avea si cu acel calciu.

Gabriel
Membru
Gabriel

Buna seara. Vin cu o problema destul de gravă, zic eu. Am avut o problema cu o măsea, o carie foarte adâncă. Am fost la stomatolog, mi-a umblat cu un ac și mi-a umblat la rădăcini sau nervi nu știu, mi i-a scos și in final mi-a pus un “medicament”. Nu am făcut vreun film la Dinți, oare sa fi fost făcută corect lucrarea? Sunt 2 zile de la lucrare, nu m-a doare absolut nimic totul este in regula. Problema este ca eu nu mai pot merge la dânsu (neînțelegeri) și trebuie sa schimb Stomatologul. Cam cat timp as avea… Citiți mai departe »

dani
Vizitator
dani

Buna ziua,am inceput si eu tratamentul de canale,nervul fiind deja necrozat,m a chinuit un pic cu acele pe canale apoi a pus caoh si plomba provizorie,dar dupa 5zile m a durut si a lasat canalele libere sa se dreneze cam 2 sapt,dar cind mi a pus din nou caoh si plomba ,dar la 2 zile iar am scos ca ma durea,si acum pune doar vata cu walkhoff si nu ma mai doare.
As putea sa ajut si eu cu antibiotice cu ceva sa se duca infectia de pe canal?
Multumesc mult

Isabela
Vizitator
Isabela

Daca medicul stomatolog mi-a obturat canalul desi aveam abces la măsea se poate intampla ceva? Apoi dupa cateva ore au inceput durerile si a inceput sa se umfle si mai rau.. L-am sunat si i-am cerut explicatii si mi-a zis ca el nu a vazut nicio infectie si nu isi poate explica asa ceva. Singura explicație e ca m-a tratat evaziv, doar ca mi-e foarte frica sa nu se întâmple ceva din cauza sedii lui ..
Va rog, daca stiti ceva despre asta..

Ella
Vizitator
Ella

Daca am candidoza bucala pot merge la stomatolog pentru o astfel de problema? Afecteaza cu ceva procedura?

Luana
Vizitator
Luana

Dupa ce mi-au extras 2 nervi simt ca imi pulseaza in zona respectiva pe parcursul zile nu am simtit doar acuma seara …e normal sau e infectie?pot luat antiinflamator?

Cristina
Vizitator
Cristina

Buna ziua! Aseara mi-a fost scos nervul de la un canin, stanga jos. Am primit anestezie, nu am simtit nimic. Dar in momentul in care mi-a curatat canalele cu clor, a fost o durere si o usturime groaznica. Am inceput sa ma umflu imediat. A spalat imediat cu ser fiziologic. Durerea a incetat usor, dar pana in dimineata asta m-am umflat foarte tare si oriunde ating pe umflatura simt si aud ca si cum ar trozni tesutul. Dentistul mi-a spus ca e normal, fiind tesut moale. Nu am tratament decat cu Ketonal. Nu sunt dureri, doar amorteala pana la jumatatea… Citiți mai departe »

Florentina
Vizitator
Florentina

Nu o sa fie vreo problema pe viitor…adica sa se infecteze SAU alte probleme? Tratamentele la canale in momentul in care acul a ramas acolo erau aproape finaliza.
Va multumesc.

Florentina
Vizitator
Florentina

Am fost la dentist sa-mi repare o masea.
In timpul lucrului,din gresala,mi sa rupt un varf de ac intr-un canal.
Ce parere aveti?
Sami puna plomba definitiva,acul ramanand acolo SAU sa fac extractie de masea.

Va multumesc.

Gabriel
Vizitator
Gabriel

Bună ziua am și eu o problema cu dantura merg la dentist acuma îmi tratează o măsea la care a scos nervi problema este ca mă doare un canal când îmi bagă acul doare rau din tri canale numai unul mă doare rău am în jur de 3 luni de când tot încearcă sa să trateze până acuma fără rezultat durerile mă ia mă lasă am meru pansament cu tratament doctorul a zis ca dacă am dureri puternice să scot pansamentul și sa las măseaua liberă este normal sau trebuie să fac alt ceva

Sonia
Vizitator
Sonia

Buna ! Acum vreo 2 zile am fost la medic unde mi-a extras 3 nervi de la o masea iar mai apoi mi-a pus o plomba provizorie sau medicament…nu stiu exact. Deabea dupa sarbatori reusesc sa ma duc sa imi continuie treaba la masea. Intrebarea mea este , am voie sa mananc pe partea aceea cu maseaua probleme ? Mi-e frica sa nu cada medicamentul acela..

Oana
Vizitator
Oana

Buna seara! Am o nelamurire.Am fost la dentist pt o evaluare a intregii danturi.mi-a gasit o carie la maseluta 36.a incercat sa mi-o repare,dar a trebuit sa imi scoata nervul pt ca durea.au inceput seditele pt curatare care au fost 4 la nr.ieri mi-a obturat canalele.azi am facut o alta radiografie si arata ca tratamentul a fost facut bine.in aceste sedinte durerea la maseluta a crescut treptat.de ieri de la obturare am durere foarte mare.am inteles ca e normal.daca iau tador imi trece dar apoi ma ia iar si iar tre sa iau pastila.maine ar trebui sa merg sa imi… Citiți mai departe »

Catalina
Vizitator
Catalina

Buna ziua! Acum 3 zile mi a fost scoasa o masea d atubci durerile nu se mai opresc am gingia sa inflamat si invinetit.Antibiotic nu pot lua deoarece alaptez si am luat decat calmante .medicul mi a spus ca am avut infectie la masea.Ce pot sa fac sa opresc durerile pt ca nu pot dormi sau manca.Va multumesc!

Diana
Vizitator
Diana

Buna seara, acum 5 zile am inceput o curatare de canal la dintele din fata sus pentru a-i îmbrăca in porțelan , dintele a fost polizat, si nervul i-a fost omorât, apoi mi s-a facut o extracție a dintelui vecin. Faza este ca in momentul de fata daca apas pe dintele polizat cu cu nervul omorât mă doare, nu tare dar enervant. Este in regulă? Mulțumesc

Radu Ionut-Catalin
Vizitator
Radu Ionut-Catalin

Buna ziua ! Ieri am fost la docturul dentist pentru a decurge procedura de canal , curatare etc .. a decurs perfect chiar nu ma jeneaza si nu am alte dureri insuportabile a fost ceva de moment dupa anestezie doar cateva intepaturi , tin sa precizez ca doctorul mia plasat un pansament pe masea . Astazi dimineata m-am trezit cu o mica umflatura la nivelul gingiei este ceva normal ?

Aurelia
Membru
Aurelia

Buna seara! In urma cu doar cateva ore mi-a fost efectuat un tratament de canal radicular la un molar. Fiindcă era deja lipsit de inervatie nu a fost necesară anestezia, iar eu am simțit un usor disconfort. Acum însă a început sa doara foarte tare, e posibil acest lucru chiar daca molarul nu mai are nerv? Pe radiografia facuta dupa intervenția de azi se observa ca unul din canalele formate depășește conturul rădăcinii dentare, ajungând in spațiul dintre molar si premolar. E posibil sa fie aceasta cauza?

Andreea
Vizitator
Andreea

Buna ziua! Am o carie profunda la dintele 2.4 de sus iar medicul a intrat cam 3-4 mm sub gingie pentru a curata insa mai exista carie deoarece nu a reusit sa indeparteze tot.
Este posibil sa se mai salveze dintele (cu coroana) sau doar cu extractie si implant se mai poate?

Bianca Ghetu
Membru
Bianca Ghetu

Buna seara . iMI PUTETI SPUNE DACA am avut dureri dupa scoaterea nervului si astazi doctorita mea a decis sa lase canalul liber pentru a imi trece durerea . Imi puteti spune daca pot fuma?

Bîrlad Mădălin
Membru
Bîrlad Mădălin

Buna ziua. Acum cateva zile am inceput tratamentul de canal pentru o masea cu gangrena. Totul a fost bine pana ieri cand obrazul meu a inceput sa se umfle. Acum ma doare maseaua cand imping in ea. Tin sa mentionez ca dentistul mi-a pus in ea un fel de “pansament” ca din”ghips” cu care a acoperit alte pansamente pe care le-a introdus in masea. Exista riscul de infectie din nou? Tin sa mentionez ca mi-a facut drenarea deja. Multumesc anticipat.

Madalina
Membru
Madalina

Buna seara. Am fost astazi la medic pentru un tratament endodontic si obturare. Imediat dupa incheierea procedurii a inceput sa ma doara dintele( al doilea premolar dreapta sus), dar doctorul mi-a sus ca este normal sa simt o jena timp de o saptamana. Durerea nu a cedat deloc pe parcursul zilei, nu suport sa ating dintele, iar gingia este edematiata. Este normal sa am aceste dureri dupa tratament?

Ada Ștefănescu
Vizitator
Ada Ștefănescu

Bună ziua! Prietenul meu miercuri a fost la medic pentru curățarea canalelor. I-a curățat dinții din față (7 la număr) și a rămas cu canalele deschise, rămânând să meargă luni din nou la medic. A luat Augmentin, Aulin, Protectis și Metronidozal. Astăzi umflătura ce părea tipic normală din zona buzei de sus și obraz, s-a extins către ochi și nas. Este normal? Sau este motiv de îngrijorare? Miercuri, când a fost la dentist i s-au luat măsuri pentru dinții ce urmează a fi puși și doctorița a mai menționat o intervenție chirurgicală la nivelul gingiei de sub buza de sus.… Citiți mai departe »

Marius
Vizitator
Marius

Buna ziua! Acum 3 ani am facut o rezectie apicala la un molar (dreapta sus), pentru tratarea unei infectii. Dupa un an, infectia a recidivat si am facut din nou granulom. Am mers din nou la acelasi medic, ce mi-a spus ca nu poate sa-mi mai salveze dintele si ca va trebui scos. Am primit apoi o recomandare pentru un medic ortodent, mi-a refacut tratamentul pe canale sub microscop. Dupa tratament aveam din cand in cand dureri si pulsatii in zona. Mi-a spus sa mai asteptam sa vedem daca apare ceva semnificativ ca pe radiografie nu apare nimic anormal si… Citiți mai departe »

Handrea Firuța
Vizitator
Handrea Firuța

Buna ziua! Am fost ieri intr-o vizita la medicul dentist pentru un “tratament pe canal” din cauza unui abces dentar. Nu mai simt aceasi durere profunda,dar partea unde am infectia s-a umflat foarte tare si doresc sa stiu daca este ceva normal sau nu.

Gabriela
Vizitator
Gabriela

Buna ziua!Va multumesc pt. raspunsul rapid!In urma radiografiei facute si refacute se vede clar ca s-a depasit opturatia pana la maxilar si dr mea mi-a dat o parte din pasta jos,cat a putut si m-a lasat asa inca o saptamana,ca s-ar putea sa dispara pasta aceia,dar n-a disparut si durerile sunt tot mai intense. Ce credeti ca v-a urma?

Gabriela
Vizitator
Gabriela

Buna dimineata!Acum o saptamana mi s-a facut opturatie pe canal, la premolar si am avut dureri cumplite . Dr stomatolog mi-a recomandat calmante,ca stie dansa ce a facut acolo si sa fiu linistita ca-mi trece.Dupa o saptamana durerea este aceiasi si dr. mea continua sa-mi faca calmante, ca se va resoarbe pasta introdusa acolo,care a strapuns o parte din os.Ce pot sa fac in acest caz sa-mi salvez dintele care e de legatura si putea fi folosit?Oare noi ,pacientii nu avem drepturi?Sigur o sa-mi recomandati alt medic,dar aici nu prea esti primit cu lucrarea inceputa de alt medic si programarile… Citiți mai departe »

Alex
Vizitator
Alex

Am la o masea nervus scos , am avut tratament pe canal acum 1an , dar nu am reusit sa termin tratamentul. Acum 3 zile la aceasta masea , cu canalele deschise mi s-a pus un tratament (ultima incercare inainte de extractie) si mi s-a spus ca , in cazul in care ma doare dintele sa scot tratamentul.
Ma durea efectiv dintele , la atingere dar si asa simplu , acum simt o pulsatie si ma si doare efectiv dintele, este tratamentul scos , ce pot face pana ajung sa scot maseaua ? Sau de ce anume doare asa ?

Doru
Vizitator

Buna seara! M-am dus la un cabinet stomatologic pt 3 extractii de molari cariati. Cum era de asteptat medicul stomatolog m-a trimis sa imi fac doua radiografii dentare (una sus si una jos, molarii cariati se aflau pe maxilare diferite) Si in urma radiografiilor examinate, mi-a spus ca un molar mai poate fi salvat (cei doi molari au fost extrasi, deoarece nu mai puteau fi salvati) Am facut obturatia de canal (endodontia) in doua sedinte, mai exact: scoaterea nervului/pulpei, curatarea canalelor si umplerea acestora cu acea pasta speciala, dupa care plomba provizoriesi si dupa prima sedinta si dupa a doua.… Citiți mai departe »

Camelia
Vizitator
Camelia

Buna seara. Am fost acum trei zile in urma la medicul stomatolig pentru obturatie de canale la trei dinti din partea din fata ,sus. Totul a fost ok pana ieri dimineata cand m-am trezit cu o umflatura la fata chiar spre ochi pe partea stanga. Medicul stomatolog mi-a explicat ca pot apareaa inflamatii si inclusiv dureri . intrebarea mea este daca aceasta umflatura,avand in vedere ca nu este insotita de nici un fel de durere poate fi normala si sa nu fie neaparat semn de complicatie?? Tin sa precizez ca iau antibiotic si antiflamator la recomandarea doamnei doctor.multumesc anticipat!! O… Citiți mai departe »

Florin
Vizitator
Florin

Buna seara! Imi puteti recomanda, va rog, un specialist endondont in Buzau? Multumesc!

Ursu Laura
Vizitator
Ursu Laura

Buna seara! Acum o saptamana jumatate am inceput un tratament pe canal la un medic endodont. Medicul meu stomatolog a sesizat o carie la o masea plombata. Mentionez ca avea deja nervul scos de ani buni. Dupa ce a curatat-o, a observat ca ii intra acul pe canal, motiv pentru care m-a trimis la un alt specialist. Miercuri, saptamana trecuta mi-a lucrat doar pe 2 canale si mi-a pus un pansament. Nu am avut niciun fel de problema. Luni, saptamana aceasta, mi-a lucrat cel de-al treilea canal (mentionez ca a fost destul de dificil si ca a trebuit sa lucreze… Citiți mai departe »

Carmen
Vizitator
Carmen

Am facut un tratament cu obturatie de canale la incisivii superiori dupa care au fost montate coronite
Interventia s-a terminat in urma cu o luna si m-am simtit bine primele trei saptamani.Acum la unul dintre incisivi a aparut o jena aproape permanent care se accentueaza la cald. Mentinez ca obturatiile le-am facut la un chirurg dar fara a folosirea microscopului si inainte de cimentarea coronitelor am facut o noua radiografie si mi s -a spus ca este totul in regula. Ce se mai poate face in acest caz daca durera persista?

Moldovan Lacramioara
Vizitator
Moldovan Lacramioara

Buna ziua. Am si eu o mica problema si nu stiu daca este normal sau nu…. Sunt in strainatate si ma necajea putin o masea (dreapta sus), imi facea abces cand mancam. Am mers la stomatolog si mia spus ca imi curata canalele si imi trateaza maseaua. In acelasi timp mia spus ca imi va curata si dintele din fata- dreapta avand si la acesta putin abces in cerul gurii. Am fost la cateva programari (cred cs sunt vreo 5 sa u 6 pana acum) si mia tot curatat canalul la masea si dinte, dar mai am foarte putin abces… Citiți mai departe »

vasile
Vizitator
vasile

buna ziua, am o problema la dintele 22, nervul a fost scos acum 20-25 de ani si nu m-a prea suparat pana acum 3-4 luni, cand mi-am schimbat coroana(fiindca cea veche s-a rupt), coroana noua nu a iesit prea bine, medicul a apasat tare pe dinte s-o fixeze si de atunci n-am mai avut liniste din cauza dintelui( 2-3 zile ma durea, 2-3 zile era mai bine). in urma cu o luna s-a rupt si coroana cea noua si atunci am facut un film la dinte si mi s-a spus ca am infectie la radacina si trebuie operat asa ca… Citiți mai departe »

Anca
Vizitator
Anca

Buna ziua, ieri am fost la medic care mi.a scos nervul la măseaua de minte(stânga jos). După procedură, a făcut radiografie si a zis că” a rămas o rădăcină”. După trecerea efectului anesteziei, a fost ok, dar m.am trezit la 4 dimineață cu dureri .Am luat pe la 10 a.m., un nurofen, durerea a persistat dar s a mai domolit.Azi am revenit la medic, care mi.a spus că nu de la rădăcină ranasa mă doare,ca e canalul obturat si nu poate ajunge la ea,ca să iau antiinflamatorii,să o mai lăsăm.M.a” tras” doar de măsea,moment în care nu m.a durut f.tare… Citiți mai departe »

NICOL
Vizitator
NICOL

Buna ziua,mi s-s facut obturare de canale la o masea.Am simtit ca mi-a patruns cu acul in gingie,probabil ca mi-a perforat radacina.Am toata fata amortita.Ar putea fi ceva grav?Multumesc anticipat pentru raspuns.

mihai
Vizitator
mihai

Buna ziua. Am fost la dentist pentru o carie destul de mare. Nu ma durea măseaua. Medicul mi a spus ca pentru ca să mi curete bine măseaua trebuie sa mi scoată nervul ca e deja adâncă acea carie. Când a ajuns la canale s-a mirat ca am canalele puse la 90 de grade fata de normal. Este un premolar de sus, primul. Zicea ca in mod normal trebuia sa am un canal spre buza si unul spre cerul gurii dar ca eu am unul spre dintele din fata si unul spre dintele din spate. Dintele asta nu este rotat.… Citiți mai departe »

Vali
Vizitator
Vali

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati ca nu mai suport durerea .Calvarul a inceput acum 6 luni cand am mers la medicul stomatog pentru o durere de premolar S-a hotarat in urma unei radiografii sa scoata nervul.Mi-a facut anestezie ,a scos nervul ,a pus un pansament si mi-a spus sa revin dupa o saptamana ,dar cand atrecut anestezia m-a durut foarte tare .Am revenit a doua zi si iar m-a durut foarte tare . Mi-a spus ca un canal este foarte ingust si patrunde mai greu iar mi-a pus o plomba provizorie si m-a asigurat ca o sa treaca… Citiți mai departe »

Elena
Vizitator
Elena

Buna seara, acum aproximativ o luna la un tratament de canal mi-a fost rupt un ac pe canal, dar nu am fost informata iar in urma cu 2 saptamani a inceput sa ma doara maseaua foarte tare, astfel in urma unei radiografii s-a descoperit acel varf de ac. Acum 2 zile doctorul endodont a reusit sa ma primeasca in sfarsit si mi s-a scos acul sub microscop, iar ieri mi s-a facut tot sub microscop tratamentul de canal, obturatia, ridicarea peretelui lipsa, plomba definitiva…in aceste 2 saptamani am avut dureri insuportabile, am sperat ca inceput de ieri dupa finalizare sa… Citiți mai departe »

Luis
Vizitator
Luis

Buna ziua!
Am o carie la o masea de minte.Mi s-a recomandat extractia. Exista si medici care trateaza maselele de minte?
Multumesc!

Florina
Vizitator
Florina

Buna ziua, Am o carie foarte mare la maseaua de minte (nr. 48) care mi-a fost plombata acum 3 ani plus tratament pe canal. In timp plomba a inceput sa cada partial, iar peretii maselei sa se rupa. M-am prezentat la dentist pentru a rezolva “problema” si mi s-a refacut tratamentul pe canal. Mentionez ca de doua saptamani ma doare continuu maseaua, la inceput nici nu puteam manca de durere, In continuarea tratamentului trebuie sa imi puna pivot de sticla si coroana ceramica. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, daca se merita continuarea planului de tratament sau daca… Citiți mai departe »

Dana
Vizitator
Dana

Buna seara! Acum o luna am inceput un tratament la o masea din dreapta sus. In decursul a 4 sedinte mi a fost scos nervul si curatate canalele apoi pusa plomba finala. Am crezut ca nu voi mai avea probleme dar la doua zile gingia a inceput sa sangereze, urmata de o umflatura mica pe gingie si o pata rosie in cerul gurii care ma dor la atingere. Am fost la doctor si mi a zis sa mai astept ca e posibil sa fie o reactie la iod??desi nu ma stiu alergica.. Pata din cerul gurii e chiar deranjanta caci… Citiți mai departe »

Moise Giulia
Vizitator
Moise Giulia

Am si eu o întrebare.Am început un tratament de canal la sintele de lângă canal n stânga sus.A durat vreo 3 săptămâni 4 anestezii.La primul tratament de canal m am umflat pt mi-l astupase.Am fost la cabinet in acea zi si mi a dat jos acel material pt a putea sa mi dreneze gazele sau infecția.La a doua intervenție pe canal la distanta 3-4 zile nu mi a mai fi închis ci am simțit pulsații si dureri,am luat Nurofen.Am uitat sa precizez ca am luat si antibiotic cd m am umflat,durerile au fost a doua zi mereu scurte dar f… Citiți mai departe »

petre
Vizitator
petre

Doresc o parere. Miercuri am fost la stomatologie, aveam o gingie umflata care ma durea cand apasam pe ea. Mi s-a zis sa fac radiografie si medicul a zis ca trebuie sa imi dea plomba jos la premolar dreapta sus si sa curate/ dreneze cele 2 canale, azi ma duc sa imi puna un medicament a zis si saptamana viitoare probabil pune plomba definitiva. S-a umflat partea dreapta, l-am sunat sa -i zic si a zis sa iau nurofen forte. Cat timp dureaza umflatura ? Trebuia sa iau antibiotic ? Ms. O zi frumoasa

liliana campina
Vizitator
liliana campina

Buna seara Am fost la dentist pentru o plomba care imi cazuse de citeva luni la dintele incisiv lateral superior stinga , mi-a pus plomba si dupa citeva ore a inceput sa ma doara cu obraz cu tot ,am luat antibiotic si antiinflamatoare si apoi radiografie ;a iesit infectie la radacina dintelui urmator , incisiv frontal; mi la tratat azis ca nu m-ai este infectie ,a opturat canalul (nervul scos- m-ai fusese plombat), am ramas cu o durere infundata iradianta si pe dintii urmatori iar pe dintele in cauza durere pe partea stina (acolo durea si cind baga acul) si… Citiți mai departe »

Claudia
Vizitator
Claudia

Buna seara! In urma unui detartraj, medicul mi-a descoperit o carie profunda la al doilea molar, desi nu am avut niciodata dureri, nu am sesizat nimic in neregula. Mi-a recomandat sa revin pt. un tratament pe canal. Tratamentul pe canal implica si scoaterea nervului? Multumesc

Adina
Vizitator
Adina

Buna seara! Acum 4 saptamani am fost la dentist pentru o masea cu o carie mai adanca pe care doream sa o tratez.Dupa ce mi-a fost plombata din nou maseaua,a doua zi au inceput sa apara dureri in timpul masticatiei,care au crescut de la o zi la alta.La o saptamana,am fost din nou la medic,mi-a fost scos nervul,iar la 2 zile am revenit pentru obturatia canalelor(mentionez ca a fost o interventie foarte foarte dureroasa),urmand sa revin pentru plomba definitiva.Din cauza durerii prea mari,am fost sa consult un alt medic,care m-a trimis sa-mi fac o radiografie,deoarece primul medic lucrase fara,in urma… Citiți mai departe »

deya
Vizitator
deya

Multumesc pt raspuns.

deya
Vizitator
deya

Buna seara as dori cateva informatii daca ma puteti ajuta in urma cu un 1 mi sa pus o plomba la premolarul cu nr 24 al dintelui si acum dupa atata timp am avut ceva probleme estetic arata bine dar ma deranja cand muscam pel el am consultat un domn doctor si mi sa facut o radiografie la dinte atunci dansul a zis k e o infectie la dinte si trebuie facut retratament ,obturatia pe canal si ma programat intr o anumita zi ,am ajuns si sa inceput retatamentul era joi si ma tinut 2 ore cu acea diga ca… Citiți mai departe »

eliza
Vizitator
eliza

Exista “plomba pe canal” ?

Delia curean
Vizitator
Delia curean

Buna ziua. In urma unei radiografii ortodonta mea a observat ca la un premolar la care am canalele obturate este o infectie. Am primit trimitere la un endodont, si in urma vizitei s-a reluat tratamentul de canal. Spre nenorocul meu, desi clinica lucreaza cu microscop si este specializata in endo, mi s-a rupt acul in canal. S-a chinuit 2zile sa mi-l scoata fara rezultat insa. Este foarte adanc, ochiul meu de nestiutor spune ca a perforat apexul (jumatate este trecut de radacina). Nelinistea mea este sa nu carecumva sa contina ceva aliaj de nichel. Sunt alergica. Desi medicul m-a asigurat… Citiți mai departe »

nichifor corneliu
Vizitator
nichifor corneliu

buna seara ma numesc cornel sunt din tulcea am facut operatie pe canal mi-a zis ca am infectie mi-a tratat-o dar tot simt pulsatii si durere pe canalul care a fost curatat si durerile sunt profunde ce ma sfatuiti sa fac sa fac dinou operatia pe canal?

Csaian Beatrice
Vizitator
Csaian Beatrice

Buna! Am avut o carie la prenolar, insa nu ma durea. Am decis totusi sa merg la medicul dentist, pentru a mi-o curata si apoi plomba. Medicul mi-a recomandat sa scot nervul, iar apoi sa inceapa procedurile se plombare. Insa, deoarece se grabea, dupa ce mi-a curatat rapid canalele, mi-a pus o plomba provizorie, si m-a programat peste 2 saptamani. Initial, nu am avut nicio durere, pana la 3 zile dupa interventie. Atunci, m-am trezit la 3 dimineata cu o durere insuportabila, nu numai in zone interventiei, ci pe toata partea accea, pana la ureche, si in jos pe gat.… Citiți mai departe »

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna ziua, am o problema de anxietate care imi face foarte dificil mersul la stomatolog: nu rezist prea mult timp cu gura deschisa si ma panichez usor din cauza asta. Se poate face tratamentul de canal in sedinte mai scurte? Sunt dispusa sa aloc timp si costul necesar, doar sa reusesc sa imi rezolv problemele. Nu am ajuns inca la infectie si nu vreau sa mai astept, insa nu stiu cum sa procedez. Multumesc.

camelia
Vizitator
camelia

După un tratament pe canal la 3 zile a început sa ma doara maseaua și sa pulseze, medicul mi-a zis ca a depășit ușor rădăcina și ca va trece…iau antibiotic și ketonal dar durerea pulsatia continua..deja de 5 zile…cata răbdare sa mai am?este normal sa persiste atata durerea?

larisa
Vizitator
larisa

Buna seara! Am fost la medic pt o carie care parea superficiala, nu durea dar care s.a dovedit adanca, astfel incat a fost nevoie sa se scoata nervul. Nu a avut infectie. Totusi medicul a hotarat ca am nevoie de tratament de canal si am fost deja de 3 ori sa curete canalele iar acum a inceput sa doara. Este normal? Nu inteleg de ce a fost nevoie de atatea sedinte de tratament de canal daca nu am avut infectie. Multumesc!

raluca
Vizitator
raluca

Buna ziua!

Mi s-a facut un tratament microscopic de canal la un molar de minte. Dupa interventie simt ca niste pulsatii foarte dureroase periodice, nu permanente. E normal? Asta inseamna ca nu s-a indepartat nervul in totalitate?
Va multumesc!

Maria
Vizitator
Maria

Buna seara! Am avut o infectie la masea, a fost tratata. Mi s-a scos nervul si obturat canalele, dar la cateva zile a inceput sa ma doara, apoi mi s-a umflat. Am urmat un tratament cu antibiotice, dar umflatura inca este, doar s-a lasat putin mai jos, spre barbie, si a devenit mai tare. Doctorul mi-a spus ca umflatura imi va trece in timp, si ca poate dura si luni de zile. Acum urmeaza sa imi puna plomba. Este normal asa ceva?! Multumesc, O seara buna!

constantin 38
Vizitator
constantin 38

Buna,am patit-o cum nu se putea mai prost.Am fost la dentist sa-mi plombez o masea iar la curatarea canalelor medicul a rupt un ac pe canal apoi cand a incercat sa il scoata cu un headstrom s- a rupt si acesta pe canal iar pe primul l-a impins dincolo de apex si l-a infipt in os.Nu am durere iar medicul mi-a zis ca pune plomba definitiva peste acele rupte si monitorizeaza evolutia dintelui.Care ar fi cea mai buna solutie?O rezectie ,o extractie sau asa cum a hotarat medicul

Miha
Vizitator
Miha

Buna seara! Am avut o carie la o masea si dentistul meu mi a desfundat canalul pentru ca faceam abces. a zis ca imi face tratament la canal si mi a facut in 3 zile. Mi a zis ca mai merg la el decel putin 4 ori pentru tratament, ca sa nu ma doara dupa ce imi pune plomba. E normal sa dureze atat de mult un tratament?

luminita
Vizitator
luminita

Of, of, tocmai ce constat ca in Baia Mare nu exista endodontie la microscop.Unul dintre dezavantajele oraselor mici….

luminita
Vizitator
luminita

Ce mult va multumesc ca mi-ati raspuns atat de prompt. NU s-a lucrat la microscop – nu aveau acolo si nici nu stiam ca vor aparea probleme.Deci pot si acum sa caut un endodont, dupa ce s-a pus acel medicament?

luminita
Vizitator
luminita

Buna ziua. . Am lucrat pe o maseluta , tocmai vin de la stomatolog dezamagita – dupa multe incercari nu a reusit sa gaseasca canalele pt obturatie. Pur si simplu mi-a spus ca nu gaseste 2 din ele, pe al treilea a reusit sa intre insa foarte foarte putin. Mi-a aratat filmul , mi-a aratat ca 2 din ele pornesc din profunzimea dintelui si nu mai poate gauri atat( probabil), iar al treilea pe care l-a gasit fiind curbat a intrat pe el f putin. Solutia data este – mi-a pus un medicament si peste el un pansament provizoriu, urmand… Citiți mai departe »

Catalina F
Vizitator
Catalina F

Buna ziua , Acum 3 saptamani mi-am scos un molar de minte , in timpul extractiei sa rupt putin din radacina iar D-na Doctor a curatat locul respectiv spunand ca totul a fost curatat corespunzator .Dupa 3 saptamani revin la dansa ( tin sa mentionez ca am contactat-o de 2 ori in acest timp spunandui ca simt o umflatura pe/in gingie ) concluzia a fost ca am facut infectie pe canal dar nu la molarul de minte ci la cel din fata si ca ar trebui scos pentru a scapa de problema infectiei . Inrebarea mea este cum poate o… Citiți mai departe »

Anamaria
Vizitator
Anamaria

Buna, am si eu o intrebare, am fost ieri la dentist si mi s-a extras nervul deoarece infectia a ajuns la acesta desi nu a murit singur, ieri nu am avut probleme si nu ma durut deloc maseaua, poate si datorita faptului ca anestezia a trecut chiar seara, dar astazi ma doare maseaua la atingere si imi e unflata gingia ? E ceva normal sau inseamna ca procedura nu a mers cum trebuia ? Precizez ca plomba actuala este provizorie si ca trebuie sa revin marti la dentist

carmen
Vizitator
carmen

ce se intampla cand caria ajunge la os? (vorbesc strict despre o carie pe dinte, nu despre o infectie a camerei pulpare)

Mirabela
Vizitator
Mirabela

Am facut o otopantomografie digitala. Dentistul mi-a recomandat sa fac interventia pe canal indiferent de situatie pt ca mai tarziu pot avea probleme daca pun coronita noua peste, desi dupa radiografie nu se vede nimic in neregula. Cum as putea sa am probleme daca pana acum nu am avut ? Coronita este veche de 9 ani. Ma tem ca interventia pe canal sa-mi faca probleme acolo unde nu am. De cate interventii pe cale este nevoie daca dintele este perfect sabatos?

Mirabela
Vizitator
Mirabela

Buna ziua. Vreau sa va intreb daca vreau sa schimb o coronita veche am nevoie de interventie pe canal? Cat de sanatos este si de riscant? Precizez ca nu am infectie , o schimb doar din cauza aspectului . Va multumesc anticipat

alina
Vizitator
alina

Va rog sa- mi recomandati un specialist endodont in Sibiu! Multumesc!

Lidia
Vizitator
Lidia

Buna ziua, radiografia făcută dupa un tratament de canal a arătat ca s-a depășit rădăcina dintelui si ca s-a intrat cu material in os. Medicul mi-a spus ca se reasoarbe si ca nu e nici o problema. As vrea sa stiu daca trebuie refăcut tratamentul sau daca este ok sa rămână asa.

Maria
Vizitator
Maria

Buna,

Ieri dimineata medicul meu dentist mi-a curatat canalele unui premolar ( 2 din ele a reusit sa le curete, al 3-lea doar partial. Mentionez ca in timp ce il curata pe al 3 am simtit o usoara durere). Incepand de aseara ma doare acest premolar destul de tare. Medicul meu a spus sa scot tratamentul daca incepe sa doara. Ar trebui sa il scot? Sau sa incerc sa iau analgezice?

Multumesc anticipat!

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna ziua ! Acum doua zile mi s-a facut un tratament pe canal la o masea din partea de sus unde caria ajunsese la radacina si formase si un abces! Urmeaza sa merg maine pentru terminarea lucrarii , Mi-a pus un pansament am inteles si o pasta ceva peste , este inca acolo nu mi-a cazut , dintele nu ma doare , insa sunt putin umflata in partea de sus , mai sus de gingie si doare la atingere , Este normal sa se umfle fata? Sunt foarte speriata deoarece parca umflatura a mers spre ochi

andrei
Vizitator
andrei

Buna am fost la dentist unainte de craciun si trebuia sa ma intorc peste 2 saptamani sa imi Luna plomba definitive dar din cauza jobului nu am mai ajuns CE se Poate intampla? Deja ma deranjeaza in pic multumesc

Daniel
Vizitator
Daniel

buna am fost la dentis acum o saptamana ….am fost mi-au curatat canalele …si mi-au pus medicament … primele zile nu m-a durut acuma 4 zile o inceput sa ma doara da asa usor dar acuma ma doare tare si mi sa umflat imi puteti da un sfat ..?