Punți dentare

Lobby clinica IVORY

Puntea dentară este menită să înlocuiască unul sau mai mulți dinți lipsă. Punțile sunt fixe, în sensul că sunt cimentate pe dinții de suport sau, în unele cazuri, sunt montate pe implanturi localizate în imediata proximitate a dinților lipsă.

De ce este importantă înlocuirea dinților lipsă?

Pe lângă avantajul estetic, înlocuirea dinților lipsă vă va reda capacitatea de a mesteca și a vorbi normal. În plus, dacă neglijați spațiul vacant rezultat în urma pierderii dinților, este posibil ca ceilalți dinți să se deplaseze pentru a ocupa locul gol. Această deplasare a întregii danturi poate cauza o mușcătură viciată care duce în timp la probleme ale mandibulei. În cazul dinților deplasați igiena poate deveni problematică, astfel încât sunt mai susceptibili la afecțiuni ale gingiilor și la carii, riscul pierderii lor fiind astfel crescut.

Tratamentul cu punte dentară

De obicei, este nevoie de mai multe vizite la dentist pentru a finaliza o punte dentară. În timpul primei vizite sunt pregătiți dinții de suport: de regulă cei din stânga și din dreapta dintelui lipsă. Astfel se face loc pentru coroanele care vor culisa pe dinții de suport. Aceste coroane vor susține și dintele înlocuitor.

În etapa următoare, se ia amprenta dinților de suport și se trimite la un laborator dentar unde urmează să fie produsă puntea. În cele din urmă, se fixează o punte dentară provizorie pentru a proteja atât dinții de suport cât și spațiul dintre aceștia.

Într-o vizită ulterioară se fixează puntea permanentă care este ajustată pe loc până se potrivește perfect, pentru o funcționalitate optimă. Dacă puntea se potrivește rezonabil, medicul stomatolog va cimenta permanent puntea.

Care sunt așteptările în urma tratamentului cu punte dentară?

După finalizarea lucrării, este posibil ca pacientul să simtă câteva zile un oarecare disconfort, o durere ușoară când mușcă sau o sensibilitate sporită la schimbările termice. Urmând sfatul medicului dentist, puteți recurge la analgezice care se eliberează fără rețetă, de exemplu ibuprofen, pentru calmarea durerii. Dacă simptomele persistă mai mult de câteva zile, mergeți la dentist.

Curățarea punții dentare

Durata de rezistență a punții dentare depinde în mare măsură de calitatea materialului folosit, ca și de igiena orală, de dieta și de sănătatea generală a dinților de suport și a gingiilor. Cereți sfatul medicului stomatolog cu privire la periaj și la folosirea corectă a aței dentare.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Punte colata 1 dinte intermediarper lucrare300
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

Lasă un răspuns

6 Comentarii la "Punți dentare"

Sortare după:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate

Se poate face punte pe un implant si un dinte sanatos ?

Buna seara. Am nevoie sa fac implanturi dentare pentru inlocuirea a 6 masele de pe mandibula(3 pe stanga si 3 pe dreapta)Aceste masele au fost scoase de multi ani iar osul mi s-a subtiat! Medicul meu imi recomanda sa fac 6 implanturi deoarece mi-a spus ca o punte din 2 implanturi si 3 masele nu are aceeasi rezista ca 3 implanturi cu o punte din 3 masele si ca in timp va ceda mai repede. Nu stiu ce sa fac….costurile sunt destul de mari pentru ca am nevoie si de aditie ososa….. sa accept varianta cu 6 implanturi sau sa… Citiți mai departe »
Buna ziua. Am o rugaminte , va rog . Imi doresc un sfat. am lipsa mai multi dinti :/ :/ …ultimele masele de jos in dreapta, 2 dinti sus in stanga…dar nu unul langa celalat si o masea jos in stanga :/ Sfatuiti-ma va rog cum sa fac…ce sa pun..sa fie ok si estetic…punte sau implant…sau daca exista si alta varianta…sunt cat se poate de deschisa. Poate suna stupid…dar peste tot am citit si auzit ca …lucrurile straine sunt foarte greu acceptate de organism fac referire la implant).Cat despre punte… pe langa diferenta de pret mica ..suna mai avantajos intrucat… Citiți mai departe »