Proteze dentare totale

proteza dentara
Notă: Pentru informații privind tipurile de proteze oferite de clinica noastră precum și prețurile acestora intrați la: Lista de prețuri pentru proteze dentare totale și parțiale

Ca multe aspecte ale vieții, importanța anumitor lucruri ne scapă până în momentul când acestea nu mai sunt. Dacă v-ați pierdut dantura, fie în urma unui accident, fie din cauza degradării dentare sau a unei afecțiuni a gingiilor, înțelegeți exact acest sentiment. Vestea bună este că există opțiuni pentru înlocuirea danturii pierdute. Protezele dentare vă pot reda stilul de viață de dinainte optimizând funcțiile zilnice, de exemplu mâncatul și vorbitul, redându-vă în același timp și încrederea în sine care vine odată cu îmbunătățirea aspectului și recăpătarea zâmbetului.

Executarea unei proteze dentare este un proces care durează în jur de 6-12 săptămâni, dar e de reținut că acest interval variază de la pacient la pacient., depinzând și de tipul și tehnica de protezare abordată de medicul stomatolog. Indiferent ce vei citi pe internet despre protezele dentare este întotdeauna bine să colaborezi cu un medic stomatolog care este capabil să explice și să aplice întreaga sa bază de cunoaștere pe cazul tău particular.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

Procesul de protezare completă a danturii

Protezele dentare complete sunt făcute pe baza unui model al cavității bucale. Medicul stomatolog va lua amprenta exactă a arcadei superioare și a celei inferioare. Această amprentă este trimisă la un laborator dentar.

La următoarea vizită, medicul stomatolog va reține cea mai bună îmbinare a arcadelor în baza mușcăturii inițiale și vă va îndruma în alegerea formei și culorii dinților și a gingiilor. Rețineți că există variații ale culorii gingiilor de la individ la individ. Pentru a obține un efect cât mai natural, dentistul vă va ajuta să alegeți culoarea care vi se potrivește cel mai bine.

În timpul unei alte vizite, medicul stomatolog vă va ajusta ocluzia  (mușcătura), vă va verifica vorbirea, va constata aspectul și funcționalitatea dinților și gingiilor protezei. După ce se ajunge la un rezultat satisfăcător în ceea ce privește potrivirea și aspectul, proteza este trimisă înapoi la laboratorul dentar pentru finalizare.

Complicațiile protezelor dentare

Cu toate că se fac toate eforturi pentru a obține o proteză dentară bună și funcțională, trebuie să rețineți că nu există o proteză perfectă. După aplicarea protezelor dentare în cavitatea orală, se poate să fie nevoie de mai multe vizite la dentist pentru un set de ajustări, până când ajungeți să vă obișnuiți cu proteza și până se așează pe câmpul protetic E de reținut că adaptarea la proteza dentară este un întreg proces; uneori este nevoie de puțin timp pentru acomodare.

O proteză nouă vă poate afecta capacitatea de a mânca și de a vorbi, iar pentru redobândirea confortului e nevoie de exercițiu.

În fine, datorită diferențelor morfologice dintre maxilare și a mișcării viguroase a mușchilor limbii și obrajilor, o proteză pe maxilarul inferior este mai dificil de suportat decât una pe maxilarul superior.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

Diferite opțiuni de protezare

Noile tehnologii de protezare dentară sunt foarte avansate. De exemplu, se pot face proteze cu capse susținute de implanturi. Pentru acest tip de  proteză este nevoie ca implanturile să fie făcute în prealabil. După vindecarea osului în urma inserării implanturilor acestea se descoperă și în capătul lor se inserează niște terminații cu bile. Capsele care se fixează în aceste bile se trimit la laborator împreună cu amprenta și proteza se realizează cu acele capse inserate în structura sa. Acest sistem se numește supra-protezare sau overdenture (din limba engleză), termen care se utilizează destul de mult și la noi.

Rezultatul este o proteză stabilă care nu mai necesită cremă adezivă pentru fi controlată în timpul utilizării. Seara ea se scoate pentru asigurarea unei bune igienizări a gingiei și mai ales a implanturilor.

Există o întreagă serie de opțiuni de materiale pentru care pacientul poate opta în vederea unei funcționalități sau estetici mai performante, opțiuni care sunt puse la dispoziția sa de către medic în momentul efectuării planului de tratament.

Ajută-ne să te informăm mai bine: 1. evaluează aici acest articol și 2. comentează mai jos dacă vrei să afli informații suplimentare
Rate this article
(Evaluat cu 4.17 din 6 evaluări)
Sending

82 gânduri despre “Proteze dentare totale

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

 1. Nicusor Dima says:

  Cit costa o proteza totala sustinuta de implant?

 2. buna.acum o luna mi am pus proteza pe partea de sus,m am obisnuit cu ea dar cand mananc cade,ma poate sfatui cineva ce trebuie sa fac,,am si lipito dar nu tine mai mult de 5 ore,si nu pot sa suport lipiciul va multumesc

  • Nu stim sa va raspundem la aceasta intrebare fara un examen clinic. Cea mai rea situatie este aceea in care maxilarul superior este atrofiat si atunci proteza nu are sprijinul necesar pentru a se mentine pe campul protetic.

  • Elena draga,eu am avut o proteza totala pe arcada superioara care din prima fixare in gura,cu mana,adera perfect pe bolta palatina si acolo statea toata ziua,fara sa fie nevoie sa aplic vreun lipici; era ca o ventuza! m-am simtit f bine cu ea si m-a tinut 15 ani dupa care s-a rupt pentru ca am muscat ceva tare si…Deci,n-am avut implanturi,n-am avut nici alte legaturi cu alti dinti,era o proteza totala acrilica de nota 10! eu cred ca in cazul tau,medicul stomatolog nu ti-a luat amprenta bine si de aceea iti cade!

 3. constantin says:

  Buna ziua
  Va rog daca se poate sa-mi recomandati materialul cel mai bun pentru proteze totale mandibula superioara si inferioara ,
  pe parcursul a mai multor ani schimbat de doua ori protezele acrilice , m-am acomodat dar vorbirea e mult schimbata .
  As dori sa imbunatatesc putin
  Va multumesc si astept cu deosebit interes recomandarea
  constantin

  • Din nefericire nu exista multe materiale din care sa se poata confectiona protezele totale. Afectarea vorbirii despre care vorbiti nu este pricinuita din cauza materialului ci din cauza unor probleme de constructie a protezelor respective.

  • Constantine,Constantine…mandibula este numai maxilarul de jos sau falca cum i se mai spune; partea de sus cu dinti este arcada superioara !

 4. sotul meu in partea inferioara are proteza. avea ca legatura pentru stabilitatea protezei 2 pivoti.
  gingia s-a retras ( el sufera si de diabet) pivotii au trebuit sa fie extrasi deoarece proteza nemai fiind stabila, provocau durere.
  va rog sa-mi spuneti ce se poate face pentru fixarea cat mai bine a protezei. am inteles ca osul s-a retras, avand si o paradontoza, fapt ce a dus la cadea dintilor.
  ii este foarte dificil sa manance.
  exista procee moderne ????

  • Mai există posibilitatea să puneți implanturi în următoarele condiții:

   1. Diabetul să fie controlat
   2. Osul să fie suficient cantitativ și calitativ. În cazul în care nu este deja atunci există proceduri prin care poate fi adus în parametrii corecți (adiție de os, fie artificial fie prin transplant de exemplu din șold, variantă mai bună în special în cazul soțului dumneavoastră)

   Pentru mai multe detalii vă așteptăm la cabinet cu un CT sau o radiografie panoramică (CT este preferabil). Dacă nu aveți această analiză deja o puteți realiza în București la Dental View. Noi avem contract cu Dental View și le puteți cere analiza în format electronic (pentru că este mai ieftină și noi o putem citi în cabinet). Pentru aceasta vă rugăm să menționați numele cabinetului nostru (Dentfix, dr. Alexandrina Fulea) și să solicitați – în cazul analizei CT – fișier DICOM cu imagini multiple.

 5. Am diabet insulino dependent si proteza inferioara. Vineri a cazut lucrarea pe care o aveam in partea superioara. Pot sa va intreb daca ar fi posibil implantul in cazul meu sau care este cea mai performanta proteza.
  Va multumesc

  • La fel ca in comentariul anterior, trebuie verificata situatia dumneavoastra in amanunt.

   “Există posibilitatea să puneți implanturi în următoarele condiții:

   Diabetul să fie controlat
   Osul să fie suficient cantitativ și calitativ. În cazul în care nu este deja atunci există proceduri prin care poate fi adus în parametrii corecți (adiție de os, fie artificial fie prin transplant de exemplu din șold)

   Pentru mai multe detalii vă așteptăm la cabinet cu un CT sau o radiografie panoramică (CT este preferabil). Dacă nu aveți această analiză deja o puteți realiza în București la Dental View. Noi avem contract cu Dental View și le puteți cere analiza în format electronic (pentru că este mai ieftină și noi o putem citi în cabinet). Pentru aceasta vă rugăm să menționați numele cabinetului nostru (Dentfix, dr. Alexandrina Fulea) și să solicitați – în cazul analizei CT – fișier DICOM cu imagini multiple.”

 6. floricica mirea says:

  as dori si eu o consultatie si o proteza dentara partea de sus total si jos partial daca se poate si cu plata in rate.va multumesc

  • Va rugam sa va programati la nr. de pe pagina principala – 0726 970047. Va vom oferi consultatia gratuit si va vom face o oferta pentru protezare, atat din punct de vedere al pretului cat si al conditiilor de plata.

 7. alexandru says:

  buna ziua as vrea sa intreb cit dureaza punerea unei proteze permanentesi cit costa eu in partea de sus a gurii nu mai am dinti dar osul nu sa micsorat si gingia este buna si fara infectii asta o stiu ca am facut o radiografie a gurii multumesc

  • Stimate domn, pentru a vă da un răspuns profesional vă rugăm să ne trimiteți și nouă radiografia dumneavoastră, este important să verificăm și noi aceste aspecte înainte de a construi o ofertă. Puteți trimite radiografia în format electronic pe adresa de email dentfix@dentfix.ro

  • Singurul tip de proteza fixa posibila in cazul dumneavoastra este cea pe implanturi. Sunt necesare cel putin 6-8 implanturi functie de os. Pe sistemul Fast&Fix durata este extrem de mica, de cateva zile. Pe sistemul clasic protezarea dureaza minim 4 luni (se asteapta osteointegrarea implanturilor). Pretul iese destul de mare si in cazul in care devine prohibitiv se poate apela la proteza mobilizabila pe 4-6 implanturi. Pentru oferta va invitam la consultatie in urma careia va vom propune un plan de tratament complet.

 8. dan ionescu says:

  Buna ziua,
  Am 71 de an, am o viata activa si fac zilnic sport.
  Deoarece am pierdut aproape toti dintii va trebui sa inlocuiesc lucrarile care se misca din ce in ce mai tare. Ama inteles ca am doua optiuni:lucrare pe implanturi sau proteza totala fara implanturi. Costul nu este o problema.
  Ce solutie ma sfatuiti sa aleg ?

  Va multumesc anticipat.

  • Stimate domn, alegerea depinde de situația osului dumneavoastră. Dacă osul este bun atunci implanturile sunt mai potrivite pentru că în timp ele vor exercita același tip de forțe asupra osului în timpul masticației ca și dinții, ceea ce va menține osul în continuare într-o formă bună. Cu proteza fără implanturi presiunea va fi mai redusă și sunt neșanse mai mari ca osul să se retragă mai rapid. Într-adevăr, soluția cu implanturi este mai costisitoare.

 9. Sunteti buni? Ajutati-ma!
  Dupa un tratament costisitor (foarte), SUNT POSESORUL A 2 PROTEZE : una inferioara partiala si una superioara totala pe 2 capse pe dinti naturali . De vreo 4-5 ori s-a stricat (2 dezlipiri dinte-acelasi, crapare in 2 locuri si de vreo 3 ori incercarea fixarii garniturilor elastice pe proteza pentru bonturi, intr-un 1 an si 3 luni. Cine poate sa imi faca o noua proteza ,sa pot manca si eu? Sau cine poate sa fixeze cele 2 garnituri , ca le-am , nu le-am inghitit! Cred ca va dati seama ca medicul meu nu ma mai vrea! Sau invers.Au fost buni BANIIII! Locuiesc in Bucuresti! Astept e-mail!

 10. Iorgulescu Elena says:

  Buna ziua. O intrebare va rog: Dupa o proteza partiala pe partea inferioara ce a durat 18 ani si care intre timp se misca ff. mult, mi s-a extras tot ce era sub ea fiind macinati la nivelul gingiei sau chiar mai adinc, mai putin o masea pe partea dreapta despre care se spune ca este buna pentru a sustine mai bine viitoarea proteza.
  Se poate face o proteza flexibila in aceasta situatie? Este recomandabila? Si care ar fi mai buna din cate sunt in acest moment ( Polyan, Valplast, Fexiplast, Biodentaplast…)?
  Va multumesc anticipat.

  • Considerăm că cea mai bună soluție se poate sugera numai după analiza atentă a câmpului protetic. Medicul dumneavoastră este cel mai în măsură să vă recomande soluții, dacă doriți să aflați soluțiile noastre vă rugăm să sunați la 031-438.28.28 și să vă programați la o consultație la clinica noastră.

 11. Intrbare am la dumneavoastra.
  As vrea sa stiu cum aproximatie bineinteles cat ar dura punerea une proteze totale.
  Sigur aici intrand si cateva extractii pe care trebuie sa le fac.
  De ce va intreb?
  Pt . ca eu sunt sofer pe tir si as dori sa stiu astfel incat sa pot solicita si eu un concediu, deoarece angajatorul din Belgia ma intrebat iar eu nu stiu sa-i raspund.

  • Extractiile se pot face intr-o zi sau doua, urmate de o perioada de 3 saptamani de vindecare in care puteti lucra daca doriti. Apoi trebuie sa va luati concediu cam 10-12 zile pentru realizarea protezei, timp in care veti veni la probe de mai multe ori.

 12. Constantin says:

  Port proteza totala de 7 ani, timp in care mi-au fost confectionate 3 proteze, toate 3 fisurandu-se si/sau spargandu-se de foarte multe ori, fiind nevoit sa dau o gramada de bani pentru repararea lor -aproximativ 50 lei pentru o reparare (re lipire) sau 600 – 800 lei pentru una noua.
  Recent, un tehnician dentar mi-a propus sa-mi execute o proteza totala elastica, pe care a mai executat-o si pentru alte persoane, cu succes.
  Va rog sa-mi spuneti parerea dvs. si daca se poate realiza si folosi o astfel de proteza.
  Va rog insistent sa-mi raspundeti la adresa de e-mail.
  Va multumesc anticipat!

 13. Andreea says:

  Buna ziua, intamplator am dat de o emisiune americana…
  Si acolo am aflat de flippers fake teeth…
  As vrea sa stiu daca la noi se poate face asa ceva…
  Am toti dintii in gura, dar ma intereseaza partea de sus…
  Pt ca dintii mei sunt cam strambi..
  As putea primi un raspuns la intrebarea mea?!

 14. Catalin says:

  Buna ziua, am si eu o rugaminte la dvs, am doar 2 canini pe partea de sus ( si ei sunt stricati ) cam ce solutie am si cat timp ar dura si m-ar costa lucrarea? aproximativ… va multumesc astept mail-ul dvs.

  • Buna seara

   Solutiile sunt diverse cu avantaje si dezavantaje. Desigur, prima data trebuie vazut in ce situatie sunt caninii dumneavoastra. Functie de rezultat aveti, la modul general, cateva variante de proteze totale:
   – pe capse
   – pe magneti
   – daca si caninii trebuie scosi, aveti si optiunea protezei totale pe implanturi

   Cea mai buna varianta va fi determinata de medic impreuna cu dumneavoastra cu ocazia unei consultatii

 15. Buna ziua, din cite am inteles sistemul fast&fix aste o proteza fixata pe 4/6 implanturi .Va rog spune-mi cum evolueaza in timp (osul se mai resoarbe ? Gingia continua sa se micsoreze? Se formeaza in timp spatiu intre proteza si gingie? Daca da, exista solutii de remediere?Care este durata de viata a unei astfel de sistem (proteze si implanturi)
  Se efectueaza astfel de proteze fast&fix in clinica Dentfix ?
  Multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Tehnic sistemul Fast&Fixed ofera o protezare imediata cu proteza temporara pe 4/6 implanturi asa cum bine ati mentionat. Sistemul este deosebit numai prin faptul ca se livreaza un kit cu toate elementele necesare desfasurarii operatiei pe durata a 24 de ore (proteza se executa practic a doua zi).

   Totusi aceleasi rezultate se pot obtine si din componente individuale (adica folosind implanturi de la alt furnizor si protetica de la un laborator obisnuit). In opinia noastra un implantolog bun poate obtine rezultate mai bune intr-un buget mai mic sau cel mult egal cu cel solicitat de sistemul Fast&Fixed

   Acum pentru a va raspunde punctual:
   1. Osul se resoarbe in timp – acesta este un proces absolut normal, indiferent de implant. Gasiti explicatii detaliate aici: https://www.dentfix.ro/implanturidentare/ Exista implanturi care reduc resorbtia pana la de 4 ori – si pe acestea le recomandam noi in mod special
   2. Da, se formeaza spatiu intre proteza si gingie. Proteza trebuie adaptata periodic pe durata de viata a implanturilor. Pentru mentinerea igienei noi recomandam o proteza mobilizabila pe bara (denture). Practic pe cele 4/6 implanturi se monteaza o bara de sustinere (din segmente) iar proteza in sine se fixeaza (si se poate scoate pentru igienizare) pe bara respectiva. O igiena corect efectuata prelungeste durata de viata a protezei pentru ca mentine sanatatea optim pentru osul si gingia de sub proteza. Acest tip de proteza se simte si se comporta exact ca o proteza fixa dar ofera, in plus, o flexibilitate foarte buna pentru igiena
   3. Exista opinia la care noi aderam ca un implant nu ar trebui incarcat cu sarcini mecanice pana nu are loc o osteointegrare corecta. Din acest punct de vedere ideea de proteza temporara de la Fast&Fixed nu este in totalitate pe gustul nostru. Noi recomandam asteptarea osteointegrarii si confectionarea directa a protezei definitive (lucru care reduce semnificativ si costurile). In plus, pentru a minimiza timpul de asteptare, am introdus un tratament adjuvant cu plasma PRP care poate reduce pana la jumatate timpul necesar vindecarii. Cititi mai multe detalii aici: https://www.dentfix.ro/2013/11/tratamentul-cu-prp-platelet-rich-plasma/
   4. Un astfel de sistem ar trebui sa dureze minim 10 ani (implanturile) si minim 3-5 ani (proteza). Clinica noastra ofera chiar garantie (cititi cu atentie conditiile de garantie din pagina): https://ivory.dentfix.ro/implanturi/
   5. Da, oferim si protetica Fast&Fixed insa indrumam pacientii si spre solutii care li se pot potrivi mai bine, asa cum am mentionat anterior

   • Multumesc pentru raspunsul promt, totusi as mai avea o intrebare Presupunand ca implanturile tin 10 ani apoi ,,cedeaza” ce se poate face dupa, se revine la proteza clasica sau se pot face alte implanturi? Multumesc.

    • Implanturile se pot scoate, se poate face aditie osoasa in caz de necesitate, apoi se insereaza implanturi noi.

     10 ani este mai mult un termen sa spunem ‘comercial’, exista pacienti care cu o igiena corecta mai folosesc implanturi inserate acum 25 de ani. Nu este o gluma, erau chiar implanturi romanesti confectionate la strung… Realizati ca un implant modern si o igiena corecta pot duce mult mai departe performantele

 16. cum pot trata rana de sub limba provocata de bara metalica a protezei? ceara ortodontica ma ajuta?

 17. CRISTEA CHIRIAC says:

  buna ziua daca ma poate ajuta si pe mine in problema danturii a mea e praf am inteles ca sunt medici stomatologi care fac implanturi dentare dar ce preturi se practica ma dor si mai tare dintiii dar intrebarea mea e se pot deconta de catre casa de sanatate aceste costuri multumesc si astept un raspuns cit mai repede

 18. Buna ziua !
  In urma a doua tratamente cu chimio-radio, mi-am pierdut toata dantura, raminindu-mi radacinile a 6 dinti si doua cuie din argint, pe care mi se sprijinea o proteza fixa. De la ultima sedinta de radioterapie , a trecut un an si trei luni. Am consultat mai multi stomatologi, iar parerile lor au fost diferite, in ceea ce priveste inceperea extragerii radacinilor.Unii au spus ca , s-ar putea extrage prin procedura simpla (ma rog, s-au exprimat altfel, dar asta m-au facut sa inteleg), iar doi stomatologi au spus ca se pot extrage numai prin operatie sub anestezie totala, cu suturare, pt ca sint foarte expusa la hemoragie si, implicit la infectie…Mentionez ca, am un carcinom amigdalian. chimiotratat cu (printer altele) cisplatin si 300 de minute de cobaltoterapie, apoi operat, cu recidiva la 10 zile de la aceasta operatie, apoi din nou chimio-radio tratat , dar nu mai stiu cu ce substante si cum se numesc razele pe care mi le-au administra (cu o masca cu pb pe fata), 25 de sedinte… As avea rugamintea sa-mi raspundeti cit mai intelesul meu … Va multumesc !

  • Situația dumneavoastră este într-adevăr de competența unei clinici BMF capabilă să răspundă unor situații complexe operatorii. Și noi vă sugerăm să nu faceți extracțiile la un simplu stomatolog, căutați o clinică specializată BMF (buco-maxilo-facial).

 19. gabriela says:

  imi plac comentariile x care leam citit si mai ales raspunsurile documentate ale medicului…miar place sa urmaresc noutatile dvs..pt ca sint diret interesata in a efectua o lucrare dentara..de reabilitare totala arcada superioara..x implanturi..

 20. Am paradontoza, si de 11 ani gingia de sub proteza este f.retrasa, iar cea de sub dinti este f.inflamata iar dintii abia se mai tin. In partea de jos am cativa dinti.si in rest proteza dentara. Mai am vreo sansa sa mi se puna macar o alta proteza mobila daca gingia este atat de retrasa. Menționez că am 52 ani. Va rog mult ajutați-ma cu un sfat.

  • Pentru un diagnostic corect cel mai bine ar fi sa va faceti o programare la un medic parodontolog. Prima etapa ar fi sa faceti o radiografie si sa detectati cat de avansata este distructia osoasa. In functie de acesta distructie se decide ce dinti se mai pot pastra si care nu.
   In general aceste proteze dentare partiale nu influenteaza retractia gingivala si distructia osoasa. Dupa efectuarea tratamentului de parodontoza potrivit cazului dumneavoastra, se poate trece la etapa protetica, sigur exista solutii.

 21. Buna ziua,
  Am o lucrare in partea superioara sustinuta pe 3 dinti(unul cu pivot, unul care momentan are abces si inca unul stricat) care sunt stricati. Durerea e f. mare asa ca va trebui sa fac ceva. Care sunt posibilitatile? Exista proteza care sa nu fie data jos in fiecare seara? O posibilitate cu costurile nu prea mari.

  Multumesc anticipat.

  • Din pacate orice lucrare fixa are costuri mari fata de proteza mobila. In plus daca pierdeti dintii si doriti lucrari fixe aveti nevoie de implanturi, ceea ce ridica costul si mai sus.

   Cu toate acestea costurile mari pentru Romania sunt mult mai mici decat cele din vestul Europei, deci notiunea de scump sau ieftin este relativa, nu trebuie sa va descurajati.

 22. Buna ziua,am si eu o nelamurire:mi-am facut proteza o dentara superioara mobila care are doua crosete laterale pe molari(cate una de-o parte si de cealalta).Deja de o luna o port,in partea stanga s-a asezat foarte bine,dar in partea dreapta simt ca nu este la locul ei,se misca foarte tare cand mananc,dupa ce o fixez si apoi strang maxilarele simt ca dupa molaru cu croseta proteza se misca (adica sare de la loc).Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac ar trebui sa merg la medic sau mai trebuie sa astept o perioada de timp?? Dureaza mai mult timp pana se aseaza sau ceva o tine si nu o lasa sa intre la loc, sau dupa croseta a luat prea mullt la prelucrat si joaca ??Astept cu mare nerabdare raspunsul dumneavoasta si va multumesc anticipat.

 23. Buna ziua!

  Am si eu o intrebare,am o proteza dentara totala pe partea de sus,nu sunt multumita ptr ca imi pica tot timpul si nu pot manca,as putea inlocui proteza asta cu o proteaza pe capse sau pe implant,magneti,deasemenea as dori sa stiu ce este o proteza elastica?mentionez ca nu am nici un dinte pe partea de sus,nici o masea,imi puteti spune ce s ar putea face?si costurile?Va rog frumos,

  Cu respect
  Ivan

  • Varianta mai buna decat proteza mobila este supraprotezarea – 6 implanturi si o proteza cu sisteme de prindere de acele implanturi. Pentru pret trebuie sa mergeti la consultatie, sunt foarte multe lucruri care pot varia de la un pacient la altul pentru a se putea da preturi fixe.

 24. Buna seara, AN NOU FERICIT !
  Mama mea in varsta de 72 de ani are 2 proteze totale, una sus si una jos, cea de sus ii cade iar cea de jos se misca.Are paradontoza si nu vrea sa-si mai lucreze nimic.Intrebarea este cat de mult poate avansa resorbtia osoasa, in cat timp si ce s-ar putea face pentru a o incetini?
  Multumesc.

  • Resorbția poate înainta pănă osul rămâne ca o foiță. De la un moment dat nu se mai poate folosi nici măcar proteza mobilă din acest motiv. Din păcate singurul lucru care poate încetini resorbția osoasă este exercițiul masticatoriu pe acel os – funcția creează organul se spune. Mă tem că doamna trebuie să treacă la o alimentație exclusiv semisolida si lichida.

 25. Bună ziua mi a trebuit mult curaj sa pot scrie ptr ca la vârsta mea pot spune ca mi e rușine.ca nu am avut grija de dinți mei și apoi i am pierdut ușor în urma unei bătăi.port proteza dentara de aproape un an în parte superioara.În partea stângă îmi lipsesc cinci dinți iar partea dreapta doua masele.deci as dori sa știu.dacă se poate face aditie osoasa ptr ca vreau sa îmi fac implanturi dentare toată partea de sus.problema e ca nu locuiesc în românia și posibilitatea de a rămâne mai mult de o luna nu am.ce ma sfătuiți.va mulțumesc anticipat.

  • Se pot face diverse interventii. Reconstructiile osoase, implanturile presupun vizite de 7-10 zile, insa trebuie sa veniti de mai multe ori la interval de cateva luni distanta. Vindecarea osului nu se face decat lent.

 26. cristina says:

  Buna ziua .sunt posesoarea unei danturi sub orice critica mostenita…mam spalat de 2ori pe zi mereu si rezultatul caninii crescuti sus dinti din fata sparti .masele macinate si pline de carii.ce mai e bun dintii de jos din fata in rest praf….sincer as vrea sa stiu cam ce se repara prima data stiu ca trebuie sa vin la consult dar daca nu imi permit nu are nici un rost sa mai vin …cam cu aproximatie asa o suma..macar dintii din fata au trecut 10anide cand am ras ultima data.caninii sunt absolut sigura ca sunt cariati se vede la baza gingiei. Se pot scoate si implanta. ? va multumesc

  • Exista diverse clinici si cabinete stomatologice, pentru orice fel de buget. Totusi o restaurare functional-estetica complexa costa mult, mai ales cand discutam despre implanturi. Nu este posibil sa primiti preturi fara sa va vada un medic, cifrele nu au nici un sens in acest mod, sigur veti plati alte sume in final, daca decideti sa va tratati.

 27. ADRIAN GAVRILIU says:

  Cum se numeste si unde pot gasi ,pasta acrilica instant,care se pune pe proteza inferioara si apoi pe gingie direct pentru a micsora proteza in urma retragerii gingii

  • Dumneavoastra cautati sa faceti o rebazare a protezei, nu va sfatuim sa o faceti singur, trebuie sa mergeti la medic pentru aceasta.

 28. Am început extracții dentare azi,am de scos 8 în total.după extragerea tuturor cit timp e nevoie de vindecare? Trei săptămâni e bine? Ca sa pot pune proteză? mulțumesc

  • Probabil asa v-a spus medicul, indicatia primita de la medic este cea mai buna, avand in vedere ca el v-a examinat clinic.

 29. Gabriel says:

  Bruxismul mi-a distrus toate maselele.din aceasta cauza nu pot sa pun Implanturi individuale.Considerati ca implanturile pe capse pot fi o solutie in cazul meu ? (Bruxismul se manifesta in timpul noptii cand protezele nu se poarta)

  • Buna ziua, se pot instala implanturi si peste ele sa folositi supraprotezare (un fel de proteza acrilica cu sisteme de prindere pe implanturi). Aceste supraproteze se pot scoate si gura se poate igieniza perfect, inclusiv implanturile, din acest punct de vedere ele sunt cele mai bune sisteme posibile de protezare.
   Insa solutia finala depinde de cati dinti naturali mai aveti, va trebui sa mergeti la o consultatie la un specialist protetician.

 30. BUNA ZIUA ,AM SI EU DE PUS DANTURA SUPERIOARA,POSED DOAR 2 DINTI EXTREMITATI SI 2 PIVOTI MOLARI,NU DORESC INPLANT ,CE PROTEZA POT ALEGE ,MA GANDEAM SI LA UNA FLEXIBILA SAU PARTIALA CROSETE///////////PRETURI ESTIMATIVE

  • Buna ziua. Nu ne putem da seama din descriere care este situatia dumneavoastra. E posibil ca dinții rămași să fie suficienți să susțină o proteză scheletată. Este posibil să mai trebuiască făcute extracții și rămâneți la proteză mobilă. Trebuie să mergeți la consultație pentru a stabili exact ce se poate face și cât costă.

 31. Luminita ionescu says:

  Ce inseamna mini implant si citi trebi pusi pentru peoteza totala? Multumesc

  • Mini-implanturile se folosesc în mod special pentru aparatele dentare, ca punct de sprijin suplimentar într-o zonă fără dinți naturali. Pentru proteză sunt necesare implanturi normale, care să poată prelua forțele masticatorii.

 32. Camelia says:

  Buna ziua,
  Va rog din suflet sa-mi dati un sfat.Am 57 de ani, sunt profesoara si in urma unei paradontoze descoperita acum12 ani si care a evoluat in timp am pierdut toti dintii de pe maxilar.Am o proteza totala acum dar ma deranjeaza cumplit, imi tot vine sa vomit cand o port .O am de aprox. 2 luni si tot nu m-am obisnuit cu ea.Ce e m grav e faptul ca simt cum se misca atunci cand vorbesc mai tare ( si prin natura profesiei sunt nevoita s-o fac)desi folosesc o pasta adeziva.Si cand mananc se intampla acest lucru dar asta s-ar mai putea suporta.Plafonul bucal nu e neted ci prezinta o protuberanta Ce pot sa fac? Implant nu pot (am o anemie feripriva veche si imposibil de tratat).

  • Buna seara. Un prim sfat este sa mai cautati o opinie si la alt stomatolog pentru proteza totala. Apoi daca faceti analize de sange si timpul de coagulare, timpul de sangerare si INR sunt in parametii normali atunci puteti face interventii chirurgicale, inclusiv extractii sau implanturi dentare.

 33. cornea andreea says:

  Buna ziua!

  Ma intereseaza cat ar costa estimativ, ca ordin de marime, o proteza dentara totala. Vreau sa ajut pe cineva cu costurile, dar nu am nici cea mai vaga idee cat ar costa. Vreau sa stiu daca am posibilitatea financiara pentru asa ceva. Multumesc.

  • Buna ziua, se gasesc proteze totale si pe la 1000 lei si pe la 1500 lei per arcada. Problema cu ele este ca sunt usor de confectionat insa atentia cu care sunt executate si apoi adaptate la forma maxilarului difera de la tehnician la tehnician si de la medic la medic.

   Noi, spre exemplu, am optat pentru un pret mai mare ca sa lucram cu tehnicieni mai buni si sa avem mai putine plangeri de la pacienti. Sunt cazuri in care daca o proteza este prost executata pacientul ajunge sa nu o mai poarte deloc, ceea ce inseamna bani si timp aruncati pe fereastra. Prin urmare va recomand sa nu mergeti pe criteriul pretului atunci cand alegeti un furnizor.

   Preturile noastre la zi sunt mereu disponibile la https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

 34. Protezele dentare ne ajuta sa ducem o viata normala, sa putem manca normal, iar la un cabinet stomatologic profesional putem gasi si un pret avantajos.

 35. Mânză Sandu says:

  Bună ziua!
  Vin cu o rugăminte la dvs. Îmi trebuie proteză și pe maxilarul inferior și pe cel superior, fiindcă în urma unei paradontoze am rămas cu câțiva dinți, iar cei care au rămas, 8 la număr mă dor și vreau să-i scot. După extracții vreau proteze fără implanturi și vă rog să-mi spuneți cam cât m-ar costa cele două proteze și cam cât timp ar dura această lucrare după extracții și vindecarea gingiilor.
  Mulțumesc anticipat!

  • Buna ziua.

   Preturile noastre sunt publicate la https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/#protetica , astazi o proteza totala (un maxilar) costa 1500 lei. Deci protezele ajung la 3000 lei. La aceasta se mai adauga extractiile dintilor parodontotici (8 x 70 = 560 lei).

   • Mânză Sandu says:

    Vă mulțumesc frumos! Însă am mai făcut o gafă. Extracțiile(opt + 2 cioturi) le-am făcut la un cabinet din Galați, eu sunt din Tg.Bujor, când am plecat nici d-l doctor și nici eu nu am întrebat în cât timp se refac gingiile. Mi s-a spus ”după refacerea gingiilor, reveniți”. Acum nu știu cât să aștept. VĂ ROG FRUMOS PE DVS. SĂ-MI SPUNEȚI CU APROXIMAȚIE UN TERMEN.
    Mulțumesc!

 36. Buna Ziua,

  M ar interesa o programare la cabinetul dv începând cu 05.04.2016.
  Am nevoie de extractii si proteza totala.
  Problema mea este ca lucrez intr o unitate militara din Afganistan iar timpul pe care il voi petrece in Romania este limitat la o luna.
  Considerati ca ma puteri ajuta ?

  Multumesc!

 37. Bună ziua DE O SAPTĂMÂNA MI -AM PUS PROTEZA TOTALĂ (SUS. JOS)PE MINI IMPLANTURI (4SUS SI 3JOS) CAPSE.NU POT SA MANÂNC DEOARECE SE MISCA SI CAD CE POT SA MAI FAC ? VA MULTUMESC

 38. MAMA mea are 87 de ani.A avut proteza fixa,dar pt ca i s-a extras o masea si lucrarea se misca -a trebuit sa-i scoata toata lucrarea.
  Dr spune ca o sa-i faca proteza mobila.
  Noi vrem sa fie una fixa,dar nu mai are decat 2 masele in partea de sus.
  Cum putem rezolva cu o proteza fixa?

  • In situatia dumneaei nu credem ca se mai poate. Daca era mai tanara ar fi meritat sa faceti implanturi, probabil ca si osul maxilar ar fi fost mai bun. Atunci cand osul ajunge subtire ca lama nu se mai poate face nimic in afara de proteza mobila, si uneori si aceea este dificil de folosit.

 39. Lavinia says:

  Buna seara. Mama mea si.a pus de o săptămână o proteza mobila superioara, cat timp ii va lua pana se va obisnui? Ea spune ca e foarte greu de suportat ca are stări de voma…Necunoscand aceasta situatie, va rog sa îmi sp daca este normal si daca va putea sa aibă o viata relativ normala cu aceasta proteza. Multumesc

  • Majoritatea persoanelor au problema aceasta la inceput, cei mai multi se obisnuiesc intr-un interval de pana la doua luni insa sunt si pacienti care nu se pot obisnui cu purtarea protezei totale. Este posibil sa mai trebuiasca sa mearga la dentist din cand in cand daca problema nu se amelioreaza vizibil, sa nu fie ceva in neregula cu proteza.

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile pe care le veți primi online numai pe propria răspundere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți obține un răspuns mai bun, specific pentru cazul tău, făcând o vizită personal la medicul stomatolog. Programează-te online!