Proteze dentare totale

proteza dentara
Notă: Pentru informații privind tipurile de proteze oferite de clinica noastră precum și prețurile acestora intrați la: Lista de prețuri pentru proteze dentare totale și parțiale

Ca multe aspecte ale vieții, importanța anumitor lucruri ne scapă până în momentul când acestea nu mai sunt. Dacă v-ați pierdut dantura, fie în urma unui accident, fie din cauza degradării dentare sau a unei afecțiuni a gingiilor, înțelegeți exact acest sentiment. Vestea bună este că există opțiuni pentru înlocuirea danturii pierdute. Protezele dentare vă pot reda stilul de viață de dinainte optimizând funcțiile zilnice, de exemplu mâncatul și vorbitul, redându-vă în același timp și încrederea în sine care vine odată cu îmbunătățirea aspectului și recăpătarea zâmbetului.

Executarea unei proteze dentare este un proces care durează în jur de 6-12 săptămâni, dar e de reținut că acest interval variază de la pacient la pacient., depinzând și de tipul și tehnica de protezare abordată de medicul stomatolog. Indiferent ce vei citi pe internet despre protezele dentare este întotdeauna bine să colaborezi cu un medic stomatolog care este capabil să explice și să aplice întreaga sa bază de cunoaștere pe cazul tău particular.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

Procesul de protezare completă a danturii

Protezele dentare complete sunt făcute pe baza unui model al cavității bucale. Medicul stomatolog va lua amprenta exactă a arcadei superioare și a celei inferioare. Această amprentă este trimisă la un laborator dentar.

La următoarea vizită, medicul stomatolog va reține cea mai bună îmbinare a arcadelor în baza mușcăturii inițiale și vă va îndruma în alegerea formei și culorii dinților și a gingiilor. Rețineți că există variații ale culorii gingiilor de la individ la individ. Pentru a obține un efect cât mai natural, dentistul vă va ajuta să alegeți culoarea care vi se potrivește cel mai bine.

În timpul unei alte vizite, medicul stomatolog vă va ajusta ocluzia  (mușcătura), vă va verifica vorbirea, va constata aspectul și funcționalitatea dinților și gingiilor protezei. După ce se ajunge la un rezultat satisfăcător în ceea ce privește potrivirea și aspectul, proteza este trimisă înapoi la laboratorul dentar pentru finalizare.

Complicațiile protezelor dentare

Cu toate că se fac toate eforturi pentru a obține o proteză dentară bună și funcțională, trebuie să rețineți că nu există o proteză perfectă. După aplicarea protezelor dentare în cavitatea orală, se poate să fie nevoie de mai multe vizite la dentist pentru un set de ajustări, până când ajungeți să vă obișnuiți cu proteza și până se așează pe câmpul protetic E de reținut că adaptarea la proteza dentară este un întreg proces; uneori este nevoie de puțin timp pentru acomodare.

O proteză nouă vă poate afecta capacitatea de a mânca și de a vorbi, iar pentru redobândirea confortului e nevoie de exercițiu.

În fine, datorită diferențelor morfologice dintre maxilare și a mișcării viguroase a mușchilor limbii și obrajilor, o proteză pe maxilarul inferior este mai dificil de suportat decât una pe maxilarul superior.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

Diferite opțiuni de protezare

Noile tehnologii de protezare dentară sunt foarte avansate. De exemplu, se pot face proteze cu capse susținute de implanturi. Pentru acest tip de  proteză este nevoie ca implanturile să fie făcute în prealabil. După vindecarea osului în urma inserării implanturilor acestea se descoperă și în capătul lor se inserează niște terminații cu bile. Capsele care se fixează în aceste bile se trimit la laborator împreună cu amprenta și proteza se realizează cu acele capse inserate în structura sa. Acest sistem se numește supra-protezare sau overdenture (din limba engleză), termen care se utilizează destul de mult și la noi.

Rezultatul este o proteză stabilă care nu mai necesită cremă adezivă pentru fi controlată în timpul utilizării. Seara ea se scoate pentru asigurarea unei bune igienizări a gingiei și mai ales a implanturilor.

Există o întreagă serie de opțiuni de materiale pentru care pacientul poate opta în vederea unei funcționalități sau estetici mai performante, opțiuni care sunt puse la dispoziția sa de către medic în momentul efectuării planului de tratament.

Lasă un răspuns

84 Comentarii la "Proteze dentare totale"

avatar

Sortare după:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Nica paul
Vizitator
Nica paul
15 zile 17 ore în urmă

Buna, in urma nenumaratelor “scandaluri” miam pierdut toti dintii de sus in afara de un canin partea dreapta care e doar un “ciot”, cat mar costa o proteza totala fara implanturi sau alte complicatii?

Lavinia
Vizitator
Lavinia
2 luni 7 zile în urmă

Buna seara. Mama mea si.a pus de o săptămână o proteza mobila superioara, cat timp ii va lua pana se va obisnui? Ea spune ca e foarte greu de suportat ca are stări de voma…Necunoscand aceasta situatie, va rog sa îmi sp daca este normal si daca va putea sa aibă o viata relativ normala cu aceasta proteza. Multumesc

popa
Vizitator
popa
2 luni 10 zile în urmă

MAMA mea are 87 de ani.A avut proteza fixa,dar pt ca i s-a extras o masea si lucrarea se misca -a trebuit sa-i scoata toata lucrarea.
Dr spune ca o sa-i faca proteza mobila.
Noi vrem sa fie una fixa,dar nu mai are decat 2 masele in partea de sus.
Cum putem rezolva cu o proteza fixa?

vasile
Vizitator
vasile
5 luni 6 zile în urmă

Bună ziua DE O SAPTĂMÂNA MI -AM PUS PROTEZA TOTALĂ (SUS. JOS)PE MINI IMPLANTURI (4SUS SI 3JOS) CAPSE.NU POT SA MANÂNC DEOARECE SE MISCA SI CAD CE POT SA MAI FAC ? VA MULTUMESC

Dan
Vizitator
Dan
6 luni 8 zile în urmă

Buna Ziua,

M ar interesa o programare la cabinetul dv începând cu 05.04.2016.
Am nevoie de extractii si proteza totala.
Problema mea este ca lucrez intr o unitate militara din Afganistan iar timpul pe care il voi petrece in Romania este limitat la o luna.
Considerati ca ma puteri ajuta ?

Multumesc!

Mânză Sandu
Vizitator
Mânză Sandu
8 luni 7 zile în urmă

Bună ziua!
Vin cu o rugăminte la dvs. Îmi trebuie proteză și pe maxilarul inferior și pe cel superior, fiindcă în urma unei paradontoze am rămas cu câțiva dinți, iar cei care au rămas, 8 la număr mă dor și vreau să-i scot. După extracții vreau proteze fără implanturi și vă rog să-mi spuneți cam cât m-ar costa cele două proteze și cam cât timp ar dura această lucrare după extracții și vindecarea gingiilor.
Mulțumesc anticipat!

Marius
Vizitator
Marius
8 luni 16 zile în urmă

Protezele dentare ne ajuta sa ducem o viata normala, sa putem manca normal, iar la un cabinet stomatologic profesional putem gasi si un pret avantajos.

cornea andreea
Vizitator
cornea andreea
9 luni 5 zile în urmă

Buna ziua!

Ma intereseaza cat ar costa estimativ, ca ordin de marime, o proteza dentara totala. Vreau sa ajut pe cineva cu costurile, dar nu am nici cea mai vaga idee cat ar costa. Vreau sa stiu daca am posibilitatea financiara pentru asa ceva. Multumesc.

Camelia
Vizitator
Camelia
11 luni 14 zile în urmă
Buna ziua, Va rog din suflet sa-mi dati un sfat.Am 57 de ani, sunt profesoara si in urma unei paradontoze descoperita acum12 ani si care a evoluat in timp am pierdut toti dintii de pe maxilar.Am o proteza totala acum dar ma deranjeaza cumplit, imi tot vine sa vomit cand o port .O am de aprox. 2 luni si tot nu m-am obisnuit cu ea.Ce e m grav e faptul ca simt cum se misca atunci cand vorbesc mai tare ( si prin natura profesiei sunt nevoita s-o fac)desi folosesc o pasta adeziva.Si cand mananc se intampla acest lucru dar… Citiți mai departe »
Luminita ionescu
Vizitator
Luminita ionescu
11 luni 21 zile în urmă

Ce inseamna mini implant si citi trebi pusi pentru peoteza totala? Multumesc

VALI
Vizitator
VALI
1 an 1 lună în urmă

BUNA ZIUA ,AM SI EU DE PUS DANTURA SUPERIOARA,POSED DOAR 2 DINTI EXTREMITATI SI 2 PIVOTI MOLARI,NU DORESC INPLANT ,CE PROTEZA POT ALEGE ,MA GANDEAM SI LA UNA FLEXIBILA SAU PARTIALA CROSETE///////////PRETURI ESTIMATIVE

Gabriel
Vizitator
Gabriel
1 an 4 luni în urmă

Bruxismul mi-a distrus toate maselele.din aceasta cauza nu pot sa pun Implanturi individuale.Considerati ca implanturile pe capse pot fi o solutie in cazul meu ? (Bruxismul se manifesta in timpul noptii cand protezele nu se poarta)

wpDiscuz