Coroane dentare

Lobby clinica IVORY

Pe măsură ce înaintați în vârstă și dantura îmbătrânește. Dinții se deteriorează de la carii, obturații, traume sau chiar de la mestecat. Coroana dentară aderă la suprafața dintelui slăbit, protejându-l  de fracturi și alte deteriorări. Coroana poate avea rolul de a înlocui un dinte cu discromie sau diform, ori pentru a proteja un dinte la care s-a făcut o intervenție pe canal. Coroana dentară este uneori necesară pentru a înlocui o coroană mai veche sau deteriorată.

Tratamentul pe bază de coroană dentară

În mod normal, este nevoie de mai multe vizite la cabintul stomatologic  pentru a finaliza o asemenea lucrare. La prima vizită, dentistul dumneavoastră va pregăti dintele dându-i o formă care să susțină coroana.

Apoi se ia amprenta dintelui și se fixează o coroană provizorie pentru a proteja dintele pregătit. Această amprentă se trimite la un laborator dentar unde va fi produsă coroana definitivă.

Dacă aceasta se potrivește și are formă și culoare satisfăcătoare, medicul stomatolog o va cimenta.

Care sunt așteptările cu privire la tratamentul pe bază de coroană dentară?

În mod obișnuit, după finalizarea lucrării, pacientul resimte câteva zile un anumit grad de disconfort, durere ușoară în timp ce mestecă sau o sensibilitate crescută la variațiile de temperatură. Dacă o coroană dentară cimentată recent se simte prea înaltă sau aveți impresia că mușcătura este viciată, va trebui să consultați obligatoriu medicul stomatolog.

Igiena coroanei dentare

Vă rugăm să rețineți că durata de rezistență a unei coroane dentare depinde în mare măsură de materialele folosite, dar și de igiena orală, dieta și starea de sănătate a dinților suport și a gingiilor. Este important să vă mențineți igiena orală printr-un periaj susținut și folosirea adecvată a aței dentare.

Detalii

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Coroana metalo-ceramica pe suport metalic Cr-Ni total fizionomicaper dinte700
Coroana metalo-ceramica pe suport metalic Cr-Co total fizionomicaper dinte820
Coroana metalo-acrilica total fizionomicaper dinte360
Coroana Ceramica, Cr-Ni, total fizionomica, pe articulatorper dinte700
Coroana Ceramica, Cr-CO, total fizionomica, pe articulatorper dinte800
Coroana ceramica pe implant (aliaj metalic), cimentataper dinte1300
Coroana ceramica pe implant (aliaj metalic), cu surub pe bont calcinabilper dinte1500
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

Lasă un răspuns

7 Comentarii la "Coroane dentare"

Sortare după:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate

Bună seara,am o problemă, vă rog mult să mă ajutați cu un sfat:de o săptămână am 4 dinți de sus îmbrăcați cu coroane metalo-ceramice,cimentat definitiv și, din păcate, dinții îmi sunt acum prea mari față de restul dinților, îmi vin prea în față și se vede destul de tare diferența de culoare față de restul dinților. Ce ar putea să mai facă dentistul în situația ăsta dacă eu îi spun că lucrată nu corespunde din punctele de vedere enumerate mai sus?