Diagnosticarea malpoziției

Ce este malpoziția?

Malpoziția este o problemă stomatologica des întâlnită care constă în poziționarea incorectă a dinților pe arcade sau în alveole .

Care sunt cauzele malpoziției dentare?

Deviațiile dentare, excesele de spațiu, înghesuirea dinților sau chiar lipsa spațiului pe arcadă au uneori legătură cu un anumit decalaj față de momentul optim al schimbării dinților de lapte cu dinții definitivi. În mod normal, tranziția se petrece între 6 și 14 ani. Când această schimbare are loc prea devreme sau prea târziu, ea poate avea ca rezultat modificarea erupției manifestată clinic prin diferite forme: dinți incluși (care rămân în os sau erup parțial), dinți malpoziționați (dinți strâmbi) și incongruențele dento-alveolare, care, ignorate și necorectate, duc în final la trauma ocluzală.

Dinții înghesuiți reprezintă o condiție care survine de regulă ca urmare a insuficienței spațiului pe arcadă – arcada are dimensiune prea mică din cauze genetice sau din cauza înaintării în vârstă etc.

Dinții spațiați se datorează excesului de spațiu pe arcadă ca rezultat al neefectuării lucrărilor restaurative pentru a înlocui dinții lipsă, dimensiunea prea mare a maxilarului/mandibulei etc.

Cele mai frecvente diagnosticuri de malpoziție

Cazurile de malpoziție dentară cele mai frecvente țin de înghesuirea dinților pe arcadă, însă există și altfel de probleme, cum ar fi rotirea dintelui față de ax, poziționarea acestuia prea în față sau prea în spate în alveolă, spațierea excesivă a dinților pe arcadă, etc. Adesea aceste probleme survin interconectat (de exemplu dinți înghesuiți și rotiți în alveolă).

În general, malpoziția unuia sau a mai multor dinți este inestetică și face foarte dificilă procedura de curățare a dinților, de aceea este bine să fie corectată printr-un tratament ortodontic adecvat.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Fotografii dosar ortodontie / ocluzologieper lucrare90
Plan tratament si deviz ortodontieper studiu165
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.