Terapia malpoziției cu brachete

Lobby clinica IVORY

Popularitatea crescută a tratamentelor ortodontice

Aparatele dentare ortodontice sau brachetele sunt foarte comune mai ales în rândul copiilor și al adolescenților. Aparatele moderne includ diverse opțiuni de culoare (de la invizibil la multicolor). Devenite mici obiecte de modă, aceste brachete sunt acum foarte populare printre pacienții tineri.

Tipuri de aparate dentare (brachete)

Cele trei tipuri importante de aparate dentare ortodontice din această categorie sunt:

  • aparatul tradițional cu piese metalice – aparatul dentar fix constă din piese metalice, interconectate cu un arc, care se lipesc pe fiecare dinte în parte și exercită presiuni specifice, calculate cu precizie, pentru a forța lent corectarea malpoziției.
  • aparatul ceramic (clear brachete) – o alternativă mai estetică la aparatul tradițional, cu piese ceramice, mai puțin distonante cu nuanța dinților decât aparatul metalic.
  • aparate invizibile – se mai numesc și linguale deoarece se fixează pe partea interioară a dinților.

Alternative pentru pacienții cu alergii

Numărul de pacienți alergici la anumite metale din componența aparatelor ortodontice este semnificativ. În general acești pacienți pot beneficia de tratamente stomatologice de toate tipurile, cu materiale personalizate. În mod normal, înainte de efectuarea procedurilor ortodontice specifice, medicul stomatolog va solicita teste de alergii la substanțele cunoscute în acest sens. Dacă știți că sunteți alergic(ă) la anumite metale informați-vă medicul ortodont și discutați cu acesta alternativele.

O paletă largă de opțiuni cromatice

Există o mulțime de variante de culoare din care puteți alege. Dacă aveți dificultăți în efectuarea alegerii, puteți cere sfatul unui stilist, sau sfatul medicului stomatolog.

Avantaje ale tratamentului cu brachete

  • Rezultatele acestui tip de terapie sunt foarte rapide în comparație cu soluțiile de acum mai mulți ani.
  • Șansele de reușită totală a tratamentului sunt foarte mari la copii și adolescenți.
  • Pacientul poate mânca și vorbi nestingherit fără a fi necesară îndepărtarea aparatului.

Dezavantaje

  • Tratamentul necesită numeroase vizite periodice la dentist pentru ajustarea aparatului.
  • Unii pacienți acuză disconfort moderat în urma procedurii de ajustare a aparatului.
  • Tratamentul necesită respectarea anumitor restricții alimentare precum și deprinderea unor reguli de igienă specifice.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

wpDiscuz