Aparate dentare

aparate dentare

Destinate copiilor, adolescenților, dar și adulților, tratamentele ortodontice folosind aparate dentare intră într-o anumită măsură sub incidența esteticii dentare pentru că se adresează pacienților care își doresc un zâmbet perfect și impecabil aliniat. Ortodonția ține însă și de domeniul stomatologiei profilactice: anomaliile pe care le corectează sunt, de cele mai multe ori, pasibile să ducă la complicații mai grave decât cele de natură estetică.

Tratamentele de ortodonție care folosesc un aparat dentar au ca scop corectarea malocluziei (închiderea greșită a gurii) și a malpoziției dentare (poziționarea incorectă a dinților pe arcade) – defecte adesea interconectate.

Noi oferim servicii de evaluare ortodontică cu metode specifice: examinarea orală, facială și funcțională, mai multe tipuri de fotografii și raze X, cât și modelaje speciale ce reproduc dantura și ocluzia. În urma acestei evaluări vom decide care este tipul de tratament de care aveți nevoie: de exemplu, terapie fixă (aparate dentare cu brackets) sau aparate dentare mobile (plăci).

Citiți mai multe detalii în paginile următoare:

Ajută-ne să te informăm mai bine: 1. evaluează aici acest articol și 2. comentează mai jos dacă vrei să afli informații suplimentare
Rate this article
(Evaluat cu 5.00 din 2 evaluări)
Sending

16 gânduri despre “Aparate dentare

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

 1. Interesant.

 2. manuela says:

  As dori sa stiu daca se mai poate corecta malpoziția cu aparat dentar la un adult de 36 ani!va mulțumesc!

 3. Buna ziua! Am 22 de ani, dintii imi sunt perfect aliniati dar ce ma deranjează sunt spatiile mari dintrei ei la 4 dinti. intrebarea mea este daca pot rezolva aceasta problema cu aparat dentar? am citit ca se poate realiza prin mai multe metode. Care ar fi cea mai ieftina! Multumesc anticipat

  • Solutia cu aparat dentar este cea mai ieftina si cu rezultatele cele mai naturale si de lunga durata.

  • Un aparat dentar metalic poate sa coste 2000 lei plus 2400 lei consultatiile timp de 2 ani, deci 4400 lei. Patru fatete ceramice costa 5200 lei insa de obicei trebuie 8 sau 12 fatete pentru a produce un zambet uniform colorat pe termen lung. Prin urmare aparatul dentar este mai ieftin si produce rezultate mai naturale. Chiar si cu un aparat ceramic sau de safir iesiti mai ieftin si in acelasi timp mai estetic pe durata tratamentului.

 4. Ionescu Andreea says:

  Buna ziua. Am ocluzie inversa (arcada superioara e “indoita” invers decat in mod normal), iar unii dinti din fata din arcada inferioara sunt pozitionati peste cei de sus. Am purtat disjunctor, insa nu a fost o experienta placuta (nu puteam sa beau, sa mananc, sa inghit etc). Intrebarea mea e daca se poate corecta (macar partial) ocluzia mea doar cu aparat dentar. Multumesc

  • Buna ziua,
   Depinde foarte mult de varsta dumneavoastra si de gradul de severitate a problemei. Daca aveti sub 16-18 ani, iar arcada inferioara nu depaseste mult arcada superioara, teoretic se poate incerca un tratament de compensare, doar cu aparat ortodontic. Daca sunteti adult, sau daca anomalia este severa, tratamentul corect este cel combinat, ortodontic si chirurgical. Oricum, o solutie definitiva de tratament va putem oferi doar dupa ce avem niste investigatii suplimentare (modele de studiu si radiografii).

 5. Spataru catalina says:

  Buna ziua.As dori ce fel de aparat dentar recomandati la varsta de 28 de ani.Aparat metalic sau silicon?multumesc anticipat pt rasp.

  • Buna ziua. Oricare dintre aparate este bun, in sensul ca medicul ortodont poate obtine ce doreste de la el. Diferentele intre aparate constau in aspectul lor in timp ce le purtati.

   Daca imaginea dumneavoastra conteaza foarte mult mergeti pe o varianta invizibila (cea mia scumpa), daca conteaza cat de cat dar nu foarte mult mergeti pe safir sau ceramica si daca nu conteaza imaginea ci doar rezultatul final mergeti pe aparat metalic caci acesta este cel mai ieftin.

 6. Brehaescu Madalina says:

  Bună ziua! As dori sa stiu ce pot face daca dintii mei ,ma refer la cei din partea superioara nu sunt egali in inaltime. Este vorba de cei doi dinti frontali …au un aspect inestetic unul fiind mai sus ,iar celalalt oarecum la nivel cu restul. Se poate face ceva cu un aparat dentar ? (am 16 ani)

  • Buna seara. Va trebui sa mergeti la o consultatie la medicul dentist ortodont. El va va spune daca nu mai sunt si alte probleme si cum anume se pot rezolva toate.

 7. Denisa Neamt says:

  Buna ziua.Ma intereseaza pretul unui aparat dentar pentru copii in varsta de 13ani.
  Deoarece fiica mea nu si-a scos dintii la momentul potrivit si i-au crescut in afara.

  • Buna seara, un aparat dentar mobil costa cam 1000 lei. Medicul va poate oferi mai multe detalii cand mergeti la consultatie, inclusiv daca este necesar aparat fix, care costa, in varianta cea mai ieftina, 2000 lei pe arcada

 8. Casiana says:

  Buna seara!
  As fi interesata cat costa un aparat dentar fix din ceramica pe o singura arcada?
  Si daca se poate realiza corectia dentara prin extractie si nu stripping?
  Multumesc

  • Buna seara, aparatul ceramic costa 3000 lei pe arcada. Inainte de a monta aparatul trebuie efectuat un dosar ortodontic care presupune mai multe investigatii, inclusiv radiologice. Pe baza acestui dosar se stabileste planul de tratament si aceste investigatii de platesc separat.

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile pe care le veți primi online numai pe propria răspundere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți obține un răspuns mai bun, specific pentru cazul tău, făcând o vizită personal la medicul stomatolog. Programează-te online!