Rezecția apicală

rezectia apicala

Tratamentul afecțiunilor periapicale: rezecția

Rezecția apicală este o procedură chirurgicală prin care se extirpă un țesut de granulație format în os la nivelul apexului radicular (vârful rădăcinii dentare). De obicei, afecțiunea în cauză este o infecție transmisă de la rădăcina dintelui care se localizează treptat în os, delimitându-se sub forma unui chist care, ignorat, se poate extinde la alți dinți sau poate perfora masa osoasă.

De ce și când este necesară rezecția apicală?

În felul acesta se poate salva un dinte pentru care singura alternativă este extracția. Acolo unde metodele avansate de tratament endodontic care pot stopa formarea chistului și determina procesul de vindecare a osului nu pot fi aplicate, rezecția devine o soluție convenabilă.

Medicul dumneavoastră va proceda la rezecția apicală atunci când se infectează țesutul osos din jurul apexului radicular și se preferă abordarea directă în detrimentul abordării clasice, prin rădăcină: în cazul tratamentelor de canal eșuate din cauza unor particularități anatomice (cum ar fi prezența unor canale radiculare atipice), când accesul la canal poate compromite rezistența unei lucrări protetice (de exemplu o coroană dentară), când canalele sunt blocate de corpi străini (ace de canal rupte, materiale dentare etc.) sau când infecția nu se poate rezolva medicamentos.

Cum se desfășoară operația?

Medicul începe cu administrarea unui anestezic. Apoi desprinde un fragment din gingie, pentru a descoperi osul.

Odată identificat, țesutul inflamat va fi îndepărtat. Uneori este necesară biopsia pentru a stabili cu precizie natura țesutului extirpat. Această procedură presupune și înlăturarea apexului radicular (porțiunea de la extremitatea rădăcinii), urmând ca bontul rezultat să fie obturat.

Gingia este apoi repoziționată și suturată (cusută). Medicul vă va prescrie un tratament de urmat acasă, iar după o săptămână se pot scoate ațele. Indicațiile postoperatorii sunt destul de asemănătoare cu recomandările care se fac în cazul extracțiilor mai dificile: medicul dumneavoastră vă va informa în detaliu.

Ulterior, se mai face o vizită la câteva luni (6-12) pentru a verifica dacă osul s-a refăcut corespunzător.

Tehnologii moderne

Mai nou există tehnologii de reconstrucție osoasă bazate pe plasmă bogată în factori de creștere obținută chiar din sângele pacientului în timpul operației, prin metode specifice de laborator. Zona afectată la rezecție se va umple cu un cheag obținut din plasmă activată ceea ce va duce la formarea osului mult mai rapid și de o calitate superioară. Un astfel de tratament reduce durata de așteptare pentru vizita de control la numai 3-6 luni.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Rezectie apicala incisiv sau caninper dinte350
Rezectie apicala premolarper dinte400
Rezectie apicala molarper dinte500
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

Lasă un răspuns

339 Comentarii la "Rezecția apicală"

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Daniela
Membru
Buna ziua. In urma cu vreo 18 ani am fost la medic pt o masea foarte dureroasa. Eram copil, pe vremea aceea nu se faceau anestezii. Doamna dentist mi-a deschis dintele care era cariat, si a intrat pe fiecare radacina, curatand-o. A fost extrem de dureros, dar dupa multe tratamente a inchis cu plomba, nerv scos. Acum doua saptamani mi s-a spus ca am o carie mare sub acea plomba metalica, plus pe film se vedea o infectie pe una din radacini. Mi s-a taiat dintele cu totul, s-au testat radacinile, si dentistul mi-a spus ca una din radacini nu… Citiți mai departe »
Sorana
Vizitator

Buna ziua, am pierdut nervul de la un dinte, astazi medicul mi-a descoperit canalul si maine ar vrea sa imi faca rezectie apicala. Am mai avut un dinte astfel, cu durere la atingere, si a fost tratat fara rezectie de catre alt medic. E normal sa se faca rezectie fara sa se incerce mai intai tratament pe canal? Daca granulomul e mare? Va multumesc

Gina
Vizitator

Bună ziua. Acum o saptamana am făcut o operatie -chistectomie- la incisiv central stanga si incisiv lateral. Acum mi s-au scos firele si la cateva ore am constatat că o parte din sutura s-a desfăcut. Ce este de facut? Multumesc.

mirela
Vizitator

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns>Am o coroana dentara din ceramica pe mandibula, lipita definitiv acum un an, si in urma cu o luna am facut un abces la un molar.Am luat antibiotic, dar mi s-a recomandat sa fac o radiografie retroalveolara iar apoi un CT mandibular.Am fost la un chirug buco-maxilo-facial si mi-a recomandat tratament endodontic.Intrebarea mea este: se poate absorbi chisturile (s-a descoperit ca sunt la canin, molar si premolar)prin tratament pe canal fara sa mai fac operatie? si o intrebare , rezectia apicala e tot una cu operatia de chist? – chistectomie?

iuliana
Vizitator
Buna seara. Prin noiembrie 2016 am fost pentru prima data la dentist. O amarata de carie pe care tot am amanat-o sa o duc la medic, a ajuns la nerv si ma obligat sa vizitez si medicul dentist (de care, recunosc, aveam o mare teama). Se instalase intre incisiv si canin, afectandu-i pe amandoi. Trebuia sa scap cu o simpla plombare, dar dupa ce mi s-a scos nervii ,la baza nasului a inceput sa apara o durere. Dupa vreo 5 luni de tratament medicul a hotarat sa plombeze caninul si sa continuam tratamentul la celalalt. Dupa inca o luna durerea… Citiți mai departe »
Bianca Portik
Vizitator
Buna ziua! In urma unui simplu control stomatologic, mi s-a descoperit ca am niste chisturi sub maselele din partea stanga ( 35-37) si ca acestea trebuie eliminate printr-o interventie chirurgicala (locala).Intrebarile mele sunt : Cum e procedura acestei operatii? Daca nu fac aceasta operatie, ce se poate intampla? Va rog din suflet sa-mi trimiteti raspunsuri la intrebarile mele. Cu mult drag Bianca
Emanuel Dodu
Vizitator

Bna ziua! as dori un control la un canin dupa rezectia apicala realizata acum 1an si 4 luni(nu a fost facuta la clinica dumneavoastra )sa vad daca se poate pune bolt sau nu.Ce medic mi-ati sugera de la clinica Ivory si daca pot face radiografia la clinica ivory ?

Emanuel Dodu
Vizitator

Buna ziua ! as dori daca se poate un control pentru o rezectie apicala la un canin ,facuta acum 1an si4luni si ce doctor mi-ati sugera de la clinica Ivory si daca pot face radiografia in aceasi zi cu ziua de consult Adica la clinica Ivory as dori radiografia .sunt din provincie …

Emanuel Dodu
Vizitator

Am facut o rezectie acum 1an si 4 luni si as dori un control(daca se poate pune bolt pe dinte sau nu) la clinica dumneavoastra sunt din provincie intrebarile mele sunt: 1ce doctor din clinca imi recomandati pentru acest consult 2daca pot face radiografia la clinica dumneavoastra in aceiasi zi cu programarea ?

Florin
Vizitator
Buna ziua. La al treilea molar din stanga jos, numarand si maseaua de minte care este iesita normal am avut o plomba mare pusa in 1998, fara ca atunci sa mi se faca tratament pe canal. In mai 2017 a inceput sa ma doara tare, am luat Nurofen forte, nu am mai mancat pe ea si mi-a trecut in cateva zile fara sa se umfle. Din mai 2017 nu am mancat pe ea, mancam pe partea cealalta si pe premolarii de pe partea stanga. La sfarsitul lunii iulie 2017 a inceput sa ma doara foarte tare, m-a tinut durerea 4… Citiți mai departe »
Loredana
Membru

Buna seara!Am si eu o nelamurire m am operat la dintii din fata,infectie pe os …am 5-6 zile de la operatie…dar imi iese puroi de la operatie,inca nu mi a scos firele,este normal!????va rog sa mi comunicati ca mi este foarte frica 😔

Liliana
Vizitator

Buna ziua,
Dupa o rezectie apicala:
– sunt interdictii la lactate?
– este permisa clatirea gurii cu vreun ceai(musetel sau galbenele) sau folosirea apei de gura sensodine?
Multumesc anticipat.

Adelina
Vizitator
Buna ziua as avea o întrebare acum 6 zile am avut 4 rezecții apicale la dinți din fata .totul este ok doar că la cea din dreapta simt o mica palpare când inspir .chiar în nas spre gingie ? Oare așa va fi tot timpul sau după refacerea osului de 6 luni nu voi mai simți nimic . sâmbătă îmi scoate atele probabil voi întreba și la chirurga.pt o vindecare mai rapida a osului gingival nu se poate lua ceva medicamente?la mn a fost scos și nervi totul a fost curățat risc pe viitor să mă mai doară că am… Citiți mai departe »
Florian
Membru
Buna ziua. Am facut o radiografie panoramica anul trecut. Mi s-a spus ca am niste infectii la dintii din fata… dintii respectivi sunt imbracati cu portelan si n-au avut nervul scos adica incisivul central superior si incisivul lateral superior. Intrebare dintii piliti cu nerv pot face granulom? Acum doua saptamani mi-a facut un tratament de canal clasic prin spatele dintilor respectivi. Medicul mi-a spus ca am un granulom la varful radacinii in os la incisivul central superior si ca trebuie rezectie. Am facut si rezectia acum 5 zile la incisivul central superior; totul a fost bine in operatie, a lucrat… Citiți mai departe »
Miha
Vizitator

Buna ziua. Acum 2 ani mi s-a descoperit un chist de puroi si mi s-a efectuat un tratatament de canal. Dupa 2 ani infectia nu a trecut ba chiar s-a marit. Acum mi s-a propus singura solutie rezectie apicala si apoi retratament pt canal pt ca nu a fost facut bine de prima data. Este ok in aceasta situatie sa se faca rezectia si apoi retratamentul? Multumesc anticipat!

Nina
Vizitator

Buna ziua, rezectia apicala se paote face si cu laser? Multumesc!

Valentina
Membru

Buna seara am o întrebare și eu acum opt luni am făcut o rezecție de câteva zile simnt ceva tare și parcă zona e mai roșie si când apăs simnt ceva tare și pare că am că un fel de abces și tot timpul de atunci am simntit zona amorțită

Cosmina
Membru

Acum aproape 10 ani am fost supusa unei interventii de acest tip pentru incisivii centrali inferiori in urma unui accident sportiv. Pentru multa vreme nu am avut niciun fel de problema. Recent insa, incep sa observ dureri sporadice la baza incisivului drept, cred ca este si o usuara miscare. Ce recomandati ? Multumesc

melcioiu gh
Vizitator
Vreau sa va spun si eu problema mea!Sint pensionar de 67 ani,si avind probleme la lucrarile dentare ce nu au fost facute tratamentele corespunzatoare inainte de efectuarea imbracarii,cu coroane a cea ce era tratat,cu ani in urma,avind dureri si inflamatii de gingii,cu singerari,am apelat la o Clinica a Dr Fronie din Craiova ,particulara,ce mi-a recomandat efectuarea de rejectie chirurgicala ca sa rezolve. Am facut o prima operatie in luna iulie pe 3 iulie la partea superioara,mi sa vindecat dar nu am putut sa maninc pe acea parte stinga! Am revenit dupa 5 luni,am facut o radiografie,si mi sa zis ca… Citiți mai departe »
Catalin
Vizitator

Buna seara!!

la inceputut acestei luni am aflat cu stupoare ca voi fi nevoit sa suport o interventie, de rezectie apicala, intrucat medicul meu dentist dupa o radiografie completa a dintilor, a observat ca la gingia de sus a danturi as avea cateva pungi micute de puroi dupa spusele dansei. Asadar intrebarea mea ar fi , daca exista o alta cale in afara de operatie sau daca nu cateva date despre aceasta interventie in principiu cam cat ar dura o astfel de interventie si daca simti ceva in momentul acela ???
Multumesc anticipat

Razvan
Vizitator

Fugi si fa ti rezectie fara nici o problema, nu te doare nimic …cel mai rau doar buzele ca te tot trage de ele

Cristina
Vizitator

Cea mai buna solutie. NU doare absolut nimic, si cand spun asta imi asum. Am avut o adolescenta f urata din cauza dintilor, dureri insuportabile. Ieri am urmat aceasta interventie. Te umfli dar e normal. A durat 1h :). Curaj !

Nelly
Vizitator
Buna seara! La inceputul lunii august 2016 am avut o interventie, rezectie apicala, la radacina unui molar care are coronita de ceramica. Interventia a fost Ok, iar recuperarea nu a durat mai mult de cateva zile. in schimb, dupa cateva saptamani, am observat un fel de inflamatie la locul interventie, o umflatura tare. Am mers la dl. chirurg, mi-a facut radiografie si mi-a spus ca e perfect sanatoasa maseluta, si ca ar fi “mineralizare osoasa”, ingrosare a osului, ca reactie a organismului. Puteti, va rog sa ma lamuriti ce inseamna acest lucru sau care ar fi cauza si daca se… Citiți mai departe »
Mirela Mitrache
Membru

Dupa cat timp de la rezectia apicala pot sa imi pun aparat dentar?

Oana
Membru
Bună ziua! În urmă cu 4 luni mi s-a efectuat o rezecție apicală. Umflătura a persistat mai multe zile după procedură, iar medicul chirurg a spus ca nu e nimic în neregulă. Au trecut două săptămâni și m-am trezit dimineața puțin umflată. Doamna doctor la care obișnuiesc să merg mi-a recomandat să merg la medicul chirurg, deoarece dumneaei nu era în localitate. Am mers iar și i-am spus că pe lângă faptul că am impresia că e puțin umflată zona, am și bărbia amorțită. Dumnealui a spus că e normal și totodată a precizat ca este imposibil să îmi fi… Citiți mai departe »
dragan ana
Vizitator

am scos 4 dinti odata , urmand a pune proteza mobila. probl e ca prin gingie iese osul maxilarului, am facut o operatie si intre timp a iesit in alta parte .NU u se vindeca bine si alta operatie! chirurgul da din umeri. Ce i de facut, cine s a conftuntat cu asa ceva

trackback

[…] Rezectia apicala […]

trackback

[…] Rezectia apicala […]

Tiberiu
Vizitator

Buna ziua, as dori sa stiu si eu cum se face rezectia la o masea avand in vedere ca abia pot sa deschid gura ,sau daca poate fi facuta din exterior si dupa sa se faca si extractia

Alina
Vizitator

Bună seara, în urma obturației pe canal la un incisivmi s-a rupt un ac. Sunt extrem de speriata și traumatizata, am destule probleme dentare! Obturația canalului s-a făcut atât la microscop cat și manual. Nu știu cum sa rezolv problema și dacă este recomandata scoaterea acului sau lăsarea lui acolo, d-na doctor care a rupt acul în timpul manevrei mi-a oferit 3 alternative printre care si incercarea de a scoate acul însă am inteles ca poate afecta rădăcina dintelui destul de grav. Va rog mult un sfat avizat!

Andreea
Vizitator

Bună ziua!
Am 14 ani Şi mă doare un dinte de jos.. Când eram mai micuţă la 7-8 ani , mi-am spart o bucată dintr-un dinte. Şi acum mă doare foarte tare. Ba chiar mi s-a umflat bărbia . Mi-am luat pastile si mi-am dat cu un fel de spray (Lidocain) mi-a amurţit partea unde mă doare. Dar tot mă doare dintele.
Cred că am puroi . Vă rog spuneţi-mi ce să fac . Mă doare foarte tare , nici noaptea nu pot dormi .
MULTUMESC !

GABRIEL
Vizitator

BUNA ZIUA.
AM FACUT O REZECTIE LA PREMOLAR…TOT OK…NUMAI CA,DUPA 2ZILE DUPA OPERATIE MI SAU UNFLAT AGMIDALITELE SI SIMT CA,FAC FEBRA….IAU OSPAMOX…DIMINEATZA SI SEARA….DAR MA INTREB DE CE MA DOR AGMIGDALELE??PT CA,CU 2 SAPT IN URMA AM MAI FACUT O REZECTIE LA LATERAL…TOT OK…FARA ANTIBIOTIC DUPA PT CA LUASEM INAINTE DE OPERATIE…..SI DUPA 2 ZILE AM FACUT FEBRA 40 DOUA NOPTI LA RAND……AM FOST LA DOCTOR SI MI ZIS CA AM LARINGITA LA GAT….AM LUAT ZINAT…..SI DUPA 5 ZILE A TRECUT…ACUM SIMT ACEEASI PRESIUNE….SIMT CA FAC IARASI FEBRA …..CE SA FAC?

Denis
Vizitator

Am facut o rezectie se 5 zile si jumatate din rana cusuta s.a desfacut, ce imi recomandat avand in vedere ca in 4 zile am programare la doctor pentru ca sa scoata atele?

Sandu
Vizitator

Buna ziua , ma pregatesc de o rezectie apicala la incisivul frontal. A mai fost operat acum mult timp , peste 19 ani. Am o coronita scheletata de metal, dintele operat are un stift metalic si imi face puroi la radacina. Eu simt ca s-a mutat la celalat dinte… Oare ce o sa mi faca? Ma gandesc ca au sa opereze. Frica mea este ca o sa raman cu o gaura in os… Sincer am cosmaruri, visez numai vise cu dinti cazuti si sparti…
Tare as vrea sa mai aud o parere. Multumesc

MIHAI
Vizitator

Va multumesc foarte mult,nu aveti si in Ploiesti medici (sau cabinet),colaboratori?

Nicolets
Vizitator
Buna ziua! Pe data de 10 am mers la stomatolog in urma unor dureri mari de molari de minte inclusi si semiinclusi pe partea stanga ( eu incepusem sa iau antibiotic din 06). Dr mi-a facut extractia molarului superior fara rx ( a durat cam 1h30). Nu m-a chiuretat dupa.A doua zi cand am baut mi-a iesit pe nas., fluiera nasul si se auzea un pacanit.Am mers inapoi la dr,era altcineva pe tura,a chemat chirurgul, m-a suturat. Tin sa mentionez ca molarul nu era de minte cum credeam, era 12. Am facut rx panoramic ieti si molarul de minte e… Citiți mai departe »
Mariana
Vizitator

Buna ziua,

Ma numesc Mariana, dupa ultima vizita la medical stomatolog, acesta m-a anuntat ca trebuie sa fac o rezectie de os . Din cate am citi pe blogul dvs. inaintea rezectiei se face un tratament endodontic si apoi rezectie (daca mai este cazul). Tot din comentariile de pe blog am constatat ca majoritatea medicilor te sfatuesc sa faci rezectie de os fara sa mentioneze ca mai exista si solutia cu tratamentul endodontic. Intrebarea mea este daca gasesc la dvs. medic endodont si daca la consultarea radigrafiei poate sa spuna ce este necesar tratament sau rezectie?

Angelica
Vizitator

Buna seara, am si eu o intrebare, chist radicular odontogen 4.6 operati?

Daca da, asigurati anestezie generala? cu propofol?
In trei luni am trecut prin doua operatii nereusite si toata trauma vindecarii taieturii, pentru ca nu prinde anestezia (doza maxima). La noi in oras nu mi se ofera nicio solutie rezonabila, nicio clinica particulara nu are anestezist asa ca nu exista decat varianta anesteziei locale.

MIHAI
Vizitator

Buna seara,

Eu sunt din Ploiesti,am avut maseaua umflata si m-a trimis sa fac o radiografie ,dupa care am revenit la d-na doctor.Mi-a spus ca am un chist si trebuie operat cu anestezie totala ,deoarece cu cea locala o sa am dureri.Nu stiu ce sa fac ,ce variante am,imi este frica de anestezie totala,ar putea efecte secundare.

lala
Vizitator

Bună. Am făcut de câteva zile rezecție cu obstructie de canal si acuma îmi miroase foarte urat firele as dori sa știu dc pt ca eu cred ca se infectează . dureri nu am și nici nu este imflamat

Maria
Vizitator
Buna seara, As dori parerea dvs in cazul meu. In decembrie am constatat faptul ca 2.4 se misca( am nervul scos si coronita de mai bine de 7 ani).La 2.5 am implant. In ianuarie am fost la 2 stomatologi. Primul mi-a spus ca este nevoie de rezectie apicala pt ca vede ca infectia se duce catre implant, fara a-mi spune de endodontie sau alta varianta(daca exista). Al 2-lea mi a spus ca mi se misca in parametrii normali, mi a recomandat doar tratament cu o crema preparata in farmacie si mai vedem..In aceasta seara am simtit o vaga durere si… Citiți mai departe »
Valentin
Vizitator

Buna ziua ,
In urma cu o saptamana am facut o rezectie la o masea(amputarea unei radacini) din partea stanga sus. Acolo am o lucrare peste 3 masele dintre care ultima este cea cu operatia.
Operatia a iesit bine se pare ….in schimb am ramas cu o gaura la baza lucrarii in dreptul maselei cu pricina. Mentionez ca a adaugat si os iar la ultimul control doctorul mi-a spus ca ar fi trebuit mai mult os :).
Credeti ca o sa se umple acel gol? Ce as putea face mai departe?

Va multumesc,

bilan mirabela
Vizitator

Buna ziua ,am o intrebare la dv.Acum o saptamana am facut o rezectie sus la canin si jos ,amandoua in acelasi timp,dupa am luat 4 zile de antibioticAm avut fata unflata ,fara dureri dar toata partea amortita.Acum sus sa dezamortit iar partea de jos e tot amortita ca si acum mi a facut cineva anestezie.Este normal sa am amortita zona si buza in acelasi timp dupa o saptamana?Ce se intampla sau de ce nu sa dezamortit?Multumesc

Alex
Vizitator

Buna ziua, ieri (luni 27.10) am facut o rezectie apicala la un dinte si astazi a inceput sa se invineteasca(este foarte inegrita zona) si langa dintele urmator s-a format ceva ce seamana cu un puroi dar nu sunt sigur. Este normal asa ceva?

Monica
Vizitator

In data de 20 august a.c. am facut o rezectie apicala la canin dreapta sus. Nu am avut probleme deosebite dupa, dar de 3 zile am o senzatie tare ciudata, nu doare tare dar este enervant, si-mi vine sa mestec dintele. Daca apas sus pe dinte iese pe sub lucrare (am lucrare pe toata partea de sus) puroi, cred ca este puroi, si inca ma mai doare daca apas la baza narii drepte.Va trebui sa fac iar rezectie ? Ce spune-ti ? Este doar ceva de moment. Am luat 2 zile la rand Ketonal Duo. Multumesc.

Cris
Vizitator

Bună ziua in urma cu o luna jum mi s a facut o rezectie……de vreo săptămână a inceput sa se inflameze iar gingia in acelasi loc…..posibil sa fi recidivat?????

Andrei
Vizitator

Multumesc pt raspuns.A reusit sa scoata pivotu la a 2a sedintal.Sper sa mearga bine si restul

Andrei
Vizitator

Scuze Acum am vazut ca am postat in alta discutie

Andrei
Vizitator
Buna seara, Pt.ca unul din dinti ma durea medicul a decis sa redeschida canalul care fusese obturat in urma cu vreo 7 ani , dar nu pana in varf incomplet.Problema a aparut cand , incercand sa dezobtureze,a realizat ca la prima obturatie fusese montat un pivot sau ceva de genul de fibra de sticla banuieste ,de care nu putea trece.A incercat dar dupa o radiografie a vazut k a deviat.S.a oprit si m.a trimis la endodont dar dupa incercari si inca o radiografie …aceeasi situatie+ o cale falsa acum…Ce sa fac? Sau ce mai pot face medicii? Se mai poate… Citiți mai departe »
Claudiu
Vizitator
Buna seara.Am nevoie de o parere.Urmeaza sa fiu operat pentru chistectomie.Pe CT se vede un chist de 2 cm lungime,pe 3 dinti.Nu am simtit nimic suparator la acei dinti,doar la unul din ei mi se forma mereu,credeam eu, abces, iar din neglijenta nu m am dus la stomatolog.(au trecut peste 5ani de la primul abces).Dnul doctor mi-a spus operatia dureaza 2 ore, va scoate chistul,va curata f bn locul,va umbla prin spatele dintilor,va face un fel de plombare, si daca vreau va face aditie de os(1g) si de membrana pentru ca, dupa operatie unul din dinti se va “tine”in 2… Citiți mai departe »
Mihaela
Vizitator
Buna ziua.Am avut dureri de masea sub o lucrare veche de 12 ani.Am fost la stomatologie si mi-a fost schimbata lucrarea,facand un tratament pe premolarul cu pricina.Doamna doctor mi-a spus ca am un tesut necrozat la premolar.Dupa doua saptamani de la montarea lucrarii am avut dureri groaznice,m-am umflat.Credeti ca trebuie sa fac rezectie?Acum fac tratament cu antibiotic,e a 4 zi,durerea s-a diminuat dar simt la gingie ceva intarit….E granulom?Va pot trimite o radiografie sa vedeti despre ce e vorba.Mi-e groaza de rezectie…O doamna doctor mi-a spus ca nu e necesara rezectia ci se poate face o incizie sa iasa puroiul… Citiți mai departe »
maria
Vizitator

Buna seara
Va rog să mă ajutați cu un sfat la caninul din dreaptă mi s a descoperit un granulom nu doresc să fac rezecție apicală ce puteți să mi spuneți despre tratamentul cu laser? Doamnă de mi a curățat canalele cu hidroxid de ca,cred ca mi a închis provizoriu și am o durere puternică, pulsatila care nu cedează la antiinflamatoare,analgezice am luat și augumentin,dar nu simț o ameliorare ce să fac? În această situație se poate extrage caninul?
Va mulțumesc

Mariana Giuglea
Vizitator

Multumesc foarte mult pentru raspuns si va multumesc si mai mult pentru sfat.

Cu stima,
Mariana Giuglea