Rezecția apicală

rezectia apicala

Tratamentul afecțiunilor periapicale: rezecția

Rezecția apicală este o procedură chirurgicală prin care se extirpă un țesut de granulație format în os la nivelul apexului radicular (vârful rădăcinii dentare). De obicei, afecțiunea în cauză este o infecție transmisă de la rădăcina dintelui care se localizează treptat în os, delimitându-se sub forma unui chist care, ignorat, se poate extinde la alți dinți sau poate perfora masa osoasă.

De ce și când este necesară rezecția apicală?

În felul acesta se poate salva un dinte pentru care singura alternativă este extracția. Acolo unde metodele avansate de tratament endodontic care pot stopa formarea chistului și determina procesul de vindecare a osului nu pot fi aplicate, rezecția devine o soluție convenabilă.

Medicul dumneavoastră va proceda la rezecția apicală atunci când se infectează țesutul osos din jurul apexului radicular și se preferă abordarea directă în detrimentul abordării clasice, prin rădăcină: în cazul tratamentelor de canal eșuate din cauza unor particularități anatomice (cum ar fi prezența unor canale radiculare atipice), când accesul la canal poate compromite rezistența unei lucrări protetice (de exemplu o coroană dentară), când canalele sunt blocate de corpi străini (ace de canal rupte, materiale dentare etc.) sau când infecția nu se poate rezolva medicamentos.

Cum se desfășoară operația?

Medicul începe cu administrarea unui anestezic. Apoi desprinde un fragment din gingie, pentru a descoperi osul.

Odată identificat, țesutul inflamat va fi îndepărtat. Uneori este necesară biopsia pentru a stabili cu precizie natura țesutului extirpat. Această procedură presupune și înlăturarea apexului radicular (porțiunea de la extremitatea rădăcinii), urmând ca bontul rezultat să fie obturat.

Gingia este apoi repoziționată și suturată (cusută). Medicul vă va prescrie un tratament de urmat acasă, iar după o săptămână se pot scoate ațele. Indicațiile postoperatorii sunt destul de asemănătoare cu recomandările care se fac în cazul extracțiilor mai dificile: medicul dumneavoastră vă va informa în detaliu.

Ulterior, se mai face o vizită la câteva luni (6-12) pentru a verifica dacă osul s-a refăcut corespunzător.

Tehnologii moderne

Mai nou există tehnologii de reconstrucție osoasă bazate pe plasmă bogată în factori de creștere obținută chiar din sângele pacientului în timpul operației, prin metode specifice de laborator. Zona afectată la rezecție se va umple cu un cheag obținut din plasmă activată ceea ce va duce la formarea osului mult mai rapid și de o calitate superioară. Un astfel de tratament reduce durata de așteptare pentru vizita de control la numai 3-6 luni.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Rezectie apicala incisiv sau caninper dinte Este o metoda chirurgicala ca consta in extirparea apexului periapical (pentru incisiv sau canin), fiind precedata sau nu de tratamentul endodontic corect si obturatia perfecta a canalului. Tratamentul endodontic se poate efectua si in timpul actului chirurgical.380
Rezectie apicala premolarper dinte Este o metoda chirurgicala ca consta in extirparea apexului periapical (pentru premolar), fiind precedata sau nu de tratamentul endodontic corect si obturatia perfecta a canalului. Tratamentul endodontic se poate efectua si in timpul actului chirurgical.450
Rezectie apicala molarper dinte Este o metoda chirurgicala ca consta in extirparea apexului periapical (pentru molar), fiind precedata sau nu de tratamentul endodontic corect si obturatia perfecta a canalului. Tratamentul endodontic se poate efectua si in timpul actului chirurgical.550
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

349
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
157 Fire de discuție
192 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
137 Autori comentarii
Richard VencuDaniel Valice stierlrvencuDaniela Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Daniel V
Membru
Daniel V

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele 2 probleme: 1.La molarul 25, in urma cu 10 ani pe langa extractie de nerv si obturatie clasica de canal, adica nu la microscop, a fost montat un pivot+coronita. In urma cu cateva luni mi s-a format un abces care la cetava zile se umple cu puroi dupa care se sparge. Medicul care a facut interventia de acum 10 ani mi-a recomandat scoaterea coronitei si a pivotului, plus o noua obturatie de canal, iar daca este necesar, trebuie facuta si o rezectie apicala. De asemenea, a mentionat si… Citiți mai departe »

alice stierl
Membru
alice stierl

Buna ziua! Am facut doua rezectii apicale- 2008 – 2011, la incisiv lateral jos, ieri mi-a fost facuta o alta – m-a durut dintele la atingere vrei 4 zile – o d-na stomatolog m-a intepat de doua ori pe viu ca sa aiba pe unde sa se dreneze puroiul, am plecat pt. o alta opinie la un bun chirurg, iar dr. chirurg a zis ca nu e cazul sa imi fac griji pentru implant dentar, cum au zis doua dentiste cu ceva zile in urma. Mi-a scos puroiul, a cimentat locul si a zis ca singurul risc este sa se… Citiți mai departe »

alice stierl
Membru
alice stierl

dr. chirurg s-a uitat pe o radiografie panoramica, iar dentista pe dintele respectiv; si eu am putut observa un cerc rotund negru in jurul dintelui, care a ajuns un pic si la celalalt – deci aceea o fi infectia?

Daniela
Membru
Daniela

Buna ziua. In urma cu vreo 18 ani am fost la medic pt o masea foarte dureroasa. Eram copil, pe vremea aceea nu se faceau anestezii. Doamna dentist mi-a deschis dintele care era cariat, si a intrat pe fiecare radacina, curatand-o. A fost extrem de dureros, dar dupa multe tratamente a inchis cu plomba, nerv scos. Acum doua saptamani mi s-a spus ca am o carie mare sub acea plomba metalica, plus pe film se vedea o infectie pe una din radacini. Mi s-a taiat dintele cu totul, s-au testat radacinile, si dentistul mi-a spus ca una din radacini nu… Citiți mai departe »

Sorana
Vizitator
Sorana

Buna ziua, am pierdut nervul de la un dinte, astazi medicul mi-a descoperit canalul si maine ar vrea sa imi faca rezectie apicala. Am mai avut un dinte astfel, cu durere la atingere, si a fost tratat fara rezectie de catre alt medic. E normal sa se faca rezectie fara sa se incerce mai intai tratament pe canal? Daca granulomul e mare? Va multumesc

Gina
Vizitator
Gina

Bună ziua. Acum o saptamana am făcut o operatie -chistectomie- la incisiv central stanga si incisiv lateral. Acum mi s-au scos firele si la cateva ore am constatat că o parte din sutura s-a desfăcut. Ce este de facut? Multumesc.

mirela
Vizitator
mirela

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns>Am o coroana dentara din ceramica pe mandibula, lipita definitiv acum un an, si in urma cu o luna am facut un abces la un molar.Am luat antibiotic, dar mi s-a recomandat sa fac o radiografie retroalveolara iar apoi un CT mandibular.Am fost la un chirug buco-maxilo-facial si mi-a recomandat tratament endodontic.Intrebarea mea este: se poate absorbi chisturile (s-a descoperit ca sunt la canin, molar si premolar)prin tratament pe canal fara sa mai fac operatie? si o intrebare , rezectia apicala e tot una cu operatia de chist? – chistectomie?

iuliana
Vizitator
iuliana

Buna seara. Prin noiembrie 2016 am fost pentru prima data la dentist. O amarata de carie pe care tot am amanat-o sa o duc la medic, a ajuns la nerv si ma obligat sa vizitez si medicul dentist (de care, recunosc, aveam o mare teama). Se instalase intre incisiv si canin, afectandu-i pe amandoi. Trebuia sa scap cu o simpla plombare, dar dupa ce mi s-a scos nervii ,la baza nasului a inceput sa apara o durere. Dupa vreo 5 luni de tratament medicul a hotarat sa plombeze caninul si sa continuam tratamentul la celalalt. Dupa inca o luna durerea… Citiți mai departe »

Bianca Portik
Vizitator
Bianca Portik

Buna ziua! In urma unui simplu control stomatologic, mi s-a descoperit ca am niste chisturi sub maselele din partea stanga ( 35-37) si ca acestea trebuie eliminate printr-o interventie chirurgicala (locala).Intrebarile mele sunt : Cum e procedura acestei operatii? Daca nu fac aceasta operatie, ce se poate intampla? Va rog din suflet sa-mi trimiteti raspunsuri la intrebarile mele. Cu mult drag Bianca

Emanuel Dodu
Vizitator
Emanuel Dodu

Bna ziua! as dori un control la un canin dupa rezectia apicala realizata acum 1an si 4 luni(nu a fost facuta la clinica dumneavoastra )sa vad daca se poate pune bolt sau nu.Ce medic mi-ati sugera de la clinica Ivory si daca pot face radiografia la clinica ivory ?

Emanuel Dodu
Vizitator
Emanuel Dodu

Buna ziua ! as dori daca se poate un control pentru o rezectie apicala la un canin ,facuta acum 1an si4luni si ce doctor mi-ati sugera de la clinica Ivory si daca pot face radiografia in aceasi zi cu ziua de consult Adica la clinica Ivory as dori radiografia .sunt din provincie …

Emanuel Dodu
Vizitator
Emanuel Dodu

Am facut o rezectie acum 1an si 4 luni si as dori un control(daca se poate pune bolt pe dinte sau nu) la clinica dumneavoastra sunt din provincie intrebarile mele sunt: 1ce doctor din clinca imi recomandati pentru acest consult 2daca pot face radiografia la clinica dumneavoastra in aceiasi zi cu programarea ?

Florin
Vizitator
Florin

Buna ziua. La al treilea molar din stanga jos, numarand si maseaua de minte care este iesita normal am avut o plomba mare pusa in 1998, fara ca atunci sa mi se faca tratament pe canal. In mai 2017 a inceput sa ma doara tare, am luat Nurofen forte, nu am mai mancat pe ea si mi-a trecut in cateva zile fara sa se umfle. Din mai 2017 nu am mancat pe ea, mancam pe partea cealalta si pe premolarii de pe partea stanga. La sfarsitul lunii iulie 2017 a inceput sa ma doara foarte tare, m-a tinut durerea 4… Citiți mai departe »

Loredana
Membru
Loredana

Buna seara!Am si eu o nelamurire m am operat la dintii din fata,infectie pe os …am 5-6 zile de la operatie…dar imi iese puroi de la operatie,inca nu mi a scos firele,este normal!????va rog sa mi comunicati ca mi este foarte frica 😔

Liliana
Vizitator
Liliana

Buna ziua,
Dupa o rezectie apicala:
– sunt interdictii la lactate?
– este permisa clatirea gurii cu vreun ceai(musetel sau galbenele) sau folosirea apei de gura sensodine?
Multumesc anticipat.

Adelina
Vizitator
Adelina

Buna ziua as avea o întrebare acum 6 zile am avut 4 rezecții apicale la dinți din fata .totul este ok doar că la cea din dreapta simt o mica palpare când inspir .chiar în nas spre gingie ? Oare așa va fi tot timpul sau după refacerea osului de 6 luni nu voi mai simți nimic . sâmbătă îmi scoate atele probabil voi întreba și la chirurga.pt o vindecare mai rapida a osului gingival nu se poate lua ceva medicamente?la mn a fost scos și nervi totul a fost curățat risc pe viitor să mă mai doară că am… Citiți mai departe »

Florian
Membru
Florian

Buna ziua. Am facut o radiografie panoramica anul trecut. Mi s-a spus ca am niste infectii la dintii din fata… dintii respectivi sunt imbracati cu portelan si n-au avut nervul scos adica incisivul central superior si incisivul lateral superior. Intrebare dintii piliti cu nerv pot face granulom? Acum doua saptamani mi-a facut un tratament de canal clasic prin spatele dintilor respectivi. Medicul mi-a spus ca am un granulom la varful radacinii in os la incisivul central superior si ca trebuie rezectie. Am facut si rezectia acum 5 zile la incisivul central superior; totul a fost bine in operatie, a lucrat… Citiți mai departe »

Miha
Vizitator
Miha

Buna ziua. Acum 2 ani mi s-a descoperit un chist de puroi si mi s-a efectuat un tratatament de canal. Dupa 2 ani infectia nu a trecut ba chiar s-a marit. Acum mi s-a propus singura solutie rezectie apicala si apoi retratament pt canal pt ca nu a fost facut bine de prima data. Este ok in aceasta situatie sa se faca rezectia si apoi retratamentul? Multumesc anticipat!

Nina
Vizitator
Nina

Buna ziua, rezectia apicala se paote face si cu laser? Multumesc!

Valentina
Membru
Valentina

Buna seara am o întrebare și eu acum opt luni am făcut o rezecție de câteva zile simnt ceva tare și parcă zona e mai roșie si când apăs simnt ceva tare și pare că am că un fel de abces și tot timpul de atunci am simntit zona amorțită

Cosmina
Membru
Cosmina

Acum aproape 10 ani am fost supusa unei interventii de acest tip pentru incisivii centrali inferiori in urma unui accident sportiv. Pentru multa vreme nu am avut niciun fel de problema. Recent insa, incep sa observ dureri sporadice la baza incisivului drept, cred ca este si o usuara miscare. Ce recomandati ? Multumesc

melcioiu gh
Vizitator
melcioiu gh

Vreau sa va spun si eu problema mea!Sint pensionar de 67 ani,si avind probleme la lucrarile dentare ce nu au fost facute tratamentele corespunzatoare inainte de efectuarea imbracarii,cu coroane a cea ce era tratat,cu ani in urma,avind dureri si inflamatii de gingii,cu singerari,am apelat la o Clinica a Dr Fronie din Craiova ,particulara,ce mi-a recomandat efectuarea de rejectie chirurgicala ca sa rezolve. Am facut o prima operatie in luna iulie pe 3 iulie la partea superioara,mi sa vindecat dar nu am putut sa maninc pe acea parte stinga! Am revenit dupa 5 luni,am facut o radiografie,si mi sa zis ca… Citiți mai departe »

Catalin
Vizitator
Catalin

Buna seara!!

la inceputut acestei luni am aflat cu stupoare ca voi fi nevoit sa suport o interventie, de rezectie apicala, intrucat medicul meu dentist dupa o radiografie completa a dintilor, a observat ca la gingia de sus a danturi as avea cateva pungi micute de puroi dupa spusele dansei. Asadar intrebarea mea ar fi , daca exista o alta cale in afara de operatie sau daca nu cateva date despre aceasta interventie in principiu cam cat ar dura o astfel de interventie si daca simti ceva in momentul acela ???
Multumesc anticipat

Razvan
Vizitator
Razvan

Fugi si fa ti rezectie fara nici o problema, nu te doare nimic …cel mai rau doar buzele ca te tot trage de ele

Cristina
Vizitator
Cristina

Cea mai buna solutie. NU doare absolut nimic, si cand spun asta imi asum. Am avut o adolescenta f urata din cauza dintilor, dureri insuportabile. Ieri am urmat aceasta interventie. Te umfli dar e normal. A durat 1h :). Curaj !

Nelly
Vizitator
Nelly

Buna seara! La inceputul lunii august 2016 am avut o interventie, rezectie apicala, la radacina unui molar care are coronita de ceramica. Interventia a fost Ok, iar recuperarea nu a durat mai mult de cateva zile. in schimb, dupa cateva saptamani, am observat un fel de inflamatie la locul interventie, o umflatura tare. Am mers la dl. chirurg, mi-a facut radiografie si mi-a spus ca e perfect sanatoasa maseluta, si ca ar fi “mineralizare osoasa”, ingrosare a osului, ca reactie a organismului. Puteti, va rog sa ma lamuriti ce inseamna acest lucru sau care ar fi cauza si daca se… Citiți mai departe »

Mirela Mitrache
Membru
Mirela Mitrache

Dupa cat timp de la rezectia apicala pot sa imi pun aparat dentar?

Oana
Membru
Oana

Bună ziua! În urmă cu 4 luni mi s-a efectuat o rezecție apicală. Umflătura a persistat mai multe zile după procedură, iar medicul chirurg a spus ca nu e nimic în neregulă. Au trecut două săptămâni și m-am trezit dimineața puțin umflată. Doamna doctor la care obișnuiesc să merg mi-a recomandat să merg la medicul chirurg, deoarece dumneaei nu era în localitate. Am mers iar și i-am spus că pe lângă faptul că am impresia că e puțin umflată zona, am și bărbia amorțită. Dumnealui a spus că e normal și totodată a precizat ca este imposibil să îmi fi… Citiți mai departe »

dragan ana
Vizitator
dragan ana

am scos 4 dinti odata , urmand a pune proteza mobila. probl e ca prin gingie iese osul maxilarului, am facut o operatie si intre timp a iesit in alta parte .NU u se vindeca bine si alta operatie! chirurgul da din umeri. Ce i de facut, cine s a conftuntat cu asa ceva

trackback

[…] Rezectia apicala […]

trackback

[…] Rezectia apicala […]

Tiberiu
Vizitator
Tiberiu

Buna ziua, as dori sa stiu si eu cum se face rezectia la o masea avand in vedere ca abia pot sa deschid gura ,sau daca poate fi facuta din exterior si dupa sa se faca si extractia

Alina
Vizitator
Alina

Bună seara, în urma obturației pe canal la un incisivmi s-a rupt un ac. Sunt extrem de speriata și traumatizata, am destule probleme dentare! Obturația canalului s-a făcut atât la microscop cat și manual. Nu știu cum sa rezolv problema și dacă este recomandata scoaterea acului sau lăsarea lui acolo, d-na doctor care a rupt acul în timpul manevrei mi-a oferit 3 alternative printre care si incercarea de a scoate acul însă am inteles ca poate afecta rădăcina dintelui destul de grav. Va rog mult un sfat avizat!

Andreea
Vizitator
Andreea

Bună ziua!
Am 14 ani Şi mă doare un dinte de jos.. Când eram mai micuţă la 7-8 ani , mi-am spart o bucată dintr-un dinte. Şi acum mă doare foarte tare. Ba chiar mi s-a umflat bărbia . Mi-am luat pastile si mi-am dat cu un fel de spray (Lidocain) mi-a amurţit partea unde mă doare. Dar tot mă doare dintele.
Cred că am puroi . Vă rog spuneţi-mi ce să fac . Mă doare foarte tare , nici noaptea nu pot dormi .
MULTUMESC !

GABRIEL
Vizitator
GABRIEL

BUNA ZIUA.
AM FACUT O REZECTIE LA PREMOLAR…TOT OK…NUMAI CA,DUPA 2ZILE DUPA OPERATIE MI SAU UNFLAT AGMIDALITELE SI SIMT CA,FAC FEBRA….IAU OSPAMOX…DIMINEATZA SI SEARA….DAR MA INTREB DE CE MA DOR AGMIGDALELE??PT CA,CU 2 SAPT IN URMA AM MAI FACUT O REZECTIE LA LATERAL…TOT OK…FARA ANTIBIOTIC DUPA PT CA LUASEM INAINTE DE OPERATIE…..SI DUPA 2 ZILE AM FACUT FEBRA 40 DOUA NOPTI LA RAND……AM FOST LA DOCTOR SI MI ZIS CA AM LARINGITA LA GAT….AM LUAT ZINAT…..SI DUPA 5 ZILE A TRECUT…ACUM SIMT ACEEASI PRESIUNE….SIMT CA FAC IARASI FEBRA …..CE SA FAC?

Denis
Vizitator
Denis

Am facut o rezectie se 5 zile si jumatate din rana cusuta s.a desfacut, ce imi recomandat avand in vedere ca in 4 zile am programare la doctor pentru ca sa scoata atele?

Sandu
Vizitator
Sandu

Buna ziua , ma pregatesc de o rezectie apicala la incisivul frontal. A mai fost operat acum mult timp , peste 19 ani. Am o coronita scheletata de metal, dintele operat are un stift metalic si imi face puroi la radacina. Eu simt ca s-a mutat la celalat dinte… Oare ce o sa mi faca? Ma gandesc ca au sa opereze. Frica mea este ca o sa raman cu o gaura in os… Sincer am cosmaruri, visez numai vise cu dinti cazuti si sparti…
Tare as vrea sa mai aud o parere. Multumesc

MIHAI
Vizitator
MIHAI

Va multumesc foarte mult,nu aveti si in Ploiesti medici (sau cabinet),colaboratori?

Nicolets
Vizitator
Nicolets

Buna ziua! Pe data de 10 am mers la stomatolog in urma unor dureri mari de molari de minte inclusi si semiinclusi pe partea stanga ( eu incepusem sa iau antibiotic din 06). Dr mi-a facut extractia molarului superior fara rx ( a durat cam 1h30). Nu m-a chiuretat dupa.A doua zi cand am baut mi-a iesit pe nas., fluiera nasul si se auzea un pacanit.Am mers inapoi la dr,era altcineva pe tura,a chemat chirurgul, m-a suturat. Tin sa mentionez ca molarul nu era de minte cum credeam, era 12. Am facut rx panoramic ieti si molarul de minte e… Citiți mai departe »

Mariana
Vizitator
Mariana

Buna ziua,

Ma numesc Mariana, dupa ultima vizita la medical stomatolog, acesta m-a anuntat ca trebuie sa fac o rezectie de os . Din cate am citi pe blogul dvs. inaintea rezectiei se face un tratament endodontic si apoi rezectie (daca mai este cazul). Tot din comentariile de pe blog am constatat ca majoritatea medicilor te sfatuesc sa faci rezectie de os fara sa mentioneze ca mai exista si solutia cu tratamentul endodontic. Intrebarea mea este daca gasesc la dvs. medic endodont si daca la consultarea radigrafiei poate sa spuna ce este necesar tratament sau rezectie?

Angelica
Vizitator
Angelica

Buna seara, am si eu o intrebare, chist radicular odontogen 4.6 operati?

Daca da, asigurati anestezie generala? cu propofol?
In trei luni am trecut prin doua operatii nereusite si toata trauma vindecarii taieturii, pentru ca nu prinde anestezia (doza maxima). La noi in oras nu mi se ofera nicio solutie rezonabila, nicio clinica particulara nu are anestezist asa ca nu exista decat varianta anesteziei locale.

MIHAI
Vizitator
MIHAI

Buna seara,

Eu sunt din Ploiesti,am avut maseaua umflata si m-a trimis sa fac o radiografie ,dupa care am revenit la d-na doctor.Mi-a spus ca am un chist si trebuie operat cu anestezie totala ,deoarece cu cea locala o sa am dureri.Nu stiu ce sa fac ,ce variante am,imi este frica de anestezie totala,ar putea efecte secundare.

lala
Vizitator
lala

Bună. Am făcut de câteva zile rezecție cu obstructie de canal si acuma îmi miroase foarte urat firele as dori sa știu dc pt ca eu cred ca se infectează . dureri nu am și nici nu este imflamat

Maria
Vizitator
Maria

Buna seara, As dori parerea dvs in cazul meu. In decembrie am constatat faptul ca 2.4 se misca( am nervul scos si coronita de mai bine de 7 ani).La 2.5 am implant. In ianuarie am fost la 2 stomatologi. Primul mi-a spus ca este nevoie de rezectie apicala pt ca vede ca infectia se duce catre implant, fara a-mi spune de endodontie sau alta varianta(daca exista). Al 2-lea mi a spus ca mi se misca in parametrii normali, mi a recomandat doar tratament cu o crema preparata in farmacie si mai vedem..In aceasta seara am simtit o vaga durere si… Citiți mai departe »

Valentin
Vizitator
Valentin

Buna ziua ,
In urma cu o saptamana am facut o rezectie la o masea(amputarea unei radacini) din partea stanga sus. Acolo am o lucrare peste 3 masele dintre care ultima este cea cu operatia.
Operatia a iesit bine se pare ….in schimb am ramas cu o gaura la baza lucrarii in dreptul maselei cu pricina. Mentionez ca a adaugat si os iar la ultimul control doctorul mi-a spus ca ar fi trebuit mai mult os :).
Credeti ca o sa se umple acel gol? Ce as putea face mai departe?

Va multumesc,

bilan mirabela
Vizitator
bilan mirabela

Buna ziua ,am o intrebare la dv.Acum o saptamana am facut o rezectie sus la canin si jos ,amandoua in acelasi timp,dupa am luat 4 zile de antibioticAm avut fata unflata ,fara dureri dar toata partea amortita.Acum sus sa dezamortit iar partea de jos e tot amortita ca si acum mi a facut cineva anestezie.Este normal sa am amortita zona si buza in acelasi timp dupa o saptamana?Ce se intampla sau de ce nu sa dezamortit?Multumesc

Alex
Vizitator
Alex

Buna ziua, ieri (luni 27.10) am facut o rezectie apicala la un dinte si astazi a inceput sa se invineteasca(este foarte inegrita zona) si langa dintele urmator s-a format ceva ce seamana cu un puroi dar nu sunt sigur. Este normal asa ceva?

Monica
Vizitator
Monica

In data de 20 august a.c. am facut o rezectie apicala la canin dreapta sus. Nu am avut probleme deosebite dupa, dar de 3 zile am o senzatie tare ciudata, nu doare tare dar este enervant, si-mi vine sa mestec dintele. Daca apas sus pe dinte iese pe sub lucrare (am lucrare pe toata partea de sus) puroi, cred ca este puroi, si inca ma mai doare daca apas la baza narii drepte.Va trebui sa fac iar rezectie ? Ce spune-ti ? Este doar ceva de moment. Am luat 2 zile la rand Ketonal Duo. Multumesc.

Cris
Vizitator
Cris

Bună ziua in urma cu o luna jum mi s a facut o rezectie……de vreo săptămână a inceput sa se inflameze iar gingia in acelasi loc…..posibil sa fi recidivat?????

Andrei
Vizitator
Andrei

Multumesc pt raspuns.A reusit sa scoata pivotu la a 2a sedintal.Sper sa mearga bine si restul

Andrei
Vizitator
Andrei

Scuze Acum am vazut ca am postat in alta discutie

Andrei
Vizitator
Andrei

Buna seara, Pt.ca unul din dinti ma durea medicul a decis sa redeschida canalul care fusese obturat in urma cu vreo 7 ani , dar nu pana in varf incomplet.Problema a aparut cand , incercand sa dezobtureze,a realizat ca la prima obturatie fusese montat un pivot sau ceva de genul de fibra de sticla banuieste ,de care nu putea trece.A incercat dar dupa o radiografie a vazut k a deviat.S.a oprit si m.a trimis la endodont dar dupa incercari si inca o radiografie …aceeasi situatie+ o cale falsa acum…Ce sa fac? Sau ce mai pot face medicii? Se mai poate… Citiți mai departe »

Claudiu
Vizitator
Claudiu

Buna seara.Am nevoie de o parere.Urmeaza sa fiu operat pentru chistectomie.Pe CT se vede un chist de 2 cm lungime,pe 3 dinti.Nu am simtit nimic suparator la acei dinti,doar la unul din ei mi se forma mereu,credeam eu, abces, iar din neglijenta nu m am dus la stomatolog.(au trecut peste 5ani de la primul abces).Dnul doctor mi-a spus operatia dureaza 2 ore, va scoate chistul,va curata f bn locul,va umbla prin spatele dintilor,va face un fel de plombare, si daca vreau va face aditie de os(1g) si de membrana pentru ca, dupa operatie unul din dinti se va “tine”in 2… Citiți mai departe »

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna ziua.Am avut dureri de masea sub o lucrare veche de 12 ani.Am fost la stomatologie si mi-a fost schimbata lucrarea,facand un tratament pe premolarul cu pricina.Doamna doctor mi-a spus ca am un tesut necrozat la premolar.Dupa doua saptamani de la montarea lucrarii am avut dureri groaznice,m-am umflat.Credeti ca trebuie sa fac rezectie?Acum fac tratament cu antibiotic,e a 4 zi,durerea s-a diminuat dar simt la gingie ceva intarit….E granulom?Va pot trimite o radiografie sa vedeti despre ce e vorba.Mi-e groaza de rezectie…O doamna doctor mi-a spus ca nu e necesara rezectia ci se poate face o incizie sa iasa puroiul… Citiți mai departe »

maria
Vizitator
maria

Buna seara
Va rog să mă ajutați cu un sfat la caninul din dreaptă mi s a descoperit un granulom nu doresc să fac rezecție apicală ce puteți să mi spuneți despre tratamentul cu laser? Doamnă de mi a curățat canalele cu hidroxid de ca,cred ca mi a închis provizoriu și am o durere puternică, pulsatila care nu cedează la antiinflamatoare,analgezice am luat și augumentin,dar nu simț o ameliorare ce să fac? În această situație se poate extrage caninul?
Va mulțumesc

Mariana Giuglea
Vizitator
Mariana Giuglea

Multumesc foarte mult pentru raspuns si va multumesc si mai mult pentru sfat.

Cu stima,
Mariana Giuglea

Mariana Giuglea
Vizitator
Mariana Giuglea

Buna ziua, Copilului meu(24 ani) i s-a depistat un granulom la o masea si i s-a recomandat rezectie apicala cu reusita 50% sau tratament endodontic cu reusita 98%. Rezectia este acoperita de asigurare, tratamentul endodontic nu. Acest tratament costa in jur de 1500 euro. Se poate sa coste atat de mult fata de cat costa la noi in tara? Cam cat dureaza un astfel de tratament si cam cat ar costa aici la noi, un pret maxim? (Intreb deoarece copilul este student in Germania si nu poate sta prea mult in tara nici macar in vacanta, deci trebuie sa mearga… Citiți mai departe »

mates valentina
Vizitator
mates valentina

Buna ziua. In urma cu un an am suferit o intervenție chirurgicala în care mi s-a făcut rezecție apicala a dinților 1.1,1.2,1.3 și chiuretaj peri-apical. De atunci am niște simptome foarte urate,simt gingia inflamata dinții nu ii mai simt, dureri de cap, sunete mari în urechi, amețeli, vedere încețoșata, toate simptomele încep atunci când folosesc orice fel de medicament chiar și med.naturale, fructe legume cosmetice,băuturi alcoolice. In interiorul gingiei mi sa pus niște dopuri (cred ca asa le zice) la rădăcina dinților. Este posibil ca acelea sa fie cauza simptomelor care apar? Ce as putea face?

Magda
Vizitator
Magda

Va multumesc pentru raspuns. Intre timp am gasit o clinica in Ploiesti care dispune de aceasta aparatura moderna si ar putea efectua retratament endodontic sub control microscopic, de care as avea nevoie ca sa nu mai fac rezectia, cel putin nu in viitorul apropiat (daca am inteles bine din tot ce am citit mai sus). Daca nu ma conving nici doctorii de la aceasta clinica, am sa ajung si la Bucuresti, pentru ca sanatatea e mai presus de orice, lucru pe care unii doctori, din pacate, nu prea il inteleg. Dat fiind ca nu m-au informat despre necesitatea retratamentului inainte… Citiți mai departe »

Magda
Vizitator
Magda

Am de efectuat o rezectie la un dinte din fata, am o infectie cu granulom. Medicul endodont mi-a zis ca asta e singura optiune valabila, dar nu mi-a zis nimic de vreun retratament pe canal pe care sa-l fac inainte de rezectie. E normal ? Acum sunt in dubiu daca sa mai fac rezectia, mai ales daca infectia poate recidiva si dintele devine mobil, si in plus trebuie sa-mi pun o coroana pe 5 dinti in fata. Asta ar insemna sa-mi pun coroana si peste cativa ani s-o dau jos, daca dintele devine mobil si trebuie extras. Ce ma sfatuiti… Citiți mai departe »

Ancuta
Vizitator
Ancuta

Mulțumesc, sper sa fie bine.

Ancuta
Vizitator
Ancuta

Bună trebuie sa îmi fac operații la dintîi din partea de sus aceștia fiind pusi credeți ca se poate face fără sa îi ia jos?adică e posibil sa trebuiască sa îi scoată afară pentru a mă putea opera?intervenția trebuie făcută la 3 dinți și chiar la aceștia care sunt pusi.
Mulțumesc.

ionela
Vizitator
ionela

Bunazioa Dn Doctor eri am scos o masea un molar din partea de sus partea dreapta ear astazi mam trezit cu o mincarime depiele si cu niste gilme care tot cresteau este cunva posibil k . Dna Doctor sa-mi fi atins cunva sinusu Va rog un raspuns urgent Va multumesc

Dan
Vizitator
Dan

Va multumesc!dupa cat timp se poate plomba acel dinte?

Dan
Vizitator
Dan

Buna seara!Am vazut tot felul de comentarii despre rezectie apicala…dureroasa si foarte neplacuta.ieri mi s-a facut o rezectie la premolar 15,operatia a fost destul de simpla si nu a durut deloc,a durat aprox 35-40 min.dupa,doctorul mi-a zis sa iau cat pot de repede un calmant pentru ca o sa doara foarte tare dupa ce trece anestezia…intradevar am luat dupa o ora un ketonal dar totusi ma asteptam sa doara peste noapte sau astazi dar nu am simtit niciun fel de durere iar deapre umflatura aproape ca nu se vede deloc…este normal ca in unele cazuri sa nu doara deloc?

Ruxandra
Vizitator
Ruxandra

Buna seara! In urma cu 10 ani am suferit o interventie de indepartare a unui chist dentar al dintelui 2.2. Acum 5 ani a doua interventie. Acum ma aflu in aceeasi situatie si trebuie sa repet din nou.
Chistul nu prezinta nici un fel de durere sau prurit. Doar o fistula rosiatica pe suprafata gingiei care in unele zile e aproape inexistenta iar in unele e mai vizibila. Ce imi recomandati?

monica
Vizitator
monica

Am un pivot pe un molar vechi de cel putin 10 ani. Prin luna decembrie 2014 a inceput sa doara la atingere, la inceput o zi – doua apoi aproape permanent. In urma cu cateva zile durerea a disparut dar a aparut o umflatuta in apropiere, pe cerul gurii….poate fi abces…… ce ar trebui sa fac?

iulian
Vizitator
iulian

Buna seara !in martie am fost diagnosticat cu “osteite cronice periapicale 42,43,44.rezectii apicale 42,43,44″dupa operatie am luat complet tot tratamentul prescris de medicul chirurg (amoxicilina,medrol si spalaturi cu paradontax extra)a fost totul bine pina acum vreo 2 saptamini..simt o durere in barbie si mi se pare ca se accentueaza,ar putea sa fi facut iar infectie ?

Ana
Vizitator
Ana

Buna ziua. Am o intrebare urgenta: Penultima masea din dreapta sus, s-a stricat si din cauza ca mi-e frica de mersul la stomatolog, nu am vindecat-o la timp astfel ca s-a stricat pana cand s-a rupt si a ramas doar radacina in gingie. Pana acum 3 zile nu am avut probleme,( insa am fost si putin racita cu 1 saptamana in urma ) si deja au inceput dureri si e putin umflata gingia ( in partea din gura, nu dinspre obraz). Vreau sa stiu cum se procedeaza, ce e de facut??? Va multumesc anticipat!

Crina
Vizitator
Crina

Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie destul de neplacuta avand in vedere ca in urma cu aproximativ 1 luna am avut convulsii febrile, iar ca rezultat m-am ales cu o plaga in regiunea mentoniera si cu 2 masele sparte si cativa dinti ciobiti. Am asteptat sa se prinda putin plaga, ca sa pot deschide gura la stomatolog. Asa ca dupa 1 luna mi-am facut OPG, recomandat de stomatolog ca sa vada daca am ceva probleme in urma traumatismului. Pana am ajuns la OPG( era weekend) au reinceput durerile la premolarul 4.5 care le aveam de dinainte de traumatism, si le-am… Citiți mai departe »

Cindy
Vizitator
Cindy

Buna ziua ! Simt ca ma doare deasupra dintelui urmator de dupa canin din partea stanga Ce a-si putea face ??

loredana dranceanu
Vizitator
loredana dranceanu

Buna Ziua , indraznesc si eu sa cer o parere de la dvs.Acum 3 ani mi s-a facut o rezectie la un dinte , si fiindca era distrus mi s-a pus si pivot de sticla.Un an mai tarziu , mi-a aparut iarasi un granulom , de marimea unui bob de mazare , sub acelasi dinte.M-am prezentat la medic si a decis sa imi faca o noua rezectie.A mai trecut un an , si iarasi a recidivat , in momentul actual avand acelasi granulom…Am fost la alt cabinet si mi s-a spus ca acum singura solutie este extractia. Problema este ca… Citiți mai departe »

Florin
Vizitator
Florin

Buna ziua. Am un chist la dantura la maxilarul de jos, pe mijlocul maxilarului, de aproximativ 2 cm… sub 3 dinti! Cat ar costa operatia si in ce consta operatia. Va multumesc, astept raspuns urgent.

Constantin
Vizitator
Constantin

Buna ziua! Acum ~5luni mi-a fost pusa o plomba la o masea (36) fara a mi se scoate nervul fiindca nu era necesar. A 2-a zi a inceput sa ma doara la presiunea asupra dintelui dar intr-un final a disparut durerea (3-4 zile). Dupa 4 luni a inceput din nou sa ma doara dar de aceasta data mi s-a umflat si medicul mi-a spus ca am facut o cangrena si nervul a disparut.. Am luat antibiotice, am facut un tratament pe canal (3 sedinte) si am stat cu o plomba provizorie 2 saptamani apoi la a 4-a sedinta mi-a bagat… Citiți mai departe »

tatiana
Vizitator
tatiana

Soțul meu are un chist cu recidiva pe maxilarul superior. De ce este necesara o anestezie totala ? în urma cu 15 ani a mai avut o operație de extirpare chist dar a fost anesteziat local. Ne sperie anestezia totala poate și din cauza vârstei. Are 48 ani .

Ioana
Vizitator
Ioana

Buna ziua!Am suferit o operatie de rezectie apicala acum o saptamana jumatate la dintii 1.1 si 1.2 si de cateva zile simt o durere foarte puternica la rece la maselele din partea dreapta sus. Oare acesta durere la rece are legatura cu operatia? Va multumesc anticipat!

iuliana Gh
Vizitator
iuliana Gh

Buna ziua! In urma cu 3 săptămâni am fost la cabinet pentru ca mi se misca un pivot pus acum 9 ani. Doctorul l-a scos pentru ca una din rădăcini era distrusa din cauza asta pivotul nu mai statea fix. Apoi mi-a extras si cealalata radacina care mai rămăsese iar legat de ea aveam un chist. Domnul doctor mi-a spus ca singura varianta este sa fac un implant. Ieri am fost pentru a face acest implant ,dar din cauza acelui chist acolo înăuntru aveam un loc destul de mare iar structura osului este afectata pt ca doctorul mi-a zis ca… Citiți mai departe »

Elena
Vizitator
Elena

acum 4 zile am facut o rezectie apicala la un dinte din fata. prima zi dupa interventie s-a manifestat cu dureri pe care le-am calmat cu tratamentul prescris de medic, iar a doua zi am simtit o umflatura la tot nivelul obrazului (care mi s-a spus ca e normala). in a 3-a zi m-am trezit cu o vanataie in jurul ochiului, umflatura de la nivelul obrazului s-a retras putin, dar simt in interiorul gingiei o umflatura incomfortabila, intre operatie si nas, iar azi in a 4 a zi au aparut niste punctulete albe inconjurate de putina roseata pe gingie, in… Citiți mai departe »

Elena
Vizitator
Elena

Am uitat sa precizez ca in gingie mi s-a introdus un pivot, iar dintele ramas e “acoperit” provizoriu,iar din a 4-a zi e foarte sensibil la atingere, mult mai sensibil ca in primele 2 zile dupa operatie

Daniel Sturzu
Vizitator
Daniel Sturzu

Buna ziua, am un granulom la premolarul 12. Am fost la dentist care mi a recomandat scoaterea dintelui si drenarea infectiei urmata de implant.Mentionez ca dintele se misca foarte tare, este negru si a mai fost operat (rezectie apicala) acum 20 de ani. Va rog sa mi spuneti ce se poate pune in locul dintelui scos pana la efectuarea implantului avand in vedere ca refacerea osului dureaza cateva luni, iar lipsa dintelui din fata este total inestetica

Andreea
Vizitator
Andreea

Acum o saptamana mi s-a scos maseaua de minte. Rana nu a fost cusuta, medicul mi-a zis ca o sa se regenereze si fara sa fie cusuta. A trecut o saptamana deja si rana inca nu s-a prins, e o gaura mare inauntru si cred ca se si vede o bucata din maxilar. E posibil sa se regenereze si fara sa fie cusuta? Va rog frumos sa-mi raspundeti.

Florentina
Vizitator
Florentina

Am avut operatie la doi dinti,la cei dupa canin.. iau antiiflamatorii si antibiotic si durerea nu cedeaza , operatia am facuto ieri la 18. sunt disperata oare cato sa mai persiste durerea?????

BA
Vizitator
BA

Buna ziua, am marea rugaminte sa ma ajutati cu un sfat. In data de 21.01.2015 am facut o rezectie apicala la molarul 46 (tratat in urma cu 2 ani, pivot+coronita) care prezenta granulom, fara scoaterea pivotului/ coronitei (chirurgul nu a fost de acord sa le scoata). La 5 zile dupa operatie am facut infectie, incizie+drenaj abces, spalaturi antiseptice betadina (alt medic deoarece chirurgul care m-a operat a sustinut ca nu este nimic in neregula). La fiecare 3-4 zile am repetat procedura timp de 1 luna (3 spalaturi la chirurgul care m-a operat, a urmat un abces pe care chirurgul nu… Citiți mai departe »

Adriana68
Vizitator
Adriana68

Buna ziua, Sunt intr-o situatie delicata si nu stiu ce hotatare sa iau. Am incredere ca raspunsul Dvs ma va lamuri si ma pot decide. Am un granulom mare pe un premolar, al doilea dupa canin, dreapta sus. Am avut o lucrare pe acest permolar, care s-a legat cu ultima masea, la mijloc fiind o masea falsa. Doamna doctor a reusit cu greu sa-mi curete canalele , deoarece lucrarea a fost foarte veche si cimentul folosit era de proasta calitate, ajungand la radacina maselei.Mi-a zis sa iau antibiotic, insa m-a sfatuit sa scot maseaua, caci nu mai sunt sanse de… Citiți mai departe »

Daniela
Vizitator
Daniela

Buna ziua . Am si eu nevoie de un sfat parere. Am avut o maseluta cariata…care ajunsese sa ma doara .am fost la medic…mi s.a facut anestezie ..mi s.a scos nervul…s.a pus un pansament si m.a rugat sa revin dupa 10zile daca totul este ok pt obturarea canalului. Inainte sa sun sa merg pt a obtura canalul cu vreo 2zile inainte m.a apucat o durere la masea u de langa cea cu pansament…cand calcam pe ea..si noaptea au inceput durerile teribile de care numai scap de o sapt. Am fost la d-soara doctor mi.a indepartat plomba veche (aveam nervul scos)…mi.a… Citiți mai departe »

constantin
Vizitator
constantin

Exact, domnule doctor, aveti dreptate. Si eu consider ca am lungit discutia inutil. Am uitat sa mentionez ca incisivul nu avea infectie inainte de tratament, ci i s-a scos nervul din cauza profunzimii cariei. Eu nu am pregatire medicala si in consecinta autoritate, ca dvs, dar am o educatie tehnica si incerc sa gandesc logic. Problema mea cu inima este congenitala si s-a declansat pe la vreo 18 ani, deci e veche cat dintii mei plombati. 🙂 Va respect opinia, dar inclin sa cred ca problemele mele dentare actuale tin de o tehnica stomatologica aplicata un pic deficitar. As veni… Citiți mai departe »

constantin
Vizitator
constantin

Multumesc pentru raspuns! Eu inclin sa cred ca, in urma studiului electrofiziologic la care am fost supus si a analizelor de sange care se fac inaintea acestei interventii, ca problema mea tine strict de sistemul electric al inimii (dupa cum confirma diagnosticul pus de medicul specialist electrofiziolog). Analizele de sange au iesit corecte. N-am ales o clinica cu cele mai mici preturi, dimpotriva. As putea spune ca preturile cabinetului unde m-am tratat sunt comparabile cu cele de la clinica dvs. Tehnic vorbind (nu-mi permit sa emit pareri de diletant- desi o fac 🙂 ), nu e admisibil ca sa pretinzi… Citiți mai departe »

constantin
Vizitator
constantin

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Am renuntat la ideea de rezectie. Problema e ca dintele este (acum) tratat corect pe canal. Voi astepta o perioada, apoi in functie de evolutia (sau involutia) micii inflamatii, voi lua o decizie. In alta ordine de idei, dar pe aceeasi tema, mai am doua probleme la limita: un incisiv frontal caruia i-a fost scos nervul acum 10 luni si care teoretic este tratat corect endo (asa mi s-a spus), dar care are (iarasi) o mica inflamatie dureroasa la varful radacinii. Mi s-a spus ca ar putea fi niste micro-canale fine la varful radacinii care… Citiți mai departe »

constantin
Vizitator
constantin

Buna ziua, am 45 de ani si mici 🙂 probleme cu inima : scurte crize de tpsv (tinute sub control de medicatie- dar nu exista medicament care sa le acopere 100%), ceva extrasistole si insuficienta cardiaca gr II nyha (generata probabil de tahiaritmie). Am un premolar care a fost tratat endo, dar din cauza radacinii curbe, nu s-a putut trata (la momentul respectiv) pana la varful canalului. Peste cativa ani, in urma unei radiografii panoramice, s-a constatat ca dintele cu pricina are o mica infectie la varful radacinii (desi nu se manifesta- nici prin abces, nici prin durere- dintele tacea).… Citiți mai departe »

adrian
Vizitator
adrian

buna trebuie si eu sa ma operez la un dinte … doctorita mi-a spus ca el se poate macina si nu stiu ce. … mie frica am trecut odata prin asta si stiu cum este. spunetimi ce solutie ar fi sa nu ma taie. sal scot? sau ce sa ii fac?

Pavel
Vizitator
Pavel

Buna ziua,am o durere groaznica de măsea superioara,măseaua respectiva mi a fost curățată si mi s a pus pe ea un fel de plomba provizorie.Mi a căzut acea plombă, durerile sunt groaznice.Ma doare doar când mestec,adică când măseaua intra in contact cu mâncarea sau cu dinții din partea inferioara. Nu îmi trece durerea cu ketonal,nurofen.

Ana
Vizitator
Ana

Dupa o interventie chirurgicala dentara,este normal sa te doara capul, dupa 12 ore? Durere pana in zona cefei. Are legatura cu tensiunea? Se poate intampla ceva rau? Raspuns urgent,va rog!
Multumesc anticipat!

daniela
Vizitator
daniela

am un implant dentar de 8 ani, iar acum s-a rupt surubul de fixare in implant. ce se poate face? se poate scoate pt ca sa nu-mi pierd implantul care este bine?

ana
Vizitator
ana

buna seara.acum aproximativ 2 ani am suferit o rezectie apicala la dintele din fata (sparti in copilarie).la o luna m-am umflat f tare la fata,nici medical dentist nu a putut explica fenomenul.am crezut ca este o reactie post operatorie,insa la 1 an distanta mi s-a intamplat iar,in aceeasi zona s-a umflat foarte tare.acum simt iar ca s-a umflat gingia cum era inainte de rezectie,bine,intr-o masura mai mica.as dori sa stiu daca e normal sa reapara infectia si ce este de facut?tb sa trec iar prin aceasta operatie?se poate rezolva si altfel si sa nu mai am probleme? o seara buna… Citiți mai departe »

anonymous
Vizitator
anonymous

Infecțiile sunt generate de canalul radicular insuficient de bine sterilizat. Rezecția este folositoare după ce ne asigurăm de acest lucru. Nu se poate steriliza perfect un canal prin metode manuale, trebuie echipamente speciale și un endodont medic specialist pentru aceasta. Sigur, niciodată nu se poate steriliza perfect un dinte dar putem tinde către acest lucru. Acum dacă e din nou infecție trebuie evaluat ce se poate face – drenaj și retratament pe canal, o nouă rezecție dacă există prezent granulom la radiografie sau chiar extracție urmată de vindecare și poate un implant. Numai un medic care vă vede în persoană… Citiți mai departe »

cocos Maria
Vizitator
cocos Maria

Buna seara acum 2 saptamani am facut o operatie la dinti din fata si nu inteleg de ce mi se duce durerea pana in cap si cand ma incrunt simt putin umflat acolo la nara de la nas in partea stanga va rog sa ma ajutati i,mi este teama ca nu m,au operat bine si ca mai am puroi acolo va multumesc

Luminita
Vizitator
Luminita

Buna ziua, Acum 2 zile dl.doctor mi-a facut un drenaj la o masea care prezinta o punga imensa de puroi , dar nu mi-a dat nici un antibiotic dupa acaesta procedura, doar sa fac un mic masaj pe obraz, astfel ca puroiul sa se elimine treptat. Problema este ca ,,punga’ s-a desumflat foarte putin si o simt ca pe ceva tare lipit de obraz. Mentionez ca maseaua nu m-a durut nici inainte de drenaj si nu ma doare nici in prezent, ma deranjeaza in schimb foarte mult aceasta umflatura de puroi care nu cedeaza. La stomatolog am ajuns tocmai acestiu… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Bună seara, abcesul nu se retrage imediat după incizie, perioada normală este de la câteva zile până chiar la o lună. Dacă infecția are cale de drenaj nu este necesar antibiotic. După trecerea fenomenelor acute trebuie îndepărtată cauza prin tratament endodontic, prin rezecție apicală sau prin extracție.

berlea ilie
Vizitator
berlea ilie

am inteles..va multumesc

berlea ilie
Vizitator
berlea ilie

salut imi recomandati va rog frumos o echipa de specialisti in orasul Constanta

Adina Fulea
Vizitator

Buna ziua, din păcate nu cunoaștem medici din Constanța, ne pare rău că nu vă putem răspunde în mod util

Madalina
Vizitator
Madalina

Buna ziua as avea si eu o intrebare. E adevarat ca dupa o rezactie la canin risti sa se faca puroi la toti dinti? Se poate trata un canin cu punga de puroi la varful radacini cu antibiotic fara operatie?

Adina Fulea
Vizitator

Nu este adevărat… prezența puroiului la toți dinții indică o problemă mai mare decât cea legată de canin. Dacă punga de puroi este mare, atunci ea trebuie mai întâi drenată. Ulterior dintele se poate trata endodontic (funcție și de diagnosticul radiologic) și există posibilitatea recuperării lui integrale. Niciodată nu ar trebui făcută doar rezecție fără un tratament endo corect pentru că un canal infectat reprezintă o rețetă sigură spre infecție. În mod corect se face fie doar endo, fie și endo și rezecție. Rezecția ar trebui făcută imediat după endo. Trebuie să colaborați cu o echipă de medici pentru că… Citiți mai departe »

mihaela
Vizitator
mihaela

Acum 2 saptamani am facut o rezectie apicala la unul dintre canini. Acum o saptamana au fost scoase atele, dar a ramas o fantă cam mare in gingia, doamna doctora spunandu-mi ca se inchide. S-a încis partial , dar prin gaura mică ramasă se scurge un lichid galbui care miroase. Ce pot face?

Adina Fulea
Vizitator

Până nu se drenează puroiul nu se va închide și este bine că există loc pentru drenaj. Mergeți periodic la doamna doctor pentru control până vă confirmă că totul este vindecat corect.

Vasile
Vizitator
Vasile

Pot veni fara programare? Sa stiu cum procedez.

Adina Fulea
Vizitator

Solicitati aici o programare, colegele noastre va vor suna prompt pentru a va propune niste ore care sa fie convenabile si pentru dumneavoastra
https://ivory.dentfix.ro/programare/

Vasile
Vizitator
Vasile

Am citit tarziu mail-ul, radiografie am facut azi la F.M. Medident. Mi-a recomandat un prieten sa merg acolo.
Pentru interpretarea radiografiei si stabilit ceea ce trebuie facut cum procedez? Se face programare telefonica? Exista o taxa de consult, sau daca vin cu o problema clara ma costa doar interventia respectiva?
Multumesc!

Adina Fulea
Vizitator

Excelent. Dacă veniți cu radiografia și problema e clară și începeți tratamentul costul consultației se anulează. Dacă doar veniți pentru a afla opinia medicului, având în vedere că se consumă timp și materiale, trebuie să platiți o consultație care variază ca preț între 50 și 70 de lei, funcție de medic

Vasile
Vizitator
Vasile

Buna seara, Acum cateva luni am facut o infectie la un premolar (problema mai veche) In urma unei radiografii s-a constatat ca dintele trebuie scos, dureri nu aveam, dar am inteles ca dintele nu mai poate fi salvat. Am scos dintele, au fost ceva complicatii dupa, cu ceva resturi ramase, mi se inflama gingia, ma durea, durere care inainte de extractie lipsise total. Dupa vreo luna in care tot mi-a mai iesit cate ceva dupa acolo inflamatiile au disparut, durerea la fel, gingia s-a retras si totul parea normal. Acum la inca vreo doua luni mi-a aparut din nou o… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Va invităm la clinică unde vă putem face o radiografie și putem stabili un diagnostic corect.

marian
Vizitator
marian

Ma numesc Marian si am facut 4 rezectii la incisivi superiori, si am pregatit 11 dinti pentri a le pune corpane dupa o 6 saptamani m-am intors la medic si am pus coronize di portelan pe zirconio. Dupa 4 ore am observat ca toti incisivi se misca toti incisivi. sunt foarte speriat pentru ca pe lucrare am cheltuit 6500 de euro si imi este frica sa nu imi pierd banii si dintii. va intreb medicul nu trebuia sa verifice mobilitatea dintilor??? va mai spun ca dintii sunt pusi individuali. va multumesc anticipat pentru raspuns.
marian

Adina Fulea
Vizitator

Buna Marian. Este greu de spus, teoretic rezectia scurtand lungimea radacinii dintilor poate induce o instabilitate dar care trebuie rezolvata. Oricum bine ca ai pus dintii individual ca in cazul cel mai rau in care cad trebuie sa repari doar 4 dinti nu 11. Dar tot costa, implanturi, alte 4 coroane…

Oricum trebuie mers la acel medic ca sa verifice ce se petrece.

marian
Vizitator
marian

Va multmesc pentru raspuns si pentru timpul acordat.
Cu stima
Marian Rosu

Micu Dumitru
Vizitator
Micu Dumitru

Buna ziua Am avut o infectie la o lucrare ,dupa 3 zile recente de cosmar s-a rezolvat problema (lucrarea a fost inlaturata) din ce am inteles eu totul a pornit de la maseaua de minte. Acum mai am mici dureri dar e ok medical meu specialist in implantologie I-mi trateaza maseaua spunand ca se rezolva are radacinile bune si merita salvata intrebarea mea este Nu ar fi mai bine ca maseaua de minte sa fie extrasa? daca se foloseste ca si suport pentru o lucrare intre maseaua de minte si dintele din fata este posibil ca dupa un timp sa… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Buna ziua. Maseaua de minte poate genera mai multe feluri de probleme decat alti dinti si nu in ultimul rand pentru ca este foarte in spate si cel mai greu de igienizat. Exista medici care prefera sa elimine maseaua de minte pentru a minimiza problemele pe viitor. Apropo de medicul dvs specialist in implantologie – nu exista o astfel de specializare oficiala, el este fie specialist in chirurgie (aici sunt 2 forme) fie este un medic dentist generalist cu un fel de “competenta” in implantologie dobandita de la cursuri postuniversitare. Pentru maseaua de minte este bine sa va adresati unui… Citiți mai departe »

alexandra
Vizitator
alexandra

Buna ziua! Ieri pe 22 am facut o operatie de rezectie la 4 dinti fata sus!!! inca sunt unflata! cat dureaza vindecarea? am citit aici pe site ca dupa o perioada e posibil sa se miste? eu credeam ca e pe viata 😀

Adina Fulea
Vizitator

Hm… pe viata nu veti mai avea radacinile dintilor care au fost taiate probabil pentru a indeparta infectia din os. Infectia s-a format din cauza ca de pe canalele radiculare intrau constant microorganisme in os, iar corpul le-a izolat intr-un granulom. Canale radiculare inca mai aveti chiar daca varfurile sunt taiate – daca acestea in continuare nu sunt bine obturate atunci procesul de infectare a osului va continua si veti avea un granulom nou peste un numar de ani. Cel mai bine este sa obturati din nou canalele radiculare, la un medic specialist. Era si mai bine sa fi facut… Citiți mai departe »

Andrei
Vizitator
Andrei

Buna ziua. Acum 4 zile am fost la stomatolog cu radiografie unde a descuperit un ganulom la 45. El zicea ca nu se poate salva si m-a trimis la un specialist in buco-maxilo-faciala care a zis ca face o mica incizie sa vada daca poate fi salvata si m-a cheamat a doua zi la operatie. A trecut 3 zile de la opratie si totul este ok, dar nu stiu ce procedura a aplicat ( comunicare proasta). Am doua intrebari daca va rog:1- daca dupa doi ani o sa trebuiasca sa fac extractie( asa cum reiese din ce am citit mai… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

1. Daca vindecarea post operatorie va evolua favorabil, in locul infectiei se va forma os. Ar fi bine sa faceti o radiografie de control dupa un an.
2. Alcoolul consumat cu masura nu e o problema.
3. Daca dintele are obturatie de canal de inalta calitate atunci nu veti mai face din nou granulom.

Stanescu Sebastian
Vizitator
Stanescu Sebastian

Buna ziua.puteti sa imi spuneti va rog daca este normal ca dupa ce mi-am pus o lucrare de dinti din ceramica sa mi se adune mancarea pe ei, practic imi ramane lipita de ei?,este vorba despre masele din spate pe partea exterioara a lor.multumesc frumos

Adina Fulea
Vizitator

Buna ziua. Lipirea mancarii pe dintii de portelan ar trebui sa fie comparabila sau un pic mai mare fata de cea de pe dintii naturali. In zona din spate exista mai putina saliva si lipirea este un fenomen mai des intalnit. O alta cauza ar putea si reprezentata de concavitatea exagerata a suprafetelor dintelui (ceea ce suna a eroare de laborator).

Dimbu Nadia Florina
Vizitator
Dimbu Nadia Florina

Buna seara!Am si eu o problema,va rog sa-mi trimiteti raspuns cat mai repede pt ca sunt foarte speriata.Am avut o lucrare la dintii din fata sus,am decis sa o dau jos pt ca era urata si sa o refac,am mers la un medic stomatolog foarte bun(ulterior nu prea s-a dovedit a fi asa sau poate am avut eu ghinion),mi-a dat lucrarea veche jos,am constatat ca unul dintre dintii de sub lucrare se misca si am facut infectie la el.Dr desii a vazut asta mi-a luat amprenta dentara asa,eu am vazut,am revenit cu un telefon i-am spus ca nu e normal… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Buna dimineata, e adevarat, nu trebuie montata nici o lucrare in situatia descrisa. Acum daca lucrarea e cimentata definitiv, probabil ca scoaterea ei ar insemna distrugerea ei – si pentru dumneavoastra o noua cheltuiala. Medicul dumneavoastra este chirurg? Daca nu este medic chirurg poate ca ar fi bine sa apelati la un medic specialist chirurg dento-alveolar. Trebuie sa scrie acest lucru pe certificatul sau CMDR. Intre timp eu am trimis mesajul si la medicul nostru chirurg care sper sa reuseasca sa va raspunda mai la obiect cat de curand posibil.

alexandra
Vizitator
alexandra

va multumesc mult pt raspuns.chiar astazi am ajuns la stomatolog,alt medic,nu cel care m-a operat. inclusiv mi-a facut o injectie antiinflamatoare,iar maine urmeaza sa merg iar.acesta mi-a facut un drenaj si mi-a dat un tratament medicamentos care va dura 7 zile.intrebarea mea este:voi fi complet vindecata dupa toate aceste interventii sau este ceva mult mai grav?e posibil ca dupa tratament sa fiu vindecata complet?exista sanse?

Adina Fulea
Vizitator

Stimata doamna, noi nu avem cum sa stim acest lucru, cel care va poate spune este medicul dumneavoastra, va rugam sa ii adresati toate intrebarile care va framanta pentru ca el trebuie sa va raspunda in detaliu.

alexandra
Vizitator
alexandra

buna ziua.azi facut o operatie de rezectie apicala la dintii frontali acum aproximativ 2 ani.azi dimineata m-am trezit cu o durere de gingie ingrozitoare exact in locul Acela unde de asemenea s-a umflat.este normal??credeti ca inca este vb de infectie?oare sa nu se fi vindecat complet locul Acela?acum plec la serviciu si astazi nu ma pot duce la stomatolog.

Adina Fulea
Vizitator

Buna ziua. Pentru ca au trecut 2 ani de la rezectie trebuie precizat, in primul rand, ca nu a fost facuta nici o greseala din partea medicului. Cel mai probabil canalul a fost obturat in mod clasic si nu de un medic specialist endodont care lucreaza la microscop. Asta nu inseamna ca s-a facut vreo greseala. Trebuie sa stiti ca tratamentul endodontic clasic, care este autorizat si practicat in medicina dentara si astazi, combinat cu rezectia apicala prezinta o rata de recidiva a infectiei initiale destul de mare, cam dupa un interval de 2-3 ani, iar dumneavoastra v-ati incadrat in… Citiți mai departe »

Vasile
Vizitator
Vasile

Multumesc pentru raspuns!
Am sunat la medicul stomatolog pentru a-i comunica problema, am fost programat pentru maine, sa imi curete din nou alveola, am inteles ca se va face sub anestezie.
Intrebarea mea este, care este cauza acestei alveolite, nu a chiuretat bine imediat dupa extractie, sau alta cauza? Ce ma intereseaza pe mine este daca eu trebuie sa platesc din nou pentru interventie? Am platit pentru extragerea dintelui si am fost asigurat ca totul este in regula, acum revin in cabinet cu o problema care pare mai serioasa decat inainte de extractie (atunci nu aveam durere deloc)
Multumesc!

Adina Fulea
Vizitator

Sincer nu stiu ce sa va raspund cu privire la plata. Daca ati foust la un chirurg si ati platit atat extractie cat si chiuretaj si acesta a cusut gingia dupa extractie probabil ca ceva nu a mers bine si ati putea negocia „reparatii” in contul primei plati. Daca ati mers la un dentist generalist si ati platit doar o simpla extractie, nu a facut chiuretaj si nici nu a cusut gingia probabil ca ati avut ghinion sa dati in alveolita post-extractionala si atunci e vorba de o lucrare noua. Eu de aceea v-am recomandat chirurg – el are tot… Citiți mai departe »

Vasile
Vizitator
Vasile

Buna ziua, Acum cateva luni am facut infectie (puroi) la un dinte, arata mai ciudat, adica nu mi s-a umflat falca, arata ca un cos pe gingie, din exterior nu era vizibil, il spargeam si reaparea dupa cateva zile. In final am ajuns si la stomatolog, dureri nu aveam absolut deloc, de asta am tot amanat. Mi s-a recomandat sa fac o radiografie in urma careia mi s-a zis ca trebuie extras dintele (dinte cu pivot metalic) Trebuie sa precizez ca in urma cu vreo 10-12 ani mai fusesem operat in aceeasi zona si acum a recidivat. Dupa o perioada… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Buna ziua, imi cer scuze pentru intarziere, am calatorit. Dintele trebuia scos. Daca inca persista infectia mergeti la dentist sa va curete si mai bine alveola. Eventual cautati un dentist chirurg care are instrumente adecvate. Ideea este ca trebuie sa obtineti un cheag de sange sanatos care sa constituie baza refacerii osului. Puteti, pentru rezultate exceptionale, sa incercati si tehnica PRGF sau PRP.

giura ana
Vizitator
giura ana

Buna ziua ,acum un an am facut lucrari dentare coroane zirconiu,imediat dupa punerea coroanelor am avut probl,am facut un exame TC si mi s-a dat un raspuns de la radiologul examinator:l din italia ,pseudocisti sottomucosa,iar la coroana 1.8e scris rau pozitionata,si are contact cu radacinile de la 1.7.apoi minima osteoliza periapicalacare corespunde cu molarul stang.Eu am incercat sa va traduc cat am reusit in speranta ca dv ca specialist ,stiti care ar fi problemele si cat de grav este.Simt in gura chiar imediat dupa spalare si clatire cu apa de gura un gust de mucoasa si reziduri de mancare ,sunt… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Ne puteti trimite si noua acel TC? Fiind probabil un CD cu volum mare de date va sugerez sa trimiteti o arhiva ZIP prin serviciul wetransfer.com catre aceasta adresa de email: dentfix@dentfix.ro si sa mentionati in descriere: “pentru comentariul la rezectie apicala”.

Gabriela Lefter
Vizitator
Gabriela Lefter

Buna ziua. Inainte de toate va multumesc pentru raspunsul prompt. Mai precizez urmatoarele referitor la raspunsul dat: Mirosul de care va spuneam il simt doar eu nu si ceilalti din jur. Am presupus ca e de la lucrarea pe canal pentru ca totul se petrece in jurul ei …adica si pe cerul gurii din partea stinga + lateralul lumbii -partea ce atinge dintii si la baza limbii. De asemeni am observat ca dupa ce maninc acest asa zis ,,simt” electrizant se diminueaza. De asemeni in dreptul casetei celor 3 dinti (2+1 extras) simt ff usor dinspre dinti in sus spre… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Va sugerăm în continuare să căutați o clinică BMF sau măcar încercați la un medic ORL bun… Simptomul poate veni mai degrabă de la o afecțiune a sinusurilor dacă stomatologul nu găsește nici o problemă la dinți.

Gabriela Lefter
Vizitator
Gabriela Lefter

Buna ziua. Am 48 ani sunt din Galati si am o problema care ma inebuneste din apr.2013, de aceea va rog din suflet sa-mi spuneti parerea dvs. Toata aceasta poveste a inceput anul trecut in 29.apr.2013 imediat ce mi-au fost fixata caseta cu cei trei dinti imbracati (de fapt 2 ai mei +1 extas-cel din mijloc) de un dr. moldovean.La cei 2 dinti mi s-a scos nervul, mi-a facut tratament pe canal. In urma tratamentului si mai ales la fixarea casetei cu cei 3 dinti am simtit un fel de miros ca de (scuzati-mi expresia”de matura oparita,miros de os”….miros ce… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Buna ziua. Povestea este derutanta si dupa o evaluare cu echipa noastra va putem recomanda sa mergeti mai intai la o clinica specializata BMF (buco-maxilo-faciala) pentru a obtine un diagnostic mai bun. Dincolo de ce v-ar putea gasi acolo, si doar pe baza celor povestite, in opinia noastra sursa problemelor nu poate sa fie dintii – nici coroanele si nici obturatiile de canal. Nu credem ca ar fi nici tratamentul cu prednison. Exista doua posibilitati ale caror probabilitati ni se pare destul de mari, anume o problema in creier (poate un AVC minuscul dar “bine” plasat) care afecteaza simtul mirosului… Citiți mai departe »

aurel
Vizitator
aurel

Salut, am mai multe probleme am sa le insir pe rand sper sa ma puteti ajuta. In primul rand am 16 ani si am o masea super cariata care nu cred ca se mai poate salva. Am citit mai sus ca daca as extrage-o mi s-ar putea misca dintii, lucru pe care nu-l vreau pentru ca sunt asezati bine. A doua problema primii doi dinti de langa aceasta masea par a fi cariati la radacina in spate, o fi nevoie de rezectie? Se pot plomba simplu? A treia problema am o masea plombata in partea dreapta sus, la ceva timp… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Dintii se misca dar in timp indelungat, nu imediat. Daca protezati spatiul liber ramas la timp nu este o problema. Ideea este ca un implant (varianta ideala) ar merge abia dupa 18 ani, cand se opreste cresterea maxilarului. In ceea ce priveste ceilalti dinti, ceea ce vedeti nu sunt radacinile, acelea sunt plasate in os, deci nu e vorba de rezectie ci de simple obturatii. Mergeti la stomatolog cu incredere ca se rezolva… inclusiv cu culoarea…

aurel
Vizitator
aurel

Cum pot proteza spatiul? Aveti idee de ce mi s-a dus culoarea de la maseaua plombata? Stima.

Adina Fulea
Vizitator

Dupa cum v-am sugerat, mergeti la medic, el este capabil sa va diagnosticheze si sa va ofere cel mai potrivit tratament. Internetul are si el limitele sale…

Ioana
Vizitator
Ioana

Buna ziua! Sunt din Timisoara si as avea nevoie de un sfat. In urma cu 5 ani mi-a fost tratat primul molar de pe arcada inferioara, tratament de canal, pivoti pe toate radacinile (nu mai era mare lucru din masea) si coroana ceramica. In urma cu doua luni mi-a aparut un abces (gingival cred) care se drena la presiune, fara durere pe dinte doar o jena la nivel gingival. De 5 zile s-a inchis firstula, am inceput sa ma umflu sa apara durerea, dar pe tratament cu antibiotice si antiinflamatorii, abcesul s-a drenat. In urma unui consult stomatologic pe radiografie… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

In primul rand trebuie sa va vada un specialist endodont, care sa va consulte inclusiv la microscop, aparat cu care se pot depista anomaliile anatomice (acele canale false). Dupa ce un endodont bun va obtureaza corect totul ar trebui sa nu mai existe infectie. Daca totusi focarul de infectie nu se stinge exista doua posibilitati: in cazul in care este plasat la varful radacinilor acestea pot fi decupate prin rezectie apicala impreuna cu focarul de infectie; iar in cazul in care focarul este plasat intre radacini, aproape de corpul dintelui, atunci, din pacate, nu mai exista alta solutie decat extractia.

Ioana
Vizitator
Ioana

Multumesc pt raspuns.

Bumbea Ionela
Vizitator
Bumbea Ionela

Am inteles…multumesc frumos si wekeend placut !!

Bumbea Ionela
Vizitator
Bumbea Ionela

Multumesc ca mi-ati raspuns asa de repede! Mi-a zis Doamna Doctor, ca o sa ma doara cand imi scoate infectia si ca e posibil sa dureze operatia cam o ora.Trebuie sa iau inainte de operatie antibiotice??

Adina Fulea
Vizitator

Va rugam sa solicitati si sa urmati exact instructiunile doamnei doctor pentru ca ea cunoaste precis cazul dumneavoastra. Opiniile noastre transmise pe blog sunt cu valabilitate generala… atunci cand nu avem informatii suficiente sa punem si noi un diagnostic

Bumbea Ionela
Vizitator
Bumbea Ionela

Buna ziua! Peste 3 saptamani voi fi operata la dintii din fata ( 3-4 dinti ) ca am un chist mare.Problema este ca mi-e frica tare si plus ca sunt si anemica.Vreau doar sa stiu daca o sa simt vreo durere in timpul operatiei ?? Multumesc

Adina Fulea
Vizitator

Buna ziua, in primul rand va uram succes pentru interventie si vindecare grabnica! Teoretic daca interventia se face corect nu ar trebui sa va doara, insa post-operator este de asteptat sa apara inflamatie si dureri care trebuie controlate cu analgezice.
Pentru a controla si aceste reactii postoperatorii exista niste solutii mai noi, la clinica noastra le putem oferi, poate e bine sa intrebati pe chirurgul dumneavoastra daca poate efectua si tratament cu plasma bogata in factori de crestere .

mihaela marinescu
Vizitator
mihaela marinescu

buna ziua,
am facut o rezectie apicala la 12, miercuri dupa amiaza si de atunci am dureri groaznice. iau tramadol, ketonal, algocalmin. doare osul cred, nu taietura. este normal? multumesc frumos

Adina Fulea
Vizitator

Durerile sunt provocate de inflamatie. Osul in sine nu doare, pentru ca nu are receptori, insa inflamatia provoaca presiune care este resimtita ca durere. Este important sa folositi antiinflamatoarele recomandate de medic si sa asteptati cele 3 zile sa scada inflamatia. Daca aceasta persista mai mult timp mergeti din nou la medic.
In clinica IVORY noi recomandam intotdeauna tratament adjuvant cu plasma PRP pentru toate interventiile chirurgicale la care acesta se preteaza. Nu numai ca timpul de vindecare a osului este mai mic dar si reactiile inflamatorii postoperatorii sunt mult diminuate sau chiar eliminate complet.

mire
Vizitator
mire

Buna ziua,va rog sa imi dati si mie un sfat….in urma cu 5 ani mi-am schimbat lucrarea protetica cu una din portelan,dentista (sa spun una mai nexperimentata)a decis sa imi puna un cui la incisivul lateral ,dupa o saptamana am avut niste dureri infernale si mi s-a format un abces care a fistulat.Prostia mea a fost ca am lasat asa cam un an si a trebuit sa fac o rezectie apicala,chirurgul la vremea aceea nu mi-a spus ca mi-a ramas canalu radicular dechis,operatia a decurs bine ,a fost ok cam 3 ani,si acum a reaparut infectia,a fistulizat i am facut… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Infectia din os provine intotdeauna din canalul radicular daca acesta nu este inchis sau daca este inchis printr-o metoda prea slaba. Orice gol de aer ramas intre materialul de obturatie si peretii canalului impreuna cu slaba sterilizare a acestora va conduce mai devreme sau mai tarziu la reaparitia infectiei. Medicul chirurg nu este responsabil de obturarea canalului, probabil ca el v-a facut corect operatia. Cea mai buna alegere este sa mergeti la o clinica unde un medic endodont si unul chirurg pot sa coopereze pentru realizarea unui tratament corect si complet. Noi va putem recomanda un cabinet in Sibiu cu… Citiți mai departe »

Maria
Vizitator
Maria

Buna seara, Pentru a imi intelege intrebarile si oarecum frustrarea o sa va scriu cateva detalii despre istoricul meu, va rog sa-mi scuzati exprimarea plastica…dar in momentul asta sunt o stirba cu colturi… si mai pot face doar haz de necaz. In 2000 am avut o interventie , mai exact o chistectomie( si cura sinusala) in BMF Bucuresti , nu stiu ce anestezie s-a folosit … una locala si una intravenos… dar am fost constienta si pe durata interventiei am simtit aproape tot …din pacate… de durere…mi-am amenintat si medicii cu gura deschisa … si pe nemeritat…norocul meu ca au… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Buna seara, in primul rand ca explicatie tehnica, rezectia se face la varful radacinii unui dinte. La un dinte cu 3 radacini teoretic se pot face 3 rezectii… Apoi, in urma oricarei interventii chirurgicale care lasa o gaura in os acolo se aduna sange, care se transforma in cheag si care cheag se transforma, lent, in os. Asa functioneaza organismul uman, ceva determina acele celule sa se diferentieze in celule osoase. Sigur, nu e suficient numai cheagul initial, in cateva luni organismul alimenteaza constant cu sange proaspat zona aflata in vindecare. In cazul dumneavoastra, daca nu vi se refac /… Citiți mai departe »

Angelique
Vizitator
Angelique

Buna seara, In urma cu aproximativ 10 ani am avut parte de o rezectie la unul din dintii din fata, de sus. Datorita faptului ca dintele respectiv a fost rupt anterior, stomatologul a hotarat ca ar fi mai bine sa il inlocuiasca cu o coroana.Nu am avut probleme intre timp; doar in ultimele saptamani am avut parte de o durere radianta in zona aceea a gurii. Dintele il simt “pulsand” si ma doare daca apas atat pe el, cat si pe gingie. Este posibil doar sa ma fi tras curentu’ sau sa ma astept la ceva mult mai complicat decat… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Cel mai probabil a recidivat infectia. Ar fi bine sa mergeti la un control la un cabinet stomatologic.

iulia
Vizitator
iulia

Buna ziua!
Am suferit si eu astazi rezectie apicala la molarul 1.6. Este normal ca dupa 5-6 ore de la operatie sa sangereze gingia destul de mult, chiar si la aplicarea a mai multor compresii? Am luat ketonal 100 mg, pot sa folosesc deja corsodyl pentru dezinfectare?

Adina Fulea
Vizitator

Da, nu este nimic anormal. Puteti folosi deja gelul antiseptic

Annisoara
Vizitator
Annisoara

Am suferit joi dimineata (20.03.1014) o rezectie apicala la dintele 4.6 intrucat s-a constatat ca aveam granulom periapical. Operatia a decurs bine, am inceput tratamentul indicat de d-l chirurg (amoxicilina 1 g + ketonal 100mg). Acum, dupa 3-4 zile, edemul persista si am constatat ca din plaga a inceput sa curga sange galbui sau mai bine zis portocaliu. Ce reprezinta si ce trebuie facut?Trebuie neaparat sa ma prezint la stomatolog nu? Va multumesc anticipat

Adina Fulea
Vizitator

Este bine sa mentineti zona cat mai curata, eventual puteti folosi un gel antiseptic precum cel de la Curasept ( http://www.dent-a-america2000.ro/498_gel-parodontal-cu-clorhexidina-1-00 ). Noi oferim acest gel tuturor pacientilor care efectueaza interventii chirurgicale in clinica IVORY.

In mod normal trebuie sa mergeti la medic la control dupa fiecare interventie chirurgicala, 4-5 zile este o perioada optima pentru o noua vizita la stomatolog,

Mirela
Vizitator
Mirela

Buna seara! Am si eu o “mica” problema, daca se poate spune asa. Luni dimineata am fost programata la dentista mea pentru a-mi incepe lucrarea pentru dintele 1.2, dar eu daca nu stiu sa citesc radiografiile nu am stiut ce ma asteapta. In momentul in care a luat radiografia si s-a uitat peste ea mi-a zis clar ca ea nu are ce sa-mi faca. Singura solutie este rezectia apicala. A incercat sa-mi curete putin canalul si mi-a pus calciu pana la interventie. In momentul in care a spart peretele dintelui a iesit un miros urat. Eu stiam ca am nervul… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Recomandarea noastră este pentru un tratament endodontic corect care are șanse să mai salveze dintele și rădăcina acestuia. În funcție de mărimea infecției de la vârful rădăcinii post tratament endodontic corect se va decide dacă se mai efectuează rezecție apicală sau nu. Este bine să știți că tratamentele endodontice moderne sunt mult mai sofisticate decât cele clasice și trebuie căutat un medic specialist în endodonție, care lucrează cu echipament de ultimă generație atât pentru curățarea (cu ace rotative) cât și pentru sterilizarea canalului și obturarea lui, și care, pe deasupra, lucrează sub lupe sau microscop. Rezultatul este o sterilizare mult… Citiți mai departe »

Mirela
Vizitator
Mirela

Va multumesc frumos pentru sfat!!!

maria
Vizitator
maria

Buna ziua,am si eu o intrebare,acum 4 zile am facut o rezectie apicala si acum am observat pe cusatura ceva albicios.Am luat un betisor si am am sters numai un pic cusatura si pe betisor era ceva de parca era singe…este ceva normal?sau ce poate insemna asta..antibioticele le beau regulat,spalaturi dupa fiecare masa fac…nici nu vreau sa ma gindesc ca s.a infectat din nou,pentru.ca asa mare durere in timpul operatiei si dupa n.am avut niciodata,nu mai doresc nici.o rezectie in viata mea

Adina Fulea
Vizitator

Nu este nici o problemă, apar filamente de fibrină din sângele care ciculă în plagă în timpul vindecării – cel puțin aceasta rezultă din ceea ce relatați. Medicul dumneavoastră vă poate oferi totuși un diagnostic autorizat pentru că este în măsură să vă consulte personal.

În ceea ce privește durerea postoperatorie se dezvoltă tehnici chirurgicale noi, care reușesc să o gestioneze, precum tratamentele cu plasmă PRP.

Filip Craciun
Vizitator
Filip Craciun

cu laser nu se poate trata un granulom sau injecta un antibiotic

Adina Fulea
Vizitator

Desigur. Există două tipuri de lasere pentru stomatologie, unul tare și unul mai slab. Noi încă nu am reușit să înțelegem pentru ce ar fi nevoie să investim într-un laser, de oricare tip, atâta timp cât avantajele par a fi minore, inclusiv cele de imagine…

Anamaria
Vizitator
Anamaria

Buna ziua! Apelez la d-voastra in speranta unui sfat specializat…Acum aproximativ 12 ani am facut prima rezectie apicala (in jurul varstei de 18 ani, in Iasi) la dintele 22 iar in timpul operatiei s-a descoperit ca era necesara si efectuarea rezectiei apicale pentru 21. Au urmat la intervale de 2 ani alte doua rezectii apicale din cauza ca infectia recidiva, in plus din cate am inteles, rezectiile nu au fost facute cu mult profesionalism…iar ultima dintre ele (a treia) a incercat oarecum sa le repare pe cele anterioare. Pe langa faptul ca ma intreb acum daca chiar nu existau alte… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Buna ziua. In primul rand sigur nu puteti lasa situatia asa cum este, mai ales ca aveti simptome clare atat la radiografie cat si prin sangerare. Teoretic trebuie tratat mai intai osul – trebuie descoperita problema si regenerat tesutul osos daca este cazul, asta fiind prima urgenta pentru ca osul reprezinta baza oricarei alte restaurari – si aici va recomandam sa cautati un medic specialist chirurg pentru a obtine cele mai bune rezultate. Apoi, daca dintii mai pot fi tratati ei vor fi probabil tratati endodontic, cautati un endodont medic specialist care are instrumentar modern (ex. condensare verticala la cald,… Citiți mai departe »

Viorel
Vizitator
Viorel

Buna seara,sunt programat vineri 07.03.2014 pentru o rezectie la dintele 2 1 (fata sus),azi mi-a gaurit dintele cu pricina dar nervul era mort nu raspundea la stimuli,am avut puroi pe dinte la baza nasului (nara stanga),stomatologul m-i la taiat in octombrie 2013 si de atunci cu scobitoarea storceam puroi de acolo.Mentionez ca am avut si o operatie de deviatie de sept iar medicul ORL-ist a rupt ceva de la baza nasului (nara stanga ),de atunci si problemele,sa fie oare vre-o legatura ?,am radiografii din octombrie si de ieri , nu se vede puroi la radacina dintelui, ci pe dinte Multumesc… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Este dificil să înțelegem situația dumneavoastră din această descriere. Dacă ne puteți trimite o radiografie pe adresa noastră de email vă vom răspunde detaliat offline.

cricinel
Vizitator
cricinel

am facut o rezectie si dupa 4 zile sunt tot umflata….iau antibiotice si nu stiu daca e normal.

Adina Fulea
Vizitator

Trebuie să luați tot antibioticul recomandat de medicul dumneavoastră (probabil vi s-au recomandat 5 zile). După 72 de ore edemul trebuie să înceapă să scadă, dacă observați aceasta de la o zi la alta nu aveți nici un motiv de îngrijorare. În plus, pe viitor, vă recomandăm să faceți tratament endodontic la un medic specialist cu care puteți evita să mai faceți rezecții.

karmen
Vizitator
karmen

buna seara,va rog sa imi spuneti ce implica o interventie chirurgicala pentru extractia unei radacini f vechi care este aproape sudata de radacina vecina? trebuie sa merg luni si sunt disperata? am film,initial s-a incercat extractia dar nu s-a putut,astazi medicul dentist mi-a recomandat chirurgia maxilo-faciala.multumesc(este radacina unui canin langa premolar)

Adina Fulea
Vizitator

In principiu nu e nevoie neaparat de chirurgie maxilo-faciala, care presupune bloc operator si probabil si un cost mai mare. O astfel de extractie se poate realiza de chirurgi dento-alveolari chiar in cabinetul stomatologic obisnuit. In afara de efectuarea unei incizii in gingie si la final coaserea acesteia cu ata chirurgicala extractia nu comporta nimic deosebit si nu este mai grea decat o extractie normala atata timp cat mergeti la medicul chirurg. Gingia se va vindeca cam in 7 zile de la operatie si apoi veti reintra in normalitate. Respectati indicatiile post-operatorii ( https://ivory.dentfix.ro/indicatii-postoperatorii/ ) si nu aveti de ce… Citiți mai departe »

dany
Vizitator
dany

Buna.Unde sa ma duc daca mi sa facut un chist maxilar superior si ce este necesar pentru indepartarea lui sau daca se poate cu antibiotice ?

Adina Fulea
Vizitator

In primul rand nu va speriati de termenul “chist”, in stomatologie in cele mai multe cazuri suna mai rau decat e problema in sine. Modern chistul se trateaza prin tratament endodontic de calitate (vedeti acest link https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/#endodontie ), efectuat de medicul specialist cu instrumentar rotativ si alte aparate de ultima generatie. Dupa ce canalul radicular nu mai alimenteaza osul cu bacterii, osul de va vindeca de la sine intr-un interval de aproximativ 6 luni. Aceasta este cea mai buna cale de vindecare in care nu distrugeti nimic, pastrati dintele intact si obtineti rezultate stabile pe termen lung. Intr-un numar mic… Citiți mai departe »

Manuela
Vizitator
Manuela

Buna seara! Am si eu niste nelamuriri in legatura cu un dinte din fata, nr. 22, la care am probleme. A inceput sa ma doara acum 3 saptamani, am mers la dentist unde mi s-a facut un drenaj pt ca aveam puroi. Un alt dentist (sunt studenta in alta localitate) mi-a facut dupa aceea un tratament mecanic cu hidroxid de calciu si mi-a pus o plomba provizorie pe care am scos-o eu dupa o zi pt ca ma durea dintele, la recomandarea dentistului care mi-a facut drenajul. Mi-am scos plomba durerea a incetat pt 2 ore si apoi a reaparut.… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Pe termen lung este important sa pastrati cat mai mult din dinte, de aceea este bine sa evitati interventii chirurgicale precum rezectia apicala. Va recomandam un tratament endodontic cu ace rotative efectuat de un medic specialist in endodontie. Inflamatia trebuie sa scada in maxim 3 zile, nu este foarte grav, unii pacienti au reactii mai puternice decat altii fara ca aceasta sa insemne ceva iesit din comun.

AURELIA
Vizitator
AURELIA

buna ziua in urma cu o luna am facut o rezectie apicala la 41.31 astazi am mers la control si nu este bine pe gingie era un punc de puroi dar zice medicul ca nu stie de unde ca este la suprafata nu vine din interior si plus deasta dintii se misca, asta se intimpla si inainte de operatie dar m-i sa spus ca misca de la puroi acum este normal sa miste.la medic mai merg peste o luna nu stiu ce trebuie sa urmez extractia sau sa mai astept citeva luni pina la o vindecare completa asa zice medicu.… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Nevăzând radiografia dumneavoastră nu ne putem exprima precis în această privință. În acest caz putem doar să vă sugerăm să aveți încredere în medicul dumneavoastră și să urmați instrucțiunile sale.

Georgiana
Vizitator
Georgiana

Buna ziua. As avea nevoie de o informatie, m`am prezentat la stomatolog din cauza unei simple carii la una dintre maselele de sus ,ceea ce parea a fi foarte simplu, insa in momemntul cand a curatat canalul medicul a depasit radacina cu 1 mm. Dupa ce am facut radiografia 3D mi`a spus ca exista riscul sa fac puroi in timp si ca solutia ar fi o rezectie cat mai rapid. Nu am inteles eu prea multe de aceea am apelat la d-voastra si daca puteti sa imi spuneti daca este absolut necesar sau daca as putea apela la o metoda… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

In nici un caz sa nu faceti rezectie! Singurul inconvenient momentan poate fi durerea timp de 1-2 saptamani dupa tratament.

Medicul v-a curatat canalul manual? Daca da poate ca ar fi bine sa faceti un retratament la medic specialist endodont in urmatoarele 6 luni. Motivul este ca fara tehnica de ultima ora este intr-adevar posibil sa faceti un granulom in urmatorii 2 ani la radacina acelui dinte. Cu tratament endodontic corect scapati de acest risc. Radacina acelui dinte inca mai este buna si nu vreti sa o eliminati chiar asa de usor.

trackback

[…] Rezecția apicală […]

popescu
Vizitator
popescu

buna ziua fetita mea de 7 ani are un granulom identificat printr o radiografie. Ni s a recomandat operatia, cu anestezie generala. Am gasit informatii ca aceasta operatie poate sa fie facuta cu laser si nu este la fel de dureroasa post operatoriu. Va rog imi puteti da mai multe detalii? Multumesc anticipat

Adina Fulea
Vizitator

Bună ziua, nu ne putem exprima fără să vedem radiografia dar în principiu operațiile cu laser tind să fie mai puțin dureroase. Vă mai recomandăm tratamentul cu plasmă PRP ca adjuvant în vindecarea plăgii.

alexadra
Vizitator
alexadra

buna ziua mi sa facut o operatie la dintii din fata deoarece aveam puroi de un an si cv…doctorul a decis sa ma opereze sa scoata punga d puroi ..dupa operatie gingia mia ramas crapata pana la baza dintelui..a incercat sa ma coase iarasi la insistentele mele insa cand dadea sa traga d ata gingia se rupea…as dori sa stiu c sa fac sa se poate reface gingia ..este crapata arata urat ..mia spus ca o sa faca din lucrare o parte roza sa nu se vada surubul cand imbraca dintele..insa eu vreau ca gingia mea sa se reafaca…si plus… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Buna seara Alexandra,

Situatia ta nu este ok, faptul ca infectia nu s-a vindecat s-ar putea sa conduca la necesitatea extractiei. Dupa extractie infectia va disparea si tesuturile se vor vindeca corespunzator. Noi nu putem sa iti dam o sugestie precisa pentru ca nu stim toate detaliile (radiografie, etc) dar mesajul principal este acela ca nu trebuie sa lasi infectia sa persiste chiar daca asta conduce, in cele din urma, la un implant sau alt fel de dinte artificial.

eve
Vizitator
eve

Buna ziua! Am 15 ani si sunt din Iasi.As vrea sa va rog sa ma ajutati cu un sfat. Din 20 iulie merg la dentist aproape zilnic – am ajuns la 35-40 de sedinte – pentru o gangrena la un molar superior. Mi s-a repetat de 2-3 ori un tratament local medicamentos cu un dezinfectant si stau cu vata in maseaua aceea ale carei canale sunt libere.Cand a fost incercata o plomba temporara,a functionat prima data iar a doua oara,cand a fost pus ceva mai neutru a esuat,durandu-ma. Dupa 3 radiografii si 2 pareri ale stomatologilor,mi s-a recomandat rezectia iar… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Buna dimineata In primul rand ne pare rau pentru suferinta ta si sper sa gasesti o rezolvare cat mai buna si cat mai grabnica. Apoi, extractia unei masele la varsta ta nu este o solutie simpla, dimpotriva. Daca ramai cu gol in acel loc dintii iti vor migra si fata nu va mai avea un aspect perfect, deci orice ar fi trebuie sa inlocuiesti dintele lipsa cu o lucrare protetica. Implant nu iti poti pune pana pe la 18 ani pentru ca maxilarul inca mai creste, deci ai nevoie de alta solutie, preferabil una care sa nu iti sacrifice dintii… Citiți mai departe »

eve
Vizitator
eve

Va multumesc foarte mult pentru sfat, il voi urma. Totusi cred ca dintele e compromis,are o culoare ciudata si azi a cazut o bucatica din el (sau ”carcasa” care a mai ramas).

Va doresc numai bine!

corina
Vizitator
corina

Buna ziua. Am o intrebare, in urma unui consult la medicul stomatolog mi s-a spus ca trebuie sa urmez o operatie-rezectie apicala. imi este foarte frica, imi este teama ca o sa se extinda infectia daca nu o fac…… Eu sunt din Galati, stiti cumva un medic chirurg bun ptr aceasta problema a mea? As vrea sa reusesca din prima operatia, sa nu fiu nevoita sa o repet. Multumesc.

Adina Fulea
Vizitator

Bună ziua, în Galați nu cunoaștem însă dacă aveți drum prin București treceți și pe la noi, poate totuși vă salvăm rădăcina dintelui…

Locația noastră: ivory.dentfix.ro/contact/

Squillante
Vizitator
Squillante

In Focsani este Dr chirurg Lupascu, mi-a facut mie rezectie apicala, iar operatia a fost un succes. Sunt foarte multumita. Daca doriti adresa , numarul de telefon si car m-a costat va ajut cu drag.

irina
Vizitator
irina

Buna seara,domnule doctor. Acum 5 ani de zile am fost nevoita sa fac rezectie apicala la un dinte frontal. Pana acum 6 luni de zile nu am avut probleme in nici un sens cu el. Apoi, a inceput sa se miste…ceea ce ma deranjeaza la vorbit, la mancat ( imi este frica sa il folosesc in masticatie pentru a nu il pierde) si la increderea in sine in general. Vreau sa va intreb, care este durata de viata a unui dinte care a suferit acest tip de operatie si daca se poate face ceva pentru a-i scadea mobilitatea? (tin sa… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Buna seara. Subiectul este delicat… In primul rand, acum 5 ani daca ati avut granulom medicina dentara recomanda rezectie apicala sau extractie. Intre timp endodontia a evoluat si a demonstrat ca un retratament facut de un medic specislist (s-a inventat specializarea aceasta intre timp) pastreaza si lungimea radacinii si rezolva si infectia provenita din canalul dentar. Rezectia apicala din pacate nu mai este un raspuns bun la problema granulomului pentru ca in realitate nu elimina sursa infectiei. Asa ca de la 6 luni la 20 ani e posibil ca ea sa recidiveze si sa mobilizeze dintele. In cazul dumneavoastra sunt… Citiți mai departe »

doina
Vizitator
doina

buna seara, ma numesc Doina si am o mare guraminte la dvs, am avut o masea de sus in partea stinga care a necesitat scoaterea nervului.In urma aceseti lucrari docorul a perforat canalul aproape de virf si a esit acel material care a fost introdus pe canal, rugamintea mea este daca acolo se poate face o infectie si daca mai se poate folosi aceasta masea.Mentionez ca am dureri mari si nu pot sa o ating, ce pot face.Va multumesc anticipat si astept un raspuns.

Adina Fulea
Vizitator

Buna seara, pe moment luati antiinflamatoare (ketonal, paduden sau nurofen).

Apoi functie de rezultatul investigatiei radiologice se poate decide tratamentul corect.

D Catalin
Vizitator
D Catalin

Buna ziua, As vrea sa apelez la rezectie pt molar 3.6 pe baza intamplarii detaliate mai jos: Vreau sa stiu daca se merita si ce variante am : daca nu trebuie musai rezectie. Plecam de la ideea clara ca vreau sa pastrez si dintele dar musai sa scap si de acul rupt. In urma unei interventii de scoatere de nerv s-a rupt acul in interiorul moralului 3.6 1)dna doctor a incercat sa il scoata fara sa mi se zica. m-au chemat dupa 2 zile la o alta sedinta 2) colegul doamnei dr a incercat si el cica sa faca obturatie… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Puteti sa ne trimiteti si noua radiografia pe email la dentfix@dentfix.ro ?

Cea mai buna solutie depinde de pozitia acului rupt si de lungimea lui.

In general sunt posibile urmatoarele variante:
– nu faceti nimic – obturati pe langa ac
– mai incercati la un alt endodont cu microscop si poate mai experimentat
– faceti rezectie
– faceti amputatia radacinii
– scoateti tot dintele

Racea Laura
Vizitator
Racea Laura

intrebare.Dvs sinteti din Bucuresti asa-i?Cum spot sa aflu daca in sebes este un chirurg bun?

Adina Fulea
Vizitator

V-am trimis răspuns prin email

Racea Laura
Vizitator
Racea Laura

intrebare.Am vorbit cu o doamna pe care a durut-o operatia de rezectie,de ce oare?

Adina Fulea
Vizitator

Pentru ca anestezia sa prinda bine sunt cateva conditii:
1. medicul trebuie sa fie priceput. Chirurgii stomatologi sunt in general mai priceputi decat stomatologii nespecializati dar si intre ei exista, desigur, diferente. Asigurati-va ca mergeti la un chirurg despre care ati auzit ca stie sa faca anestezii cum trebuie
2. este bine sa nu beti bauturi energizante si chiar nici sa nu fumati cu cateva zile inainte de operatie pentru a permite substantelor anestezice sa isi faca efectul in mod corespunzator

Racea Lucia
Vizitator
Racea Lucia

intrebare.Daca am chist la o masea prinde anestezia daca mi-o scot?

Adina Fulea
Vizitator

Sigur. Anestezia nu este influientata de chist

Racea Lucia
Vizitator
Racea Lucia

daca am o masea cu puroi o sa-mi prinda anestezia daca mi-o scot?

Adina Fulea
Vizitator

În mod normal abcesul se incizează (mergeți la medicul chirurg dento-alveloar), apoi veți avea câteva zile de antibiotic și în final se decide dacă trebuie extracție sau se mai poate salva dintele

Nu vă grăbiți să faceți extracție în condițiile acestea!

trackback

[…] Rezecția apicală […]

trackback

[…] Rezecția apicală […]

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna ziua,
Am fost diagnosticata cu chist periapical la urmatorul dinte de langa canin din partea de jos stanga si marti trebuie sa urmez interventia chirurgicala si as dori sa il intreb pe domnul doctor daca ma va durea pentru ca imi este foarte frica si cam cat ar dura aceasta operatie.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile d-voastra pe care le acordati.

Adina Fulea
Vizitator

Intervenția se face sub anestezie prin urmare nu doare. Nici după trecerea anesteziei nu ar trebui să simțiți durere pentru că se lucrează doar în os. Sigur, ca după orice chirurgie este posibil ca zona să se tumefieze 1-3 zile și să devină mai sensibilă însă asta nu diferă în nici un fel de alt traumatism gen vânătaie și se menține sub control cu medicație corespunzătoare. Mergeți cu încredere la medicul dumneavoastră!

Intervenția în sine durează între 30 și 60 de minute funcție de situația dvs.

Andreea
Vizitator
Andreea

buna seara,
intrucat trebuie sa imi pun aparat dentar, iar dintii imi erau foarte inghesuiti, a trebuit sa imi fac doua extractii dentare. mi-a fost extras un premolar superior si un incisiv inferior (incisivul era afectat parodontal, din acest motiv medicul ortodont mi-a propus extragerea lui). in urma extractiei, gingia a fost curatata si taiata destul de mult pentru a elimina infectia.. ulterior a fost cusuta.. intrebarea mea este, in cat timp se reface gingia ? (gingia este defacuta vertical pana la baza, iar in opinia mea, pare destul de greu de vindecat).
va multumesc.

Adina Fulea
Vizitator

Daca gingia are suport osos bun ea se va reface in 7-10 zile cu conditia sa respectati indicatiile postoperatorii pe care le-ati primit. Daca vi s-a lucrat si la os procesul poate fi mai lung. Cel mai bun raspuns il puteti primi de la medicul care v-a operat si care cunoaste cel mai bine situatia dumneavoastra particulara

Carmen
Vizitator
Carmen

Ce preț are o operație de rezecție?

Adina Fulea
Vizitator

Puteți consulta lista noastra de prețuri aici https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/. Pentru a găsi ușor prețul odată ce s-a încărcat pagina în browser apăsați Ctrl-F și scrieți rezectie fără diacritice apoi apăsați Enter.

codrina
Vizitator
codrina

Buna ziua, In urma cu 7 saptamani mi s-a facut o rezectie la un incisiv frontal de jos, dintele avea nervul scos si radacina plombata de aprox. 10 ani, in urma cu 4 ani mi-a fost imbracat in coronita de portelan si acum, datorita unor dureri groaznice am facut radiografie si s-a vazut un granulom care a trebuit indepartat (dupa 7 zile de antibiotic pt a imprastia puroiul, si inca vreo 3 saptamani pt a se linisti totul). Pentru a nu strica coronita, nu s-a intrat si pe canal, s-a facut doar rezectia la nivelul gingiei. La exterior s-a vindecat… Citiți mai departe »

Adina Fulea
Vizitator

Osul se reface complet dupa aproximativ 4 luni. Acum probabil că țesutul arată bine pentru că dacă ați fi avut vreo infecție lucrurile ar fi stat mult mai rău decât povestiți. Totuși osificarea completă va fi gata peste încă aproximativ două luni. Sensibilitatea zonei nu este neașteptată dar dacă doriți să vă convingeți puteți vizita și un alt specialist. Noi putem efectua și o radiografie inclusă în prețul consultației (în plus față de promoția curentă) dacă vă este convenabil să ne vizitați.

trolololo
Vizitator
trolololo

sunt șanse ca ațele să se rupă?

Adina Fulea
Vizitator

Atele chirurgicale nu se rup nici macar accidental de la furculita sau alte obiecte care pot ajunge in gura.

Be
Vizitator

Buna ziua!Ma numesc Maria si am o mica nelamurire care sper sa nu fie o problema.Acum 4 zile am suferit o rezectie apicala la incisivul central 1-2;totul a fost bine in operatie,durere nu am simtit,teama mi-a fost tare dar s-a terminat cu bine,doamna doctor a zis ca e bine si ca am scapat.Dupa ce am ajuns acasa,spre seara aveam o senzatie de stranut destul de suparatoare si mancarimi in zona nasului pe partea cu operatia.M-am abtinut ,nu am stranutat,am avut grija atat de mult incat in primele 2 zile nu am mancat nimic de teama sa nu provoc vreo alta… Citiți mai departe »

cm
Vizitator
cm

Multumesc pt raspuns!

cm
Vizitator
cm

Buna,va rog mult o parere:Urmeaza sa fac o rezectie apicala la un premolar frontal care este suport pt o lucrare-lucrare ce a si fost opturata in urma cu vreo 5 ani ,dar la cca 2 luni dupa ce a fost aplicata lucrarea.chirurgul mi-a dat 3 variante:
1.inlaturata lucrarea,rezectie si interventie pe canal -cea mai optima solutie;
2.rezectie si interventie pe canal prin lucrare-riscante
3.rezecctie si opturatie pe varful radacinii-deasemenea riscanta si ineficienta
in plus exista riscul de a atinge un nerv din apropiere-responsabil cu tot ce simt cu maxilarul.mentionez ca ,chirurgulrespectiv nu are cunostinta de ce a lucrat stomatologul pe dinte.multumesc!

Adina Fulea
Vizitator

Dacă chirurgul vă recomandă rezecție înseamnă că aveți probabil un granulom la varful radacinii dintelui.

Ar mai fi o opțiune ca să evitați rezecția, anume să cereți o consultație la un medic specialist endodont care să vă lucreze pe canal la microscop și cu aparatură specializată. Șansele sunt împărțite, lucrarea de endodonție specializată poate costa mai mult decât rezecția însă pe termen lung aveți posibilitatea să salvați dintele respectiv pentru un număr mai mare de ani.

Va trebui schimbata si lucrarea protetica, pentru a obtine rezultatul cel mai bun in timp.

Adriana
Vizitator
Adriana

Am auzit ca rezectia apicala poate fi si foarte dureroasa. Chiar anesteziate, unele persoane acuza dureri extreme in timpul interventiei. E posibil?

Adina Fulea
Vizitator

Incidența este destul de rară, cel puțin în cazuistica noastră. Problema se reduce la cât de bine prinde anestezia. Pentru o persoană sănătoasă șansa de a reuși o anestezie corectă este foarte mare, din estimările noastre chiar mai mare de 99%. Ultimele studii sugerează chiar că un organism sănătos poate suporta până la 7 doze de anestezic uzual, ceea ce ar trebui să fie mai mult decât suficient. Cazurile în care anestezicul nu prinde bine țin de alte afecțiuni de sănătate și probabil persoanele respective știu deja despre acest aspect. Nu ajută nici consumul de substanțe stimulante înainte de operație… Citiți mai departe »

dana anton
Vizitator
dana anton

buna ziua,dentistul mi-a recomandat azi o rezectie si mi-e tare frica.Nu stiu, doare? Raman urmari? Oricum frica de dentist am avut-o intotdeauna. Astept raspunsul dvs.
Multumesc

Richard Test
Vizitator

Rezecția este o operație destul de ușoară, gândiți-vă că plecați acasă imediat. Operația se face sub anestezie, prin urmare nu doare în timpul efectuării ei, însă post-operator puteți avea dureri cauzate de procesele de vindecare. În interval de 3-4 luni structura osoasă se reface, spațiul rezectat și spațiul de acces se umplu cu țesut osos nou, prin urmare nu ramân urmări neplăcute în urma operației. Vă recomandăm să vă depășiți frica pentru că efectele operației vă vor aduce rezultate mult mai bune în viață decât dacă o evitați. Alternativa nu este alta decât extracție după un timp, caz în care… Citiți mai departe »

Ioana
Vizitator
Ioana

Buna Dana ! Incearca sa iti depasesti frica pentru ca nu te doare nimic si operatia dureaza foarte putin,in cazul meu 20 de min..Multa sanatate si sa ne spui cum a fost