Implantul imediat

Lobby clinica IVORY

Ca o alternativă la tehnica implantului clasic, ce presupune o serie prelungită de vizite la stomatolog, costuri suplimentare și o durată a întregului tratament extinsă pe o perioadă mai mare de timp, implantul imediat vine cu avantaje implicite.

Tratamentul

Doctorul secționează și îndepărtează cu ajutorul unui bisturiu cu lamă rotundă o parte din gingia ce ține de locul viitorului implant. În aceeași fază se face osteotomia, necesară de asemenea pregătirii implantului. În locul astfel obținut, având grijă să nu lase gingia să revină la poziția inițială (așadar lăsând deschis spațiul dintre gingie și viitorul dinte), medicul dumneavoastră înșurubează implantul. Rețineți că, prin această procedură, se reduce numărul intervențiilor chirurgicale la una singură. Din acest stadiu, odată cu vindecarea și acceptarea de către corp a implantului, se pot instala pe implant bontul si coroana dentară.
Infografic implanturi dentare

Ce trebuie să reținem

AVANTAJE

  • Primul avantaj major este reducerea duratei tratamentului și a întregului set de probleme relaționate cu acesta: disconfortul dat de durere, alimentația problematică pe perioada vindecărilor parțiale, elementul estetic.
  • Nu există diferențe de reușită între implantele imediate și cele clasice în ceea ce privește aderarea implantului.
  • Plasarea timpurie a implantului nu va permite modificarea mușcăturii și a poziției dinților dintr-un punct de vedere ortodontic.
  • Forma mult mai eficientizată ergonomic a implantului imediat.
  • Calitatea gingiilor din vecinătatea implantului este, cel puțin din punct de vedere estetic, superioară celor implicate într-un implant clasic.
  • Ca și în cazul implantului clasic, anumite boli întârzie vindecarea implantului: insuficiența pituitară, hipotiroidismul, diabetul zaharat, sarcoizoda, hemofilia sunt doar câteva dintre acestea.

DEZAVANTAJE

  • În cazul în care sunteți sub anumite medicații, există posibilitatea ca dentistul dumneavoastră să vă refuze pe motive medicale implant. E vorba în principal de medicamentele pentru inimă, tensiune și sânge. De asemenea, unele tratamente de endocrinologie pot avea aceleași urmări.
  • Nu există informație referitoare la eficiența acestui tip de implant pe termen lung, dar nici opinii științifice care să sugereze că ar fi mai puțin stabil decât cel clasic. Cel mai important beneficiu este creșterea satisfacției pacientului prin reducerea timpului de lucru și, deci, a timpului de vindecare a implantului.

Actualizare 2017

Implantul imediat se dovedeste o solutie disponibila numai pentru un numar foarte mic de cazuri. In marea majoritate a situatiilor agresarea mecanica a unui implant proaspat inserat se dovedeste fatala pentru succesul acelui implant si acesta va trebui ulterior extras si inlocuit din motive de esuare a osteointegrarii. Ideal este sa se permita implantului sa se acomodeze in os timp de 6 saptamani, inainte de a plasa orice fel de sarcina pe el.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
PRM Implant BTI Universalper implant3200
PRM+ Implant BTI Interna Tiny sau Wideper implant3500
PRM Implant Megagen AnyRidgeper implant3200
ENT Single implant AlphaBioper implant2200
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

Lasă un răspuns

9 Comentarii la "Implantul imediat"

* Bifa GDPR este obligatorie

Sunt de acord

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate

Buna ziua . Am si eu o întrebare ..Am un spațiu între dinții din fata (zisa si strungăreața) se poate rezolva doar cu 2 fațete ,si cam cat m ar costa??Multumesc anticipat

Multumesc frumos pentru raspuns!

Pot face implant daca am facut tromboflebita profunda la picior si in urma testelor am descoperit o mutatie genetica a factorului V Leiden? Precizez ca acum nu mai urmez tratament decat cu aspenter.

implantul imediat inseamna doar acel surub ? sau iti pune si dintele de care am nevoie? Asta nu inteleg.

Din momentul inserarii surubului incepe un proces lent de vindecare care dureaza cam 4-6 luni. Din aceasta cauza nu se poate realiza o coroana care sa fie bine adaptata pe termen lung. Cu toate acestea, in conditii propice, se poate plasa o coroana temporara, dintr-un material mai ieftin, pentru a oferi functionalitate pe timpul vindecarii. Inserarea surubului si confectionarea si montarea coroanei temporare (intr-un interval de la 2 la 24 de ore) se numeste implant cu incarcare imediata. Pacientul aparent pleaca cu un dinte pe care nu il avea anterior, insa niciodata nu este vorba de dintele definitiv. In plus,… Citiți mai departe »

NU inteleg un lucru. Daca acest implant se rezolva atat de repede de ce mai exista si celelalte care necesita mai multe operatii. Care sunt dezavantajele lui?

Dezavantajul său constă într-un risc mărit de eșec. Țesutul osos nu este perfect vindecat în jurul implantului și chiar și cu tehnici ajutătoare de vindecare în primele trei luni este periculos să îl forțezi mecanic. Apoi pentru implantare imediată nu se pretează toate tipurile de implanturi, sunt necesare implanturi mai scumpe, cu geometrii superioare, deci vorbim de un dezavantaj la preț. În cele din urmă nu toate clinicile posedă echipamente CAD/CAM pentru realizarea rapidă a părții protetice deci implantul imediat este mai greu de găsit. La ora actuală medicii noștri nu îl recomandă din cauza factorilor de risc măriți însă… Citiți mai departe »