Tipuri de implanturi dentare

Infografic implanturi dentare

Implantul individual vs. implantul pentru proteză

Implantul individual constă în fixarea pe maxilar sub gingie prin metode chirurgicale a unui singur șurub cu scopul de a înlocui un dinte lipsă. Acest implant este conceput pentru a susține o singură coloană dentară.

Implanturile pentru proteză dentară sau pentru punte dentară sunt concepute pentru a susține lucrări de protezare mai extinse decât un singur dinte.

Implanturi realizate în cadrul unei singure intervenții chirurgicale sau în două intervenții

 1. Procedura tipică implică două etape:
  • prima, în cadrul căreia se inserează implantul în os și se realizează suturarea gingiei peste implant;
  • a doua, după perioada de vindecare, în cadrul căreia medicul face o incizie prin gingie până la implant. Coroana, puntea sau proteza definitivă se fixează după vindecarea țesutului gingival.
 2. Alternativa la procedura clasică în două etape este o formă mai nouă de implant dentar, finalizabilă în cadrul unei singure intervenții. Diferența constă în tipul suturării gingiei, care nu mai acoperă de această dată implantul, lăsându-l de la început expus. În această categorie intră și mini-implanturile de titan, cel mai adesea o opțiune bună pentru pacienții seniori care poartă proteză dentară. Acestea sunt mai simple, mai mici, mai economice, mai ușor și mai rapid de inserat decât implanturile obișnuite și pot susține foarte bine proteza.

Implantul subperiostal (pe osul maxilarului) vs. Implantul intraosos (în osul maxilarului). Amplasarea implanturilor dentare

 1. Implantul intraosos este cel mai comun tip de implant atunci când pacientul are un maxilar sănătos, potrivit pentru acest tip de implant. Materialul folosit pentru implant (partea amplasată în os) este titanul. Piesa de titan este inserată în os, iar după vindecare se ancorează pe implant un stâlp suport (bontul protetic al implantului) pe care urmează să se fixeze dintele sau dinții artificiali (coroana, coroana legată de o punte, sau proteza). Există mai multe forme de implanturi dentare intraosoase:
  • implanturi de tip rădăcină (cele mai comune implanturi recomandate pacienților cu structura osoasă adecvată);
  • implanturi de tip placă (mai rar folosite, acestea sunt totuși principalele alternative la implanturile de tip rădăcină);
  • implanturi de tip cadru (pentru pacienții cu pierdere semnificativă de masă osoasă).
 2. Implantul subperiostal constă în fixarea unui cadru metalic inserat în os. De acest cadru se atașează stâlpii suport, exact ca în cazul implantului în os. La această metodă se recurge atunci când, din diverse motive, osteointegrarea nu este posibilă (osul nu permite implantul). Există și posibilitatea de implant transosos pentru pacienții a căror structură osoasă nu permite implantul intraosos, însă această opțiune este mai rar abordată de specialiști. În cabinetul nostru nu efectuăm implanturi din această categorie.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
PRM Implant BTI Universalper implant3200
PRM+ Implant BTI Interna Tiny sau Wideper implant3500
PRM Implant Megagen AnyRidgeper implant3200
ENT Single implant AlphaBioper implant2200
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

Lasă un răspuns

4 Comentarii la "Tipuri de implanturi dentare"

Sortare după:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate

Vroiam sa stiu c’è inseamna struttura insurubabila definitiva PE implanturi. Multumesc.