Implantologie ( implanturi dentare )

implant dentar

Implantologia poate fi privită ca o alternativă pe bază de intervenție chirurgicală la protezarea dentară sau ca o tehnică adjuvantă, de pregătire a danturii de sprijin pentru diversele lucrări de protetică clasică (proteze, coroane, punți). Ancorate pe implant, aceste lucrări au o stabilitate superioară.

Pe scurt, serviciile de implantologie dentară pe care le oferim înseamnă pregătirea osului pentru implant, supravegherea creșterii osului peste suprafața implantului (integrarea) și, în cele din urmă, ancorarea dintelui fals pe implantul deja integrat.

Există resurse online care urmăresc să explice ce însemnă implantul dentar precum Sfatul Medicului dar noi am considerat, în urma întrebărilor pe care le primeam despre implanturile dentare de la pacienții noștri, că este necesar să explicăm exhaustiv ce sunt și cum se utilizează și în același timp să oferim un ghid universal de înțelegere, comparare și selectare a implanturilor dentare din piață. Faceți click pe imaginea următoare pentru a accesa acest infografic:

Infografic implanturi dentare
Puteți lua în considerare serviciile de implantologie fie pentru a înlocui un dinte lipsă, fie pentru a obține un punct de sprijin altfel inexistent pentru o lucrare de protetică: implanturi pentru protezare dentară sau implanturi pentru coroane și punți dentare.

Beneficiile implantului

 • Implanturile de titan sunt ușoare, rezistente, biocompatibile.
 • Pe lângă beneficul evident de a înlocui un dinte lipsă, implantul dentar are avantajul de a stopa pierderea de masă osoasă și de a preveni alterarea profilului feței cauzat de pierderea osoasă. Acesta reprezintă probabil cea mai mare realizare față de metodele tradiționale (cum ar fi punțile dentare convenționale) care ignoră acest aspect.
 • Un alt plus important față de metodele tradiționale în reprezintă ne-compromiterea dinților învecinați: nemaifiind nevoie ca aceștia să fie folosiți ca suport pentru dinții artificiali, aceștia nu mai trebuie șlefuiți.
 • Nivelul de suport este superior.
 • Aspectul și confortul asociate acestor tipuri de lucrări dentare sunt excelente.
 • Pe termen lung dispar multe din riscurile și disconfortul asociate metodelor de protezare tradiționale (riscul de carii, deteriorarea structurii osoase, distrugerea dinților învecinați, necesitatea folosirii permanente a adezivilor pentru proteză etc.).
 • Confortul pacientului după tratament este maxim: veți putea vorbi și mânca incomparabil mai bine.
 • Implanturile dentare sunt extrem de durabile. Dacă sunt îngrijite corect, le puteți avea toată viața.
 • Rata de succes a implanturilor dentare moderne este aproape totală.

Minusuri și rețineri

 • Aspecte post-operatorii:
  1. Perioada de vindecare vine de obicei cu un disconfort minor. Dacă acest lucru vă îngrijorează, medicul vă poate prescrie medicație contra durerii.
  2. În mod standard, vi se va recomanda să controlați dieta într-o primă fază. După faza de vindecare inițială, lucrurile revin la normal.
  3. Indicațiile post operatorii referitoare la igiena implanturilor sunt relativ stricte. Nerespectarea acestora poate periclita pe termen lung succesul tratamentului.
 • Costul implanturilor dentare este momentan relativ ridicat în comparație cu prețul lucrărilor de protezare tradiționale.
 • Incompatibilități. Din nefericire, implanturile dentare nu sunt recomandate pentru toți pacienții. În calitate de candidat la protezare dentară prin implant va trebui să vă asigurați că medicul stomatolog vă cunoaște bine istoricul medical.

Problemele și complicațiile legate de procedura de implant dentar sunt relativ rare. Totuși, este bine ca pacienții să cunoască riscurile, mai ales pentru a înțelege importanța comunicării istoricului medical. Riscurile includ integrarea necorespunzătoare a implantului în osul maxilarului, distrugerea țesutului osos, infecțiile și alergiile la titan. Riscurile sunt mai mari pentru fumători, pentru pacienții cu masă osoasă redusă și pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit.

Citiți mai multe detalii în paginile următoare:

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Consultatie de chirurgiespecialitate100
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

Lasă un răspuns

8 Comentarii la "Implantologie ( implanturi dentare )"

Sortare după:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate

Buna ziua am 22 ani si asi vrea sa stiu cat mar costa o dantura din portelan.Dinti mei sunt foarte urati desi ma spal regulat am foarte multe carii si imi lipsesc cam toate meselele.

Bună seara! De aproximativ 2 luni mi-am pus un implant (nu este terminat, de o saptamana mi s-a atasat bontul proteic). Problema mea este următoarea: inca mai am obrazul putin umflat, nu este foarte vizibil, dar este umflat. Care ar fi cauzele? E grav? Nu am avut probleme pana acum, iar domnul doctor a zis ca totul e bine. Dar pe mine ma sâcâie treaba asta. Muțumesc!

Buna ziua,
Am o rugaminte, daca se poate sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Sunt purtatoare de proteze totale mobile. As dori sa-mi fac implanturi si proteze peste implanturi. Daca se poate sa imi spuneti costurile acestei lucrari.
care ar fi diferenta de pret intre proteze mobile pe implanturi si proteze fixe pe implanturi.
Si de asemenea care ar fi diferenta de confort intre cele doua feluri de proteze.
Mentionez faptul ca osul imi permite sa fac implanturi,
Va multumesc foarte mult.
Cu deosebita consideratie
Maria-Adina

Bună ziua,
Este dificil să emitem o sumă fără să vă vedem la o consultație de specialitate pentru că există multe variabile și opțiuni de a soluționa problema dumneavoastră.
Totuși vă sugerez să citiți despre ofertele noastre de implanturi dentare aici: https://www.dentfix.ro/implanturidentare/ și aici https://ivory.dentfix.ro/implanturi/ unde puteți găsi diverse detalii inclusiv financiare.

Am 10 implanturi dentare, de cca 2 ani.Este tirziu pentru montarea bonturilor de protezare.Va rog din suflet sa-mi raspundeti si cam cat ma costa ?
Va multumesc.

Nu este târziu, dar trebuie verificate toate implanturile pentru a vedea în ce stadiu sunt. Dacă nu aveți bonturile trebuie să știți exact ce tip de implanturi ați folosit pentru a putea să le procurați pe cele potrivite. Bonturile costă aproximativ între 70 și 100 de euro fiecare. Apoi peste acele implanturi trebuie să faceți una sau mai multe lucrări fixe. O regulă de calcul generală spune că pe poziția implantului un dinte costă între 200 și 250 euro, iar dinții intermediari care nu sunt peste implanturi pot să coste aproximativ 100 de euro. Cu toate acestea o ofertă corectă… Citiți mai departe »