Extracția molarilor de minte

extractie dentara

Extracția măselei de minte poate fi o experiență dureroasă determinată în principiu de un singur factor, anume acela că mergi la un dentist obișnuit în loc să mergi la un specialist în chirurgie care cunoaște cum să intervină și are și instrumentar specializat pentru a ușura o astfel de operație. Dacă vrei să compari medici compară numai dentiști specializați în chirurgie dento-alveolară sau chiar chirurgi BMF.

Al treilea rând de molari, sau măselele de minte, sunt, în mod normal, ultimii dinți care erup. Dacă sunt sănătoși și funcționali, aceștia pot fi utili. Totuși, există câteva motive care fac obligatorie extracția. Se întâmplă ca molarii de minte să fie sănătoși, și totuși extracția să fie necesară din motive de ortodonție.

În cazul în care molarii de minte se dezvoltă normal, în poziție corectă, extracția lor nu este necesară. Singurele cazuri în care medicii recomandă extracția acestora sunt:

Creșterea în poziții anormale

În situația în care molarii de minte erup și cresc în poziții anormale, medicul ar putea recomanda extractia lor, pentru prevenirea unor probleme ulterioare apărute la nivelul întregii danturi – migrarea dinților, carii, dureri etc.

Înghesuie ceilalți dinți

În cazul în care erupția molarilor de minte determină o incongruență dento-alveolară, adica măselele pun presiune dintre posterior spre anterior și înghesuie dinții adiacenți, medicii ar putea recomanda extracția, pentru prevenirea cariilor și a altor complicații asociate “înghesuirii” dentare.

Nu au loc să iasă

Erupția măselelor de minte începe în jurul vârstei de 17 ani și este însoțită adesea de dureri și inflamații locale, care pot fi mai accentuate în cazul în care nu au suficient loc pe arcada pentru a erupe. Extracția molarilor de minte mai este recomandată și în cazul  în care medicii constată că, din cauza unor tendințe filogenetice de micșorare a maxilarelor,  nu au loc să erupă pe arcadă și tind fie să iasă strâmbi, fie să rămână captivi în os.

Determină infecții recurente

Molarii de minte pot fi cauza unor infecții repetate (pericoronarite), care se tratează greu și incomplet, acesta reprezentând un alt motiv pentru care medicii decid ca este mai bine ca acestea să fie scoase, pentru prevenirea complicațiilor.

Risc crescut de carii

Medicii pot recomanda extracția molarilor de minte și din considerente profilactice. Măselele de minte se cariază mai des, din cauza locului nefavorabil în care sunt situate în cavitatea bucală, care îngreunează  realizarea corectă a măsurilor de igienă dentară. Cavitătile apărute la nivelul molarilor de minte sunt aproape imposibil de tratat, din cauza că instrumentele nu pot fi folosite corect în zona respectivă.

3D CT impacted wisdom tooth by Coronation Dental Specialty Group - Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

3D CT impacted wisdom tooth by Coronation Dental Specialty Group – Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons


Fiind foarte greu de curățat, molarii de minte se cariază adesea foarte adânc și trebuie scoși. Acestea sunt motivele pentru care alegerea optimă pare să fie extracția.

Tratamentul

Intervenția poate fi făcută într-un cabinet stomatologic sau la spital, dacă există un risc crescut de complicații. Dacă ai o infecție în organism extracția molarului de minte va fi amânată până când infecția a fost tratată, în urma unui tratament cu antibiotice.

Înainte de extracție, pacientul va fi supus unei anestezii locale, pentru a amorți zona. În anumite situații, se poate impune și efectuarea unei anestezii generale. Înainte de extracție, pacientului i se pot recomanda investigații precum radiografie panoramică sau tomografie dentară.

Cu 48 de ore înainte de intervenție este bine să se evite fumatul.

După ce dintele este eliminat, s-ar putea să fie nevoie de copci. Unele copci se dizolvă în timp, în timp ce altele trebuie să fie îndepărtate după câteva zile de la procedură.

După intervenție, pacienții se pot aștepta la disconfort și dureri care pot dura câteva zile, de aceea li se vor prescrie analgezice. De asemenea, pot fi recomandate și antibiotice, pentru prevenirea apariției infecțiilor. De asemenea, zona se poate umfla, iar tumefacția se va retrage definitiv în trei-patru zile.

În primele 24 de ore de la intervenție, poți pune gheață pe obraz, pentru a reduce din umflătură. Este important ca pacienții să se odihnească după extracție și să nu facă efort fizic, pentru a evita deschiderea suturilor si apariția sângerărilor. Nici fumatul nu este recomandat cel puțin 24 de ore de la efectuarea intervenției. Evită să atingi cu limba zona intervenției. Totodată, consumă lichide și alimente moi.

Posibile complicații în urma extracției

La fel ca oricare altă procedură stomatologică, extracțiile dentare pot avea complicații specifice. Trebuie să știți că există o oarecare posibilitate de infecție, sensibilitate crescută, hemoragie, alveolită uscată și slăbirea obturațiilor, coroanelor ori dinților de lângă extracție. Dacă apar sângerări care nu pot fi oprite în primele 24 de ore de la germectomie, trebuie să anunțați de urgență medicul.

Când trebuie scos molarul de minte?

Nu există un răspuns unic pentru toată lumea; dacă, însă medicul stomatolog vă spune că acești dinți sunt potențial problematici cel mai bine este ca extracția să se facă cât mai curând.

Sfatul acesta se bazează pe faptul că organismele tinere se vindecă mai rapid. Cu cât amânați mai mult extracția unui molar de minte problematic, cu atât prelungiți posibilitatea complicațiilor în timp.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Extractie molar de minte semiinclusper dinte O interventie de extractie ar trebui sa aiba loc in cazul in care dintii nu au loc pe arcada. Extractia maselei de minte se numeste germectomie sau extragerea dintelui in stadiu germen, realizata de cele mai multe ori inca de la vasrat de 12-14 ani.550
Extractie molar de minte complet inclusper dinte Aceasta manopera se adreseaza molarilor de minte care de cele mai multe ori nu beneficiaza de spatiu de eruptie si necesita indepartarea chirurgicala.700
Extractie molar de minte eruptper dinte O interventie de extractie ar trebui sa aiba loc in cazul in care dintii nu au loc pe arcada. Extractia maselei de minte se numeste germectomie sau extragerea dintelui in stadiu germen, realizata de cele mai multe ori inca de la vasrat de 12-14 ani.300
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

483
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
184 Fire de discuție
299 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
173 Autori comentarii
Richard VencuGheorghervencuSuleru elenaFlorin Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Gheorghe
Membru
Gheorghe

Buna ziua mi-a fost extrasa măseaua minți din cauza unei cari foarte mari . Ieri mi-a fost extrasa nu am dureri iau antibiotic dar am început sa am frisoane . Și încă nu sa dezumflat complet . Frisoanele astea și transpirație este normal . Mulțumesc

Suleru elena
Membru
Suleru elena

Buna ziua , As dori și eu un sfat / o părere , săptămâna trecută marți m am dus la dentist cu durere de masea , cap , tâmpla și ureche toate pe partea dreapta , am scos măseaua care ma durea mi a dat amoxicilina de 1 gr și dolipran ( un fel de paracetamol ) ( eu locuiesc in Franța ) doamna dentist mi a spus ca dupa scoaterea maselei nu ar mai trebui sa ma doară tâmpla și urechea iar locul ma va durea 2-3 zile , a trecut o săptămâna iar pe mine ma părea locu… Citiți mai departe »

Florin
Vizitator
Florin

Este normal să fac febră şi să mi se umfle amigdala, având în vedere că de 2 zile molarul 3 stânga jos încearcă să erupă? Deşi am dureri şi înghit greu, dacă radiografia va arăta că e sănătos şi creşte drept, voi putea rămâne cu el sau durerea va persista până îl voi extrage?

Mari
Vizitator
Mari

Buna ziua,
As dori sa aflu cand este necesara tomografia pentru extractia unui molar de minte? Am un molar in pozitie oblica ce apasa pe molarul de langa conform radiografiei si mi s-a recomandat tomografia de catre dentist.

alindt
Vizitator
alindt

Va impartasesc experienta mea: Sunt in primele 24 de ore de la extractia unui molar de minte dreapta jos. Este ultimul care a trebuit evacuat. Era erupt partial. Decizia de a-l elimina a venit in urma recomandarii medicului stomatolog, care in urma unei radiografii m-a trimis spre chirurgie buco-maxila-faciala. Extractia a decurs foarte. Dupa anestezie, am stat intins ~10 minute. Durerile in timpul extractiei au fost suportabile, chiar usoare pot spune. Am primit tratament cu antibiotic (augmetin 1000mg) si anti-inflamatoare si analgezice (nurofen, paracetamol). Sugestia mea pentru cei care urmeaza sa treaca prin aceasta experienta: 1. minim 2 zile de… Citiți mai departe »

Gina
Membru
Gina

Mie mi-a fost extras molarul de minte inainte de sarbatori. Medicul stomatolog m-a trimis la alt medic specializat pe chirurgie, A fost o interventie foarte usoara care nu a durat mai mult de 15 min ( cu tot cu anestezie) Dupa, am avut o durere suportabila, dar in 2 zile nu mai aveam nic un fel de durere. Va recomand sa mergeti la un medic specialist in ghirurgie maxilo-faciala, se cunoaste diferenta.

Tatiana
Vizitator
Tatiana

Buna seara pe data de 19 mi sa facut extractia maselelor de minte stanga sus si jos,am avut film si ma operat un chirurg de la Iasi,problema este ca mi sa umflat foarte tare si s-a invinetit ochiul si o parte din obraz,este normal?Iau Agumentin 875 si Ketonal,tin gheata non-stop,dar totusi nu inteleg de ce sunt vanata,a 2 a zi am fost la Doamna dentista si nici nu puteam deschide gura numai cat ma masat putin si a zis ca e ok…

Olga
Vizitator
Olga

Buna ziua …acum 5 zile mi s-a facut extracția maselei de minte dreapta sus,zic făra probleme deoarece a fost Ok chiar si sângerarea s-a oprit in jumate de ora.dupa trecerea efectului anesteziei a inceput durerea care inițial am crezut ca na e normala dar s-a întețit si ma dor toate măselele dimprejur ,urechea si înțepături in cap dupa ureche ,nu continuu ,dar nu pot sta fara analgezice si de ieri am inceput sa iau amoxacilina la 8 ore.nu m-am umflat si zice soțul ca locul ar păreau Ok ,bine inca umflat. merg maine la control.ce poate fi?

Miri
Vizitator
Miri

Buna…marti dimineata am fost la stomatolog pt extractia maselei de minte din partea stanga superior. Interventia a decurs fara probleme, nu a durut. Azi in a 5 zi inca prezint o umflatura a obrazului la fel ca a doua zi de la extractie. Durerea e de intensitate mica spre de loc. Intrebarea mea e….este normal sa am obrazul inca umflat?

Ludmila
Vizitator
Ludmila

buna, no s-a extras si mie dintele de minte, stingul de jos, care avea pozitie culcata. A fost o extractie complicata prin operatie. Iau medicamente anestezice si antibiotice. Azi e a 4 zi, deja durerile nu sunt asa de mari, dar ma deranjeaza ca de parca umflatura trece spre git. Am SI o alunita pe git, care cind o palpez ma doare usor. Oare e normal, la tiroida am impresia ca va ajunge.

Maria
Vizitator
Maria

Buna seara astăzi am fost sa-mi scot molaru de minte dreapta sus procedură a desfasurat ok , după de man dezmortit simt ceva la limba ca si cum mai e ceva acolo pe gingie pe interior, molaru a esit întreg mi la arătat da totusi stau cu gândi acolo ca mai e ceva.😕😕😦😳

Gaby
Vizitator
Gaby

Buna Maria,vreai sa te intreb ce s-a intamplat pana la urma ti-a trecut durerea sau a trebuit sa consulti medicul?a mai fost ceva ramas acolo?am si eu aceesi problema,m-ar ajuta raspunsul tau.

Ionut
Vizitator
Ionut

Buna ziua am facut o radiografie si se vede molarul de minte sub gingie cativa milimetrii crescuta in diagonala apasan usor pe radacina maselei de langa . Am fost la medic syomatolog care mi a spus ca radacinile strapung cumva sinisul si ca trebuie sa merg la maxilo-faciale , am fost la macilo si sunt programat maine la interventie chirurgicala .. puteti sa mi spuneti daca sunt riscuri de complicatii tinant cont ca maseaua este cam jos in os cam departe de a strapunge gingia si de radacinile care ating sinusul ? Sa mai astept sa se indrepte sau poate… Citiți mai departe »

Daniela
Membru
Daniela

Buna ziua, am o fetita de 3 luni si alaptez, dar de 2 zile ma chinuie maseaua de minte care vrea sa iasa, dar nu are unde (s-a vazut la radiografie si am scos una, inainte de a ramane insarcinata). Ce e de facut? Neaparat trebuie sa fie operatia acum? Nu o pot amana? Un remediu pana ajung la dentist, va rog.

Andreea
Membru
Andreea

E clar! Nu știam de eu ma doare obrazul in partea stanga sus. Am aflat. Dna măsea de minte este de vina. A crescut, a spart gingia și e strâmba! Ma “zgârie” cu colțurile pe obraz. Îmi este foarte frica de dentist. Sunt sensibilă la dureri de cand ma știu si mai sunt si bolnavicioasa. Pachet complet!
Având in vedere ca a cam ești vreo 3mm… ce ar trebui sa fac? Exista vreo șansa sa nu fie scoasă sau fiind si ieșita strâmb nu am șanse sa scap?😔

Zina
Vizitator
Zina

Bună
Mi s-a extras măseaua de minte însă nu total, a rămas o rădăcina pentru ca a zis med.ca e prea aproa de sinus și sunt riscuri mari.
Oare e bine ca sa rămână asa?
Ce se poate întâmpla dacă rămâne?

Raluca
Membru
Raluca

Buna ziua! De o saptamana ma chinui cu madeaua de minte. Ma doare foarte tare si sunt rosie rau in gat. Am luat ketonal si nurofen. Unde iese maseaua gingia este umflata,dar nici nu vad ca s-ar crapa. Nu am fost la dentist pentru ca au fost sarbatorile,insa imi este frica sa nu fi stat prea mult asa si sa fi facut vreo infectie,ca arata urat tare si gatul. Ce ma sfaatuiti?? Credeti ca este normal sa se manifeste asa?? Si cam in cat timp ar trebui sa se crape gingia ca sa iasa dintele??? Multunesc

mihaela
Vizitator
mihaela

BUNA SEARA..Acum 5 zile mi a fost extrasa maseaua de minte din partea stanga sus..nu am simtit nici o durere in timpul extractiei si nici dupa dar acum dupa atata timp simt pe interior locul umflat si nu pot manca pe partea aceea ,ca un fel de amigdalita..

Rosu Marius
Vizitator
Rosu Marius

Buna..in urma cu 5 zile a inceput sa ma doara maseaua de minte..la inceput am crezut ca e doar o durere usoara care va trece..dar acum ma doare ingrozitor si este si umflata
Am fost la dentist si mi-a recomandat sa le extrag pe amandoua..am facut cu cateva luni in urma o radiografie la maxilar si sunt amandoua dezvoltate dar nu au loc sa iasa
Problema e ca momentan nu sunt in tara si ajung deabi peste o saptamana

Christinne
Vizitator
Christinne

Citesc si ma ingrozesc, dar, in cele din urma va trebui sa fac pasul decisiv, adica sa ma duc la dentist. Mi-este o frica teribila, nu de doctor/dentist, ci de faptul ca maseaua mea de minte, aflata sus, pe dreapta, ultima cum ar veni, este nu doar cariata (cu mirosul specific), dar si cit se poate de prost pozitionata, ceea ce ma duce cu gindul la posibile complicatii. Pe linga toate astea, mi s-a iritat falca din cauza ei. Este nevoie de obisnuita anestezie si extractie sau trebuie sa ma pregatesc pentru cine stie ce interventie horror? Va multumesc.

Flory
Vizitator
Flory

Aceeași problema o aveam și eu pe partea stângă sus. Azi mi-am extras ambii molari de minte,stânga sus și jos + o măsea . Așa frica am tras ,eram foarte speriata …totul a foat super Ok ,nu am simțit absolut nici o durere . Acum să vedem cum e recuperarea ,abia a trecut efectul anesteziei ,simt foarte putina durere și sper sa fie totul Ok . Curaj !!! Nu doare absolut deloc dacă chirurgul e bun 🙂

Marcel
Membru
Marcel

Buna ziua, Acum 2 zile mi-am extras o maseaua de minte dreapta jos. Nu am ajuns sa iau medicamente de nici un fel. Am inteles ca dupa 48 de ore e normal sa fie umflat locul. Azi am observat ca mi-e umflata partea aia un pic, dar pe dinauntru nu vad nimic special. Mai am pe randul ala un molar plombat in care este o tija de titan. Ce am vrut sa subliniez e ca tot randul din partea aia ma deranjeaza ,dar nu ma doare , parca as avea resturi de mancare sau parca mi-ar impinge masea in masea.… Citiți mai departe »

ella
Membru
ella

bună . imi spune cineva va rog daca e normal sa mi se scoată cele 4 masele de minte odată si daca exista riscul de a păți vreo ceva ? Întreb deoarece luni urmează să le scot si cand am fost la doctor m a pus sa semnez precum ca sunt de acord sa mi se scoată toti odată..

Denisa
Vizitator
Denisa

Buna ziua, mi-am extras in vara toti molarii de minte, operatia a decurs bine, nu am avut parte de vreo infectie sau complicatie, in schimb, desi am fost la control si nu s-a infectat nimic, inca partea dreapta jos prezinta o umflatura, dupa atata timp. Cum as putea scapa de ea?

Alexandra
Membru
Alexandra

Buna seara,
Luni seara mi-am scos o masea de minte din partea stanga jos si ar trebui sa imi scoata firele dupa 7-10 zile. Problema e ca saptamana viitoare o sa fiu plecata din tara si ajung inapoi abia dupa 14 zile. E ok daca astept 14 zile sau trebuie sa gasesc acolo un doctor?
Multumesc!

Andreea
Vizitator
Andreea

Buna seara, Luni in data de 31.10.2017 mi-am scos maseaua de minte din partea stanga jos. Procedura a fost una complicata si a durat o ora jumatate. Ca si tratament am primit zinnat de 500 mg cate 2 comprimate la 12 h, si ketonal forte tot de doua ori pe zi. Ideea este ca sunt in a patra spre a cincea zi dupa operatie si durerile sunt mai mari ca la inceput din cauza firelor care ma trag ingrozitor. Inca nici nu imi pot deschide gura complet, iar doua ketonale pe zi nu imi ajung, neputand nici macar manca. M-am… Citiți mai departe »

Roxana
Vizitator
Roxana

Buna ! Acum 5 zile mi am scos măseaua de minte din dreapta jos deoarece creștea in ceilalți dinti , am luat antibiotic cum mi sa spus , și ma doare gingia și ceilalți dinti ( molarii de lângă) si am o senzație de mâncărime in locul respectiv , e normal așa ceva ? Țin sa precizez ca Am mâncat lactate si am fumat, afectează cu ceva ?

Iulia
Membru
Iulia

Buna!de 3 saptamani ma doare maseaua de minte din partea dreapta sus.la inceput am crezut ca este din cauza curentului si am luat o cutie de ketorol iar apoi una de ibuprofen dar tot nu mi-a trecut si am inceput sa iau antibiotic dar nu am luat decat 4 pentru ca apoi m-am dus la doctor. Am fost la studenti joia trecuta mi-a facut un control si a zis ca trebuie sa vorbeasca cu doctorul sa vada cand ma poate programa.Ma programat miercuri,am fost acolo, sa uitat, si mi-a spus ca ma suna cand sa ma programeze pentru extractie dar… Citiți mai departe »

Irina
Vizitator
Irina

Bună! Dupa extragerea dintelui de minte din partea d s-a mișcat incisivul lateral, aceeași situație e și cu incisivul lateral superior. Mai am de extras încă 2 dinți de minte. Întrebarea mea: dinții care migrează în urma extragerii, vor reveni la normal făra careva intervenții? ((

P.s: nu că s-ar observa foarte tare aceasta migrare, însă stiind că am o dantură frumoasa ( cu toata modestia, dar asa este) mă deranjeaza ceea ce vad acum ((((((

Deea
Vizitator
Deea

Buna seara, s a format un cheag de sange ciudat jos la locul extractiei. E normal?

Giani
Vizitator
Giani

Buna ziua, acum 3 zile mi sa facut o exctractie de masea de minte , partea de sus stanga, tot la 8 ore incepe durerea si iau ibuprofen si trece. Problema este cand mia scos maseaua radacina maselei era pana in sinus si acuma cand respir, mestec, simt cu trece aerul pe acolo.daca trag aer in mine cu gura inchisa simt cum vine aerul prin locul maselei. Ce pot sa fac ? cand se astupa gaura acolo ?

Mara
Vizitator
Mara

Buna seara. Acum 4 zile, copilul meu de 15 ani a facut operatia de extracție a maselelor de minte, partea stanga, sus, jos. Operatia a decurs normal, anestezie locala. S a umflat, dureri groaznice. Nu mi a dat nici un antibiotic insa ii dau antiinflamatoare. Umflatura s a mai retras insa desi e a patra zi de la operatie, nu si simte jumătate de limba. Pe partea stanga cu operația
Va rog sa mi spuneti in cat timp isi revine. Sper, doamne fereste, sa si revina. Mulțumesc.

Andreea
Vizitator
Andreea

Buna ziua marti mi sau extras 2 masele de minte in partea stanga jos si sus,problema e ca mi sa umflat falca pana la ochi si pana la amigdalita si mi sa spus sa pun gheata ca se desumfla dar nimic…iau antibioti de 750 amoxacilina 3 /zi si niste picaturi ptr ameliorarea dureriii…cat timp dureaza pana se desumfla si sa revina la normal??va multumesc

Andreea
Vizitator
Andreea

Buna seara, In urma cu 3 saptamani am extras maselele de minte de pe partea stanga iar la 7 zile dupa, au fost extrase cele de pe partea dreapta. S-au recuperat bine ambele insa acum 4 zile, dupa ce ortodontul meu mi a montat aparatul dentar pe maxilarul de sus, falca stanga s-a imflamat oribil. E posibil sa fie din cauza aparatului faptul ca e iarasi umflat? Nu zgarie obrazul pe dinauntru iar ortodontul nu s-a atins de partea de jos. Am observat si un lichid alb galbui care aparuse si dupa cateva zile de la extractie si pe care… Citiți mai departe »

Elena
Vizitator
Elena

Buna seara ,este a 3 zi dupa extracție masele de minte dreapta sus ,nu stiu exact ce sa intamplat dar doctora ma cusut iar seara a inceput sa se umfle si sa doară foarte tare, mi_a dat a doua zi antibiotic si ceva de durere dar durerea si umflatura tot persista iar obrazul sa intarit foarte tare , azi pe timp de zi nu prea am avut dureri dar au inceput iar de câteva ore , ce ar trebui sa fac in cazul asta

Marius
Vizitator
Marius

Buna ziua,

Acum 72 de ore mi s-a extras masea de minte stanga-jos care era cred ca era semiinclusa/inclusa (se vedea o parte cand deschideam gura, restul era sub gingie), iar acum este umflata de aproximativ 50-55 de ore, o pot deschide cat sa bag un deget, insa abia pot sa mestec si lucruri foarte moi, simtind de fiecare data o durere in locul unde se afla suturile. Ce pot face? Multumesc.

Simona chira
Vizitator
Simona chira

Buna ziua,
Acum 3 ore mi am scos o măsea din partea stanga jos și după ce mi am dat pansamentul jos am observat că una din măselele de lângă ea de mișcă destul de mult (cea care de mișcă este îmbrăcată în coroniță). Este normal sa se miste? Ce pot sa fac? Mulțumesc anticipat

ciprian
Vizitator
ciprian

Pai eu simt cu iese dar ma voi duce maine,poate are vreo solutie sa mi-l scoata de acolo anul asta cred ca mai trebue sa imi extrag o masea de minte ,a3 da semne sa iasa

ciprian
Vizitator
ciprian

Nu e punga de puroi acum am observat,e un ciot micut din molarul extras,acela iese singur sau trebuie sa mers la chirurga care ma operat sa il extraga?

Ali
Vizitator
Ali

Buna ziua ! acum 5 ore am fost la denist si mi-am scos a 2 a masea de minte de jos si ma doare ingrozitor cand inghit. ma doare si spre amigdale in stanga. asta ma sperie cel mai tare. e normal sa se intample asta?

cipri
Vizitator
cipri

Buna ziua ,am avut o extractie de masea de minte jos totul o decurs normal fara prea multa durere,in data de 25-07-2017 si in data de 02-08-2017 am fost la scosul firelor,acum am observat ca am o pata galbena langa masea,ce poate fi?

Vali
Vizitator
Vali

Buna seara, am si eu cele 2 masele de minte , de jos, una se vede putin cealalta deloc. Am fost la medic si mi a spus ca trebuiesc scoase deoarece sunt asezate pe orizontala. Ce ma fac?

Bianca
Vizitator
Bianca

Buna ziua, miercuri mi s-au extras doi molari de minte, crescuti sub gingie,partea dreapta sus si jos , interventie realizata de un medic cirurg sî medicul stomatolog. Inca nu imi simt buza inferioara jos spre partea dreapta, unde am o semzatie de arsura, furnici di mancarime permanenta .Mentionez ca in interior o simt, insa de azi a inceput sa ma doara toata dantura de jos si m-am umflat pe gat in jos, unde a aparut un edem mare- culoare violet. Tot datorita interventiei am si o crapatura la coltul gurii care doare si ea ingrozitor si nu mai stiu ce… Citiți mai departe »

Ciprian
Vizitator
Ciprian

Rădăcinile sunt întortochiate si stomatoloaga mea ma trimis la o doctoriță de maxilo-faciala si ma refer la timpul de vindecare în sensul in care am mai avut anul acesta o extracție simplă sus și m-am refăcut complet cam in 12-13 zile

ciprian
Vizitator
ciprian

Buna seara a-si dori sa va adresez o intrebare extractia unui molar de minte semi erupt din partea dreapta jos doare?
Si care e timpul de vindecare?

alina
Vizitator
alina

buna. azi am fost la medicul dentist fiindca mi s a inflamat gingia la măseaua de minte , precizez ca încă nu mi-a ieșit nici o măsea de minte , medicul mi a recomandat extracția maselei fiindca a spus ca aceasta nu are loc sa iasă ! m a programat la extracție peste 2 săptămâni dar nu mi a dat nici un calmant !!! ce imi recomandați sa fac?! multumesc

Mihai
Vizitator
Mihai

Buna alina. Nu vreau sa te sperii da e cea mai dureroasa interventie stomatologică. Inarmeaza te cu răbdare si curaj. Du te la un doctor foarte bun. Nu te uita la bani. Astăzi am fost la un doctor care s a chinuit 2 ore fara succes sa imi scoata maseaua. 2 ore de chin. Am fost in alta parte după si 2 medici au reusit sa o scoată pana la urmă. La final au fost multeee anestezii 4 ore de chin si o injecție in fund. Succes caută un artist in stomatologie, ca pe ușă toti scriu ca sunt medici… Citiți mai departe »

Anonim
Vizitator
Anonim

Buna ziua, am varsta de 17 ani si am o problema cu muscatura inversa. Mi s-a spus ca am nevoie de aparat dentar si dupa ce am facut radiologia am trecut la pasul urmator,extractia.. Mi s-au scos 4 molari si un premolar perfect sanatosi dar erau putin crescuti strambi.. Vreau sa spun ca durerea a fost insuportabilaa in prima zi dar dupa a fost ok. Credeti ca s a procedat corect si ” m au lasat fara masele?”

Liza
Vizitator
Liza

Buna ziua, în urma cu 3 zile M-am operat ptr un molar inclus, operatia a ținut 2h deoarece era cariat si avea radacina curbata.s-a umflat f tare azi sa zic ca ă început să scadă dar in skimb M-am umflat in golul acela la trahee (golul acela jos de sub marul lui adam la barbati) s-a UMFLAT, INROSIT si DOARE. E grav?

bradatan sorin
Vizitator
bradatan sorin

buna ziua am 2 saptamani de cand mi am scos o masea de minte …aproximativ o saptamana m a durut foarte tare ….dupa 9 zile a inceput sa incetineasca durerea….dar nu m a lasat durerea de amigdalita in partea de unde a fost extrasa maseaua…ce ar trebui sa fac

Adina Gabriela
Vizitator
Adina Gabriela

Am fost la dentist ieri dupa-amiaza pentru ca aveam dureri ingrozitoare si nu imi treceau cu nimic. Dureri mi-au aparut treptat de-a lungul unei saptamani. Mi-a tratat o masea cariata de la care era cel mai posibil sa am aceasta stare. Dar dupa trecerea anesteziei mi-au aparut iar durerile. Mi-a spus ca durerea e de fapt de la maseaua de minte care incepe sa imi apara (mi-a aparut un colt pana acum) si mi-a spus ca nu este nici o solutie. Dar nu mai suport durerile. Chiar nu se poate omori nervul sau sa fie extrasa ?

Valentina
Membru
Valentina

Buna seara!Miercurea trecuta mi-am scos molarii de minte de jos la un doctor specialist din Germania.Interventia la cel din dreapta a fost mai grea, acolo am si mai multe cusaturi si falca deja vanata, dar nu m-a mai durut aproape deloc dupa 2 zile.In schimb la stangul am o durere continua care pulseaza, gingia de la maseaua de langa e cam umflata si cred ca am infectie.Problema mea e ca alaptez si nu stiu cum as putea trata o infectie fara sa afectez laptele si bebelul.Abia miercuri am control la doctor, dar imi e teama ca infectia sa nu afecteze… Citiți mai departe »

LAVINIA
Membru
LAVINIA

Bună ziua. Vineri mi-am scos toate cele 4 masele de minte incluse pin anestezie generala . Acum am vazut ca nu recomandati (de ce?)

Problema mea este:simt presiune pe cap, obraji, jos dreapta am un fir care ma inteapa in limba si provoaca un disconfort. Cand rau sau zambesc,ma doare partea dreapta jos. Ce sa fac?

Elena
Vizitator
Elena

Buna ziua! Am si eu o întrebare.Vineri dupa-masa mi-am scos măseaua de minte care creștea usor orizontal.Dupa interventie(a lucrat cu freza si m-a si cusut),a 2-a zi m-am trezit cu obrazul umflat.Asta a continuat pana luni si m-am programat ptr un control nemaisuportand durerile.Dl.stomatolog mi-a spus ca e in regula si mi-a prescris un antibiotic pe langa antiimflamatoare.Azi e marti deja si umflatura pare sa se agraveze,parca imi explodeaza obrazul.Este întărit,abia pot deschide gura si e foarte dureros.E normal?

Ana
Vizitator
Ana

Buna ziua! Joia trecuta am avut o interventie chirurgicala pt scoaterea unui molar de minte erupt, dar care ma durea foarte tare de vreo 4 zile, durerea radiind pana in ureche. In primele 24h dupa extractie am avut dureri insuportabile, pe care reuseam sa le calmez doar cu algocalmin fiola (pt 3h). Mentionez ca aceasta este a 5-a zi iar durerile au mai scazut in intensitate, in ideea in care am doar anumite “crize” episodice ce pot dura pana la 3h (in care abia rezist fara analgezice), in schimb nu pot dormi fara un ketonal. Mentionez ca am luat tratament… Citiți mai departe »

Alina
Vizitator
Alina

Bună ziua spuneți și mie va rog ce sa fac ….fratelui meu i sau extras 2 maseli de minte prima de acum 5 zile a doua de 3 zile și prima îl doare și acum are miros urit și dureri ,e ceva rau

Ana
Vizitator
Ana

Buna ziua.Am fost la un stomatolog si micu s.a zis ca trebuie scoasa maseaua de minte.Nu mai m.am dus fiindca m.a durut si cand mi.a facut detartraj.Am fobie de stomatologi.Se poate sa imi fie scoasa cu anestezie generala?daca da,care este pretul la dvs la clinica?

Anca
Membru
Anca

Salut! Am si eu un copil. Lui ii ies acum molari de 12 ani …. si l-a pornit o durere insuportabila ……. Pe el il doare de 2 zile …. cand incepe orice durere i-a un nurofen si se da cu un gel … Imi puteti spune cand va erupe molarul sau cat o sa mai persiste durerea . Multumesc anticipat

Anca
Membru
Anca

Salut…… Stiu ca discutia e offtopic .. .dar asta e … am si eu un copil de 12 ani care acum ii … erupt molari de 12 ani . Durerea a inceput acum 3 zile … imi poate spune si mie cineva …. cat o sa mai dureze durerea? Cand o sa erupa? ( Multummesc anticipat)

Crina
Vizitator
Crina

Buna ziua, am și eu o problema, Stomatologul meu mi-a spus ca Pina a pune braketul trebuie sa îmi scoată măseaua din minte dar ele încă nu Sint crescute, este posibil sa fie scoase chiar dacă încă nu au crescut?

Andrea
Membru
Andrea

Buna , am si eu o mica problema , de 4 zile mi-au extras maseaua de minte stanga jos , de atunci ma doare ingrozitor…simt intr-una parca m-ar sageta…+ ca ma doare si capul ar fi vorba de o infectie? extractia a durat foarte putin ( 5 minute ) , simt mereu gust neplacut ( amar ) . Mi s-a facut foarte mare gaura unde a fost maseaua…si parca nu vrea sa se vindece…iau Ketonal de 2 ori pe zi .. Astept un raspuns cat mai repede , Multumesc !

Simona
Vizitator
Simona

Buna ziua, Acum 6 zile mi-am scos molarul de minte dreapta jos, acesta era crescut orizontal și împingea în rădăcină celorlalte masele, nu am fost operata si nici cusuta, extractia a durat 30 de minute, dupa care a ramas o gaura mare. De atunci ma dor foarte tare dintii din fata, e o durere surda continua, precum si urechea. Antiinflamatoarele iau 3/zi ca sa suport durerea si isi fac efectul, augmentin la 12 ore de 4 zile. Am fost dupa 4 zile la medicul chirurg, m-a curatat cu ser si mi-a spus sa ma curat si eu dupa fiecare masa,… Citiți mai departe »

Andrei
Vizitator
Andrei

Buna ziua, vineri seara mi’am scos maseaua de minte stanga jos. A durat foarte putin extractia 15-20 de min. Sunt foarte umflat. Medicul mi’a zis imediat cum m’am dat jos de pe scaun ca o sa ma umflu…din cate imi amintesc a folosit si o freza inainte sa imi scoata maseaua… cat o sa dureze pana cand umflatura incepe sa se traga si nu o sa ma mai doara ? Iau de vineri augumentin 1000 la 12 ore si ketonal duo cand incepe sa ma doara (1 pe zi)

Mari
Vizitator
Mari

Buna seara. Am aproape 18 ani. In urma cu 2 saptamani mi-au aparut dureri mari la maseaua de minte pentru ca a inceput sa creasca. Durerile sunt insoportabile(inclusiv noaptea), deoarece ma dor si maselele de langa maseaua de minte, gingia mi se umfla in toata acea parte, iar cateodata sunt atat de puternice durerile incat ma doare si urechia cu tot cu tampla. Am fost la medicul stomatolog si a spus ca durerile vor disparea cand ea va creste, dar acum ca este la inceput e normal sa doara. Tin sa mentionez un lucru important, maseaua de minte nu prea… Citiți mai departe »

Madalina
Vizitator
Madalina

Buna seara! In urma cu cateva saptamani mi-a iesit maseaua de minte, si am dureri mari in partea dintre maxilar si mandibula… la inceput am crezut ca este din cauza urechii deoarece am mai avut probleme, dar la o scurta analiza in oglinda am realizat ca aceasta mi-a facut gaura in obraz. Ce ar trebui sa fac?

Anca
Vizitator
Anca

Buna seara ! Am si eu o problema cu o masea de minte , acum 2 zile mi s.a spart si de azi am niste dureri groaznice ! Fiind insarcinata in sapt 26 nu prea stiu ce ar trebui sa fac! Durere fiind foarte mare , parca simt k ma doare toata dantura pe partea aceea si cu ureche si tampla . V.as fi fff recunoscatoare daca mi.ati spune ce as putea face !! Va multumesc , seara frumoasa !!

Alisa
Vizitator
Alisa

Buna seara…am si eu o problema luni mi sa scos maseaua de minte din partea dreapta deja sunt 4 zile am gustul de amaraciune in gura permanent. si partea asta de jos gingiile îmi sunt rosii si amorțite impreună cu obraz inca e amorțit si obrazul inca e umflat
.cind va trece amorțeala si umflarea obrazului?.o seară frumoasă

Alina
Membru
Alina

Buna ziua,am mare nevoie de un raspuns! Sunt gravida in 7luni,de 2sapt mi s-a extras un molar de minte am avut falca umflata 7zile,dupa scoaterea atelor mi s-a desumflat si mi-a trecut si vanataia,insa durerile persista continuu ma doare cu ureche,obraz si sub falca pana acum nu am luat decat Paracetamol simplu ce ma linisteste 2h dar restul zilei/noptii sufar cumplit….cat mai dureaza recuperarea k de 2sapt tot sufar?!! Sau ce medicament pot lua sa nu afecteze sarcina? Multumesc

Cristian
Vizitator
Cristian

Buna seara.. Marti, 13.12.2016 mi-a fost extrasa maseaua de minte din partea stanga jos. Astazi, joi, 2 zile mai tarziu am dureri mari.. Precizez ca extractia a durat o ora si a fost foarte dureroasa.. Pot folosi apa dentara dupa extractie?! Multumesc

Lexie
Vizitator
Lexie

La fel si eu! M-am inflamat putin dar sunt Ok,îau antibiotic si antiinflamator. Mănânc doar pe partea dreapta,fara sare,fara lactate,fierbinte sau acidulat. Singurul lucru pe care nu il fac Ok este ca fumez…dar nu ma pot abține. Deci tu ai facut extracție in aceeași zi ca si mine,si din acelasi loc…am avut o extracție complicata fiindca măseaua a avut rădăcini foarte bine prinse de os…iar cand a ieșit…a ciobit osul maxilar. Dar repet,sunt bine,nu am dureri dar m-am inflamat putin fix azi. Recuperare ușoară! Eu mai am de scos inca 3 masele de minte ! :)))))

bia_cristiana2012
Membru
bia_cristiana2012

Buna ziua , imi cer scuze revin din nou cu o noua intrebare, azi dimineata am fost sa imi scoata firele din cele 4 locuri , cu o zi mai devreme la cererea mea deorece aveam dureri ce se raspandeau de la dinti pana la gat si ureche , dupa scoaterea firelor am simtit o elibarare , durerile au disparut pt putin timp , insa la cateva ore a inceput o durere enervanta care radiaza la dintii de jos ! Ce inseamna asta ? Doctorul mi a zis ca sunt super ok si m-am trimis acasa! ? Va multumesc frumos… Citiți mai departe »

bia_cristiana2012
Membru
bia_cristiana2012

Buna seara, sper din suflet sa ma puteti ajuta ! Acum 4 zile mi-au fost extrase cele 4 minunate masele de minte , prima zi, a2a au fost groaznice ! ieri( a 3a zi ) , m-am simtit chiar foarte bine , foarte putine dureri pe timpul noptii. Insa, azi(a4a zi) , am inceput sa experimentez niste dureri noi, insistente , dar nu ft puternice , am senzatia unei presiuni unde sunt ranile, iar restul dintilor ma dor impreuna cu urechiile ! Este normal , dupa ce cu o zi in urma chiar ma linistisem? Sa fie deoarece incepe sa… Citiți mai departe »

Nume
Vizitator
Nume

Buna ziua,
In 23 noiembrie am suferit o operatie de extractie a molarului 48 inclus si a molarului 47 erupt cu infectie la radacina si cale falsa (si puternic “inghesuit” de 48-radacinile erau curbate). Ieri (in a 13-a zi de la operatie) am scos firele. In gingie se vede un orificiu de aprox 5 mm prin care zareste osul maxilarului. Este cazul sa ma ingrijorez? S-ar putea interveni in vre-un fel in acest moment pentru obturarea acestui orificiu ca sa evit infectarea?

Corodeanu Ana
Vizitator
Corodeanu Ana

Bună seara. Am făcut abces dentar la măseaua de minte. E parțial ieșită. Nu am luat nimic pentru durere. S-a spart punga și s-a dezumflat deși ma mai doare.Am fost la medicul dentist și trebuie tăiată gingia. Problema mea este ca alăptez și nu știu dacă e bine sa o fac acuma. Va rog frumos as vrea un sfat. Mulțumesc.

Tiberiu
Vizitator
Tiberiu

Buna seara!De cateva zile ma tot jeneaza gingia din parte stanga jos. Chiar acolo este maseaua de minte.Este vreo problema sau este firesc sa se intample asa atunci cand erupe?

Neagu Andrei
Membru

Buna ziua! Ieri mi-am scos maseaua de minte (stanga jos), nu era iesita si a fost nevoie sa taie gingia. Am ales sa nu fiu cusut. Singurele probleme sunt: obrazul este putin umflat, dar in schimb, abia pot inghiti, ma doare extrem de tare ganglionul in partea stanga. As putea lua ceva ca sa nu mai fie asa inflamat? (Ma doare doar cand inghit)

Alexandra
Vizitator
Alexandra

Cum a decurs operația? Spune ti mi tot, va rog..Îmi e frică

Edy
Vizitator
Edy

Salutare ..Asta-seara am obervat ..( accidental) ca ma jeneaza ceva la gingie in partea de sus, dreapta .. cred ca este o masea care vrea sa iasa( cea de minte cred) .. nu stiu ce sa zic .. + ca de ceva timp mi -a mai iesit o masea in partea stanga jos .. ultima .. tot de minte este ? .. sa trec pe la dentist sa vada ce si cum ? 😀 Un sfat, mersi frumos 😀

Delia
Vizitator
Delia

Buna seara. Joi(24.11) am avut extractia molarului 4.8 care a decurs destul de bine (a fost nevoie doar de o mica incizie distal de dinte). In timpul interventiei domnul doctor mi-a spus ca aveam si pericoronarita. Mi s-a prescris doar etoricoxib timp de 3 zile. Astazi (27.11) dupa ce am incetat tratamentul, am avut dureri pe tot traiectul nervului alveolar inferior care nu cedeaza la antiinflamatoare. In plus, marea mea ingrijorare este ca ultimul fir de sutura (cel mai distal)s-a desfacut pur si simplu si nu am avut alta optiune decat sa il scot. Locul e putin inflamat, incizia e… Citiți mai departe »

petronela
Vizitator
petronela

Buna seara.in urma cu o saptamana am mers sa rezolv problema cu o masea de minte din dreapta jos.initial medicul a vrut sa mii salveze si a inceput sa ma opereze ca sa dea voie la masea sa iasă.apoi a spus ca rădăcina era cumva strâmbă si avea infecție apoi a spus ca o extrage.ma cheamă la 2-3 zile si imi umbla acolo.acuma mia cusut si locul unde e extrasa maseaua si a zis sa merg iar peste 4 zile sa scoată firele.Eu lam intrebat pe domnul doctor daca e normal sa umble atât acolo. Acuma am mâncat in partea… Citiți mai departe »

Oana
Membru
Oana

Buna seara! In urma cu o saptamana mi-a fost extras molarul de minte dreapta jos. In a5-a zi de la extractie a inceput sa mi se umfle obrazul si mai rau cu dureri puternice. Am trecut imediat pe antibiotic Ospamox 1000mg si nurofen pe care le iau deja de 3 zile. A trecut o saptamana de la extractie si inca am dureri si nu pot manca. Cea mai mare problema este ca ma dor articulatiile fetei foarte tare si nu prea pot deschide gura. Maine trebuie sa imi scoata firele, insa eu nu pot deschide gura decat foarte putin. Va… Citiți mai departe »

Maria
Vizitator
Maria

am avut o extractie de molar de minte acum 3 zile. extractia a fost una dificila fiindca nu aveam erupta maseaua inca si era asezata orizontal. Mi s-a spus ca dupa 2 zile inflamatia ar trebui sa se retraga, in schimb am falca tot mai umflata. Mi-a ajuns pana la pleoapa inferioara si s-a umflat pana sub ochi. Ma deranjeaza inclusiv cand clipesc. Nu am vazut nicio ameliorare. Jos in zona gingiei am o vanataie si locul este foarte tare. Iau antibiotic si ketonal. Este normal?

Alexandra
Vizitator
Alexandra

Buna ziua! Ieri mi-am scos molarul de minte din partea stanga sus. Iau antibiotic si Nurofen forte. Aseara am tinut gheata în locul respectiv, dar astazi parca e mai umflata decat ieri. E normal sa se întample asa? Precizez ca nu am mai tinut gheata deloc de atunci. Ar trebui sa mai tin pentru ameliorarea umflaturii sau imi face rau?

cretu victoria
Vizitator
cretu victoria

mi-a fost extrasa o masea de minte;stanga jos in25.10.2016.Am ramas fara gust in urma extractiei si deja imi este teama ca nu va mai fi reversibila. imi puteti spune ceva despre acest lucru?
multumesc

cretu victoria
Vizitator
cretu victoria

in momentul in care mi s-a facut anestezia, am sintit ca un fulger iar in gat simteam ceva ca si cum as fi avut o firimitura si ma ineaca.
dupa extractie am simtit doar ceva lancav, salciu…lipicios…nici nu stiu cum sa ma exprim in legatura cu senzatia….
am sunat medicul si mi-a spus sa iau cateva zile aerius si un complex de B12.
am facut acest lucru si situatia este aceiasi.
simt doar iute,piperat si foarte putin gust de sarat si dulce…uneori…
nici apa nu are gust… iar pe limba…pe la jumatate,simt ca si cum mi-ar fi limba arsa….
sunt deja disperata….

Mihaela
Membru
Mihaela

Buna ziua,am si eu o intrebare.Aseara mi~a fost extrasa “maseaua de minte “stanga jos,locul a fost cusut,cand am ajuns acasa am observat ca se umfla din ce in ce mai tare desi nu am nici o durere.Este mormal sa se umfle zona aceea?Va multumesc.

MihaelaJ
Membru
MihaelaJ

Buna ziua, Acum 5 zile mi-am scos molarul de minte dreapta jos, de atunci ma dor foarte tare dintii din fata, e o durere surda continua, in special incisivul si caninul stang. Antiinflamatoarele nu au niciun efect (Ketonal, Ibuprofen, Arcoxia, Paracetamol). Medicul mi-a spus ca daca nu-mi trece, va trebui sa-mi scoata nervul acestor doi dinti. Va rog, ma puteti ajuta cu o parere? Este nevoie sa-mi scot nervul sau pur si simplu durerea este din cauza faptului ca dintii s-au “mutat”, ca sa zic asa, dupa acel molar scos? Ati mai intalnit astfel de cazuri? Mentionez ca zona este… Citiți mai departe »

MihaelaJ
Membru
MihaelaJ

Rectificare: “durere surda continua, in special incisivul si caninul DREPT”.

Anca
Membru
Anca

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca extractia unei masele de minte ( stanga-jos) poate fi realizata de orice medic stomatolog sau doar de chirurg maxilo-facial.

Multumesc

Marcu Cristian
Vizitator
Marcu Cristian

Bună ziua!Este posibil ca extracţia să afecteze şi molarul vecin?

Gabriela
Vizitator
Gabriela

Buna seara, am avut o extractie a maselei de minte din partea stanga jos acum o saptamana de atunci ma doare continu daca nu folosesc calmant. Am mers la medic mi-a spus ca nu este infectata . Este normal ca sa nu cedeze durerea nici dupa 7 zile de la extractie si sa nu pot deschide gura foarte mult ?
Va multumesc!

Larisa
Vizitator
Larisa

Buna ziua. De ceva timp ma confrunt cu gingivita de fiecare data dupa detartraj giingiile incepeau sa se vindece insa la scurt timp inflamarea lor aparea dim nou. De data aceasta a fost la fel. Am facut detartraj, gingiile incepusera sa se vindece, medicul stomatolog mia pus pe gingii un ulei care ar fi pun ptr gingivita insa mi sau umflat din nou. Ultima data cand am fost pte aplicarea uleiului respectiv, m-au si durut gingiile ptr ca ma intepase cu acul acela si acum sunt imflamate ca si inainte doar ca culoarea lor numai este rosu intens ci a… Citiți mai departe »

Ioana
Vizitator
Ioana

Buna ziua! Acum 3 ani mi-am dat jos aparatul dentar, iar doctorul mi-a recomandat sa-mi scot toți molarii deoarece cresc in interior si-mi împing dinții. Am fost, mi-am scos 2 molari(amândoi odată), si am avut niște dureri groaznice. Acum vreau sa revin pentru a-mi scoate alte 2 masele de minte, si fiind presata de timp vreau sa-mi scot din nou 2 odată.
Durerea după operație, si recuperarea este mai ușoară dacă imi scot un singur molar? Sunt cazuri in care extracția a 2 molari odată este interzisă?
Mulțumesc anticipat!

roxana
Vizitator
roxana

Buna ziuua. Am o masea de minte jos dreapta crescuta oblic, erupta aproapr integral care impinge molarul de langa si uneori provoaca durere. Peste o saptamana fac extractia dar ALAPTEZ. E grea recuperarea? E o interventie complicata? Cu stima!

Abby
Vizitator
Abby

Buna ziua! Acum doua zile am stat in curent la locul de munca aproximativ o zi intreaga. Curentul l-am.resimtit si la maseaua de minte care este crescuta pe jumatate ( jumatate este vizibila iar cealalta jumatate se afla sub gingie de ceva ani). In ziua urmatoare, dimineata, m-am trezit cu maxilarul blocat pe partea dreapta unde se afla si maseaua de minte. Maxilarul blocat in cazul meu insm ca nu pot deschide gura f mult, nici sa mananc ptr ca sunt dureri destul de mari. Am luat Nurofent Intesiv insa nu a avut nici un efect. Despre ce credeti ca… Citiți mai departe »

Angelica
Vizitator
Angelica

Buna ziua.Ieri am fost la stomatolog. Alveolita uscata.Seara am mâncat cus-cus. O bobita mi-a intrat exact în gaura. Am lasat-o acolo.Mi-e frica sa nu deranjez cheagul. Cum e mai bine să fac?

Alina
Vizitator
Alina

Buna ziua.. In urma cu 2 -3 zile am facut o exctractie de molar de minte din partea stanga jos si alti 2 molari unul de sus si inca unul de jos .. Doctorul nu mi-a recomandat antibiotic, decat pastile de durere… Durerea persista, ma doare si limba… Este posibil sa fi facut vreo infectie intre timp? Sau este normala durerea pana se vindeca complet? Ma spal regulat pe dinti si folosesc apa de gura destul de des, mentionez ca si fumez, dar am fumat a doua zi seara de la extractie. Va rog sa-mi raspundeti , pentru ca eu… Citiți mai departe »

Maria
Vizitator
Maria

Buna ! Am avut ieri odontectomia de molar de minte si al molarului2 de pe hemiarcada inferiora stanga , iar medicul nu mi’a prescris antibiotic . Ar trebui totuși sa iau?

Luminita
Vizitator
Luminita

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Mi-a scos molaul 37 stanga jos joi seara. Am luat antiinflamator vineri si sambata dimineata. Sambata seara si duminita m-au durut f tare dintii din fata jos. Am fost duminica la dentist, mi-a curatat alveolele si mi-a injectat antibiotic si antiinflamator. Azi luni, ma dor din nou dintii din fata. Ce este de facut? multumesc.

Andrada Elena
Vizitator
Andrada Elena

Si dupa aceasta interventie doctorul nu trebuie sa iti prescrie antibiotic, antiinflamtor si ceva pentru durere?

Andrada Elena
Vizitator
Andrada Elena

Nu este o trauma prea mare pentru organism?

Andrada Elena
Vizitator
Andrada Elena

Buna ziua,

este normala extractia a 4 masele de minte in aceeasi zi?
( stanga, dreapta – si sus si jos)

Andrada Elena
Vizitator
Andrada Elena

Buna ziua, Prietenul meu tocmai s-a operat ieri, i-au fost scoase maselele de minte, 2 pe dreapta sus si jos, 2 pe stanga sus si jos….este prima oara cand aud de o asemenea interventie….a fost umflat rau si inca este, a avut sangerari… A primit de la doctor o foaie in care scrie ca nu are voie sa fumeze, sa consume produse lactate (deoarece contin fermenti), nu are voie sa bea cafea, Cola, ceai negru sau verde, sa nu manance nimic tare sau care i-ar putea ramane in dinti…nici macar supe -crema. Concluzia mea a fost sa ii fac fresh… Citiți mai departe »

mona
Vizitator
mona

Buna ziua, am si eu o intrebare am avut de cateva sapt.o durere intermitenta adica o zi ma durea,apoi doua nu ,pana cand durerea a fost de durata si puternica si am decis sa ma duc la doctor sa-mi scoata maseaua de minte deoarece in acel loc ma durea desi nu se vedea nici o carie nici gingia nu era inflamata doar aveam dureri .Nici la radiografie nu s-a vazut nimic dar doctorul a decis scoaterea lui.as vrea sa stiu care a fost cauza acelei dureri in jurul acelui dinte .acum nu mai ma doare dar as vrea sa stiu… Citiți mai departe »

Marinescu Gabriela
Vizitator
Marinescu Gabriela

Buna ziua! Acum 1 an am suferit 3 operații de scoaterea molarilor de minte. Ultima a fost ceva mai complicata, iar dupa cateva luni am eliminat o bucățică din maseaua scoasă. De arunci si pana acum 2 luni nu am mai avut probleme, doar ca resimt osul care nu e complet vindecat. De 2 luni ma tot umflu si simt uneori si durere. Credeți ca ar putea fu vorba de alta rămășița a maselei? Sau e un lucru normal? Ar fi de folos o radiografie?

Daiana
Vizitator
Daiana

mie mi-a pus ceva buretel in partile de jos dupa care m-a cusut, mi-a spus ca buretelul trage excesul de sange si se calcifeaza acolo, poate e vorba de acel buretel care l-ati eliminat

Alina
Vizitator
Alina

Bună ziua,
Am avut o extractie de molar de minte acum 3 zile, destul de dureroasa chiar și cu 3 anestezii, dar fără suturi la final.
Am avut dureri suportabile în primele 2 zile, ținute sub control cu antibiotic și antiinflamator recomandate de stomatolog.
Problema este ca, de la extractie, nu mai pot deschide gura mai mult de 2 degete și chiar și asa am dureri atunci când o fac.
Poate fi o reacție a mușchiului pentru ca a fost forțat sau ceva mai grav? Menționez ca nici compresele cu gheata nu m-au ajutat.
Va mulțumesc din suflet.

stefan florin
Vizitator
stefan florin

Buna ziua,
In urma cu o saptamana am avut o extractie de masea de minte din partea dreapta jos.
Tot am dureri in gingie in partea dreapta sus, este normal?

Silaghi Loredana
Vizitator
Silaghi Loredana

Bună ziua. În urma cu doua zile mi-am extras măseaua de minte de jos partea dreapta. Aceasta era crescuta orizontal și împingea în rădăcină celorlalte masele. În timpul operației am simțit o durere puternica în buza de jos iar doctorul a suplimentat doza de anestezie pentru a putea extrage măseaua. La 48 de ore de la operație nu îmi simt jumătate din buza de jos și o parte din maxilarul de jos. Doctorul mi-a spus ca măseaua a avut rădăcină în nervul mandubular din aceasta cauza am rămas cu amorțeală și recuperarea este intre 3-6 luni. As dori sa va… Citiți mai departe »

Andreea
Vizitator
Andreea

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In urma cu 2 saptamani mi s-a efectuat o extractie de molar de minte stg superior. timp de 4 zile am urmat tratament (nurofen+metronidazol). dureri normale, inflamatie retrasa apoi, nimic complicat. Am efectuat un control la 3 zile dupa extractie, medicul mi-a spus ca vindecarea degurge absolut normal. As dori sa mai mentionez faptul ca nu am inceput sa mananc pe partea stanga din cauza faptului ca indiferent ca este lichid un pic mai rece sau mai caldut, daca imi atinge zona extractiei simt o durere destul de mare “in… Citiți mai departe »

Simona
Vizitator
Simona

Buna seara . Va rog sa ma ajutati cu um sfat.Am o infectie destul d urata la maseaua de minte de jos. Este crescuta orizontal. Am fost azi la control si mi s-a dat augmentin si mi-a spus ca ar trebui sa se duca durerea in cateva zile si sa se retraga infectia + dupa cand consider sa apelez la un chirurg pentru operatie. Problema e ca ma doare toata partea din dreapta sus, desi maseaua e jos. Intrebarea e cam c complicatii poti avea daca dupa tratament reapare durerea in cateva luni? As vrea sa stiu asta ca sa… Citiți mai departe »

Alexandra
Vizitator
Alexandra

Buna ziua!acum 2 zile mi-am extras molarul de minte dreapta jos prin interventie chirurgicala,nu am dureri insuportabile dar am obrazul foarte inflamat decat in prina zi si este destul de tare la palpare.mi sa dat augumentin si antiinflamator este ceva normal sau este vorba despre o infectie.

Felicia
Vizitator
Felicia

Am fost la o clinica particulara, medic chirurg a spus c este, am inteles ca se ocupa doar cu asa ceva, am extras maseaua ptr ca trebuie sa imi pun aparat dentar si trebuia facut loc insa is foarte suparata ca s-a intamplat asa si acum regret ca am luat asa decizie, adevarul este ca a avut niste radacini foarte urate, a stat o ora sa o miste, aseara am fost dinou la el ptr ca l-am sunat ca aveam dureri, m-a chiuretat si a incercat sa il scoat si nu a putut inca 1 h jumate de chin, nu… Citiți mai departe »

Felicia
Vizitator
Felicia

Buna ziua! Mi-am extras maseaua de minte si mi-a ramas un colt din varful radacinii, domnul doctor s-a chinuit sail scoata dar nu a reusit, a zis ca pot ramane cu el ,desi multa lume spune ca e periculos si se poate infecta. Va rog sa imi spuneti ce am de facut.sunt disperata!

Ama
Vizitator
Ama

Buna seara! Am molarul de minte din dreapta jos foarte cariat si era programat pentru extractie joi. Banuiesc ca din cauza unei nevralgii vineri m-am trezit cu toti ganglionii inflamati pe partea aceea inclusiv o amigdala si cu articulatia blocata. Am luat metronidazol + augumentin + apa de gura cu clorhexidina si antiinflamatoare si am incercat sa tin cat mai mult cald in zona ureche, gat, masea.A inceput sa cedeze usor. Azi am reusit sa vb cu stomatologul meu si mi-a sugerat ca in cazul in care nu pot ajunge la dumneaei mai devreme de joi (suntem in localitati diferite)… Citiți mai departe »

bogdan
Vizitator
bogdan

buna ziua..acum exact o saptamana mi am extras maseaua de minte din partea stanga..crestea stramb dar nu aveam cine stie ce dureri..la radiografie s a constat o mica infectie…doctorul stomatolog mi a facut extractia…m a intepat de 3 ori ca sunt destul de rezistent la durere..in cele din urma a fost totul in regula..nu a durut operatia si a durat 5 minute…nu mi a recomandat antibiotice initial..doar antiinflamatoare in caz de durere..toate bune si frumoase..prima zi a fost totul in regula ..dupa care a inceput sa se unfle falca foarte tare si am inceput sa nu pot deschide gura pe… Citiți mai departe »

Ioanageanina
Vizitator
Ioanageanina

Bună ziua miercuri mi_am extras un molar de minte partea stânga jos doar ca nu mai suport durerile singurul medicament care mă calmează puțin este aulin problema este ca sunt însărcinată intr_o luna și îmi fac griji sa nu îmi afecteze sarcina. Datini un sfat ce as putea lua parte ca sincer nu mai suport . Mulțumesc

Adriana
Vizitator
Adriana

Buna ziua! Acum 6 zile mi-a fost extrasa maseaua din dreapta jos. Dupa 4 zile am fost din nou la dentist din cauza durerilor si mi s-a spus ca am facut infectie. Mi-a curatat locul spunandu-mi sa revin si in a 5 zi pentru a ma curata din nou dupa care mi-a zis ca sunt ok. Azi in a 6 zi inca am dureri cu tot cu ureche si un oarecare disconfort. Durerile nu sunt mari, dar nu stiu daca sunt normale chiar si acum sau e posibil sa fi facut din nou infectie asa repede. Mentionez ca a fost… Citiți mai departe »

virginia
Vizitator
virginia

Buna ziua.! Acum 5 zile am scos maseaua de minte din stanga sus. Dupa 5 zile inca am dureri. Este aceiasi durere constanta ca dupa extractie. cand iau aulin ma lasa durerea pentru 2-3 ore dupa care revine. Gingia a fost cusuta iar cand cand ma uit la ea pare a fi ok. Nu mi s-a umflat deloc dupa interventie. De ieri am inceput totusi sa simt un gust foarte ciudat de la extractie. Credeti ca risc o infectie in zona aceea? Si de ce durerile nu slabesc deloc? Este normal? Dupa cat timp ar trebui sa nu mai am… Citiți mai departe »

Ioana
Vizitator
Ioana

Pot cauza acesti molari halena chiar daca nu sunt iesiti din gingie iar gingia nu este infectata?

Deeafily
Vizitator
Deeafily

Bună ziua. Am și eu o mesea de minte stânga sus caritata ,măcinată pana la rădăcină.Din cauza faptului ca sunt foarte traumatizata de extractii, as dori sa știu dacă se poate scoate prin operație care presupun ca nu e chiar așa traumatizanta. Mi -e frica de extragerea clasica.De fiecare data cand am scos o mesea ,rădăcina a fost bine infipta ,greu a putut fi extrasa.De asemenea as dori sa știu dacă extractia maselei prin operatie durează mult. Va multumesc

Catalin
Vizitator
Catalin

Buna ziua, Am si eu o intrebare,de cateva saptamani simt ca imi iese o masea de minte in partea dreapta sus.problema este ca de cateva zile bune simt ca imi inpinge in obraz si in partea din spate a maxilarului cand deschid gura sau mananc ma jeneaza tare in partile mentionate .momentan sunt in strainatate si nu stiu ce sa fac.maseaua este aproximativ jumatate iesita afara credeti ca este necesara interventia unu chirug sau o poate scoate un dentist normal?fiind in strainatate nu cred ca imi pot permite sa platesc un chirug.si alta problema ar fi ca sunt foarte sensibil… Citiți mai departe »

Iulia
Vizitator
Iulia

Buna seara. Am avut si eu o extractie a molarului de minte din stanga jos, urmata de sutura. Firele mi-au fost scoase dupa 9 zile. Totul parea normal si inchis pana azi, la 3 zile dupa extragerea firelor, cand am simtit ca ajunsese mancare in zona aceea si am indepartat-o cu grija. Insa am vazut atunci ca sutura era deschisa cu totul, si se poate vedea si osul si locul unde a fost dintele si locul pare mai negru. Este normal sa se desfaca sutura? Va trebui sa fiu cusuta din nou? Si e normal sa se vada negru in… Citiți mai departe »

Ramona
Vizitator
Ramona

Buna ziua,
Ieri mi-am scos molarul de minte din partea dreapta jos,deoarece era o infectie medicul stomatolog mi-a facut o interventie chirurgicala,iar dupa o saptamana urmeaza sa mi se scoata atele. Ma doare foarte tare in gat(partea dreapta) mai ales atunci cand inghit si urechea.Acuma iau augumentin,nurofen si agocalmin.Imi puteti spune daca este normal sa ma doara asa?
Multumesc

Aliona
Vizitator
Aliona

Buna ziua ma numesc aliona ,pe data 08.04.16 mi-am extras molarul din minte am inca dureri care se amelioreaza la administrarea Dexalgini, cit timp voi mai avea dureri?

andreea
Vizitator
andreea

Buna ziua. urmeaza sa fac o extractie de molari pe parte stanga dar nu mai pot sa deschid gura. s-a blocat maxilarul. mi-e foarte frica fiindca nu stiu cum o sa poata proceda doctorul. as putea sa fac ceva sa deblochez maxilarul? este dureros? multumesc

Bianca
Vizitator
Bianca

La fel am pățit și eu…iar medicul mi-a spus sa forțez deschiderea cât sa intre 2 degete minim. ..a fost cumplit la început însă dacă exersați de mai multe ori veți reuși.

andreea
Vizitator
andreea

multumesc pentru raspuns. mai tin o punga cu gheata pana maine cand merg la doctor. sper sa se mai dezumfle si sa mai cedeze maxilarul

Bianca
Vizitator
Bianca

Bună ziua!
Am o problema stomatologică șI tot odată sunt însărcinată în 13 saptamani.
Molarul de minte este ieșit doar pe jumătate din gingie iar acum s-a inflamat gingia din împrejur și mă doare de numai pot su parcă iese și puroi dîn jurul gingiei…ce este de făcut? Am vb cu medicul ginecolog și acesta îmi recomanda sa scot molarul însă să nu i-au niciun medicament. As putea oare suporta durerea?
Va mulțumesc!

Ionut
Vizitator
Ionut

Buna ziua! Acum aproximativ o luna mi-a fost extrasa maseaua de minte din partea stanga jos. Locul extractiei a fost cusut si totul a fost bine pana ieri cand s-a umflat zona unde a fost maseaua si este tare la atingere, fara durere, repet dupa o luna.
Se poate infecta osul dupa o luna de la extractie?

Rodica
Vizitator
Rodica

Buna ziua,
Pe mine m-a durut maseaua de minte, m-am prezentat la medic si mi s-a scos nervul.Nu mi-a fost recomandat niciun antiinflamator. Nu pot deschide gura decat partial . Locul e dureros si sensibili. Iau MIG400 de doua zile , in total am 4 zile de la interventie si nicio schimbare. Nu pot sa pun gheata ca totul s-a suprapus cu o laringita in care mi-am pierdut vocea.
Ce pot sa fac? Sa mai iau ceva?

oana
Vizitator
oana

Buna!m-am operat,mai exact mi-am extras 2 molari de minte ce nu erau erupti…..acum dupa 15 zile de la interventie mi-a scos dr, atele….inainte sa ma prezint la dr.cu 2 zile inainte a inceput sa ma doara zona iar astazi dr. mi-a spus ca imi puroiaza……de ce?

Cristina
Vizitator
Cristina

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine. Am fost la un dentist pentru curatare carie sub plomba la maseaua stanga jos. Totul bine si frumos, dupa 10zile a inceput sa ma doara cand mananc dulce, rece, niste junghiuri puternice in interior. Am mers ieri la control si mi s-a spus ca este din cauza maselei de minte cariate de pe partea stanga sus care radiaza si da impresia ca ma doare maseaua tocmai curatata. Se poate asa ceva? Mentionez ca nu am avut dureri de masele niciodata. La radiografie apare cariata maseaua de mine stanga sus. Nu… Citiți mai departe »

Cristina
Vizitator
Cristina

Buna ziua
Va rog ajutati ma si pe mine cu un raspuns.Acum 5 zile mi s a extras maseaua de minte;;totul a decurs normall,mai bine decat ma asteptam,nu m a durut deloc in timpul extractiei,putina durere dupa incetarea anesteziei…am respectat cu strictete regulile de igiena.Problema este ca simt intr o parte mai umflat si mai dureros daca apas decat in alte parti ale extractiei…este posibil sa fii ramas vreun colt?!
Multumesc dl.dr. astept raspuns

Elena
Vizitator
Elena

Buna ziua, lumi seara mi-au scos maseaua de minte din partea stanga jos, si de atunci am o durere foarte enervanta la amigdalite si ma inteapa foarte tare si in ureche, uneori imi radiaza o durere si la maselele de pe partea stanga(si sus si jos). nu mi-a dat sa iau nici un medicament nimic. am luat Vidan de durere si imi trece dar la cateva ore dupa ma ia iar. este normal?

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Am si eu o problema, daca ma puteti ajuta, de 3zile mi-am scos o masea de minte, partea jos stanga, nu mia facut nici o radiografie doctorul. Initial mam dus pt alta masea sa imi puna plomba, dar dansul ma atins la maseaua de minte si a spus ca trebuie scoasa, maseaua fiind buna, nu era cariata si nici nu aveam vreo durere de la ea, in fine am scoso la cerintele lui pt ca a zis ca trebuie scoasa, dar de cand mia scoso nu pot sa mananc nimic, nici sa beau apa din cauza durerii ingrozitoare fe la… Citiți mai departe »

diana
Vizitator
diana

Buna ziua,acum 6 zile.mi.am extras o masea din partea de jos stanga ,dupa 1 zi jumate mi sa umflay foarte tare si aveam dureri foarte mari ,domnul dentist mi.a zis sa iau nurofen pt dureri si amoxicilina pt umflata (a mai zis si ca nu ii de mirare la cat de cariata a fost maseaua ) ,ieri mi sa facit o punga de puroi pe.gingie si nu mai pot de durere si in plus mi sa facut si o afta bucala in partea de sus ,toata partea stanga ma doare ,aproape de ureche ,ce as putea face sa nu mai… Citiți mai departe »

costy
Vizitator
costy

Buna seara.acum 2 zile am extras o masea de minte(stanga jos).dupa trecerea anesteziei au aparut durerile care vad ca nu au de gand sa mai dispara.medicul nu mi-a dat nici o reteta cu antibiotic sau altceva..dar daca iau un aulin(plic 100mg)durerea dispare pentru 2-3ore dupa reapare.este posibil sa se faca infectie?trebuie sa iau si un antibiotic?mentionez ca sunt in uk…multumesc.

Ioana
Vizitator
Ioana

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca e vreo diferenta cand vine vorba de extractia unei masele intre anestezia cu adrenalina si cea fara adrenalina. Am inteles ca anestezia cu adrenalina este mai puternica, este adevarat?

Va multumesc anticipat!

Alexandra
Vizitator
Alexandra

Buna ziua. Daca ma poate ajuta cineva..raman vesnic recunoscatoare. Acum 6 zile mi-am extras un molar de minte ( stanga jos) era foarte bine prins , nu prea a vrut sa ma paraseasca…insista sa ramana . In a4a spre a5a zi de la extractie pana in prezent…durerile sunt infernale…iau ketonal pe banda rulanta…sunt dureri pe maxilarul din stanga jos..infioratoare…nu pot manca in partea stanga pt ca ma dor toate maselele pe partea respectiva pana la canin… Mentionez ca 5 zile am luat si antibiotic. Ce este de facut ? De la ce ar putea aparea aceste traume ? Este normal… Citiți mai departe »

Sandra
Vizitator
Sandra

Buna ziua. Acum cativa ani mi s-a scos un molar de minte din dreapta jos, acesta fiind cariat si avand dureri insuportabile. Acum am aceleasi dureri in partea stanga si am vazut ca este foarte cariat. Problema mea este ca data trecuta, desi mi s-a facut anestezie locala am simtit absolut tot si a fos foarte dureros. A fost o problema cu anestezia sau este normal?

Simina Lorena
Vizitator
Simina Lorena

Buna ziua! Sunt programata pe data 28 dec pentru extractia celor 4 molari de minte.Mi s-a spus ca voi face anestezie generala ca este mai bine sa dorm pentru a evita miscarea,un molar afectand nervul principal.Panica mea este : aceasta anestezie prezinta un risc sau are efecte negative?Este intravenoasa?Apoi,voi rezista durerilor fiind operata in 4 locuri?Precizez ca operatia o fac in Germania si de aceea nu am inteles explicatiile dr.Va multumesc anticipat!

Vera
Vizitator
Vera

Dacă molarul meu de minte are puroi, poate fi extras?

Andrada
Vizitator
Andrada

Buna seara,intrebarea mea este urmatoarea…este posibil un abces dupa o extractie a molarului de minte?Am facut extractia acum 2 luni,a fost destul de dificila si foooarte dureroasa. De aproximativ 3 zile s-a umflat locul extractiei (dureri nu am) ,asemenea unui abces si nu inteleg de ce?!Igiena o respect cu strictete,dar precizez ca am fost depistata cu paradontoza.Inca nu am reusit sa fac chiuretajul subgingival,dar urmeaza dupa sarbatori.In acest timp in care s-a inflamat locul extractiei,m-i s-a format la dintii din fata,intre ei un fel de “punguta” minuscula care prima data am crezut ca urmeaza sa se formeze un abces dar… Citiți mai departe »

ella
Vizitator
ella

adica nu holderrul intreb eu daca se sterilizeaza,ci efectiv acea placuta

ella
Vizitator
ella

tocmai asta e problema dl dr,ca eu sunt sanatoasa si asa si vreau sa raman,de aia tot intreb daca intradevar pot fi sterilizate la rece acele placute fara a se deteriora sau dna de acolo nu a spus adevarul.dar inteleg de la dl calin ca si dansului i s-a pus prima data aceasta placuta fara folie deci probabil o fi posibila si sterilizarea.dna de acolo mi-a zis ce substanta foloseste si era ceva eficient inclusiv impotriva virusilor hepatici,hiv,etc

Calin Adrian
Vizitator
Calin Adrian

Am fost, va dati seama, initial, avand 32 de ani, la radiografii clasice. Niciuna nu a esuat chit ca am tinut filmul cu mana. Pe de alta parte, facand de nevoie una prin vara la un astfel de cabinet vechi, vi se pare normal sa faca radiografia plasant aparatul practic cu acel varf pe spranceana? E drept ca trebuiau prinsi doi molari si in special spatiul dintre ei dar mi s-a parut cam extrem sa faca radiografia….cam prin ochi…Pungile alimentare se rup foarte greu, sunt facute in asa fel ca daca tragi de ele intai se intind ca un fel… Citiți mai departe »

Calin Adrian
Vizitator
Calin Adrian

Eu merg la un cabinet care face exclusiv radiografii, si pe acele filme micute si digital la cerere. Au aceeasi metoda cu asezatul unui dispozitiv de plastic care prinde filmul si pe care trebuie sa-l musti si sa-l tii in gura intr-o anumita pozitie in functie de dinte. Pe mine ma depaseste de ce nu se mai pot face radiografiile tinand filmul ala cu un deget, ca ani de zile pana acum toate radiografiile au iesit foarte bine doar asa. In fine, ideea e ca prima data cand am fost acolo mi-au pus acel dispozitiv de plastic asa cum era.… Citiți mai departe »

ella
Vizitator
ella

va multumesc pt ajutor si va urez o saptamana buna!

ella
Vizitator
ella

aveti dreptate,dar tinand cont ca acele instrumente au fost totusi introduse in gura mea,ma gandesc prin ce guri or fi fost inainte. Dar totusi vorbim de saliva,nu de sange,plus ca nu am fost taiata sau intepata cu ele,ci doar au avut contact cu interiorul gurii.

ella
Vizitator
ella

pt ca sunteti asa amabil,va mai consult cu o intrebare:)) dv credeti ca este posibil sa fie sterilizate asa?Adica nu se strica acele circuite? Ma gandesc sa nu fi spus doar de gura mea dna respectiva acest lucru.
Imi cer scuze pt insistenta,chiar nu am pe cine sa intreb.
Sa aveti multa sanatate pt amabilitatea dv!

ella
Vizitator
ella

nici eu nu stiu cum sa explic,dna de acolo a zis ca ele sterilizeaza la rece atat holderele cat si placutele respective,de aceea ma interesa daca chiar pot fi sterilizate acele placute.
multumesc pt amabilitate

ella
Vizitator
ella

da,imi pare rau ca va deranjez atata,dar chiar nu stiu exact ce s-a folosit la mine.era un suport,holder cred ca se chema,in care s-a pus ceva,ca un card telefonic,mai mare putin.nu am vazut sa fie in vreo folie,dar dra de acolo l-a pus parca intr-o substanta de sterilizat la rece.aveti idee ce putea fi?

ella
Vizitator
ella

multumesc ,chiar merg la o clinica bine cotata,scumpa,nu imi fac probleme acolo.problema este la radiografie,la o alta firma.
va intreb ceva, microfilmele folosite la radiografiile unui dinte sunt de unica folosinta?sau se mai folosesc si la alti pacienti?cred ca asa se numesc,arata ca un card de telefon,putin mai mari,se pun pe un suport de plastic si se pozitioneaza in dreptul dintelui care trebuie vizualizat.
multumesc anticipat

ella
Vizitator
ella

va multumesc,mai am o intrebare.dupa radiografia asta generala am facut si una la un singur dinte,dra de acolo mi-a pus in gura ceva ca un suport din plastic,pe care era atasat ceva ca un card de telefon.apoi am vazut ca acel card l-a bagat intr-o solutie de dezinfectare,nu stiu ce a facut cu suportul in schimb,de regula se sterilizeaza si acesta sau este de unica folosinta si se arunca?
ca sunt mai obsedata de igiena

ella
Vizitator
ella

buna seara! am facut o radiografie pt toti dintii pe care am dat 50 de lei.ce m-a speriat a fost ca pe aparat scria tomograf 3 d,sper ca la mine a fost radiografie,nu m-am radiat ca la un tomograf.ca nu cred ca ar fi costat doar 50 de lei un tomograf.procedeul a fost urmatorul: mi s-a pus un sort,apoi mi s-a dat sa musc din ceva din plastic atasat la acel aparat,s-a miscat acel aparat in jurul capului meu si gata.intrebarea este daca se pot face si radiografii digitale cu acelasi aparat,sper ca nu m-am radiat aiurea facand o tomografie.denumirea… Citiți mai departe »

Alex
Vizitator
Alex

Buna ziua.
Acum 3 zile mi-a fost extras molarul de minte din dreapta jos si durerile aproape ca au disparut (fata de cum erau in prima zi). Obrazul s-a desumflat si pot deschide gura mult mai bine. Totusi ma sperie faptul ca in locul extractiei s-a format un cheag de sange (sau ceva asemanator). Nu mai sangereaza, dar arata foarte ciudat. Este normal? Multumesc.

Alexandra
Vizitator
Alexandra

Buna ziua! Dl. doctor va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Am 28 de ani, iar cum 4 ani si jumatate mi-au fost extrase maselele de minte din partea stanga (sus si jos) pe motiv ca as avea maxilarul micut si nu au cum sa iasa, iar de cateva zile ma doare in partea dreapta sus si nu pot sa deschid gura prea mult pt ca ma doare maxilarul. Am exact aceleasi simptome pe care le aveam inainte sa-mi fie extrase maselele din partea stanga. Ceea ce ma sperie groznic este faptul ca sunt insarcinata in 3… Citiți mai departe »

ella
Vizitator
ella

Va mltumesc mult,o zi linistita!

ella
Vizitator
ella

buna dimineata si multumesc mult pt raspuns!
deja programarea este facuta la un chirurg maxilo-facial. Problema este ca masele care trebuiesc scoa