ÎN ACEASTĂ PAGINĂ VEI GĂSI RĂSPUNSURI LAURMĂTOARELE ÎNTREBĂRI:

și nu faci NIMIC?
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ SÂNGEREZI LA PERIAJ
despre paradontoza

PIERDEREA DINȚILOR ȘI A OSULUI

Netratate, pungile parodontale vor slăbi structura osului și acesta se va resorbi.

DINȚII VOR TREBUI EXTRAȘI FĂRĂ ȘANSA DE A MAI FI SALVAȚI. OSUL VA TREBUI OPERAT SUPLIMENTAR CA SĂ POATĂ ACCEPTA UN DINTE ARTIFICIAL
despre paradontoza

DINȚII DEVIN MOBILI

Din cauza poziției nenaturale a dinților înclinați, sub ei se vor forma pungi parodontale.

ESTE NECESAR TRATAMENT PENTRU PARODONTOZĂ, APOI ORTODONTIC ȘI ÎN FINAL DINTE ARTIFICIAL. CEL MAI ADESEA, DINȚII PARODONTOTICI SE EXTRAG.
simptome paradontoza

SÂNGERAREA GINGIILOR

Sângerarea gingivală se întâlnește la peste 90% din populație. Aceasta poate fi periodică sau permanentă. Sângerările periodice sau care nu dispar trebuie să ne îngrijoreze.

SÂNGERĂRILE SUNT IMPORTANTE PENTRU CĂ POT FI SEMNE PRECURSOARE A UNEI BOLI DE PARODONȚIU.
paradontoza simptome

TUMEFIEREA GINGIILOR

O gingie tumefiată se recunoaște după culoarea roz deschis, textura punctată, fermitate mărită. Aceasta nu prezintă ulcerații sau fisuri.

DACĂ AVEM GINGII TUMEFIATE VIZITA LA MEDIC DEVINE URGENTĂ.
ce este paradontoza

RESPIRAȚIE URÂT MIROSITOARE

Bacteriile dezvoltate în lipsa igienei orale corecte pot conduce la afecțiuni gingivale.

BOALA PARODONTALĂ ESTE ÎN PLIN „AVÂNT”! MERGEȚI URGENT LA MEDIC!

DACĂ SÂNGEREZI LA PERIAJ ȘI NU FACI NIMIC,MAI DEVREME SAU MAI TÂRZIUîți poți pierde toți dinții din gură!

cum se trateazăPARODONTOZA

tratamente

beneficii

și

Vizitele regulate la dentist ne țin departe de
boală și de tratamente prea costisitoare

în plus, este bine să ne prezentăm la dentist imediat ce observăm primele simptome, adică imediat ce gingiile noastre sângerează, chiar dacă nu este vorba de parodontoză!

PREVENȚIA E CEA MAI BUNĂ MEDICINĂîn special în cazul parodontozei se impune să nu ajungem vreodată în stadiile ireversibile ale bolii

1
cauze paradontoză 90%
DIN POPULAȚIA ROMÂNIEI...

SUFERĂ DE PARODONTOZĂ ÎN DIVERSE STADII

Parodontoza evoluează progresiv în timp și cu simptome discrete. Ea apare pe fondul slăbirii sistemului imunitar și la o expunere prelungită la stres.

În România, campaniile de prevenție în sănătatea orală au lipsit sau au fost minimalizate în ultimii 20 de ani și acest lucru se cunoaște în starea de sănătate generală a populației.

Atât lipsa de informare cât și lipsa apetitului de autoinformare în ceea ce privește parodontoza au condus la acest rezultat îngrijorător.

simptome paradontoză 30%
DIN POPULAȚIA GERMANIEI...

SUFERĂ DE PARODONTOZĂ ÎN DIVERSE STADII

Prin contrast, în Germania, mediile de educație și de informare desfășoară campanii bine structurate pentru prevenția bolilor orale, inclusiv a parodontozei, care este o boală cu instalare insidioasă.

Procentul totuși ridicat, de 30% din populație, demonstrează că stilul de alimentație modern este un factor important al apariției acestei boli.

2
despre paradontoză

DACĂ ATUNCI CÂND TE SPELI PE MÂINI ȚI-AR CURGE SÂNGE DIN DEGET, CÂT TIMP AI AȘTEPTA?

Gândește-te la următoarele: ai o rană la deget și, atunci când te speli dimineața sau seara, ea se redeschide și sângerează. Cât timp poți neglija această realitate? Trei zile, patru zile? O săptămână? După o lună sunt sigură că te întrebi de ce rana nu se vindecă...

Ar trebui ca și sângerarea gingiilor să fie tratată la fel ca orice altă rană a corpului.

„Da, sângerez în timp ce mă spăl pe dinți, dar asta se petrece de multă vreme și nu am pățit nimic serios.” Am auzit aceasta de foarte multe ori de la pacienții noștri. Lipsa unor simptome evidente îi liniștește și nu ajung niciodată să se îngrijoreze serios. Cu toate acestea, simptomele respective vor sosi garantat și atunci va fi destul de târziu în evoluția bolii parodontale...

În acest caz se aplică dictonul „Prevenirea este mai eficientă decât vindecarea!”

3
paradontoza 95%
DIN CEI AFECTAȚI DIN ROMÂNIA...

NU AU IDEE CĂ SUFERĂ DE O FORMĂ DE PARODONTOZĂ

Pe lângă faptul că 90% din populație are o formă sau alta de boală parodontală, 95% dintre acești bolnavi nu au idee de pericolul în care se află.

Înțelegem perfect că, în această lume, obiectele sunt supuse degradării. Suntem obișnuiți să mergem periodic la revizie cu autoturismul personal, să-i schimbăm cauciucurile și alte consumabile. Această filozofie sănătoasă nu se aplică însă și propriei persoane. Mersul periodic pentru „revizii”, în special la medicul stomatolog, este necesar!

paradontoza tratament 15%
DIN CEI AFECTAȚI DIN GERMANIA...

NU AU IDEE CĂ SUFERĂ DE O FORMĂ DE PARODONTOZĂ

În Germania, procentul celor care nu știu că au probleme parodontale mai ușoare sau mai grave este mult mai mic.

Iată rezultatul atunci când populația este corect informată și când menținerea sănătății face parte din cultura unui popor timp de zeci de ani.

3 lucruri care pot să meargă răuȘI CUM SĂ LE EVIȚI

Indiferent ce soluție alegi, caută mereu un
specialist care să te monitorizeze

PASIUNEA ȘI CONTROVERSELE DINTRE MEDICII GENERALIȘTI ȘI CEI SPECIALIȘTI SUNT PUTERNICE NU NUMAI ÎN ROMÂNIA CI ȘI PE PLAN MONDIAL. BUNUL SIMȚ SPUNE CĂ ÎNTRE UN MEDIC CARE A STUDIAT PARODONTOLOGIA 3 ANI ȘI UNUL CARE A FĂCUT CURSURI DE CÂTE 5 ZILE, TREBUIE SĂ EXISTE O DIFERENȚĂ!

6 MITURI ȘI ADEVĂRURIdespre parodontoză

1
tratament pentru paradontoza 83%
DIN POPULAȚIE CREDE CĂ...

PARODONTOZA NU POATE FI VINDECATĂ

În fazele incipiente ale bolii parodontale vindecarea completă este posibilă! Din această cauză este important să mergem la medicul stomatolog imediat ce observăm primele sângerări gingivale.

În stadiile avansate ale bolii, parodontoza poate fi controlată pentru a-i opri evoluția. Cu un plan de tratament bine pus la punct se poate chiar recupera o parte din stricăciunile provocate de boală.

Chiar și în cazul pierderii dinților, pentru a apela la implanturi este necesar să se mențină parodontoza sub un control atent.

2
tratament paradontoza 77%
DIN POPULAȚIE CREDE CĂ...

BOLNAVII DE PARODONTOZĂ VOR SUFERI ȘI DE AFECȚIUNI CARDIACE

Acesta este un adevăr parțial. Orice infecție cronică menținută în corp se poate răspândi către zona inimii. Cu toate acestea, menținerea bolii sub control va proteja corpul de apariția bolilor cardiace care au ca sursă infecțiile orale.

De aceea controlul parodontozei este important nu numai pentru salvarea danturii ci și a întregului corp.

3
paradontoza tratament 35%
DIN POPULAȚIE CREDE CĂ...

PRINCIPALA CAUZĂ A BOLILOR ORALE O REPREZINTĂ ALIMENTAȚIA OCCIDENTALĂ

Așa cum am văzut mai sus, chiar și în cazul unei populații conștiente și cu veleități culturale în menținerea unei sănătăți bune, procentul de bolnavi de parodontoză este destul de ridicat. Prin urmare este adevărat că alimentația modernă predispune la inflamarea gingiilor.

Este sănătos și pentru dantură să apelăm la alimente cât mai puțin procesate, eventual bio, bogate în fibre vegetale și a căror digestie, care începe întotdeauna în cavitatea bucală, să fie cât mai facilă.

Datorită acestei alimentații - căreia trebuie să recunoaștem că îi suntem prizonieri într-o măsură mai mică sau mai mare - este cu atât mai important să fim atenți la igiena orală.

4
paradontoza 90%
DIN POPULAȚIE CREDE CĂ...

DACĂ SCOȚI NERVUL UNUI DINTE MOBIL ACESTA SE VA FIXA MAI BINE

Nu este adevărat, studiile efectuate până în prezent au demonstrat că tratamentele endodontice efectuate pe dinții mobili nu au efecte în ceea ce privește stabilitatea acestora.

Cu toate acestea, dacă nu vorbim de parodontoză ci de un granulom (chist) la rădăcina dintelui, un tratament endodontic corect poate vindeca osul în acea zonă asigurând, indirect, o mai bună stabilitate a dintelui.

5
despre paradontoza 42%
DIN POPULAȚIE CREDE CĂ...

PARODONTOZA ESTE BOALA DINȚILOR FRUMOȘI

Este adevărat, pentru că parodontoza se instalează mai ușor la pacienții care aparent nu au probleme stomatologice și din această cauză nu frecventează medicii stomatologi.

De aceea este important ca toate persoanele să meargă la stomatolog cel puțin o dată la șase luni pentru control și igienizare, chiar dacă este cazul sau nu. În final este mult mai ieftin să ne menținem sănătoși decât să ne vindecăm!

6
paradontoza simptome 30%
DIN POPULAȚIE CREDE CĂ...

PARODONTOZA SE MOȘTENEȘTE

Nu este adevărat că parodontoza este o boală congenitală. Este totuși adevărat că moștenim o rezistență mai mică sau mai mare a gingiilor în fața inflamațiilor și a infecțiilor.

Copiii ai căror părinți au avut parodontoză nu se vor îmbolnăvi la rândul lor dacă sunt riguroși cu igiena orală și dacă merg periodic la programele de detartraj.

Respectarea unui stil de viață sănătos și corect,

inclusiv în igiena orală, reprezintă garanția sănătății pentru o lungă perioadă.

Aceasta nu înseamnă să mâncăm numai alimente „sterilizate” sau să evităm dulciurile. Sistemului imunitar trebuie să i se dea puțin de lucru pentru a fi mereu în alertă. O igienă orală corectă presupune să avem grijă de curățenia danturii de două ori pe zi. O cană de apă sau de ceai neîndulcit poate clăti dinții după consumul unei ciocolate. Detaliile mici, puse în aplicare, ne țin departe de problemele mari.

Întrebări pe care probabil deja le ai în minte

dacă ești lămurit în privința parodontozei și bănuiești că ai putea avea probleme, citește mai jos

DNA DOCTOR DALMA NAGY, MEDIC DENTIST PARODONTOLOG ȘI AUTORUL ACESTEI PAGINI

PRIMEȘTEîn acest moment PACIENȚI NOIpentru PARODONTOLOGIE

Vrei să fii unul dintre ei? Vrei garanția unui doctor iubit de pacienți?
CLICK AICI SĂ VEZI CUM POȚI DEVENI URMĂTORUL PACIENT FERICIT AL DOAMNEI DOCTOR DALMA NAGY

Author: Clinica IVORY

Comment: Daca mai aveti intrebari, nelamuriri sau comentarii va rugam sa le lasati aici. Vom face tot posibilul sa va raspundem cu promptitudine.

Author: ADINA DINU

Comment: îN URMA UNOR SÂNGERĂRI PERSISTENTE, NU NUMAI LA PERIAJ ,CI ȘI ÎN MOD SPONTAN, AM CONSULTAT MEDICUL STOMATOLOG. sS-a stabilit, în urma radiografiei, că este vorba de paradontoză marginală cronică, cu afectare osoasă 3 mm sus și jos. S-a făcut detartraj si s-a continuat 2 sapt. cu badijonaj bucal cu un preparat. ÎN CONTINUARE, GINGIILE SUNT INFLAMATE, DUREROASE ȘI SÂNGEREAZĂ SPONTAN. Oricum, sunt îmbunătățiri! S-A CONTINUAT CU ANTIBIOTIC-DOXICICLINĂ 31 DE ZILE. NU S-AU CERUT ANALIZE MEDICALE. TOTUȘI , EU AM DECIS SĂ RECOTEZ URM. ANALIZE- HEMOLEUCOGRAMĂ COMPLETĂ ȘI TIMPII DE COAGULARE-INR ȘI QUICK, CARE AU IEȘIT ÎN LIMITE NORMALE. Vă rog să îmi spuneți ce mai trebuie făcut? Vă mulțumesc anticipat! Cu considerație, A. Dinu

Author: Clinica IVORY

Comment: Buna ziua. Deoarece diagnosticul stabilit este parodontita marginala cronica cu distructie osoasa si pungi de cel putin 3 mm, ca tratament detartrajul nu este indeajuns! Inflamatia persista prin prezenta sangerarii, a durerii si prin tumefierea gingiilor! Ca tratament adecvat va recomandam chiuretajul subgingival care indeparteaza tesutul inflamat sugingival si biofilmul de pe suprafata radacinii dintelui. Atunci cand factorul inflamator este corect inlaturat din interior se va reduce in mod automat si inflamatia!

DACĂ VREI SĂ APROFUNDEZI INFORMAȚIILE, CONSULTĂ BLOGUL NOSTRU și citește despre serviciile clinicii IVORY

Află mai multe despre prețuri, manopere și comentează punând întrebările tale în mod public pe blog sau pe chat în situl clinicii IVORY.

comments powered by Disqus