Diabetul și sănătatea orală

ata dentara

Persoanele care au fost diagnosticate cu această boală trebuie să acorde o mare importanță sănătății orale, în condițiile în care această afecțiune poate să favorizeze apariția unor probleme de sănătate orală.

În cazul diabeticilor, producția de salivă poate să fie mai mică, de aceea este mai mare riscul să sufere de sindrom de gură uscată. De asemenea, poate să apară și respirația urât mirositoare. Din cauza nivelului crescut de glucoză din sânge, diabeticii sunt mai predispuși la afecțiuni parodontale precum gingivita și parodontita. Totodată, sunt mai predispuși și la infecții bacteriene. Diabeticii au un risc mai mare de pierdere a osului și a dinților. Din fericire, pot apela la implantul dentar, în cazul în care își pierd unul sau mai mulți dinți.

În cazul copiilor cu diabet, dinții pot erupe mai devreme decât în cazul celorlalți copii.

Ce trebuie să facă o persoană care suferă de diabet în ceea ce privește sănătatea orală

Pentru un diabetic este foarte important să aibă o igienă orală corespunzătoare, să aibă un periaj dentar corect, pe care să îl efectueze de două-trei ori pe zi. Folosirea aței dentare este, de asemenea indicată deoarece ajută la eliminarea mai precisă a resturilor de alimente căci pătrunde între spațiile dintre dinți, acolo unde perii de la periuța dentară nu reușesc să ajungă.

Este important, de asemenea, să meargă periodic la un control stomatologic, mai des decât persoanele sănătoase (de aproximativ trei-patru ori pe an).

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord