Lucruri neștiute despre periuțele de dinți

periuta de dinti

Primele periuțe de dinți erau făcute din peri de porc (de exempu în China Antică) sau erau niște crenguțe de copac, ronțăite la unul dintre capete, căpătând astfel forma unui creion cu mai mulți peri la capăt, numai bun pentru a curăța spațiile dintre dinți (acum 3500 de ani, în cazul babilonienilor si egiptenilor).

De la acele vremuri de demult, periuțele de dinți au evoluat și au apărut modele tot mai sofisticate. Însă, dincolo de utilitatea periuțelor de dinți, de modelele și de felul lor, există și lucruri haioase și curiozități despre acestea.

Periuța de dinți, invenția numărul 1

De exemplu, în anul 2003 periuța de dinți a fost declarată, în Statele Unite ale Americii, invenția numărul 1 fără de care oamenii nu ar putea să trăiască. Astfel, periuța de dinți a bătut invenții precum telefoanele inteligente și mașinile.

Alt lucru interesant despre periuțele de dinți, descoperit în urma unui sondaj realizat în Marea Britanie: un procent de 24% de persoane dintre cele chestionate au recunoscut că și-ar împărți periuța de dinți cu partenerul de viață. Mai mult decât atât, sondajul a scos la iveală cu 18% dintre cei chestionați și-ar împărți periuța cu copiii, 8% cu un prieten, iar 6% cu o celebritate.

Altă curiozitate legată de folosirea periuțelor de dinți: una din cinci persoane nu își mai aduce aminte care a fost ultima dată când a schimbat periuța de dinți.

Periuțe de dinți din păr de cal

Știai că în anul 1958 chinezii utilizau părul de cal pentru confecționarea periuțelor de dinți?

În anul 1870 William Addis, a fondat, în Marea Britanie, prima firmă care producea periuţe de dinţi din oscioare şi păr de vacă.

Cele mai populare periuțe dentare, albastre

Știai că oamenii folosesc cel mai des periuțe de dinți de culoare albastră? Pe locul doi se află periuțele de dinți de culoare roșie. Tu ce culoare preferi?

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!