De ce apar dinţii tociţi

dentist

În ceea ce priveşte cauzele care duc la apariţia acestui fenomen, acestea pot fi mai multe. Astfel, unul sau mai mulţi dinţi tociţi pot apărea la persoanele care au obiceiul să mestece obiecte dure (poate fi vorba despre obiceiul de a ţine un creion între dinţi sau de a ronţăi bomboane).

Unele alimente acide, cât şi băuturile carbogazoase, consumate în exces, pot duce la abraziune dentară, prin afectarea smalţului dintelui. Problema poate să apară şi la persoanele care au suc gastric cu un conţinut mai mare de acid clorhidric. Cei care suferă de reflux gastroesofagian sunt mai predispuşi la apariţia dinţilor tociţi.

Malocluzia duce la tocirea dinţilor

Bruxismul, adică scrâşnitul dinţilor în timpul somnului, favorizează apariţia abraziunii dentare.
Malocluzia, adică o muşcătură incorectă este şi ea un factor al abraziunii. Când o persoană muşcă dintr-un aliment, presiunea trebuie să se distribuie omogen. În caz contrar, poate apărea această complicaţie.

Tratamentul abraziunii dentare

Dacă ai fost diagnosticat cu abraziune dentară, tratamentul se face în funcţie de cauzele care au dus la apariţia acesteia.
Poate fi nevoie de plombare, de o coroană dentară sau de obturaţie. Ca să previi recidivele, trebuie să ţii cont de sfaturile medicului stomatolog. Trebuie să eviţi alimentele şi băuturile acidulate în exces, cât şi introducerea de obiecte tari în gură. De evitat este şi periajul dur al dinţilor, cu periuţe care au peri tari. Fumatul cu pipa este, de asemenea, contraindicat. De asemenea, se recomandă controlul stomatologic la fiecare şase luni de zile.

Dacă suferi de bruxism, o gutieră purtată pe timpul nopţii este soluţia perfectă.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

wpDiscuz