Operații cu lambou

operatie cu lambou

O metodă de tratament a bolilor parodontale avansate o reprezintă operațiile cu lambou. Acestea sunt proceduri invazive, care se folosesc în cazul pungilor parodontale adânci, pentru care nu poate fi folosită o altă metodă de tratament.

De asemenea, operația cu lambou mai poate fi recomandată pacienților care au abcese parodontale, celor care suferă de resorbție osoasă verticală, când se efectueză fără a utiliza un material de adiție, precum și în cazul intervențiilor de regenerare tisulară ghidată, când se efectuează prin folosirea unui material de adiție.

Avantajele intervenției:

  •  îi oferă acces ușor medicului stomatolog în zonele cu probleme
  •  intervenția poate să aibă loc la un singur dinte sau la mai mulți dinți
  •  nu produce tensiune în țesuturi
  • poate să se efectueze și pe întreaga arcadă

Pregătirea pentru intervenție

Înainte de intervenție, medicul stomatolog se va asigura că starea de sănătate a pacientului permite efectuarea unei asemenea proceduri. Apoi, el va face un detartraj și o curățare profesională a dinților, pentru a elimina placa bacteriană.

Cum se face

Pacientului i se va face o anestezie locală, astfel încât în timpul procedurii să nu simtă durere. După ce zona amorțește, medicul va folosi un bisturiu pentru a separa gingia de dinte sau de dinți, pentru ca apoi să ridice gingia sau să o îndoaie sub forma unei clapete. Astfel, medicul va avea o bună vizibilitate și acces direct la rădăcinile și la osul care susține dinții, pentru ca apoi să îndepărteze țesutul inflamat.

După terminarea acestor proceduri, gingiile vor fi plasate înapoi pe dinți și reatașare cu ajutorul suturilor. Unii medici utilizează cusături care se dizolvă singure, în timp ce alții folosesc ațe care trebuie îndepărtate între 7 și 10 zile de le intervenție.

La ce să te aștepți după operația cu lambou

Pacienții pot simți disconfort ușor până la moderat după procedură, iar medicul le poate prescrie medicamente pentru a calma durerea. Este important ca, după intervenție, pacienții să aibă grijă să folosească apă de gură cu proprietăți antibacteriene. Trebuie să își perieze dinții din zona neafectată de intervenție în mod normal și să folosească ață dentară.

Este posibil ca la unele persoane să apară umflături în locul intervenției. Este bine să folosească o pungă cu gheață pe care să o țină pe obraz. În unele situații, antibioticele pot fi prescrise pentru a preveni o infecție, medicamente care trebuie luate conform instrucțiunilor.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.