Ce conține pasta de dinți

pasta de dinti

Pasta de dinți a început să fie fabricată la sfârșitul secolului al XIX-lea, însă nu avea compoziția pe care o are în prezent. Dar ce este substanța pe care o folosim de două-trei ori pe zi la periajul dentar?

Producătorii de pastă de dinți fabrică această substanță folosind mai multe tipuri de ingrediente, în funcție și de criteriile pe care le îndeplinește pasta (poate fi pentru dinți sensibili, pentru albire, pentru copii, pentru cei care suferă de boli parodontale, etc..)

Flourul, ingredient de bază

Unul dintre ingredientele cele mai importante care intră în compoziția pastei de dinți este fluorul, cunoscut pentru că ajută la menținerea sănătății smalțului dentar, dar și pentru că menține dinții albi. Flourul este eficient în prevenirea apariției cariilor dentare.

Ingrediente importante din pasta de dinți sunt și substanțele abrazive. Substanțele abrazive au rolul de a lustrui, de a curăța și de a elimina petele de pe suprafața dinților. Niciunul dintre abrazivi nu ar avea efect de curățare asupra dinților fără acțiunea de spălare a unei periuțe de dinți.

Pasta de dinți conține și detergenți, scopul lor fiind descompunerea substanțelor de pe suprafața dinților care altfel nu ar fi solubile, ceea ce înseamnă că nu ar putea fi dizolvate doar cu apă. Deși am putea asocia cuvântul detergent cu produse de curățare mai aspre, detergenții din pastele de dinți sunt slabi, pentru a nu irita țesuturile.

Cel mai folosit detergent este sulfatul de sodiu lauril, folosit pentru ca pasta de dinți să facă spumă.

Apa se regăsește în pasta de dinți

În compoziția pastei de dinți intră și substanțe precum dioxidul de silicon, care nu lasă ingredientele să se separe, agenții umectanți, precum glicerina și sorbitolul, care ajută pasta să aibă textura cremoasă.

Pasta de dinți ar avea un gust destul de neplăcut fără adăugarea de agenți de aromatizare, motiv pentru care se adaugă mereu diverse arome naturale și artificiale, dar și îndulcitori cum ar fi zaharina.
Pasta de dinți conține desigur și apă.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.