Ce sunt coroanele dentare din porțelan

dinte de portelan

Aceste coroane sunt unele dintre cele mai bune opțiuni pe care medicii le au la îndemănă, datorită rezistenței crescute, dar și pentru că imită perfect dintele natural.

Coroanele de porțelan sunt aplicate în urma mai multor proceduri: medicul ia amprente pe care le trimite la tehnicianul dentar care le va confecționa, apoi este pregătit dintele, prin șlefuire. Urmează aplicarea unei coroane provizorii, până când este gata cea definitivă. Ultima etapă este cea de cimentare a coroanei de porțelan definitive. În primele zile, pacientul poate simți un disconfort atunci când consumă mâncăruri și băuturi calde sau foarte reci.

O coroană de porțelan poate să reziste între 7 și 20 de ani, în funcție de factori care țin atât de starea de sănătate a pacientului, cât și de obiceiurile sale în ceea ce privește igiena orală.

În ce situații pot fi utilizate

Coroanele din porțelan pot fi folosite pentru corectarea mai multor probleme care țin de estetica dentară:

  • pot să înlocuiască dinții decolorați din cauza tratamentului canalului radicular, dar și dinții pătați din cauza unor medicamente precum tetraciclina
  • pot să înlocuiască dinții tociți, rupți
  • pot fi folosite în cazul dinților aliniați incorect, neuniformi sau care prezintă neregularități
  • pot fi utilizate în cazul unui implant dentar, pentru a reconstrui partea de la suprafață
  • pot fi corectate micile spații dintre dinți

Avantaje ale coroanei dentare de porțelan

  • culoarea poate fi aleasă astfel încât să semene cu cea a dinților naturali
  • este rezistentă, însă persoana care poartă una sau mai multe coroane de porțelan nu trebuie să muște din alimente tari ( bomboane, alune, fistic)
  • este bine tolerată de gingii
  • nu este afectată de pete dentare, ceea ce înseamnă că poți bea ceaiuri, vin sau cafea fără să te temi că se vor păta dinții

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.