Tratament de canal sau extracție și implant dentar?

tratament endodontic pe canal

Atât tratamentul de canal, cât și implantul dentar pot avea aceeași rată de succes. În ceea ce privește rezistența, acestea pot să dureze 15-20 de ani, chiar și mai mult.

Rata de succes a unui tratament de canal este cuprinsă între 92% și 97%, în timp ce rata de succes a unui implant dentar este situată între 95% și 99%. Totodată, oricare dintre variante ar alege pacientul, după intervenție există un disconfort în ambele situații.

Alegerea uneia dintre aceste două metode ar trebui făcută în funcție de dorința pacientului, dar și de starea sa generală de sănătate. Trebuie, de asemenea, să fie evaluați factorii de risc asociați fiecărui tratament în parte. În momentul în care un pacient află că este apt pentru oricare dintre proceduri un alt factor care va conta în luarea deciziei îl reprezintă costurile.

În cazul în care pacientul are o boală parodontală avansată, atunci metoda de tratament indicată este implantul dentar.

Ce presupun procedurile

Există destule diferențe între cele două proceduri. Implanturile dentare necesită extracția dintelui, urmată de intervenții chirurgicale pentru a introduce implantul. Pentru acest tip de intervenție este nevoie de circa 3-6 vizite la cabinetul stomatologic, iar costurile sunt destul de ridicate. Întreaga procedură poate dura aproximativ 4-12 luni.

Pe de altă parte, tratamentul de canal presupune salvarea dintelui natural, prin îndepărtarea pulpei dentare inflamate, după care este curățat interiorul dintelui, umplut cu material de tip gutapercă, apoi sigilat cu o plombă provizorie. Este nevoie de aproximativ șase vizite la medic, până când dintele este complet vindecat. Tratamentul de canal nu poate fi făcut dacă infecția a afectat atât de mult dintele încât acesta nu mai poate să fie salvat.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.