Tehnologii dentare: ce este nou

servicii stomatologice

Cabinetele medicilor sunt dotate cu aparate de ultimă generație, din ce în ce mai eficiente, capabile să readucă zâmbetul pe buzele pacienților.

Laser pentru detectarea cariilor dentare

Instrumentele convenționale folosite de către medicii stomatologi pentru a găsi carii dentare sunt din ce în ce mai adesea inlocuite cu instrumente moderne.

Unul dintre acestea este laserul, care funcționează cu ajutorul unui fascicul de lumină. Cariile pot fi detectate în stadiu incipient al leziunilor carioase. În afară de detectarea cariilor, laserul stomatologic poate fi folosit pentru diverse tratamente: în caz de sensibilitate dentară, pentru albirea dinților, pentru sterilizarea canalelor radiculare, pentru îndepărtarea excesului de țesut gingival.

Tehnologia CAD- CAM

Computer Assisted Design – Computer Assisted Manufacture, adică tehnologia CAD-CAM, este folosită pentru restaurările dentare de mai bine de 25 de ani, fiind într-o continuă evoluție. Medicul folosește o cameră performantă de filmat, apoi, pe baza imaginilor captate, se va face restaurația dentară de care este nevoie. Scanarea se va face digital, precizia fiind mult mai mare decât în cazul unei amprente clasice.

Aparate dentare invizibile

O inovație în stomatologie o reprezintă și aparatele dentare invizibile. Acestea sunt ideale nu numai din punct de vedere estetic ci și pentru gradul ridicat de confort pe care îl oferă pacientului. Aparatele dentare invizibile sunt recomandate celor care suferă de malocluzie. Aceste aparate sunt confecționate pentru fiecare pacient în parte, în funcție de particularitățile sale.

Alte inovații sunt sistemele performante de albire a dinților, tratamentele endodontice realizate la microscop, obturațiile de canal 3 D.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar