Diferențele dintre implantul clasic și mini-implantul dentar

implant dentar

Mini implanturile dentare au forma unei tije subțiri, fiind confecționate din titan. Acestea se aseamănă mult cu implantul dentar clasic, însă există și câteva diferențe între ele.

Mini implanturile dentare au aceeași structură ca și implanturile clasice însă diferă mărimea, fiind mai mici. Mini implantul dentar se foloseste temporar, doar în scop ortodontic.

Un implant dentar tradițional are, în general, un diametru cuprins între 3 și 6 mm. Un mini implant dentar are, de obicei, jumătate din dimensiunea unui model clasic, între 1,8 mm și 3 mm.

Există mai multe motive care pot duce la folosirea unui mini implant dentar.  În primul rând, este vorba despre persoanele care nu au suficientă densitate osoasă pentru a susține un implant de dimensiune completă. Totodată, este ideal pentru fixarea protezelor dentare la persoanele în vârstă, dar și pentru înlocuirea incisivilor.

Din nefericire, un mini implant nu oferă pacientului aceeași durabilitate și stabilitate pe care o oferă un implant clasic.

Avantaje ale mini implantului dentar:

  • procedura este minim invazivă și se efectuează sub anestezie locală;
  • spre deosebire de implantul clasic, procedura mini-implantului este una care ia mai puțin timp, durata fiind de aproximativ 20 de minute; în anumite cazuri poate să dureze până la o oră;
  • perioada de recuperare a pacientului este mai scurtă, spre deosebire de un implant clasic; gingia se va reface în aproximtiv 14 zile de la procedură;
  • mini-implantul este mult mai ușor tolerat, fiind foarte puține cazuri în care să fie respins de organismul pacientului;
  • procedura implică mult mai puțin disconfort post-intervenție pentru pacient;
  • este o opțiune pentru cei care nu vor să apeleze la adiția de os;
  • costurile fac și ele diferența între cele două tehnici, mini-implantul fiind mai ieftin decât un implant dentar clasic.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar