Diferențe între metodele de albire a dinților

detartraj

Efectul dat de albirea dinților poate să dureze între șase luni și doi ani, în funcție de metoda folosită, dar și de alți factori care țin de pacient.

Albirea dentară profesională, metodă sigură

Una dintre cele mai sigure metode de albire a dinților, populară în întreaga lume, este cea efectuată în cabinetul stomatologic. Nu există riscul ca albirea să fie executată incorect pentru că procedeul este făcut de către un specialist.

O metodă excelentă este folosirea lămpii Zoom, un sistem de ultimă generație, care se bazează pe un fascicul de lumină care acționează asupra gelului de albire ce se aplică pe suprafața dintelui. În urma albirii, dinții se pot decolora cu până la opt nuanțe.

O altă soluție de albire în cabinetele stomatologice o reprezintă activarea gelului de albire cu laserul, procedură în urma căreia dinții se pot albi cu până la cinci nuanțe.

Avantaje ale albirii dentare în cabinet

  • procedura este rapidă, nu durează mai mult de o oră, indiferent de metoda aleasă; Este posibil ca etapele pregătitoare (detartraj, periaj) să dureze în plus față de timpul dedicat albirii
  • este o metodă mult mai sigură pentru persoanele care au gingii sensibile pentru că medicul știe exact ce tip de gel de albire să folosească;
  • înainte de procedură, medicul stomatolog face o analiză a smalțului dintelui ceea ce îi permite să își dea seama de cauza îngălbenirii; în funcție de acest lucru va alege și metoda de albire.

Albirea dinților acasă

Pentru albirea dentară ai la îndemână și produse care se găsesc în comerț și pe care le poți utiliza acasă, conform instrucțiunilor.

Este cea mai convenabilă metodă de albire a dinților din punct de vedere al costurilor. Implică folosirea unui kit de albire, cumpărat din magazin sau farmacie, care conține un gel de albire cu o concentrație mai mică decât cea a produselor de albire profesională. Gelul este aplicat pe dinți fie prin intermediul unor benzi, fie direct din tub, după care se fixează cu ajutorul unor gutiere. Cei care folosesc aceste metode trebuie să știe că există riscul ca dinții să nu se albească uniform.

Un risc la care se supun cei care aleg astfel de metode este acela de a face rău atât gingiilor cât și smalțului dentar în cazul în care le folosesc incorect sau în cazul în care utilizeaza mult prea des kituri de albire a dinților.

Avantajul acestor produse de albire este că ele pot fi folosite oricând, persoana care le utilizează nu este condiționată de o vizită în cabinetul medicului stomatolog.

Pentru a te asigura că îți vei menține sănătatea orală este indicat să faci un consult stomatologic înainte de a opta pentru varianta de albire a dinților la tine acasă.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.