Complicații ale anesteziei dentare

anestezia dentara

Procedurile stomatologice sunt, cel mai adesea, dureroase pentru pacient. Pentru ameliorarea acestora este nevoie de anestezie.

Anestezia dentară făcută în timpul procedurilor stomatologice poate fi locală, în cele mai multe cazuri, dar și generală. Anestezia generală se aplică atunci când sunt situații severe, fiind o practică destul de rar utilizată.

Anestezia este o procedură care poate să declanșeze unele reacții adverse și complicații. Riscul de complicații și reacții adverse este unul foarte mic, fiind o practică de rutină care are loc în cabinetul stomatologic, însă complicațiile pot apărea.

Incapacitatea de a clipi

O reacție adversă a anesteziei poate să fie incapacitatea de a clipi cu unul sau cu ambii ochi.

Pareza facială tranzitorie apare în cazul în care acul a fost introdus prea adânc ori prea sus în nervul alveolar. Dacă acest lucru s-a întâmplat, pacientul va avea colțul gurii căzut și nu va avea control asupra mimicii aproximativ o oră de la intervenție.

Leziuni ale nervilor   În cazul în care acul de la seringă pătrunde în mod direct în nerv, rezultatul poate fi prezența amorțelilor și a durerilor care pot dura săptămâni sau luni de zile. Din fericire, leziunile nervilor sunt foarte rar întâlnite în urma unei injecții cu anestezic, în conformitate cu Societatea Americană de Anestezie.

Printre complicații se mai numără tulburări de vedere, cât și leziuni vasculare. În situații destul de rare, dacă pacientul face mișcări bruște, atunci poate să se rupă acul de la seringa cu anestezic.

Accentuarea bătăilor inimii, pentru unul sau două minute, poate fi o altă reacție adversă a anesteziei.

Alte complicații care mai pot apărea

  • durerea intensă, de scurtă durată
  • sângerări locale și umflarea locului unde a fost făcută anestezia, dacă acul pătrunde un vas de sânge
  • reacție alergică la unul dintre compușii anestezicului
  • pierderea conștienței
  • scăderea tensiunii arteriale (hipotensiune)
  • convulsii

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.