Totul despre periuța de dinți electrică

periuta de dinti electrica

Periajul dentar efectuat cu ajutorul unei periuțe electrice te ajută să cureți eficient dinții și gingiile, astfel încât să ai un zâmbet sănătos. Cum există multe modele, cu diferite funcționalități, alegerea poate fi una dificilă.

Înainte să treci de la periuța clasică la cea electrică sau înainte să înlocuiești periuța electrică veche, este important să știi câteva lucruri despre aceste modele. Periuțele de dinți electrice nu curăță numai dinții, ci și gingiile, obrajii și limba.

Studiile au arătat că modelele care se rotesc la 360 de grade au mai multă eficiență, pentru că oferă o curăare mai bună a cavității bucale, ceea ce înseamnă că scade riscul apariției cariilor.

Periuță cu cronometru

Ca să te asiguri că acorzi timpul necesar unui periaj corect, există periuțe de dinți care au cronometru. Medicii stomatologi recomandă ca periajul să dureze minimum două minute, ca să fie eficient. Unele modele te alertează după ce trec 30 de secunde de periaj, ca să nu insiști prea mult asupra unor dinți și prea puțin pentru alții.

Unele modele au indicator de presiune, ceea ce înseamnă că te vor avertiza în momentul în care periajul este prea apăsa și îți poate răni gingiile. De asemenea, acest sensor protejează și smalțul dinților.

Poți opta pentru perii electrice cu programe de periaj

Există periuțe electrice care au mai multe programe de periaj, adaptate nevoilor tale. Astfel, unele sunt concepute pentru dinți sensibili, în timp ce altele pot oferi  o curățare în profunzime. Există și periuțe cu vibrații sonice, foarte eficiente pentru îndepărtarea plăcii bacteriene.

Cu baterie sau cu acumulator?

Peruțele de dinți electrice pot fi cu baterie sau cu acumulator. Cele cu baterie necesită schimbarea acestora când se descarcă, în timp ce periuțele care au acumulator se încarcă, nu trebuie să cumperi baterii.

Dacă te temi de zgomotul pe care îl poate face periuța de dinți, află că există modele care au un nivel de zgomot redus.

Există modele destinate nu numai adulților, cât și pentru copii. Cele pentru copii sunt mai mici, au culori atractive și au peri moi, astfel încât să nu afecteze gingiile.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.