De ce ne dor dinții

stomatita

Durerile dentare sunt unele dintre cele mai supărătoare pe care le poate simți o persoană. Pot fi moderate și constante, ori pot apărea brusc, situație în care durerea este greu de suportat.

În spatele acestor dureri se pot afla mai multe cauze. Cel care poate stabili cauza durerii este medicul stomatolog, în urma unui consult de specialitate. Iată care sunt factorii care pot declanșa o durere dentară:

Cariile

Cea mai comună cauză a durerilor de dinți sunt cariile dentare, provocate de bacteriile care „rod“ smalțul dentar și ajung la pulpa dentară.

Eroziunea dentară

Mâncărurile bogate în acizi pot duce la eroziunea smalțului dintelui, ceea ce va provoca un disconfort celui în cauză. Durerea resimțită este una intensă și apare în momentul în care consumi alimente fierbinți, prea reci sau foarte dulci.

Retracția gingivală

O durere de dinți poate să apară și din cauza retracției gingivale, ceea ce îneamnă că rădăcina dintelui nu mai este bine protejată. Înainte de apariția durerii mai pot apărea simptome precum sângerarea gingivală.

Abcesul dentar

Una dintre cele mai puternice dureri de dinți apare din cauza unui abces dentar. Pacientul simte cum îi pulsează zona afectată, iar gingia este roșie și inflamată. Cel care experimentează o asemenea durere trebuie să se prezinte de urgență la cabinetul medicului stomatolog. Și infecțiile sinusurilor pot provoca dureri de dinți.

Pierderea unei plombe

Durerea dentară poate să apară și în urma pierderii unei plombe. Zona devine una sensibilă, iar durerea apare imediat după ce mesteci un aliment.

Un dinte fracturat

O altă cauză a durerilor dentare poate fi fracturarea unui dinte. De asemenea, durerile îi pot afecta pe cei care suferă de bruxism, din cauza presiunii care se formează.

Durerile pot apărea și în urma unor tratamente stomatologice, precum obturațiile de canal.

Erupția dentară

În momentul în care erup măselele de minte, persoana afectată poate simți o durere constantă. Trebuie să te prezinți la medic, căci poate fi nevoie de o intervenție chirurgicală, doarece molarul nu poate erupe.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Consultatie primarastomatologie generala100
Consultatie de ocluzologiespecialitate150
Consultatie parodontologiespecialitate150
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar