Cum tratezi gingiile iritate

tratament stomatologic

Gingiile iritate, care sângerează, reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme stomatologice. Dacă observi sânge în chiuvetă, după periajul dentar, dacă simți disconfort când mănânci sau dacă îți simți gingiile umflate, este indicat să mergi la un consult stomatologic.

Până să ajungi la medicul dentist, poți să iei măsuri și acasă. De asemenea, există și măsuri de prevenire, astfel încât să nu te mai confrunți cu astfel de probleme.

În multe cazuri, sângerarea gingivală poate fi un semn al gingivitei. Lăsată netratată, poate duce la apariția bolii parodontale.

Cel mai frecvent motiv al gingiilor dureroase, care sângerează, este o igienă orală incorectă. Astfel, se creează un mediu favorabil plăcii bacteriene. Sistemul imunitar luptă cu inflamația, apărând astfel de simptome neplăcute. Pot apărea chiar și abcese, care necesită un control de urgență la medicul stomatolog.

Din fericire, există câteva metode simple pentru  îmbunătățirea sănătății gingiilor:

Alege o periuță de dinti cu peri moi, pentru că perii mai tari ar putea răni mai tare gingiile, contribuind la inflamarea acestora. Totodată, periuțele cu peri tari folosite în exces pot contribui la distrugerea smalțului dinților.

Un alt sfat de care să ți cont este să folosești cu blândețe ața dentară, pentru că și aceasta poate contribui la iritațiile gingivale.

Consecvența igienei orale, importantă

Este important să ai o igienă orală constant, ceea ce înseamnă că trebuie să te speli pe dinți de două ori pe zi, după mese.

Și un regim alimentar echilibrat, care să conțină alimente bogate în calciu și vitamina C, este important pentru protecția contra afecțiunilor gingivale. Aceste vitamine și minerale ajută sistemul imunitar să rămână puternic și să lupte eficient cu placa bacteriană.

Sunt gingiile dureroase un motiv de îngrijorare?

În cele mai multe cazuri problema dispare cu ajutorul unei igiene orale riguroase. Însă dacă simptomele nu dispar sau, din contră, se agravează, mergi la medicul dentist. Lăsată netratată, problema crește riscul apariției parodontozei, care este principala cauza a pierderii dinților la persoanele adulte.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar