Cum alegi apa de gură

apa de gura

Apa de gură are proprietăți antibacteriene și ajută la îmbunătățirea igienei orale. Însă aceasta trebuie aleasă în funcție de mai mulți factori, astfel încât să fie potrivită nevoilor tale.

Apa de gură nu înlocuiește periajul dentar, ci este o măsură suplimentară pentru protejarea cavității orale. Există mai multe tipuri din acest lichid, fiind de ajutor pentru ameliorarea și tratarea mai multor probleme.

Apa de gură ajută la prevenirea cariilor, la combaterea mirosului urât al respirației, dar are și proprietăți antibacteriene. Apele de gură pot fi clasificate în:

Ape de gură pentru copii

Există apă de gură cu care copiii își pot clăti gura. Însă folosirea acesteia nu este recomandată mai devreme de vârsta de șase ani, pentru că există riscul crescut ca micuții să înghită lichidul.  Apa de gură pentru copii nu trebuie să conțină alcool, este fluorizată , oferind protecție contra tartrului și cariilor.

Apa de gură se folosește după periajul dentar. Cavitatea bucală se clătește cu acest lichid circa un minut.

Ape de gură contra cariilor

Unii oameni sunt mai predispuși la carii dentare, fie din cauza dietei, fie au o predispoziție geentică sau chiar din cauza formei dinților. Adulții au la dispoziție apă de gură contra cariilor, care au proprietăți antiseptice, care previn formarea plăcii bacteriene. Se pot folosi și în cazul unor afecțiuni gingivale.

Există sortimente de ape dentare cu flour, care ajută tot la prevenția apariției dinților cariați. Acest lucru se întâmplă deoarece întăresc smalțul dinților, oferind o mai bună protecție contra acizilor.

Apă de gură antibacteriană

Placa dentară, formele ușoară de gingivită, pot fi ameliorate cu ajutorul unei ape de gură cu proprietăți antibacteriene. Aceste tipuri de apă de gură conțin o cantitate mai mare alcool, fiind mai eficiente în procesul de reducere a bacteriilor. Un alt tip de apă de gură la care poți apela este cea pentru reîmprospătarea respirației.

Ca să alegi varianta potrivită, este indicat să ceri sfatul unui medic stomatolog, pentru că el știe cel mai bine care sunt problemele cu care te confrunți.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar