Mini ghid pentru gingii sănătoase

detartraj

Când vorbim despre sănătatea orală, este important să ai dinți puternici, fără carii, dar și gingii sănătoase.

Înroșirea, inflamarea și sângerarea gingiilor sunt printre cele mai frecvente probleme ale acestora.

Detartarajul, foarte important

Dacă gingiile sângerează după fiecare periaj și sunt roșii, poate fi începutul unei parodontite. De aceea, trebuie să iei măsuri din timp, ca afecțiunea să nu avanseze. O soluție de tratament o reprezintă detartrajul, pentru eliminarea plăciii bacteriene. Un chiuretaj subgingival este o altă procedură folosită, pentru a curăța foarte bine tartrul și placa bacteriană de la nivelul rădăcinii dinților. Procedura se poate face și sub anestezie locală, astfel încât pacientul să nu simtă disconfort. Aceste tratamente sunt cele mai eficiente pentru îndepărtarea plăcii bacteriene.

Soluții în caz de gingii retrase

O problemă care afectează un număr mare de persoane este retracția gingivală, care, în timp, poate duce chiar la pierderea dinților. Pentru a stabili tratamentul adecvat, este nevoie de un examen stomatologic în urma căruia să se stabilească factorii care au dus la apariția problemei. Medicul poaate să apeleze la grefe de țesut conjunctiv și de gingie, dar și la lambouri pediculate. Cei care suferă de gingii retrase trebuie, de asemenea, să aibă grijă la periajul dentar, să fie făcut cu o periuță de dinți cu peri moi.

Periajul prea energic, efectuat de ani de zile, cu o perie prea tare, poate provoca o retracție a gingiilor în jurul bazei dinților.

Este bine de știut că procedurile  chirurgicale pot rezolva doar parțial recesia gingivală, ceea ce înseamnă că pacientul poate să aibă nevoie și de alte metode de tratament.

Cum păstrezi sănătatea gingiilor

– un periaj dentar efectuat de trei ori pe zi, care să dureze aproximaiv două minute, astfel încât să fie îndepărtată placa bacteriană;

– periuța de dinți trebuie să fie schimbată la una-două luni;

– folosirea aței dentare, înainte de periajul dentar;

– clătirea gurii cu apă de gură, căci ajută la eliminarea bacteriilor.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar