Laserul în stomatologie

albire dinti laser

Mai puțină durere, mai multă performanță, precizie și rezultate mai bune: acestea sunt principalele beneficii ale terapiei cu laser în medicina dentară.

Laserterapia este o opțiune ideală și pentru cei care se tem de tratamentele clasice, din caua durerii sau a zgomotului frezei dentare. Tratamentul cu laser îi permite pacientului să fie mai puțin stresat, din cauză că nu mai apar stările de anxietate.

Metodă minim invazivă

Laserul reprezintă o procedură minim invazivă, care acționează ca un „bisturiu de lumină”. Mai exact, instrumentul se folosește de energia luminii pentru tratarea problemelor stomatologice.

Se poate folosi pentru efectuarea rapidă a mai multor tratamente: în caz de carii dentare în faze incipiente,  pentru tratamente non-chirurgicale ale gingiilor, în tratamentul pungilor parodontale, pentru procedurile care implică țesuturile moi, pentru tratamente de canal. De asemenea, laserul ajută medicul dentist să detecteze mai bine cariile dentare. Este o procedură precisă și eficientă.

Procedurile cu laser nu au nevoie de anestezie în cadrul celor mai multe proceduri. În tratamentul cariilor laserul are beneficiul de a steriliza în profunzime țesuturile, ceea ce înseamnă că riscul de recidivă devine aproape inexistent. Sterilizarea este la fel de eficientă și în cazul procedurilor care implică țesuturile osoase de la nivelul cavității bucale.

Pacienții care apelează la tratamentele cu laser au risc minim de sângerări în timpul procedurilor. Nu sunt necesare nici suturi, în cele mai multe dintre tratamentele efectuate cu ajutorul laserului stomatologic. Laserterapia poate fi utilizată și în tratarea hipersensibilității dentare, care se manifestă atunci când persoana afectată consumă alimente prea reci, prea fierbinți sau dulci. Datorită efectului antibacterian, laserul este foarte util în tratamentele endodontice.

Laserul, pentru albire dentară

Tehnologia cu laser poate fi utilizată și pentru albire dentară. Procedura are o durată cuprinsă între 30 de minute și oră și este nedureroasă. Efectele acestui tratament de albire ar trebui să dureze între trei și cinci ani.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar