Air flow-ul dentar, când este necesar

tratament stomatologic

Air flow-ul dentar este o metodă inovatoare de curățare a dinților, care acționează blând asupra suprafeței dentare.

Dispozitivul generează un jet de apă, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu, jet care acționează cu o presiune mare. Cu ajutorul acestui dispozitiv este curățată foarte bine suprafața dinților, fiind o variantă foarte confortabilă pentru pacient.

Îndepărtează placa bacteriană

Tehnica air flow este folosită în special pentru îndepărtarea plăcii bacteriene, cât și pentru eliminarea petelor de pe dinți. Este o tehnică de trei ori mai rapidă în ceea ce privește eliminarea petelor și a plăcii bacteriene față de metodele clasice. De asemenea, poate fi utilizată și pentru tratarea periodontitei, căci poate pătrunde și în pungile parodontale. O altă indicație a acestui aparat este după un tratament clasic de detartraj.

Dispozitivul este ideal pentru cei care suferă de sensibilitate dentară, datorită absenței contactului direct cu suprafața dentară, neexistând vibrații și căldură, ci și pentru că particulele fine folosite de aparat acționează ca un lipici pentru tubulii care se găsesc pe suprafața dintelui.

Metoda are rezultate rapide . O ședință durează aproximativ jumătate de oră și este bine să treacă minimum trei luni între tratamente. Pentru confortul pacienților, este recomandat ca aceștia să poarte echipament de protecție. Aparatul poate fi utilizat și pe suprafața dinților care au fost implantați, nu este dăunătoare.

Metodă de igienizare

Air flow-ul este folosit și ca metodă de igienizare înaintea unor proceduri stomatologice.

Ideal pentru utilizare înainte de începerea tratamentului ortodontic

Lustruirea prin air flow este un mod ideal de curățare înainte ca medicul să facă proceduri  de bonding dentar, deoarece înlătură aproape sută la sută  bacteriile.

Tratamentul nu este recomandat persoanelor care au o infecție contagioasă și nici celor care urmează un tratament medicamentos cu corticosteroizi.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar