5 greșeli de îngrijire a dinților

igiena orala in familie

Anumite gesturi aparent inofensive pot afecta serios sănătatea danturii și a gingiilor. Descoperă care sunt aceste obiceiuri, astfel încât să nu le mai faci.

Astfel, scade riscul apariției cariilor dentare, al îngălbenirii dinților, cât și al apariției respirației urât mirositoare.

  1. Folosești dinții ca pe niște intrumente

O greșeală frecventă pe care o fac mulți dintre noi este folosirea dinților ca pe niște instrumente de desfăcut sticle ori pungi, pentru că pot afecta smalțul dinților și pot duce la apariția de fracturi și fisuri dentare. La fel de nociv este și obiceiul de a roade creioane. Când smalțul este deteriorat, atunci dintele devine mai predispus la apariția cariilor dentare. Nu este bine nici să ronțăi bomboane sau medicamente, în special cele pentru dureri în gât.

  1. Îți faci un piercing în gură

Un alt obicei care la prima vedere pare unul care nu ți-ar putea afecta dantura este piercingul. Specialiștii spun că, dimpotrivă, un piercing poate să ducă la apariția de fracturi ale dintelui, pe măsură ce trece timpul. Totodată, acestea pot provoca dificultăți la mestecarea alimentelor, dar pot duce și la apariția unor infecții.

  1. Nu te speli pe dinți seara

De cele mai multe ori din comoditate, multe persoane sar peste periajul dentar seara, înainte de culcare. Este greșit, deoarece astfel bacteriile care duc la apariția cariilor au un mediu favorabil ca să se înmulțească. Dacă nu ai posibilitatea să te speli pe dinți, din anumite motive ( ești în concediu și ai uitat periuța acasă) poți găsi o soluție de compromis: îți clătești cavitatea bucală cu apă de gură, pentru că este un bun dezinfectant.

  1. Amesteci tutunul cu alcoolul

Un alt obicei dăunător, la care ar trebui să renunți, este combinația de alcool și tutun. Este cunoscut faptul că țigările favorizează apariția cariilor dentare și a parodontitei, duc la îngălbenirea dinților.  În combinație cu alcoolul, aceste efecte sunt accelerate. Fumatul și alcoolul duc și la apariția mirosului neplăcut al respirației.

  1. Bei cafea în exces

Excesul de cafea, dar și de vin roșu sau de ceaiuri pot  fi de vină pentru apariția petelor de pe dinți. Și băuturile acidulate băute în exces sunt nocive pentru dantură, căci duc la deteriorarea smalțului dinților.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar