Tinerii, tot mai afectați de eroziunea dentară

estetica dentara

Tinerii sunt din ce în ce mai afectați de eroziunea dentară, fenomen care afectează smalțul dinților ducând chiar la pierderea acestora.

Cele mai noi date în domeniu arată că aproximativ 30% dintre adulții tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani au semne de eroziune dentară. Chiar și copiii sunt afectați, existând un procent cuprins între 2% și 57% de micuți afectați, în funcție de țara în care locuiesc aceștia, potrivit unor date ale oamenilor de știință de la Universitatea din Adelaide, Australia.

Eroziunea dentară este din ce în ce mai recventă la tineri din cauza stilului de viață, bazat mult pe alimente acide, care favorizează eroziunea dentară. Fenomenul duce la subțierea treptată a smalțului, la apariția dinților îngălbeniți și la pierderea strălucirii acestora.

Și unele afecțiuni,precum bulimia și anorexia, pot fi un factor care cauzează eroziunea dentară. De aceea,e ste important identificarea cauzei, pentru a stopa eroziunea, cât și măsurile de precauție.

Periajul dentar se face cu o periuță cu peri moi

O persoană poate scădea riscul de uzură prin reducerea aportului de alimente și băuturi acidulate. Dacă ai consumat alimente acide, bea apă, căci ajută la reducerea acidității.

Totodată, dacă ți se prescriu medicamente despre care știi că pot afecta smalțul dentar ai posibiliatatea de a dscuta cu medicul, ca să îl schimbe.

Printre cele mai afectate persoane din cauza sensibilității dentare se numără cei diagnosticați cu bruxism. Este foarte important ca în timpul somnului să se protejeze cu o gutieră nocturnă.

Poți folosi o apă de gură care să conțină fluor, căci protejează învelișul de la suprafața dintelui. Pentru periajul dentar este indicată folosirea unei periuțe cu dinți moi.

Bea mai multă apă, în special în perioadele dintre mese, pentru că ajută la eliminarea acidității din cavitatea bucală, mai ales dacă ai mâncat alimente acide, precum citricele sau prunele.

De asemenea, este important controlul periodic la medicul stomatolog.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar