Informații despre fațete dentare

inlay, onlay, ceramica

Fațetele dentare sunt alegerea perfectă pentru a corecta probleme dentare minore. Principala calitate a acestora este aceea că imită foarte bine dintele natural.

Fațetele sunt destinate, așadar, dinților din față, așa că nu poate fi luată în considerare folosirea acestora pentru molarii situați în partea din spate a cavității bucale.

O fațetă dentară are durabilitate și imită perfect dintele natural, de aceea sunt folosite cu succes în cabinetele medicilor stomatologi. Fațetele pot fi confecționate din porțelan, din rășini compozite ori din zirconiu.

Când sunt indicate

Fațetele dentare sunt recomandate în mai multe situații. Dacă o persoană nu este mulțumită de culoarea dinților, poate apela la un astfel de tratament. Uneori,  dinții se pot îngălbeni sau se pot păta, fie din cauza stilului de viață (fumat, cafea …) fie în urma tratamentelor medicale, ca de exemplu, administarea repetată de antibiotice în copilărie. Fațetele dentare sunt o opțiune ideală în acest caz. Mai pot fi utilizate pentru schimbarea formei danturii.

Unele persoane pot avea dinții prea scurți ori ciobiți sau fisurați, în urma unor accidente ale vieții de zi cu zi. Această tehnică permite remodelarea danturii, astfel încât aceste diferențe să nu mai fie vizibile.

Alinierea incorectă a danturii poate fi îmbunătățită prin fațetarea dentară. Astfel, este înlocuit tratamentul ortodontic. Și spațiile inestetice dintre dinți pot fi corectate printr-o astfel de procedură.

Cum se realizează

Pentru procedeul de fațetare este nevoie de două-trei vizite la cabinetul medicului stomatolog. De obicei, la primul consult are loc o ajustare a dinților, cât și amprentarea danturii. Amprenta va fi trimisă la un laborator, pentru a fi turnate fațetele. La a doua ședință urmează procedeul de turnare a fațetelor dentare. Dacă acestea se potrivesc, urmează cimentarea definitivă. În cazul în care fațetele nu sunt potrivite se vor mai face ajustări, de aceea va fi nevoie de o a treia ședință la medicul stomatolog.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

wpDiscuz