Probleme dentare care îți afectează zâmbetul

zambet perfect

Un studiu recent a arătat că zâmbetul unei persoane joacă un rol important în modul în care suntem percepuți de alții. Astfel, persoanele cu dinții albi au fost percepute ca fiind mai atractive și mai inteligente decât oamenii cu dinții de culoare mai închisă.

Ca să ai un zâmbet perfect, este important să acorzi atenția cuvenită danturii și să ai grijă de igiena orală.

Albirea dinților

În cazul în care dinții s-au îngălbenit, mai ales dacă ești fumător sau dacă bei cafea sau băuturi carbogazoase în exces, ai la îndemână soluția albirii dinților. Vorbește cu un medic stomatolog, ca să vezi ce tratament de albire ți se potrivește. Tot cu dentistul discută și dacă ai pete pe dinți.

Ai grijă să îți menții gingiile sănătoase

Un periaj corect și folosirea aței dentare  mențin sănătatea gingiilor, pentru că previn acumularea plăcii bacteriene.  Afecțiunile gingivale se manifestă, de cele mai multe ori, prin înroșirea și sângerarea gingiilor. Netratate,  pot duce chiar și la pierderea dinților. De aceea, este importantă prevenția, prin periaj corect și folosirea aței dentare și a apei de gură, cât și tratmentul în faze incipiente, când apare o problemă.

Ia măsuri, dacă ai dinții strâmbi

Dacă ai dinții strâmbi sau dacă ai strungă, nu lăsa aceste probleme să îți afecteze zâmbetul. Astfel, pentru a îndrepta dinții, poți folosi un aparat dentar, iar dacă nu vrei unul clasic există Invisalign, care este transparent.

În cazul în care ai un dinte lipsă, poți apela la mai multe soluții: fie o coroană dentară, o punte dentară, fie implantul dentar.

Scapă de respirația urât mirositoare

Nu în ultimul rând, este important să ai și o respirație proaspătă. Obiceiurile proaste de îngrijire orală, o infecție, ulcerații la nivelul cavității bucale, sindromul de gură uscată, unele afecțiuni interne pot fi de vină pentru apariția halenei.

Ca să elimini problema, este important să te speli pe dinți de două ori pe zi, să folosești ața dentară și să mergi la dentist o dată la șase luni, pentru controlul de rutină. Dacă porți proteză sau aparat dentar, curăță-le zilnic.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar