Alegerea implantului dentar

implant dentar

Din anul 1952, când au fost inventate de către medicul Per-Ingvar Brånemark, implanturile dentare au devenit din ce în ce mai performante.

Dacă inițial tehnica era folosită destul de rar, în prezent a devenit o procedură standard de înlocuire a unuia sau mai mulți dinți lipsă.

Rata de succes a procedurii este de 98%. Însă, înainte de a alege tipul de implant, este important să ții cont nu numai de beneficii (durata îndelungată, dantură care imită perfect dinții naturali, îmbunătățirea stării de sănătate orală), dar și de riscurile pe care le presupune intervenția.

Care sunt riscurile

Alegerea unui implant dentar trebuie să se facă și în funcție de riscurile pe care le presupune intervenția. Fiind vorba despre o procedură complexă, este important ca pacientul să discute despre eventualele riscuri împreună cu medicul implantolog. De asemenea, decizia depinde și de factori precum vârsta pacientului, afecțiunile de care suferă, cât și anatomia maxilarului.

În urma procedurii pot apărea probleme de osteointegrare, ceea ce înseamnă că implantul nu se prinde corect în osul maxilarului. În urma intervenției poate să apară și riscul unei infecții, fie la unul sau mai mulți dinți, fie la gingie.

Dacă persoana care este supusă implantului fumează sau au un sistem imunitar slăbit, atunci există un risc mai mare de a apărea complicații. De aceea medicul implantolog trebuie să știe aceste informații de la pacientul care urmează să fie supus intervenției.

Prețul, un factor de decizie

La nivel mondial există peste 300 de tipuri de implanturi dentare din care o persoană poate să aleagă. În funcție de performanță, de modul în care sunt prinse în os, de durata de viață, de riscuri, este stabilit și prețul acestora. Înainte ca o persoană să decidă care este tipul de implant pe care îl preferă, este important să îi ceară medicului implantolog toate detaliile și să stabilească împreună. Există implanturi care au durată de viață normală, dar și implaturi dentare cu o durată de viață extinsă.

Prețul unui implant va fi mai mare dacă este nevoie și de proceduri suplimentare, precum o grefă osoasă sau un sinus lift.

Dacă o persoană are tendința de a alege cel mai ieftin implant din dorința de a economisi bani, în timp alegerea poate să implice costuri mai mari.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar