Sigilarea dentară la adulți

dinti frontali

Sigilarea dentară nu mai este de mult o procedură doar pentru copii. Adulții de toate vârstele cu risc crescut de carii pot apela la această protecție avansată, pentru a reduce riscul apariției acestei probleme de sănătate.

Nu contează cât de bine te speli pe dinți, căci de multe ori periuța nu poate pătrunde în toate canalurile și depresiunile situate pe suprafețele de mestecat.  Etanșantul dentar previne apariția cariilor în aceste zone vulnerabile de pe suprafața dentară, deoarece nu lasă resturile alimentare și bacteriile să pătrundă.

Ce presupune procedura

Sigilarea este o procedură nedureroasă, simplu de efectuat, care presupune aplicarea unui material impermeabil, care imită aspectul danturii, pe suprafața dintelui. Acest material de etanșare ia perfect forma dintelui și formează o barieră de protecție contra plăcii dentare.

Cel care decide ce tip de sigilanți dentari folosește este medicul stomatolog, în funcție de adâncimea șanțurilor de pe suprafața dentară. După procedură, este nevoie de control stomatologic regulat, astfel încât medicul să se asigure că sigilanții nu s-au deteriorat. În acest caz, trebuie reaplicați.

Cum se face sigilarea dentară

În primul rând, suprafața dintelui este curățată foarte bine de către medic, apoi se clătește și se usucă. Urmează apoi aplicarea unui material care să ajute sigilantul de etanșare să adere la dintele natural. Abia apoi poate fi pus sigilantul. O lumină de întărire este folosită ca să întărească suprafața dintelui. După ce este aplicat, materialul de sigilare este examinat pentru ca medicul să se asigure că este aplicat corect .

Cât ține sigilantul dentar

Sigilanții sunt sunt foarte puternici și pot dura mult timp, până la 10 ani. De fapt, experții în stomatologie spun că dinții sigilați pot ține chiar și 20 de ani, cu o bună îngrijire și întreținere a cavitățiii orale.

În cazul copiilor, este indicat ca sigilanții dentari să nu se aplice pe dinții de lapte, ci abia după ce apare dantura permanentă.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar