Extracția dentară

Extractia maselei de minte

În cazul în care ai un dinte cu rădăcinile putrezite, foarte cariat sau care a suferit o fractură, iar medicul dentist este în imposibilitatea de a îl repara prin plombare, tratament de canal sau prin alte tratamente, atunci extracția dentară este cea mai bună opțiune de tratament.

Extracțiile dentare mai pot fi necesare atunci când dinții de lapte nu cad pe cont propriu sau în cazul unor  infectii dentare severe.

Tipuri de extracții dentare:

  • extracție dentară simplă: îndepărtarea unui dinte vizibil; acestă extracție nu este chirurgicală, se face cu ajutorul unor instrumente stomatologice special concepute în acest sens.
  • extracție dentară chirurgicală: este o intervenție mult mai complexă, se realizează de un chirurg specialist în chirurgie oro-maxilo-facială și implică efectuarea unei incizii în gingie. Este recomandată în cazuri grave de abraziune dentară, în cazul în care există rădăcini cu vârful încârligat.

Prepararea pentru extracțiile dentare

Inainte de extracția unui dinte obișnuit, medicul stomatolog va efectua o radiografie cu raze X. Inainte de extracția unei măsele de minte, este nevoie de o radiografie panoramică completă pentru a determina poziția tuturor structurilor interne care ar putea fi afectate în timpul procedurii chirurgicale.

Dacă suferi de o infecție, dacă ai sistemul imunitar slăbit slab sau alte afecțiuni medicale, medicul stomatolog poate prescrie antibiotic, atât înainte de procedură, cât și după. Nu trebuie să fumezi în ziua intervenției.

Se face sub anestezie

Intervenția se face sub anestezie locală. În cazul persoanelor anxioase, care au teamă de procedurile stomatologice, poate fi administrat și un sedativ oral. Extracția are loc după ce anestezia își face efectul.

După extracție dentară

Pacienții care au trecut printr-o procedură de extracție vor experimenta un disconfort ușor sau durere.  O pungă cu gheață poate ameliora simptomele. Pot apărea sângerări ușoare, de asemenea. Dacă durerea, sângerările sau alte simptome cresc în intensitate sau persistă după mai multe zile, mergi la medic.

 

2
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
1 Fire de discuție
1 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
2 Autori comentarii
Richard Vencuanonymous Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
anonymous
Vizitator
anonymous

In locul gol de dupa extractie ce se petrece?

Richard Vencu
Admin

Initial se formeaza un cheag de sange care, cu timpul, se transforma in tesut osos si in gingie. In acest fel osul se reface, la fel ca la o fractura.