Consecințele pierderii dinților

edentatia partiala

Pierderea dinților are nenumărate efecte asupra cavității bucale. În primul rând, este vorba despre efectul estetic.

Persoanele care au pierdut unul sau mai mulți dinți nu vor mai putea să râdă, pentru că nu se vor simți în largul lor. De exemplu, statisticile spun că numai în Statele Unite ale Americii 70% din populațiie are cel puțin un dinte lipsă.

Efecte ale pierderii dinților:

Masticația are loc mai mult pe partea cavității bucale unde nu este un dinte lipsă, punând o presiune mai mare pe măselele folosite la acest proces. Astfel, acești dinți sunt mai predispuși la apariția cariilor dentare.

Afectarea gingiilor este o altă consecință a unuia sau mai mulți dinți lipsă. Astfel, există un nivel mai ridicat de risc al apariției gingivitei și parodontozei.

Migrația dinților este una dintre cele mai neplăcute consecințe a pierderii unuia sau mai mulți dinți ori măsele. Dinții aflați în vecinătatea dintelui pierdut nu mai au sprijin, ceea ce înseamnă că vor migra. Este afectată masticația, iar, în timp, pot apărea pungi gingivale. În urma pierderii unui dinte au loc și pierderi de masă osoasă importante.

Dacă unei persoane îi lipsesc mai mulți dinți, atunci pot apărea și probleme de vorbire. Acestor persoane le poate fi greu să pronunțe anumite cuvinte. Cei care se confruntă cu această problemă pot deveni mai irascibili, din cauză că nu se simt în largul lor.

Nu în ultimul rând, lipsa parțială a danturii poate duce la apariția unor probleme de sănătate. Astfel, din cauza unei alimentații deficitare pot apărea probleme digestive, precum ulcerul, gastrita, indigestia, dar și anemia.

Din cauză că mușcătura nu se mai efectueză corect, pot să apară și manifestări precum crâșnitul din dinți și dureri la nivelul articulațiilor temporo-mandibulare.

De aceea, este foarte important ca atunci când pierdem un dinte, să apelăm la una dintre soluțiile de înlocuire oferită de medicul stomatolog. Poate fi vorba despre un implant dentar, despre o punte dentară sau despre o coroană dentară.  Lucrările sunt executate din materiale de cea mai bună calitate, porțelan sau zirconiu.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar