6 simptome care arată că suferi de o afecțiune dentară

modelarea dintilor

Afecțiunile dentare și cele gingivale nu dau, de cele mai multe ori, simptome care să alarmeze, astfel că multe persoane nici nu știu că au o carie sau gingivită. De aceea, de multe ori se întâmplă să ajungă la medic doar în momentul în care apare durerea sau abcesul.

De aceea, este important să acorzi atenție oricărei schimbări care apare în cavitatea bucală. Descoperă simptomele care îți pot indica prezența unei afecțiuni gingivale sau a unei afecțiuni dentare:

  1. Respirația urât mirositoare

Dacă ai o respirație urât mirositoare care persista, cauza poate să fie o afecțiune gingivală. De asemenea, acest simptom mai poate apărea și dacă ai o carie dentară.  Până să ajungi la cabinetul stomatologic, poți să apelezi la soluții rapide precum: periaj dentar de trei ori pe zi, folosirea apei de gură, dar și a aței dentare.

  1. Afte bucale

Aftele bucale pot avea mai multe cauze, iar unele dintre acestea pot fi de ordin stomatologic. Pot fi cauzate de purtarea aparatului dentar sau de fracturarea unui dinte. Dentistul trebuie să examineze cavitatea bucală cu atenție, pentru a identifica problema.

  1. Amorțeli ale obrajilor

În cazul în care simți amorțeală sau durere în obraz, cauzele pot fi multiple. Poate fi vorba despre probleme ale sinusurilor, despre o carie dentară, artrită ori gingivită. În acest caz trebuie să mergi la un consult de specialitate.

  1. Sângerare gingivală

Gingiile care sângerează pot fi un semn al gingivitei, însă pot fi și rezultatul unui periaj dentar care nu este efectuat cum trebuie. Și folosirea aței dentare poate să ducă la apariția acestui simptom. Ca să afli cauza exactă a sângerării, cel mai bine este să mergi la medic.

  1. Dinți sensibili

Dacă simți o durere ascuțită în momentul în care bei apă prea rece sau fierbinte sau când mănânci dulciuri, acesta poate fi un simptom al sensibilității dentare. De asemenea, durerea poate să fie și rezultatul unei carii dentare, a unei fracturi la unul dintre dinți sau a deteriorării smalțului dentar. Această suferință mai poate să apară și în cazul retracției gingivale, când rădăcina dintelui nu mai este acoperită de gingie.

  1. Durerea de dinți

Dacă simți o durere la un dinte, la o măsea sau la obraz, aceasta poate să aibă drept cauză o carie dentară. De asemenea, poate fi și semnul unei afecțiuni gingivale sau simptomul unui abces dentar. În cazul în care experimentezi astfel de dureri, este cazul să mergi la un consult stomatologic. Singurul în măsură să determine cauza durerii și să indice un tratament este medicul stomatolog.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar