Cum să ai o coroană dentară într-o oră

la dentist

CEREC, adică Ceramic Reconstruction sau Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics reprezintă o tehnologie inovatoare, care le oferă medicilor stomatologi posibilitatea de a fabrica și monta o coroană dentară într-o singură oră. Este o metodă foarte precisă de reconstituire dentară, care a fost mai întâi folosită în Statele Unite ale Americii.

Coroanele dentare sunt soluția optimă pentru cei care doresc să scape de carii, dar și pentru cei care au dantura îngălbenită. Acestea sunt realizate din porțelan sau din zirconiu, care sunt materiale biocompatibile.

Tehnologia funcționează după principiul CAD/CAM, adică un design computerizat, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de lucrări de laborator pentru realizarea coroanei dentare. Cel care realizează coroana dentară este computerul, de aceea aceasta va fi făcută cu cea mai mare precizie. După ce este luată captura video, computerul va realiza coroana, pe baza imaginilor 3 D,care reprezintă, practic, amprenta după care se realizează restaurația.

Amprentarea digitala permite realizarea unei simulări exacte a dinților.

Apoi urmează procedura de transmitere a informației aparatului de frezare, cu ajutorul tehnologiei wireless. Acest aparat va realiza coroana dentară din ceramică sau din porțelan, coroană care este montată în aceeași ședință. După ce este bine fixată, coroana va fi finisată și lustruită, apoi va fi cimentată cu o rășină specială.

Această tehnologie are multe beneficii pentru pacienți, care vor economisi timp prețios, deoarece nu vor mai trebui să facă vizite dese la dentist, ceea ce înseamnă că nu vor mai avea parte de lucrări provizorii. De asemenea, sunt eliminate erorile de realizare a coroanei, care pot apărea atunci când aceasta este făcută de un tehnician dentar. Fiindcă pentru realizarea acestor coroane sunt folosite materiale biocompatibile, acest lucru înseamnă că este eliminate pericolul apariției unor alergii.

Cu ajutorul tehnologiei CEREC pot fi realizate și încrustații dentare (inlay și onlay), dar și fațete dentare și punți.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

5 Comentarii la "Cum să ai o coroană dentară într-o oră"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Richard Vencu
Vizitator
Richard Vencu

Daca sunt rapide probabil ca sunt si scumpe aceste coroane. Din cate m-am informat masinile care produc aceste coroane costa peste 10000 de Euro. Plus cursurile de utilizare. Pana la urma mai bine sa isi ia laboratoarele aceste masini si medicii doar software-ul. In cele din urma pretul ar putea sa scada insa timpul cu siguranta va creste peste o ora, poate spre sase ore sau chiar 24 de ore.

Richard Vencu
Admin

Corect. Sistemul functioneaza bine la clinici cu volum mare de pacienti sau la clinici cu pret mare per coroana.

Richard Vencu
Vizitator
Richard Vencu

Pe acelasi principiu functioneaza si centrele de radiologie dentara. Acolo, prin comasarea volumului de pacienti care efectueaza investigatii, se pot realiza studii imagistice scumpe la un pret rezonabil. Nici o clinica nu isi poate permite un aparat tomograf spre exemplu decat daca primeste bani cadou pentru asa ceva. Chiar si banii cadou nu sunt o solutie pe termen lung pentru ca ar fi nevoie de acelasi cadou periodic, dupa durata de viata a aparatului, pentru ca din investigatii nu se pot strange bani pentru retehnologizare. Singura solutie viabila la noi sunt centrele de imagistica…

Ioana Haitchi
Vizitator

Tehnicienii dentari vor avea soarta dactilografelor

Richard Vencu
Admin

Asta daca computerele se vor pricepe excelent si la arta…