Probleme dentare la copii

stomatologie copii

Dinţii de lapte au nevoie de la fel de multă grijă – dacă nu mai multă – ca şi dantura adulţilor. Pentru că şi micuţii sunt predispuşi la numeroase probleme dentare care, dacă nu sunt tratate la timp pot duce la apariţia de complicaţii.

Dacă dinţii celor mici nu sunt îngrijiţi cum trebuie, pot apărea probleme stomatologice precum cariile şi infecţiile dentare. De asemenea, copiii se pot confrunta şi cu probleme ale gingiilor.

Cariile

Smalţul dinţilor nu este la fel de puternic ca în cazul adulţilor. De aceea, pot apărea cariile, mai ales din cauza dulciurilor. Sunt necesare vizitele periodice la medicul stomatolog, pentru ca acestea să fie descoperite şi tratate la timp.
Pentru prevenirea cariilor, este important un periaj corect al dinţilor. Pastele de dinti cu fluor sunt utile, deoarece acestea pot ajuta la remineralizarea dintelui, astfel încât să fie prevenită apariţia cariilor dentare.

Abcesele dentare

O altă problemă stomatologică cu care se pot confrunta micuţii sunt abcesele dentare. În cazul în care observi o astfel de problemă la copilul tău, este necesar să mergi la un consult stomatologic, medicul dentist fiind singurul în măsură să trateze această afecţiune.

Gingivita

Gingivita, adică inflamarea gingiilor, adesea cauzată de igiena orală deficitara şi acumularea de placă în timp, este, de asemenea, o afecţiune care îi poate afecta şi pe copii. Netratată, poate progresa în pierderea dintilor si deteriorarea oaselor maxilarului. În stadiu incipient, se poate manifesta prin sângerări ale gingiilor, care devin roşii si umflate. Bolile gingiilor pot fi evitate prin periaj zilnic şi folosirea atei dentare. Un alt indicator al unei boli gingivale poate fi respiratia urât mirositoare, un gust neplăcut în gură sau sângerarea gingiilor, mai ales după folosirea atei dentare .

Aftele

Copiii nu sunt feriţi nici de apariţia aftelor. Ulcerele aftoase sunt, de obicei, leziuni mici, în interiorul cavităţii bucale, fiind dureroase. În general, ulceratiile durează una sau două săptămâni, iar afecţiunea poate să recidiveze.

Probleme ortodontice

Dinţi înghesuiţi, dinţi care au crescut strâmb, ieşiţi în afară sau care au un alt tip de poziţionare incorectă sunt, de asemenea, specifice multor copii. Copiii care-şi sug degetul sunt mai predispuşi la aceste probleme. Este important ca un copil să beneficieze de un consult la medicul ortodont în jurul vârstei de şapte ani, pentru ca medicul să identifice şi să corecteze aceste probleme.

Lasă un răspuns

3 Comentarii la "Probleme dentare la copii"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Angelica P
Vizitator
Angelica P

Fata mea dupa o radiografie dentară s-a aflat ca la dinți din fața nu are rădăcina tinand cont ca sunt cei definitivi, Si ca mai devreme sau mai tarziu o sa-i cadă!

Angelica P
Vizitator
Angelica P

De ce nu au rădăcina, De la ce sa fie? Multumesc frumos!

Richard Vencu
Admin

Nu am vazut radiografia insa e greu de crezut ca nu au radacina deloc. Poate nu au radacina suficient de lunga. Nu imi dau seama ce sa va raspund, cel mai bine va lamureste medicul care a vazut si radiografia si fata.