Informații importante despre dinții copiilor

periaj dentar la bebelusi

Părinții sunt cei care trebuie să se îngrijească de sănătatea dinților copiilor lor, astfel încât aceștia să aibă o dantură sănătoasă la maturitate.

Este importat ca un copil să învețe de la vârste fragede cum să aibă grijă de dinții săi. Iar cei care trebuie să îi învețe aceste lucruri esențiale sunt părinții. Iată câteva dintre informațiile pe care orice părinte trebuie să le știe, în legătură cu dantura celor mici:

1. Periajul, important de la o vârstă fragedă

Primul pas pentru prevenirea cariilor dentare este un periaj corect. Un copil poate să se spele singur pe dinți în jurul vârstei de șapte-opt ani. Până atunci, cel care realizează periajul este un adult. Când apare primul dințișor, se impune și primul periaj al bebușului. Până atunci, părinții trebuie să aibă grijă ca gingiile micuților să fie șterse după fiecare masă.
După apariția tuturor dințișorilor, un periaj corect se efectuează de două ori pe zi, timp de două-trei minute. Există periuțe, dar și paste de dinți pentru fiecare vârstă în parte.

2. Toți dinții de lapte trebuie să apară până la doi ani și jumătate

Dinții copiilor trebuie să erupă până la vârsta de doi ani și jumătate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, trebuie ca părinții să meargă cu cel mic la o vizită la medicul stomatolog. În orice caz, prima vizită la cabinetul stomatologic este recomandată în jurul vârstei de un an. Astfel, poate fi idetificată prezența unor anomalii.

3. Bebelușii pot face carii

Orice părinte trebue să știe că bebelușii pot face carii. Acestea poartă numele de carie de biberon și pot să apară până la vârsta de trei ani. În momentul în care părintele observă o astfel de carie, se impune prezența la medicul stomatolog.

4. Sigilarea dentară, o metodă de prevenție a cariilor

În prezent, copiii pot beneficia de o procedură de sigilare dentară, care presupune aplicarea unui sigilant denatar pe smalțul dinților. Această procedură se efectuează după ce apare dentiția permanenta și este recomandată înainte de apariția vreunei carii dentare.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar