De ce sunt recomandate implanturile dentare

implant dentar nou la pacient senior

Gingivita, cariile dentare sau fracturile pot duce la pierderea dinţilor. Pentru multă vreme, singurele opţiuni de tratament au fost punţile şi coroanele dentare. In prezent insa sunt disponibile si implanturile dentare, care au nenumărate avantaje.

Implanturile au o rată de succes de 98%, iar cu o îngrijire adecvată acestea pot să dureze o viaţă întreagă. Există situaţii în care implanturile dentare nu sunt recomandate, însă singurul în măsură să îţi spună dacă eşti eligibil pentru o asemenea intervenţie este medicul stomatolog.

Avantajele implanturilor dentare

Un aspect atragator: în primul rând, implanturile dentare îţi oferă şansa să zâmbeşti din nou, cu toată gura. Implanturile au un aspect identic cu cel al dinţilor naturali perfect sanatosi. Si pentru că ele sunt concepute pentru a fuziona cu os, ele devin permanente.

O fixare mai buna: dacă optezi pentru implanturi dentare, nu trebuie să te temi că există riscul să pierzi dinţii, ca în cazul protezelor dentare. Dantura este foarte bine fixată, pentru că implanturile sunt bine integrate în osul maxilarului, ceea ce înseamnă că si pronunţia cuvintelor se va îmbunătăţi simţitor.

Confort: un implant dentar elimină disconfortul pe care o persoană îl poate simţi în cazul protezelor. De asemenea, implantul îţi permite să mănânci alimentele preferate, fără să te temi că îţi vei pierde dinţii. Daca optezi pentru implant, vei putea din nou sa musti cu incredere dintr-un mar verde fara teama ca proteza se va deplasa.

O imbunătăţire a sănătatii orale: implanturile dentare nu necesită pilirea dinţilor învecinaţi, cum se întâmplă în cazul punţilor, ceea ce înseamnă că dinţii naturali nu sunt afectaţi de montarea unui implant. Acestea permit accesul între dinţi, ceea ce înseamnă că poţi înlătura mult mai bine placa bacteriană.

Durabilitate: un implant dentar are o durată lungă de viaţă, trebuie doar să mergi la control la medicul stomatolog, o dată la şase luni. Trebuie să ţii cont de toate sfaturile medicului, ca implanturile să se menţină cât mai mult timp. Trebuie să ai grijă să te speli pe dinţi de minimum două ori pe zi, dar să foloseşti şi apa de gură. Totodată, este bine să eviţi fumatul.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar