Ce este sinuzita maxilară

rugaciune

În apropierea nasului se află sinusurile paranazale, care sunt formate din sinusul sfenoid, frontal, etmoid şi maxilar. Sinusurile maxilare, în număr de două, situate de o parte şi de cealaltă a nasului sunt cele mai mari dintre acestea, iar în momentul în care se inflamează apare sinuzita maxilară.

Sinuzita maxilară se manifestă prin dureri de cap, în zona frontală, nas înfundat, mai mult pe una dintre nări, secreţii nazale cu un miros urât, senzaţia de presiune la nivelul feţei, în special în zona obrajilor şi a frunţii, dureri de dinţi. Un alt semn de sinuzită poate fi şi diminuarea mirosului sau chiar pierderea acestuia.

Infecţiile dentare pot duce la apariţia sinuzitei maxilare, dacă nu sunt tratate la timp. Şi alte afecţiuni stomatologice precum parodontita şi cariile dentare apărute la premolarii superiori pot fi un factor al apariţiei sinuzitei.

Sinuzita maxilară poate fi de două tipuri

Această afecţiune a sinusurilor poate fi acută, ceea ce înseamnă că se vindecă în aproximativ 10 zile de la debut, cât şi cronică, situaţie în care simptomele durează mai mult de 20 de zile.

Sinuzita maxilară este depistată în urma unui examen clinic, dar şi a unor investigaţii precum radiografia dentară panoramică şi tomografia computerizată.

În ceea ce priveşte tratamentul sinuzitei maxilare, acesta constă în administrarea de antibiotice, în urma unei antibiograme cât şi de decongestionanate nazale. De asemenea, medicul mai poate să prescrie şi medicamente pentru calmarea durerii. În cazul în care niciunul dintre aceste tratamente nu dau rezultate, atunci singura variantă de tratament care rămâne este cea chirurgicală.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

wpDiscuz