Afecțiuni dentare la adulții cu vârsta între 40 și 60 de ani

proteze dentare

Problemele stomatologice cu care se confruntă adulții cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani sunt cele legate de sănătatea gingiilor, dar și căderea dinților. Iată care sunt, mai exact, aceste probleme.

Îmbolnăvirea gingiilor este o problemă des întâlnită la adulți, afecțiunea fiind cunoscută drept gingivită. Boala se manifestă prin sângerarea și înroșirea gingiilor, fiind provocată de placa bacteriană. Lăsată netratată, se poate transforma în pardontoză, afecțiune care duce la pierderea dinților, în timp. Retragerea gingiei de pe dinți, inflamarea gingiilor, dar și prezența infecțiilor sunt câteva semne ale parodontozei. Este esențial ca afecțiunea să fie depsitată la timp, pentru a putea fi ținută sub control.

Sensibilitatea dentară

Un disconfort resimțit atunci când o persoană mănânncă dulciuri, bea apă prea rece sau prea fierbinte este un semn al sensibilității dentare. Această problemă poate să afecteze unul sau mai mulți dinți. Durerea este de obicei de scurtă durată, însă intensă. Această problemă apare atunci când smalțul dinților se subțiază sau când gingia se retrage, lăsând rădăcina dintelui descoperită.

Afecțiunea se tratează în funcție de fiecare pacient în parte. Este importantă și utilizarea unei paste de dinți cu fluor, dar și folosirea apei de gură. Este, de asemenea, recomandată folosirea periuțelor de dinți cu peri moi.

Dinți lipsă

La această vârstă adulții încep să se confrunte și cu căderea dinților, din cauza mai multor factori. Poate fi vorba despre afectarea rădăcinii dentare, despre carii lăsate netratate și despre traumatisme. Afecțiunea parodontală este o altă cauză a pierderii dinților. Pacienții pot remedia problema prin mai multe metode de tratament: punțile dentare, coroane dentare (dispozitive dentare fixe), dar și implanturi dentare.

Gura uscată

Fiecare persoană s-a confruntat, cel puțin o dată, cu uscăciunea gurii, însă când problema persistă, atunci ea trebuie tratată. În primul rând, trebuie descoperită cauza afecțiunii, care se manifestă prin arsuri la nivelul limbii, miros neplăcut al respirației, ulcerații la nivelul mucoasei bucale.

Sindromul de gură uscată poate favoriza apariția cariilor dentare, pentru că saliva este insuficientă, ceea ce creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Și infecțiile orale pot fi mai des întâlnite la persoanele care suferă de sindromul de gură uscată. Afecțiunea este mai frecvent întâlnită la femeile aflate la menopauză, dar și la fumători.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar