Ce este detartrajul

gingivita

Detartrajul este recomandat de către medicii stomatologi pentru că ne ajută să avem o igienă dentară riguroasă, menținând frumusețea naturală a danturii, cât și sănătatea dinților.

După fiecare masă, saliva și alimentele formează un depozit pe dinți care se numește placa bacteriană. Din cauza prezenței bacteriilor, placa poate facilita apariția cariilor dentare sau afecțiunilor gingivale (gingivita și parodondita). Tartrul apare la orice vârstă, de aceea procedura de detartraj nu este făcută doar adulților, ci și copiilor.

De-a lungul timpului, în cazul în care placa bacteriană nu este eliminată în mod regulat, se întărește și se transformă în tartru. Ca să îndepărtezi eficient tartrul de pe dinți, este nevoie de detartraj.

De obicei, se recomandă o dată pe an și are loc în cabinetul medicului stomatolog. Detartrajul este o metodă foarte eficientă de îndepărtare a tartrului și de la nivelul rădăcinii dintelui.

O procedură nedureroasă

Detrartrajul nu este dureros și poate fi făcut fie manual, fie cu ajutorul unui instrument cu ultrasunete. În urma acestei proceduri, sunt îndepărtate și petele galbene de pe dinți, care se formează, de cele mai multe ori, din cauza excesului de ceai, a cafelei, a unor alimente sau a fumatului.

Procedura de detrartaj cu ultasunete este mai comodă față de cea manuală, pentru pacienți, pentru că are o durată mai scurtă.

În plus, procedura poate să conțină și irigări cu substanțe antibacteriene care au rolul de a reduce numărul bacteriilor de la nivelul gingiei.

În urma procedurii de detartraj, poate să apară o senzație de disconfort, care poate să dispară după câteva minute sau după câteva ore, în funcție de fiecare persoană în parte.

Pentru persoanele care fumează este recomandat ca detartrajul să se facă mai des decât în cazul nefumătorilor, adică aproximativ la trei-patru luni de zile.

Procedura nu necesită folosirea anestezicului si nu are contraindicații, nefiind dăunătoare smalțului dinților, de aceea o poți face fără probleme.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar