Soluții, când nu mai ai dinți

proteza dentara

Dacă te afli în situația în care ți-ai pierdut toți dinții trebuie să știi că ai la dispoziție mai multe opțiuni de tratament, ca să ai din nou o dantură ca la carte.

Implantul într-o singură zi, o soluție modernă

Una dintre cele mai noi metode și mai avansate de tratament este implantul dentar efectuat într-o singură zi.

Cei care apelează la astfel de implanturi trebuie să știe că aspectul dinților este unul cât se poate de natural, iar pacienții pot zâmbi cu încredere.

Un astfel de implant dentar,care este confecționat din titan, are forma unui șurub, iar acesta practic înlocuiește rădăcina dintelui lipsă. După inserarea șuruburilor urmează montarea lucrărilor protetice, care pot fi din poțelan sau din zirconiu. După o astfel de procedură, persoanele în cauză trebuie să respecte cu strictețe recomandările medicului stomatolog. De asemenea, este necesar să meargă la controale stomatologice ori de câte ori este nevoie, tot la recomandarea doctorului.

O altă soluție la această problemă stomatologică este supraproteza pe implanturi. Această tehnică presupune realizarea unei proteze care să fie susținută de implanturi. În acest caz, există mai multe tehnici la care pot apela medicii stomatologi, în funcție de fiecare pacient în parte. Poate fi vorba despre o supraproteza cu capse, metoda care presupune prinderea protezei de implanturi cu ajutorul unor capse. De asemenea, se poate apela la supraproteza cu bare, când locul capselor este luat de bare, care asigură o fixare rezistentă.

Soluția clasică, proteza dentară

O altă metodă prin care îți poți recăpăta dantura este reprezentată de protezele clasice, făcute din materiale durabile, care țin între cinci și zece ani.

Medicul stomatolog ia amprenta exactă a arcadei superioare și a celei inferioare, ca apoi proteza să fie realizată în laboratorul de tehnică dentară.

Dezavantajul acestei proteze este acela că nu este stabilă, ceea ce înseamnă că persoanele care apelează la aceată metodă trebuie să folosească o cremă adezivă cu care să fixeze proteza. Este nevoie de o perioadă de adaptare, care diferă de la om la om, pentru ca persoanele care apelează la proteze să se obișnuiască cu acestea.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar