Incrustația dentară, alternativă la plombă

carie dentara

Incrustația dentară reprezintă o metodă eficientă de a trata o carie dentară. Incrustațiile se realizează de către un tehnician dentar, în laboratorul de specialitate.

De asemenea, o astfel de metodă de tratament este recomandată când caria dentară nu este foarte mare, astfel încât să fie nevoie de o coroană dentară.

Medicul stomatolog curăță foarte bine caria dentară, apoi ia amprenta, pe care o trimite în laboratorul de tehnică dentară, ca să fie confectionată incrustația. Pacientului i se pune o plombă provizorie, apoi, în câteva zile, va reveni la cabinet pentru montarea incrustației.

Cei care apelează la o incrustație dentară trebuie să știe că acestea au o rezistență mai crescută decât cea a plombelor. Acest lucru înseamnă că scade riscul de fracturare a dintelui.

O incrustatie poate să aibă o durată de viață de până la 40 de ani, spre deosebire de o plombă, care ține mai puțin.

Un alt avantaj este acela că incrustația nu se contractă atunci când consumi alimente foarte reci și nici nu se dilată la cele fierbinți, ceea ce înseamnă că dintele nu va avea de suferit, astfel încât să crească riscul unei fracturi sau să se fisureze.

Spre deosebire de plomba clasică, incrustația dentară nu își schimbă culoarea pe măsură ce trece timpul. Are culoarea naturală a dintelui și reface perfect forma acestuia. Astfel, cei care apelează la această metodă se vor bucura de un zâmbet perfect.

Incrustația dentară este o tehnică modernă, care nu necesită scoaterea nervului dintelui unde urmează să fie utilizată, ceea ce este, de asemenea, un mare avantaj.

Incrustațiile pot fi confecționate din porțelan, din zirconiu, dar și din metal și din platină. Materialul ales pentru incrustație se stabilește de către medicul stomatolog, împreună cu pacientul. Această variantă de reconstrucție a dintelui cariat sau care a suferit o fractură este una dintre cele mai moderne.

În ceea ce privește prețul, acesta se stabilește în funcție de mai mulți factori, printre care materialul ales pentru restaurare.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar