Implanturi dentare într-o singură zi

implant dentar nou la pacient senior

Implanturile dentare care se realizează într-o singură zi sunt alternativa ideală la protezele dentare, fiind sigure, confortabile și de încredere.

Implanturile dentare stabilizează și stimulează osul maxilar din jurul lor, menținănd densitatea osoasă la nivel optim.

Intervenția are loc de obicei dimineața, pentru ca seara implanturile să fie deja inserate pacientului. Aceasta tehnică se bazeză pe o strânsă colaborare între medicul anestezist, între chirurg și protetician.

Înainte de intervenție, pacientul trebuie să facă o serie de investigații medicale, și anume radiografie dentară panoramică, cât și o tomografie dentară.

Pacienții supuși acestei tehnici nu vor simți durere, datorită anesteziei locale la care vor fi supuși. Recuperarea totală se face în 24 de ore de la implant, când cel care a trecut prin această procedură trebuie să se prezinte la un control medical.

Apoi, la o săptămână sau două de la intervenție, pacientului îi vor fi extrase firele de sutură. După aceea, controale medicale vor avea loc la un interval de trei luni, apoi de șase luni.

Dinții puși în urma implantului arată și funcționeaza exact ca dinții reali. Aceștia se mențin cu aceleași practici de igienă orală, adică periajul și folosirea aței dentare.

Dinții puși prin tehnica implantului permit funcționarea normală a nervilor, a mușchilor și articulațiilor maxilarului. Cei care apelează la astfel de implanturi trebuie să știe că aspectul dinților este unul cât se poate de natural, iar pacienții pot zâmbi cu încredere.

Un implant dentar are forma unui șurub, care înlocuiește rădăcina unui dinte lipsă, fiind partea găzduită în osul de sub gingie. Implanturile sunt fabricate din titan, care are o capacitate unică de a fuziona cu osul. Astfel, osteointegrarea se realizează foarte bine.

De obicei, se inserează patru sau șase implanturi dentare, procedură care durează între una și două ore. Lucrările protetice definitive pot fi făcute din porțelan sau din zirconiu.

Este esențial ca în primele șase-opt săptămâni de la intervenție pacienții să nu consume alimente tari, crocante sau dure. De asemenea, trebuie ca pacientul să respecte toate indicațiile pe care le primește de la medic.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.